احمد توکلی با بیان اینکه یک وزیر به همراه دختران و دامادهای خود ۱۴ کارخانه دارد،گفت: در حال حاضر به مرحله ای رسیدیم که دستگاه‌های مسئول مبارزه با فساد خودشان به درجاتی از فساد آلوده شده‌اند.

 به گزارش مشرق، احمد توکلی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شب گذشته در برنامه تلویزیونی پایش گفت: وقتی مجلس مصوبه پرداخت وام ازدواج را تصویب کرد، حتماً در توان بانک‌ها بوده و می‌توانند پرداخت کنند. از این تسهیلات گاهاً سود دریافت می‌کنند و وقتی تقاضای کاهش این سود و یا پرداخت وام ۱۰ میلیونی ازدواج را به آن‌ها می‌دهند توجیه بانک‌ها این است که خرجمان زیاد است.

وی افزود: این تسهیلات را باید از محل قرض‌الحسنه جاری پرداخت کنند، البته بانک ملی هرچه سپرده قرض‌الحسنه دریافت می‌کند همان را نیز به عنوان تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت می‌کند و گاهی حتی ۴ درصد بیشتر می‌شود. در این میان، بانک‌های خصوصی هستند که به عنوان نمونه در سال ۹۰ مبلغ ۵۷۴ میلیارد تومان سپرده از مردم دریافت کرده و تنها ۲۵ میلیارد تومان آن را به پرداخت تسهیلات اختصاص داده‌اند. نظام بانکی برای کارمندان خودش تسهیلات ویژه ای در نظر می‌گیرد و تسهیلات با مبالغ بیشتر و همچنین اقساط بیشتر به آن‌ها پرداخت می‌کند.

این نماینده مجلس در پاسخ به این سئوال که چقدر از آمار کاهش ازدواج‌ها به عدم پرداخت تسهیلات ازدواج برمی گردد، گفت: به هر حال تشکیل زندگی مشکلات بسیاری دارد که یکی از آن‌ها نبود پول نقد است. ارزش پول نسبت به سال‌های قبل کمتر شده و بانک‌هایی که در ابتدا سه میلیون تومان به عنوان تسهیلات ازدواج پرداخت می‌کردند امروزه باید ۱۰ میلیون تومان پرداخت کنند که در توانایی بانک‌ها نیز هست و میزان سود آن‌ها خیلی کاهش پیدا نمی‌کند.

توکلی با اشاره به اینکه سیستم بانکی در حال حاضر خوب عمل نمی‌کند و مردم اصلاً رضایت ندارند، بیان کرد: شخصاً با تصمیمات مالی توسط مجلس موافق نیستم، چون باید شورای پول و اعتبار تصمیم گیری کند ولی اکنون که تصمیم گرفته نباید اعلام شود که پرداخت آن شدنی نیست. پرداخت وام ۱۰ میلیونی ازدواج کاملاً شدنی است و سود بانک‌ها پایین می‌آید ولی میزان آن‌ها آنچنان بالا نیست.

وی در پاسخ به این سئوال که فرمان مقام معظم رهبری برای مبارزه با فساد در این ۱۵ سال چقدر اجرا شد؟ گفت: هنوز کاملاً اجرا نشده و اگر شده بود که مقام معظم رهبری شعار امسال را اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام‌گذاری نمی‌کردند. یکی از شاخص‌های اقتصاد مقاومتی حذف فساد و سیستم موجود است.

رئیس پیشین مرکز پژوهش‌های مجلس بیان کرد: مقام معظم رهبری با ابلاغ سیاست‌های کلی تأکید بسیاری بر حذف فساد و سیستم موجود داشته‌اند. اکنون هم اعلام می‌کنند که اقتصاد مقاومتی هنوز به عمل نرسیده است پس فساد هم متأسفانه هنوز هست.

