رادیکال‌های اصلاح‌طلب می‌گویند که چرا جمهوری اسلامی ایران از طوفان مقاومت در مناطق اشغالی حمایت نمود؟

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز دوشنبه ۱۷ مهرماه در حالی چاپ و منتشر شد که مهم‌ترین تحولات در سرزمین‌های اشغالی با تیترهایی همچون آخرالزمان صهیونیزم با ۱۰۰۰ کشته و ۲۰۰۰ زخمی ۱۰ کیلومتر تا کرانه باختری، حفره در گنبد آهنین، مهلکه موعود، طوفان کوبنده؛ مقاومت جانانه و رژیم فکسنی برجسته‌ترین تیتر صفحات نخست روزنامه‌های امروز شده اند.

عملیات ناگهانی زمینی و هوایی حماس در داخل اسرائیل که تا عصر روز گذشته به گفته مقام‌های رزیم صهیونیستی حداقل ۱۰۰۰ کشته برجا گذاشته، شکاف‌های بزرگی در تصور برتری نظامی و امنیتی تل‌آویو ایجاد کرده است. کارایی سامانه قدرتمند گنبد آهنین و قدرت اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل در این عملیات با شکست‌ بزرگی روبه‌رو شده است.

روزنامه شرق در گزارشی به حفره امنیتی در مناطق اشغالی پرداخته و نوشته است:

علاوه بر ناکامی بزرگ اطلاعاتی، اسرائیل در بُعد نظامی و در مرحله دفع حملات راکتی نیز شکست خورد. در پی حمله غافلگیرانه‌ حماس علیه اسرائیل، تنها در مدت ۲۰ دقیقه پس از اعلام عملیات «طوفان‌الاقصی»، بیش از پنج هزار موشک از نوار به سمت اسرائیل شلیک شد. چطور پدافند هوایی اسرائیل، موسوم به گنبد آهنین که به غیرقابل نفوذ بودن شهرت دارد، نتوانست این حملات را خنثی کند؟

در ادامه این گزارش آمده است:

آژیرهای حمله هوایی در سراسر اسرائیل روز شنبه سکوت صبحگاهی را در هم شکست و سامانه گنبد آهنین که گفته می‌شود یکی از بهترین سامانه‌های دفاع هوایی در جهان است، وارد عمل شد اما توفیقی نداشت. در حملات قبلی، تصاویر و فیلم‌های منتشرشده، نشان می‌داد که سامانه گنبد آهنین راکت‌های حماس را در هوا هدف قرار می‌داد و آسمان با شراره‌های حاصل از انفجارها روشن می‌شد؛ اما این بار ابعاد این حمله بی‌سابقه و با نمونه‌های قبلی متفاوت بود. سامانه گنبد آهنین یک سامانه پدافند هوایی کوتاه‌برد زمین به هواست که در چندین نقطه از سرزمین اشغالی برای مقابله با حملات راکتی، خمپاره‌ای، گلوله‌های توپخانه و هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) در برد کوتاه مستقر شده است.

روزنامه اعتماد نیز به وضعیت آخرالزمان صهیونیزم اشاره کرده و می‌نویسد:

عملیات همه‌جانبه و پیچیده مقاومت فلسطین که از طریق تونل‌ها، روی زمین، دریا و هوا به همراه شلیک هزاران راکت و موشک به سرزمین‌های اشغالی انجام شده، تاکنون موجب هلاکت حداقل ۶۰۰ صهیونیست و زخمی شدن بیش از یکهزارو ۶۰۰ صهیونیست دیگر شده است. اسارت بیش از یکصد نظامی صهیونیست که در میان آنها یک سرلشکر نیز وجود دارد و همچنین تصرف موقت هفت شهرک صهیونیست‌نشین از دیگر دستاوردهای این عملیات بی‌نظیر مقاومت فلسطین به شمار می‌رود. این عملیات همه‌جانبه و پیچیده مقاومت فلسطین در سرزمین‌های اشغالی که از صبح شنبه توسط رزمندگان جنبش حماس از غزه آغاز شد با پیوستن رزمندگان جنبش جهاد اسلامی روز یکشنبه وارد دومین روز خود شده و با شدت تمام ادامه دارد.

