کد خبر 756777
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۲
اردوغان

به اعتقاد کارشناسان حرکت ترکیه به سمت روسیه و عقد قرارداد خرید موشکی با آن و همچنین پذیرفتن چتر روسیه بر بالای سر خود در سوریه، واکنشی است از سوی اردوغان برای ابراز خشمش به اروپایی ها.

 به گزارش مشرق، کارشناسان و تحلیلگران سیاسی نسبت به تقاضای ترکیه برای امضای قرارداد خرید سامانه های موشکی «اس – ۴۰۰» از روسیه هشدار می دهند و آن را فراتر از سنت های رایج در روابط بین المللی ترکیه می دانند. آنها می گویند در حالی که کشورهای عضو اتحادیه اروپا از سیاست های رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در زمینه حقوق بشر به شدت انتقاد می کنند و معتقدند که وی به طور بی سابقه ای وارد چالش در موضوعات حساس استراژیک و امنیتی به خصوص در رابطه با ناتو شده است، دریافت چنین سامانه ای می تواند توازن در منطقه را به هم بریزد.

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، کارشناسان و تحلیلگران سیاسی می گویند اردوغان که رویای احیای امپراطوری عثمانی را در ذهن می پروراند، روی سردی روابط با آلمان حساب کرده است تا به این ترتیب روابط تاریخی ترکیه با غرب را بشکند، از سوی دیگر به سمت روسیه گرایش پیدا کرده و می خواهد موشک های پیشرفته اس – ۴۰۰ از این کشور بخرد که نشان می دهد وی تلاش دارد روابط ترکیه را با غرب به طور کامل قطع کند و روسیه را به عنوان پناهگاه امنی در صورت انتخاب گزینه خودداری از پیوستن به اتحادیه اروپا می داند.

اردوغان روی خشم ترک ها از اروپا حساب کرده است. مردم ترکیه از این که اتحادیه اروپا پیوستن کشورشان به این اتحادیه را تا این اندازه به تاخیر انداخته در حالی که کشورشان در سطح یک کشور پیشرفته و مستقل ارتقا یافته است، ناراحت هستند. به اعتقاد مردم ترکیه کشورشان تمامی معیارهای لازم برای پیوستن به اتحادیه اروپا را دارد و این اتحادیه باید به سرعت عضویتشان را بپذیرد اما نمی پذیرد. این مساله سبب شده که مردم ترکیه به این باور برسند که اتحادیه اروپا بیش از هر چیز یک «کلوپ مسیحی» است همان طور که والری ژیسکاردستن، رئیس جمهوری اسبق فرانسه آن را توصیف کرده بود.

حزب عدالت و توسعه و در راس آنها رئیس جمهوری ترکیه تمام تلاش خود را می کنند تا این دیدگاه را جا بیندازند که هویت ترکی با اروپایی بسیار تضاد دارد و حتی می تواند این دو هویت با هم برخورد داشته باشند. اردوغان همچنین بر موج مذهب گرایی مردم ترکیه سوار شده و روابط جنجالی اش با گروه های اسلام گرای سیاسی در منطقه را به شدت تقویت کرده است تا آن جا که خود را دشمن فرهنگی با اروپا جلوه داده و احیای امپراطوری عثمانی را که نقش سلطان و رهبر در آن بارز بود، توجیه می کند.

بسیاری از تحلیلگران بر این اعتقادند که اردوغان از دشمنی فرهنگی با غرب بهره برداری می کند تا تحمیل دیکتاتوری خود بر دشمنانش را توجیه کند. این رویکرد بعد از آن که کودتای ژوئیه سال گذشته میلادی شکست خورد، پررنگ تر شده است.

نفرت پراکنی اردوغان علیه اروپایی ها در زمان تبلیغات برای رفراندوم تغییر قانون اساسی در ترکیه خود را به خوبی نشان داد. در آن موقع کشورهای اروپایی از پذیرفتن وزرای دولت ترکیه برای سخنرانی در دفاع از رفراندوم خودداری می کردند و اردوغان و هم حزبی هاش به این بهانه انتقادهای شدید اللحنی را متوجه اروپایی ها می کردند.

