کد خبر 1802601
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۵ - ۰۴:۲۴

جالب توجه است که این اقدامات محرمانه برای برقراری آتش‌بس، همزمان با ادعاهای عمومی ترامپ انجام می‌شد که «ایران برای توافق خواهش می‌کند» و آنها «مذاکره‌کنندگان بزرگی هستند.»

به گزارش مشرق، فایننشال تایمز خبر داد که در تاریخ ۸ آوریل ۲۰۲۶ (۱۹ فروردین ۱۴۰۵) منتشر شده، نشان می‌دهد که دولت آمریکا به‌طور محرمانه از پاکستان به‌عنوان میانجی برای پیشبرد یک آتش‌بس موقت با ایران استفاده کرده است. این تلاش دیپلماتیک حتی در شرایطی انجام می‌شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، تهدیدهای خود علیه ایران را تشدید کرده بود.

این خبرگزاری مدعی است که گزارش بر اساس اطلاعاتی است که از افراد آگاه از مذاکرات به فایننشال تایمز گفته شده است.

دولت آمریکا از پاکستان که یک کشور همسایه ایران و مسلمان است، خواسته بود تا نقش واسطه را ایفا کند تا پیشنهاد آتش‌بس برای ایران قابل‌پذیرش‌تر باشد.

این تلاش‌ها در نهایت منجر به توافقی برای آتش‌بس دوهفته‌ای شد که ساعاتی پس از تهدید ترامپ مبنی بر «نابودی تمدن ایران» اعلام گردید.

جالب توجه است که این اقدامات محرمانه برای برقراری آتش‌بس، همزمان با ادعاهای عمومی ترامپ انجام می‌شد که «ایران برای توافق خواهش می‌کند» و آنها «مذاکره‌کنندگان بزرگی هستند.»

ژنرال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، محور اصلی این ارتباطات پشت پرده بوده و تماس‌های فوری با مقامات ارشد آمریکا از جمله ترامپ، معاونش و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، داشته است.