اما دو روزنامه اصلاح‌طلب آرمان ملی و هم‌میهن در اقدامی عجیب آتش حملات خود را به سوی ایران گرفته، گویی از وضعیت موجود به شدت نگران هستند! روزنامه آرمان ملی نوشته است:

سوالی که هنوز پاسخی برای آن وجود ندارد، این است که آیا حماس به تنهایی برای این حمله تصمیم گرفته یا نه!؟ به هرحال می دانیم که زمان قابل توجهی برای برنامه ریزی این عملیات اعم از آموزش نیروها تا تامین تجهیزات و نقشه کشی صرف شده است. اینکه آیا حماس راسا تصمیم گرفته یا با هماهنگی نیروهای منطقه ای و بین المللی بوده سوال مهمی است که می تواند به شفاف تر شدن اوضاع کمک کند. دومین پرسش این است که آیا هدف حماس این بوده که جریان عادی سازی میان اسرائیل و اعراب را متوقف کند یا خود را به عنوان یک طرف دارای وزن و معتبر برای مخاطب قرار گرفتن در این معامله و معادله نشان دهد که عبور از او و مطالبه هایش آسان نخواهد بود.

روزنامه هم‌میهن نیز در سرمقاله خود در اظهاراتی عجیب مشابه با رسانه‌های معاند از اثرات جنگ در ایران نوشته است، در بخشی از این یادداشت آمده است:

سیاست‌های تبلیغی نیز باید مسئولانه دقت کرد تا در صداوسیما و رسانه‌ها و فضای عمومی به‌گونه‌ای رفتار نشود که عوارض آن گریبانگیر جامعه و مردم ایران شود. در همین زمینه، می‌توان نسبت به حوادث و جزئیات رخ‌داده در این جنگ حساسیت داشت. نباید تحت تاثیر تبلیغات جهانی رسانه‌های غربی و طرفدار اسرائیل قرار گرفت و باید اقدامات ضدبشری آنان را محکوم و به ریشه‌های بحران فلسطین اشاره کرد. رژیمی که رسماً اقدام به ترور و از آن دفاع می‌کند و درعین‌حال، مبارزان و مردم تحت اشغال را تروریست می‌نامد. از سوی دیگر، نباید اجازه داد که تصور نادرستی شکل بگیرد که گویی ما از هر نوع رفتاری با دیگران حمایت می‌کنیم. ما هشت سال علیه متجاوزان به میهن خود جنگیده‌ایم و یکی از افتخارات ما این بود که همواره و تا حد امکان نسبت به اسرا و قواعد جنگ پایبند بوده‌ایم و رعایت کرده‌ایم؛ حتی اگر آنان متجاوز بودند و یا این قواعد را رعایت نمی‌کردند. همچنین، کوشش برای تبدیل یک امر خارجی به مجادله‌ای داخلی به زیان همه است. وضعیت جنگ اخیر پیچیده است و مستلزم درایت و هوشمندی بیشتری نسبت به موارد دیگر است!

بررسی برخی محتواهای تولید شده از سوی رسانه‌های رادیکال جریان اصلاحات پس از عملیات طوفان الاقصی بیانگر آن است که می کوشند ضمت تعریف این عملیات ذیل چرخه خشونتی که صرفا خشونت می آفریند؛ آن را عملیاتی پوچ جلوه داده و با مقصر جلوه دادن سیاست‌های منطقه‌ای کشور آن را عامل بی‌ثباتی بخوانند، فعال شدن بلندگوهای عملیات روانی صهیونیست‌ها قابل توجه است.

برچسب‌ها