به اعتقاد کارشناسان حرکت ترکیه به سمت روسیه و عقد قرارداد خرید موشکی با آن و همچنین پذیرفتن چتر روسیه بر بالای سر خود در سوریه، واکنشی است از سوی اردوغان برای ابراز خشمش به اروپایی ها تا به آنها بگوید اگر بخواهند ترکیه را به جمع خود نپذیرند روسیه و شرق عموما گزینه ای قابل دسترس برایش هستند.

کارشناسان نظامی نسبت به اهداف خرید سامانه موشکی اس – ۴۰۰ تردیدهای قوی ای را مطرح می کنند. آنها می پرسند آیا واقعا این امکان وجود دارد که این موشک ها از حریم هوایی ترکیه محافظت کنند و از ۴۰۰ کیلومتر هر جنگنده یا موشکی که به ترکیه حمله کند را هدف قرار دهند؟ سوال دیگری که برای آنها مطرح است این است که در حالی که موشک های بالستیک سرعت ۴۸۰۰ کیلومتر بر ثانیه در ارتفاع ۳۰ کیلومتری را دارند آیا سامانه های اس – ۴۰۰ واقعا توان برخورد با آنها را دارند؟ آنها همچنین تلاش ترکیه برای نزدیک شدن به روسیه را به اختلافات آنکارا با واشنگتن بر سر تعامل با کردها نیز مرتبط می دانند. ترکیه از این که اروپا و امریکا از مخالفان کرد در سوریه حمایت می کنند، خشنود نیست و می گوید کردهای سوریه از لحاظ سیاسی ادامه روی فکری کردهای پ. ک.ک در ترکیه هستند. از این رو اگر اروپا و امریکا واقعا ترکیه را شریک و متحد خود می دانند نباید دست اتحاد به سمت کردهای سوریه دراز کنند.

در حال حاضر عناصر پ. ک.ک علیه آنکارا اعلام جنگ کرده اند و نزدیک به دو سال است که علیه ارتش ترکیه اقدام مسلحانه انجام می دهند.

منبع: دیپلماسی ایرانی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 8
  • ناشناس IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    9 25
    دوسال نه سی ساله دارن خیانت می کنن
    • SE ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
      25 8
      چه بیچاره ای که سنگ خردوغان را به سینه میزنی
  • IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    11 1
    ۴۸۰۰ کیلومتر بر ثانیه سرعت موشک؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • علی IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    11 10
    s300های ماخیلی قویتره!!!!!
  • IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    9 1
    4800کيلومتر سرعت اونم در ثانيه مگه داريم کمي حواستون جمع کنيد اثلاهمچين موشکي وجود نداره
  • IR ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    15 3
    چه خوبه که اس 300 ما همه چیرو میزنه ولی اس 400 ترکیه خیلی بده. کوتاه بیا مشرق /:
  • IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    3 1
    شهاب ۳ بردموثر ۱۹۳۰ کیلومتر سرعت ۵۵۰۰ کیلومتر بر ساعت، ۲٫۱ ماخ در فاز نهایی
  • US ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    12 1
    عجب..‌ چطور روسیه به ترکیه اس ف۴۰۰ میده اما به ایران نه؟
  • IR ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    9 18
    تنها موردی که از خصوصیات خردوغان به دلم میشینه مبارزه با تروریستتی تجزیه طلب کورده و جلوگیری از تشکیل اسرائیل دومه.
    • IR ۲۰:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
      1 0
      خخخخخخخخخخ
  • IR ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    0 0
    اس 400 ترکیه اگه ضعیف باشه اس 300 ایران ضعیفتر و کلا روسیه طبل تو خالی میشه
  • IR ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    0 0
    اردوغان با این سایت های اس-400 می تواند در سوریه و عراق منطقه پرواز ممنوع ایجاد بکند. هدف دیگری ندارد.
  • فرهاد IR ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    0 1
    مرگ بر عردوغان ! به هیچ دلیل منطقی و انسانی اعتماد به این جنایتکار جایز نیست
  • IR ۰۱:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
    1 0
    ازش خوشم نمیاد ولی دمش گرم که پدر تروریستهای پ ک ک و تجزیه طلبی رو دراورد
  • AE ۰۱:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
    3 0
    مشرق داری از سرعت نور حرف میزنی یا سرعت موشک؟؟؟؟
  • IR ۰۱:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
    0 2
    آره داریم سرعت موشک سجیل ما 4300 متر بر ثانیس گمون کنم 4800 هم وجود داشته باشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس