با وجود پرطرفدار بودن غذاهای فرآوری شده، خیلی از اوقات کافی است که یک بار گذار مصرف‌کنندگان به خط تولید این نوع اغذیه بیافتد تا در مصرف آن تجدیدنظر کنند و این شامل معروف‌ترین برندهای دنیا هم می شود.

به گزارش سرویس جهان مشرق، شاید بخواهید در مورد مصرف ژامبون ورقه شده تجدید نظر کنید، اگر فقط یک بار گذارتان به خط تولید این نوع اغذیه بیافتد.

اخیرا انتشار فیلمی از جزئیات نحوه فرآوری ژامبون برش‌داده‌شده، با انزجار و واکنش‌های تند کاربران شبکه‌های اجتماعی در دنیا مواجه شده است.

آن طور که در این ویدئوی پربازدید و دل‌آشوب‌کننده دیده می شود، یک معجون صورتی لزج به شکل یک خمیر نرم و یکدست هم زده می شود و در قالب‌هایی شبیه هم به اندازه یک قرص نان ریخته می‌شود.

در مرحله بعد: به نظر می رسد که ماده‌ی صورتی‌رنگ لزج و چسبنده، که پخته شده، به شکل کالباس‌های ساندویچی سنتی برش داده شده است.

پوستر اصلی روی این کلیپ که بیش از 10 میلیون بازدید در تیک‌تاک داشته، حاوی این جمله است: «نمی‌خواهم این را باور کنم!».

تماشاگران پس از این که متوجه شدند محصول نهایی این خط تولید، برش های ژامبون فرآوری شده است، نظرات خشمگینانه حاکی از اشمئزاز نوشتند.

یکی از بینندگان شوکه شده با کنایه گفت:

"منو باش که فکر کردم این صاف‌ترین و یکدست‌ترین نوع بستنی توت‌فرنگی است»، در حالی که کاربری دیگر با قاطعیت گفت: «من مدت‌ها پیش از خوردن گوشت فرآوری‌شده دست کشیدم... بدون هیچ پشیمانی!»

یک بیننده‌ی دیگر، حیرت‌زده نوشت:

"از چه نوع مواد شیمیایی کوفتی استفاده می کنند تا این شکلی در میاد!"

شاید دقیقاً به همین دلیل است که هرگز نباید پرسید سوسیس چگونه درست می شود.

در حالی که این ویدئو و روند تولید ژامبون از نظر بصری عجیب و غریب به نظر می رسد، اما روند تولید هات‌داگ‌های پرطرفدار کمابیش همین طور است، یعنی تبدیل مواد به یک خمیر کیک‌مانند تا به قالب مورد پسند بازار در بیاید.

در همین حال، طبق گفته‌ی شرکت فرآوری گوشت «مک‌لین میتس»، گوشت‌های اغذیه‌فروشی معمولاً مثل همین فیلم، استخوان‌گیری می شوند و سپس در چرخ‌های گوشت بزرگ به صورت دوغاب درمی آیند. سپس قالب‌گیری و برش زده می شوند.

با وجود این که پرده برداشتن از شیوه‌ی واقعی تولید گوشت‌های اغذیه فروشی ممکن است برای منصرف‌کردن علاقمندان به این نوع اغذیه کافی نباشد، کارشناسان می گویند گوشت‌های سرد فرآوری شده می تواند عواقب شدیدی برای سلامتی، مانند سرطان، داشته باشند.

در اوایل سال جاری، محققان کشف کردند که نصب برچسب‌های هشدار روی گوشت‌های فراوری‌شده، شبیه برچسب‌های روی پاکت‌های سیگار، می‌تواند برای منصرف‌کردن مشتریانی که برای سلامتی خود اهمیت قائلند، موثر باشد.

اما همه کارشناسان با ترس افکنی موافق نیستند.

دیانا راجرز، متخصص تغذیه و نویسنده، قبلاً به روزنامه‌ی نیویورک پست گفته بود که مصرف گوشت در کشورهای پردرآمد همین حالا و بدون برچسب گذاری هم بیش از حد در حال کاهش است و این به خاطر تبلیغات بیش از حد علیه گوشت قرمز است.

او گفت:

"ما شاهد کمبود آهن هستیم و گوشت بهترین منبع [آهن] است. ما باید غذاهای فوق فرآوری شده را محدود کنیم، نه پروتئین های سالم مانند گوشت."

در همین حال، این فقط گوشت‌های سرد مانند کالباس و ژامبون و سالامی نیست که خشم افکار عمومی را برانگیخته است.

طرفداران پرشمار چوب خرچنگی(Crab stick)، پس از انتشار یک ویدیو که نشان می دهد دقیقاً چگونه این خوراکی دریایی در کارخانه کاملا به صورت مصنوعی ساخته می شوند، به یک اندازه دچار حیرت و عصبانیت شدند.

یک پست در وبسایت Reddit که جزئیات این فرآیند را توضیح می‌دهد در حال حاضر باعث ایجاد جنجال شده است، زیرا طرفداران چوب خرچنگ(سوریمی هم خوانده می شود) که واقعیت خط تولید آن را دیده‌اند و اصطلاحا حال آن‌ها گرفته شده، محصول مورد نظر را نوعی «هات داگ دریایی» توصیف کردند، تا گوشت واقعی یک سخت‌پوست.

البته در توضیح نسخه طولانی‌تر این ویدیو در یوتیوب ادعا شده است: «چوب‌های خرچنگ سوریمی به‌طور بهداشتی با استفاده از گوشت لطیف خالص و رنگدانه طبیعی ساخته می‌شوند».

در این ویدئوی افشاگرانه که در بزرگ‌ترین کارخانه فرآوری چوب خرچنگ جهان در تایلند فیلمبرداری شده است، می توان این روند «جعل» گوشت خرچنگ را دید که قطعات بزرگ و بلوک‌مانند سفید و کوکائین‌شکلِ گوشت ماهی منجمد را داخل دستگاه‌های عظیم و قدرتمند خردکن می اندازند.

سپس آن‌ها را به اصطلاح مالچ می‌کنند و به دستگاه دیگری انتقال می دهند و با نمک و سفیده تخم‌مرغ مخلوط می‌کنند. متعاقباً تکه‌های یخ فراوان همراه با شکر و روغن نباتی ریخته می شود، در حالی که خرچنگ واقعی در هیچ کجای این روند یافت نمی شود.

سپس، یک غلتک بزرگ چرخان، مواد را به ماده‌ی همگن و لجن‌مانندی به رنگ بِژ، شبیه نوعی شیرینی عجیب و غریب از آن نوعی که در فیلم «چارلی و کارخانه شکلات سازی» دیده‌ایم، تبدیل می کند. سپس این معجون به صورت مکانیکی به رشته فرنگی بلند تبدیل می‌شود که با پوشش نارنجی به صورت دو خط موازی، پوشانده می شوند. حالا چوب خرجنگ بدون خرچنگ! کاملا آماده است و فقط باید بسته‌بندی شود.

البته ظاهر این ویدئوهای پشت صحنه حسابی حال طرفداران این نوع غذاهای خوش رنگ و لعاب و آسان را گرفته است.

یکی از بینندگان نظر داد: «تماشا کردن غذاهای فرآوری شده واقعاً شما را ناامید می کند.»

و دیگری با عصبانیتی آشکار نوشت:

"این لعنتی به درد لای جرز هم نمی خورد."