توکلی در واکنش به این پرسش که چرا برنامه اقتصاد مقاومتی که همه مقابل آن سر تعظیم فرود می‌آورند، هنوز اجرایی نشده است؟ گفت: فقط اعلام می‌کنند که سر تعظیم فرود می‌آورند ولی به دلیل وجود نداشتن عزم کافی به این برنامه عمل نمی‌کنند.

وی عنوان کرد: متأسفانه فسادها زیاد، شبکه ای و سیستماتیک شده‌اند و مسئولان نیز از زندگی ساده فاصله گرفته‌اند. وقتی مسئولان بخواهند در رفاه زندگی کنند مردمشان را بدبخت خواهند کرد ولی اگر قصد خدمت به مردم داشته باشند نباید خودشان را در نظر بگیرند.

این اقتصاددان یادآور شد: وقتی که اشرافیت اداری و شخصی مثبت تلقی شود به ترتیب دوری از مردم و درک فقر مشکل شده، فساد و رشوه خواری پیدا می‌شود، دولت دخالت زیادی پیدا کرده و در اقتصاد نفتی باید از طریق دولت به جامعه پمپاژ شود آن وقت انحراف زیاد می‌شود، همچنین در نهایت با افزایش فسادها و کاهش مبارزه‌ها، فسادها نیز سیستماتیک می‌شود. وقتی فسادها در مجاری اداری و تصمیم گیری نفوذ می‌کنند در نتیجه مانع از مبارزه می‌شوند و عزم را از بین می‌برند.

توکلی در پاسخ به این سئوال که آیا دادگاه بزرگ فساد مالی درست اطلاع رسانی شد؟ گفت: صدا و سیما باید اطلاع رسانی کند ولی به نظر من درست اطلاع رسانی نشده است. به نظر من شفاف عمل نمی‌کنیم در حالی که باید شفاف عمل کنیم، در غیر این صورت زحمات مبارزه کنندگان با فساد نادیده گرفته می‌شود.


یک وزیر به همراه دختران و دامادهای خود 14 کارخانه دارداین اقتصاددان در واکنش به اینکه اگر مسئولان حقوق بالا و بهترین مسکن را داشته باشند، دیگر چشمداشتی به بیت‌المال نخواهند داشت، گفت: کسی که بهترین خانه و حقوق را داشته باشد، این قدر حریص می‌شود که همه بیت‌المال را مثل گاوی با پوستش قورت می‌دهد.

وی عنوان کرد: اگر فرد انگیزه الهی و انسانی خودش را از دست داده و حاضر به نشستن در خانه ای لوکس با پول مردم فقیری که حتی پول تهیه داروی خود را ندارند، شد مطمئن باشید بیت‌المال را درست مصرف نخواهد کرد.

توکلی بیان کرد: انحراف در منابع بودجه وقتی تشدید می‌شود که مسئولان کشور رفاه طلب شوند و همچنان که در مصرف منابع شخصی خود اسراف می‌کنند مطمئناً در تخصیص منابع ملی هم همین‌طور عمل خواهد کرد.

توکلی اضافه کرد: امام علی (ع) می‌فرمایند من به دو قرص نان اکتفا می‌کنم که اگر کسی در دورترین نقاط حکومتم گرسنه باشد بگوید که علی هم مثل من است. حالا ما این قدر ریاضت را نمی‌خواهیم ولی لااقل این‌طوری فساد نباشند.

وی در پاسخ به این سئوال که اگر حقوق خوبی به مسئولان پرداخت شود آیا دستبرد به بیت‌المال کمتر می‌شود، بیان کرد: اولاً با استقرار مسئولان دولتی در خانه های خوب و بزرگ دستبرد به بیت‌المال و ثانیاً چرا باید به کسی این‌طور بی اندازه مال بدهند و به فرد دیگری حتی به اندازه یک بیستم آن هم ندهند.

