کد خبر 1269463
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۳

اما تا کنون در مورد جزئیات آن و نحوه انجام این عملیات بسیار پیچیده کمتر سخنی شنیده ایم.

به گزارش مشرق، علیرضا تقوی‌نیا، تحلیلگر در کانال تلگرامی خود نوشت: فرار پیچیده ۶ مبارز فلسطینی از امنیتی ترین زندان رژیم صهیونیستی تعجب و تحسین بسیاری از ناظران بین المللی را برانگیخته است. 

اما تا کنون در مورد جزئیات آن و نحوه انجام این عملیات بسیار پیچیده کمتر سخنی شنیده ایم.

در خصوص این اقدام چند نکته که اخیرا نگارنده از منابع مطلع و مرتبط با گروههای فلسطینی دریافت کرده ، به نظر مخاطبان عزیز کانال تفسیرگر خواهد رسید.

 زندان جلبوع واقع در دره بیسان مخوف ترین و ایمن ترین بازداشتگاه اسرائیل به شمار می رود که ساخت آلمان بوده تا جایی که نامش را گاوصندوق گذاشته اند. 

 فرار از چنین زندانی یک شکست بزرگ امنیتی  برای اسرائیل خواهد بود زیرا عملیات حفر تونل ۲ سال طول کشیده، لکن زندانبانان و نیروهای امنیتی این رژیم متوجه آن نشده بودند. نکته اصلی اینجاست دهها متر مکعب خاکی که بابت حفر تونل بیرون آورده شده ، کجا رفته و چگونه فلسطینیان توانسته اند آن را به بیرون از زندان منتقل کنند زیرا مسئولان زندان به عمد خاکی به شدت سرخ رنگ را در محوطه زندان پاشیده بودند تا در صورت حفر تونل و ریختن خاک آن در حیاط زندان متوجه اقدامات مشکوک شوند .

 به دلیل محفوظ نگاه داشتن عملیات حفر تونل از چشم زندانبانان ،قُطر تونل حفر شده بسیار کوچک تعیین شد و برای به مشکل بر نخوردن هنگام گریز ، این مبارزان فلسطینی ۶ ماه با رژیم های سنگین خود را لاغر کرده بودند.

 مبارزان فلسطینی گریخته از زندان ، موفق شده بودند یک تلفن همراه به دست بیاورند و قبل از فرار طی تماسی یک خودرو را در فاصله ۵۰۰ متری زندان هماهنگ کرده بودند تا بلافاصله آنان را به نقطه دلخواه منتقل نماید.

این تلفن همراه از چه طریقی به دست آنان رسیده بود و چگونه صهیونیست ها نتوانسته اند آن را کشف کنند؟

 عملیات فرار ساعت ۳:۱۵ بامداد انجام شده اما صهیونیست ها ۸ ساعت بعد متوجه مفقود شدن ۶ زندانی شده اند.

پنج نفر از این مبارزان عضو گردان های قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین و یک نفر هم فرمانده گردان های الاقصی وابسته به فتح بوده و با توجه به نزدیکی زندان با شهر جنین که پایگاه اجتماعی جهاد اسلامی در آن به شدت قوی ارزیابی می شود، احتمالا این جنبش در فرار زندانیان نقش اصلی را داشته است.

مسئولان اسرائیل ۴ گردان نظامی، دهها هلیکوپتر و پهپاد را مامور یافتن نیروهای گریخته از زندان کرده ولی تاکنون موفق نبوده و ۲ سناریو برای محل انتقال این افراد پیش بینی می شود . ابتدا شهر فلسطینی نشین جنین در شمال کرانه غربی و دیگری کشور اردن زیرا منطقه بیسان که زندان در آن واقع شده ، با مرز همسایه شرقی فلسطین ، فاصله بسیار کمی دارد و با توجه به عرض کم رودخانه مرزی اردن به راحتی می شود از طریق شنا کردن به این کشور رسید.

 اگر این ۶ زندانی به اردن رفته باشند دیگر دست اسرائیل به آنان نخواهد رسید زیرا اول این که ۶۰ درصد جمعیت اردن فلسطینی است و می توان به راحتی درون اردوگاه های آوارگان مخفی شد و دوم این که دولت اردن تا حدی سعی دارد فلسطینیان را راضی نگه دارد و مطمئنا با اسرائیل برای استرداد آنان همکاری نخواهد کرد.

 این عملیات، یکی از پیچیده ترین طرح های فرار از زندان در طول تاریخ بوده و ضعف های امنیتی رژیم صهیونیستی را آشکار ساخت زیرا تمام جغرافیای سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ در کنترل کامل امنیتی صهیونیست هاست و نفوذ در چنین منطقه ای حاکی از وجود حفره های بزرگ اطلاعاتی در این رژیم ارزیابی می شود.

آبرو و وجهه دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل به خصوص شاباک با این عملیات به شدت از دست رفت و قدرت نیروهای مخالف آن را به رخ دنیا کشید و سران این رژیم دیگر نمی توانند مدعی داشتن سرویس های امنیتی قدرتمند شوند.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.