وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ما به طرف‌های آمریکایی از طریق واسطه‌هایی که این روزها پیام‌هایی را منتقل می کنند، به صراحت گفتیم باید در عمل حسن‌نیت خودشان را نشان دهند.

به گزارش مشرق،حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (شنبه) در حاشیه حضور در مرقد مطهر امام راحل به مناسبت دهه فجر در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤال خبرنگار درباره اظهارات «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مبنی بر اینکه نمی‌توانیم تضمین دهیم که دولت بعدی آمریکا به برجام پایبند باشد و رئیس‌جمهور بعدی این کشور ملزم به اجرای برجام نیست، گفت: در خصوص مذاکرات وین برای لغو تحریم‌ها، یکی از موضوعات اساسی ما گرفتن تضمین‌های لازم از طرف‌ها به ویژه غربی است.

* ما تضمین را در همه سطوح سیاسی، حقوقی و اقتصادی مطالبه کردیم

وی با اشاره به آنچه را که هیأت ایران در خصوص تضمین دنبال می‌کند، تصریح کرد: ما تضمین را در همه سطوح سیاسی، حقوقی و اقتصادی مطالبه کردیم. در بخش‌هایی از آن توافقاتی حاصل شده، اما هنوز هیأت مذاکره کننده ایران با جدیت اخذ تضمین ملموس از طرف‌های غربی برای پایبندی آنها بر تعهداتی که بر مبنای توافق وین حاصل شود را دنبال خواهند کرد.

بیشتر بخوانید:

واشنگتن: دولت بعدی آمریکا ملزم به اجرای برجام نیست

 نماینده آمریکا در امور ایران در اظهاراتی بیان کرده که سیستم قوانین ایالات متحده به نحوی است که رئیس‌جمهور بعدی این کشور ملزم به اجرای برجام نیست. 

* به صراحت گفتیم باید در عمل حسن نیت خودشان را نشان دهند

وی درباره تمدید برخی از معافیت های تحریمی توسط آمریکا نیز اظهار داشت: ما به طرف های آمریکایی از طریق واسطه‌هایی که این روزها پیام‌هایی را منتقل می‌کنند به صراحت گفتیم باید در عمل حسن نیت خودشان را نشان دهند.

وزیر خارجه خاطرنشان کرد: حسن نیت در عمل از نظر ما این است که بر روی زمین اتفاق ملموسی رخ دهد. لغو بخشی از تحریم‌ها به معنای عینی و واقعی خودش ترجمان حسن نیتی است که آمریکایی‌ها از آن صحبت می کنند.  

امیرعبداللهیان یادآور شد: آنچه بر روی کاغذ رخ می دهد خوب است، ولی کافی نیست.

لازم به ذکر است، یک مقام دولت بایدن روز جمعه از معافیت تحریمی ایران خبر داد و افزود که مذاکرات فنی که با این معافیت‌ها تسهیل می‌شود در هفته‌های پایانی گفت‌وگوها ضروری است. این مقام وزارت امور خارجه آمریکا اضافه کرد که این معافیت تحریمی نباید به عنوان سیگنالی تلقی شود که واشنگتن به دنبال دستیابی به تفاهمی برای بازگشت به توافقی است که به صورت رسمی با نام برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شناخته می شود.