توکلی گفت: یکی از مسئولان حقوق ۳۷ میلیونی می‌گرفت که به وسیله معاون وی گفتم این کار را نکن و من هم چیزی نمی‌گویم. آن مدیر با توجیه اینکه در کارخانه سهامی ندارد برای خودش ۱۷۵ ساعت اضافه کار رد کرده بود در حالی که ساعت کاری افراد در ماه ۱۷۶ ساعت است. با چنین اضافه حقوق‌های بسیار بالایی دریافت کردن قطعاً راه کمک به آبدارچی که واقعاً اضافه کار هم می‌کند، بسته می‌شود. قصد مچ گیری نداریم بلکه با هدف اصلاح و در چارچوب قانون عمل می‌کنیم.

وی در پاسخ به اینکه با وضع عروسی‌های اشرافی موجود فرزندان قشر کارگران یا کارمندان با دیدن آن‌ها چه حالی خواهند داشت، گفت: حتی فرزندان خانواده های متوسط نیز با دیدن چنین اشرافی گری هایی فقر احساسی پیدا خواهند کرد. سه نوع فقر داریم؛ یکی فقر مطلق (حداقل‌های زندگی را نمی‌تواند تأمین کند)، فقر نسبی (در مقایسه با سایران تعریف می‌شود) و فقر احساسی داریم که فرد خودش را با همگنان خودش مقایسه می‌کند.

این نماینده مجلس یادآور شد: با دیدن این اشرافی گری حسرت در جامعه و غضب اجتماعی تربیت می‌شود و طبقات مقابل هم قرار می‌گیرند. همچنین سرمایه های اجتماعی کاهش و وحدت ملی نیز از بین می‌رود. حسادت اجتماعی شکل گرفته و طبقات نه تنها به یکدیگر کمک نمی‌کنند بلکه روبروی هم قرار می‌گیرند.

توکلی تصریح کرد: این‌گونه مسائل اشرافی گری از بالا شروع می‌شود و وقتی مردم باور خود را از دست داده و مسئولان را در زندگی‌های اشرافی گری ببیند، پیش خود می‌گوید که این مسئول با مالیات من در این خانه لوکس زندگی می‌کند و در نهایت مثلاً مالیات پرداخت نمی‌کنند.

وی در واکنش به تهدید راننده های ماشین‌های مدل بالا به خش انداختن روی ماشین برای دریافت پول پشت چراغ قرمزها توسط مردم عادی گفت: چون مردم این افراد را محق به این اموال نمی‌دانند و اکثراً اعتقاد دارند که از راه حرام به دست می‌آید به خودشان حق می‌دهند که متنفر باشند.

این نماینده مجلس ادامه داد: چنین مسائل به ضرر سرمایه های اجتماعی می‌شود و تجملات از طریق اینکه منابع محدود تولیدی را به سمت تولید کالاهای اشرافی هدایت می‌کند در مقابل منابع کالاهای ضروری را کاهش می‌دهد. وقتی بازار کالاهای ضروری به دلیل گران شدن عوامل تولید دچار نقصان شود آن وقت کالاهای ضروری که مردم باید خریداری کنند گران‌تر می‌شوند.

توکلی افزود: اوایل انقلاب عکس این ماجرا مشاهده می‌شد، چون روحانیون و مسئولان ساده زیست بودند مردم نیز در مقابل قانع بوده و قناعت داشتند. البته مردم از همان قدیم حساس بوده و هستند و امروزه چون این اشرافی گری شایع شده احساس می‌کنند که حرف زدنشان فایده ای ندارد و در خودشان می‌ریزند.

وی در پاسخ به این سئوال که تردد خودروهای لوکس مناطق آزاد مثل اروند در مناطق فقیر و حاشیه نشین چه اثری بر روحیه مردم می‌گذارد، گفت: خشم و حسادت ایجاد کرده و سرمایه اجتماعی هم در مقابل آسیب می‌بیند.

