کد خبر 1085051
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۵

شبکه خبری الجزیره در گزارشی به نقل از تحلیلگران و کارشناسان نظامی غربی به بررسی قانون سزار علیه دولت سوریه پرداخت و تأکید کرد که هدف از این قانون، در درجه نخست، گسست در ائتلاف دمشق-تهران است.

به گزارش مشرق، پس از شش سال بحث و جدل در کنگره و دولت‌های باراک اوباما و دونالد ترامپ رؤسای جمهور پیشین و کنونی آمریکا، روز چهارشنبه (۱۷ ژوئن - ۲۸ خرداد) قانون «سزار» علیه سوریه اجرایی شد.

شبکه خبری الجزیره گزارش داد، ترامپ زمانی که قانون سزار را امضا کرد، مدعی بود که هدف از این قانون، «حمایت از غیر نظامیان» سوری است، اما مسئله مهم، تأیید این قانون توسط دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در آمریکاست.

بر اساس این قانون، دولت‌ها، شرکت‌ها یا تمام افرادی که مستقیم یا غیر مستقیم چه در زمینه نظامی یا اقتصادی، با دولت سوریه همکاری کنند، مشمول تحریم خواهند شد. در نخستین روز اجرای این قانون، ۲۴ شخص و نهاد که از تلاش‌های دمشق برای بازسازی سوریه حمایت کردند، تحریم شدند.

بیشتر بخوانید:

واکنش روسیه به قانون تحریمی قیصر

آمریکا به خاطر سوریه، امارات را تهدید کرد

واکنش دمشق به «قانون قیصر»

واکنش وزارت خارجه به تحریم سوریه توسط آمریکا

به گزارش الجزیره، واشنگتن با اجرای این قانون، در پی تحقق دو هدف است: نخست، جدا کردن سوریه از ایران است که این مسئله، یک منفعت مهم برای آمریکا به شمار می‌رود. دوم؛ احتمالا اجرای این قانون، موجب فروپاشی سوریه خواهد شد.

«دانا استرول» و «کاترین پاور» که از پژوهشگران انستیتو واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک هستند، با انتشار مقاله‌ای به بررسی این قانون پرداختند و نوشتند، اهمیت تحریم‌های جدید، به خاطر سیگنال‌هایی است که واشنگتن فرستاده و تأکید کرده که آماده است شرکت‌ها یا دولت‌هایی را تحریم کند که روابط حسنه‌ای با آمریکا دارند.

الجزیره به نقل از یک مسئول در وزارت خارجه آمریکا گزارش داد، هدف اصلی واشنگتن، این است که بشار اسد رئیس جمهور سوریه «با جدیت وارد روند راهکار سیاسی» باشد. این در حالی است که سرنگونی دولت سوریه، هدف گذشته آمریکا بوده که از آن دست برداشته است.

«دیوید دوروش» معاون وزیر دفاع سابق آمریکا و کارشناس مسائل نظامی هم به الجزیره گفت که آمریکا با اعمال این قانون قصد فشار به دولت سوریه را دارد؛ هر چند که اهمیت سوریه طی ماه‌های اخیر، در میان اولویت‌های دولت آمریکا کاهش یافته است.

دوروش با بیان اینکه اهمیت سوریه به خاطر منافع مهمتر آمریکا در کشورهایی مانند عراق، لبنان، اردن و ترکیه است، مدعی شد: «واشنگتن به وضوح می‌داند که چه چیزی در سوریه نمی‌خواهد... نمی‌خواهد که سوریه کشوری باشد که حزب الله بر آن سیطره دارد و یا اینکه محلی برای ایران به منظور حمله به اسرائیل باشد».

الجزیره در پایان به نقل از یک گزارش در انستیتو واشنگتن تأکید کرد، ظاهرا هدف آمریکا پایان بخشیدن جنگ در سوریه از طریق یک فرآیند سیاسی با رهبری خود است تا «به تشکیل یک دولت جامع منجر شود... دولت ترامپ دیگر اصرای به خروج اسد از حکومت ندارد، بلکه بر تغییر رفتار نظام آن تأکید دارد».

منبع: فارس