ارتش امریکا احتمالا راکت اندازهای هدایت ماهواره‌ای "هیمارس" یا موشک بالستیک تاکتیکی ATACMS با بردی تا ۳۰۰ کیلومتر را برای ارتش اوکراین ارسال خواهد کرد.

سرویس جهان مشرق _ روز چهل و نهم از جنگ میان روسیه و اوکراین آغاز شده است؛ در ۲۴ ساعت گذشته وضعیت میدانی نبرد تا حدی آرام بوده و دو طرف مشغول تجدید قوا برای نبردهای آینده هستند.

ارتش روسیه همچنان مشغول فراخوان نیروهای ذخیره، سازماندهی و انتقال قوای حاضر در سایر جبهه ها به ویژه شمال کی‌یف به سمت جبهه شرقی و آمادگی نهایی برای حمله بزرگ در محور دونباس است.

در طرف مقابل نیز ارتش اوکراین چشم انتظار تحویل سری جدید تسلیحات اهدایی امریکا و کشورهای عضو ناتو است؛ تسلیحاتی که ظاهرا در دسته متفاوتی نسبت به آنچه که تا امروز به این کشور تحویل داده شده است قرار می گیرد.

پیام مبهم امریکا در خصوص ارسال توپخانه به اوکراین

روز گذشته رسانه ها به نقل از منابعی در وزارت دفاع امریکا اعلام کردند این کشور در تلاش است تا سامانه‌های توپخانه ای را برای ارتش اوکراین فراهم کند. در این اخبار هیچ گونه اطلاعات دقیقی از نوع و مدل سامانه های مربوطه ذکر نشده است.

برخی کارشناسان معتقدند که تجهیزات مربوطه بایستی راکت اندازها و هویتزرهای کششی و خودکششی ساخت شوروی سابق باشد که در برخی کشورهای شرق اروپایی نظیر لهستان، جمهوری چک، اسلواکی و رومانی به شکل ذخیره یا عملیاتی توسط ارتش این کشورها استفاده می‌شود و نیروهای اوکراینی نیز که خود کاربر این سامانه ها هستند مشکلی برای به کارگیری سریع آنها بدون نیاز به آموزش ندارند.

این سامانه‌ها می‌تواند از مدل های زیر باشد:
راکت اندازهای چندگانه BM۲۱ گراد، BM۲۷ اوراگان، هویتزرهای کالیبر مختلف از ۱۲۲ میلی متری تا ۲۰۳ میلی متری نظیر D۲۰، ۲S۷ یا ۲S۱ گووزدیکا.

همچنین احتمال دارد سیستم های توپخانه ای نظیر هویتزر "دانا" جمهوری چک نیز به اوکراین ارسال شود.

دسته دوم کارشناسان معتقدند که احتمال دارد ایالات متحده خود مستقیما به تجهیز ارتش اوکراین با تسلیحاتی بپردازد که اگرچه در دسته توپخانه قرار می‌گیرند اما برد نسبتا بالایی داشته و توانایی ضربه زدن ارتش اوکراین به پایگاه های اصلی ارتش روسیه در خاک این کشور یا بلاروس را به آنها می‌دهد.

اگرچه این موضوع در حد حدس و گمان خواهد بود اما در صورت صحت ماجرا، ارتش امریکا احتمالا راکت اندازهای هدایت ماهواره‌ای "هیمارس" یا موشک بالستیک تاکتیکی ATACMS با بردی تا ۳۰۰ کیلومتر را برای ارتش اوکراین ارسال خواهد کرد که پایگاه های اصلی ارتش روسیه در نزدیکی مرز اوکراین را با خطر قابل توجهی روبرو خواهد کرد.

شلیک بیش از ۱۵۰۰ موشک روسی به خاک اوکراین

وزارت دفاع امریکا "پنتاگون" مدعی است از آغاز جنگ در خاک اوکراین تا کنون، یگان موشکی روسیه بیش از ۱۵۴۰ موشک بالستیک و کروز را به سوی خاک اوکراین شلیک کرده است.

نرخ شلیک موشک های بالستیک اسکندر و کروز کالیبر ارتش روسیه در روزهای نخست جنگ بالاتر بوده و میانگین روزانه ۵۰ تیر موشک به سمت خاک اوکراین شلیک می‌شد؛ در حالی که به مرور زمان این نرخ شلیک کاهش جدی داشته و به میانگین روزانه ۳۳ تیر موشک رسیده است که احتمالا نشان دهنده کاهش ذخایر موشکی روسیه یا نبود اهداف راهبردی در خاک اوکراین پس از نابودی بخش قابل توجهی از زیرساخت های این کشور باز می گردد.

دستگیری فعال سیاسی نزدیک به پوتین

شب گذشته رسانه های اوکراینی با انتشار تصاویری از دستگیری ویکتور مدودچوک فعال سیاسی مخالف دولت اوکراین و نزدیک به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه خبر دادند.

مدودچوک از مخالفین سرشناس زلنسکی رئیس جمهور اوکراین به شمار می‌رفت و از زمان آغاز جنگ در این کشور متواری بوده و ظاهرا حین تلاش برای خروج از خاک اوکراین توسط سرویس امنیتی این کشور دستگیر شده است.

برخی مدعی بودند مدودچوک گزینه اصلی کرملین برای ایجاد دولت موقت در اوکراین پس از تصرف کی‌یف و سرنگونی دولت زلنسکی به شمار می‌رفته است.

تجمع گسترده ارتش روسیه در بلگورود

تصاویر ماهواره ای از غرب روسیه و در نزدیکی مرز اوکراین در استان بلگورود نشان دهنده تجمع یگان های ارتش روسیه است.

به نظر می رسد قوای ارتش روسیه به دنبال بازسازی مجدد و حمله دوباره به داخل اوکراین از جبهه خارکیف هستند.

احتمال ارسال موشک های ضد کشتی و پدافندی نروژ به خاک اوکراین

به تازگی پارلمان نروژ تحویل دو سلاح بسیار قابل توجه به اوکراین را بررسی کرده است:

نخست موشک ضد کشتی NSM برای مقابله با نیروی دریایی روسیه در دریای سیاه؛ این موشک با سطح مقطع راداری پایین دارای هدایت ترکیبی راداری، ماهواره با سیستم تصویر ساز حرارتی برای مرحله آخر است و ۱۸۵ کیلومتر برد دارد و علاوه بر اهداف دریایی، میتوان این موشک را ضد اهداف زمینی نیز استفاده کرد.

گزینه دیگر سیستم پدافندی NASAMS است که از موشک های هوا به هوای مشهور AIM-۱۲۰ آمرام به صورت زمین پایه استفاده می‌کند و ۳۰ کیلومتر برد دارد.

برچسب‌ها