احمد توکلی در پاسخ به این سئوال که چرا مجلس و وزارت نفت خیلی زود خود را از اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری یا همان نظام
 یک وزیر به همراه دختران و دامادهای خود 14 کارخانه داردهماهنگ پرداخت خودشان را معاف کردند، گفت: عادلانه نبود و بلکه ظالمانه بود. این نظام هماهنگ پرداخت قبل از قانون خدمات کشوری بود و به همه قول تعویض این نظام ناهماهنگ پرداخت را تغییر دهیم.

توکلی در پاسخ به این سئوال که آیا قراردادهای سفید امضای کارگرانی که با حقوق ماهانه ۴۰۰ هزار تومان فعالیت می‌کنند، عادلانه است یا خیر، بیان کرد: رویی برای تبریک به کارگران ندارم و واقعاً چنین قراردادهایی عادلانه نیست. امام علی (ع) می‌فرمایند اگر پی ساختمان حکومتی از عدل و ستون‌های آن از عقل باشد خداوند دوستداران چنین حکومتی را یاری و دشمنان آن را خوار می‌کند.

وی افزود: بخشی از مشکلات‌مان همین است که عدالت نیست و فساد داغون کننده عدالت است. مبارزه با فساد هم شدنی است، چون خداوند درد بی درمان خلق نکرده و کشورهایی بوده‌اند که نسبت به ایران وضعیت بدتری داشتند ولی با تدبیر، عزم و اراده فهمیدند فساد همه چیز را زیر و رو می‌کند.

توکلی بیان کرد: بین پنج تا ۶ قانون خوب به منظور مبارزه با فساد در همین دوره مجلس تصویب شد که تسریع حق مردم را در پی خواهد داشت. برای نمونه قانون حمایت از امر به معروف و ناهیان منکر که باید حق مردم را از صدر تا به ذیل مورد انتقاد قرار داده و اشکالش را بگیرند، یکی از این قوانین است.

توکلی ادامه داد: ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد، شفافیت در قراردادها، انتشار اطلاعات و دسترسی آزاد به آن‌ها و همچنین اینکه اسناد مرتبط با حق مردم باید به صورت شفاف اطلاع رسانی و آزادانه در اختیارشان قرار بگیرد نیز از دیگر این قوانین هستند.

وی در پاسخ به این سئوال که چرا هویت و درآمد واردکنندگان خودرو و شرایط ورود به این کسب و کار شفاف نیست؟ گفت: منافع گروهی و صنفی مانع این کار شده و نمی‌گذارند. شورای پول و اعتبار فشار وارد کرده بودند که یک هزار میلیارد تومان اعتبار مازاد به شرکت‌های خودرویی پرداخت کنیم. اعتراض کردم و گفتم این‌ها که خودروساز هستند، ۳۰۰ میلیارد تومان سود بین سهامداران پرداخت کرده و بانک تأسیس می‌کنند، بنابراین نباید چنین اعتباری را به آن‌ها پرداخت کرد. البته در نهایت  ۵۰ درصد از این مبلغ را در دولت قبل تصویب شد ولی به هر حال مبارزه با فساد نتیجه دارد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: برای از بین بردن فساد دو کار خوب می‌توان انجام داد که کشورهای موفق آن‌ها را طی کرده‌اند؛ یکی اینکه ستاد مستقل از قوای موجود زیر نظر بالاترین مقام کشور تشکیل شده و دیگری اینکه نهادهای مردمی شکل بگیرد. در شرایطی که فساد بیداد می‌کند مردم نیز به دستگاه های نظارتی اعتماد نمی‌کنند و سازمان‌های مردم نهاد واسطه بین حکومت و عموم مردم می‌شوند.

توکلی عنوان کرد: الحمدالله تا به حال به من پیشنهاد دریافت و یا پرداخت رشوه را نداده‌اند، چون از من مأیوس هستند، چون برخی‌ها واقعاً قیمت ندارند.

وی در پاسخ به این سئوال که چرا «م. الف» یکهو و ناگهانی اعدام شد؟ گفت: یکهو نبوده و پرونده‌اش سیر یک و سال و نیمه را طی کرد. در نهایت قاضی رأی به اعدام وی صادر کرده و اصلاً یکهویی نبوده است.

رئیس سابق مرکز پژوهش‌های مجلس در پاسخ به اینکه یک متهم مشهور به انجام فساد که اخیراً از زندان آزاد شده، کلاس کارآفرینی برگزار می‌کند به نظر شما آیا دهن کجی به اقتصاد و کارآفرینی ایران نیست؟ بیان کرد: نه تنها به اقتصاد کشور بلکه به ساختار قانونی هم دهن کجی است. یکی می‌خواهد راننده تاکسی شود ۱۰ بار آن را کنترل می‌کنند ولی کسی که فساد کرده و محکوم شده به راحتی امکان آموزش کارآفرینی را پیدا می‌کند. نباید به راحتی جواز داد و دستگاهی که مسئول صدور مجوز است، باید جلوی چنین کاری را بگیرد.

این نماینده مجلس در واکنش به اینکه شب انتخابات از چند فساد بزرگ پرده برداری کردید و آیا این رونمایی‌ها تنها مختص به شب انتخابات است، گفت: من این کار را انجام ندادم. دوستان منصوب به ستاد من این کار را انجام دادند و کسانی بودند که از مجلس هفتم به این طرف با فساد مبارزه کرده و در این راه دادگاه رفته و محاکمه شدند. افرادی بودند که با گردن کلفت‌های صاحب قدرت و مکنت مبارزه کردند و روبروی آن‌ها ایستادند.

توکلی یادآور شد: زاکانی چهار سال قبل این کار را کرده و محاکمه شده و نادران که با معاون رئیس جمهور درافتاد، مثل بنده برای این کار محاکمه شد.

وی در واکنش به اینکه چرا در چین مسئولان فاسد را اعدام و در ژاپن خودکشی می‌کنند ولی در ایران محاکمه بسیار طولانی شده و بعد هم مسئول متخلف برای خودش راست می‌گردد، گفت: طولانی شدن به ماهیت پرونده های مالی بستگی دارد و معمولاً دو تا سه سال طول می‌کشد.

توکلی اظهار کرد: برای مبارزه با فساد به ما مراجعه کنند به آن‌ها برای مبارزه با فساد کمک می‌کنیم. سمن‌های مردمی بر اساس قانون دادرسی کیفری جدید می‌توانند اعلام جرم کرده و ضمن حضور در جلسات دادرسی قادر به اعتراض در خصوص تمام نتایج دادرسی هستند. حتی طبق ماده ۱۱ بازرسی کل کشور می‌تواند با سازمان‌های مردم نهاد تفاهم‌نامه امضا کند.

وی خبر داد: در این دولت با مکاتبات منطقی و معقول از یک رانت هزار میلیارد تومانی جلوگیری کردیم. تلاش داشتند که محصولات پتروشیمی را از بورس کالا دربیاورند که با انجام یک کار کارشناسی و مکاتبه با معاون رئیس جمهور جلوی این رانت را گرفتیم.

این نماینده مجلس ادامه داد: وقتی مانع از انجام این کار شدیم یکی از وزرا اعلام کرد کسی که این کار را انجام می‌دهد، سوسیالیست است. بعد با بررسی مشخص می‌شود که این وزیر به همراه دختران و دامادهایش نزدیک به ۱۴ کارخانه دارند.

توکلی در واکنش به این سئوال که وقتی دولت اعلام می‌کند برای قطع یارانه ثروتمندان قادر به شناسایی آن‌ها نیستیم چرا شما اصرار به انجام این کار دارید؟ گفت: یک حرفی به دولت زدیم و به کمیسیون اقتصاد نامه ای برای کنترل حساب‌های بانکی نوشتیم. هرچند حساب‌های بانکی حریم شخصی افراد است ولی دولت، ممیز مالیاتی، مسئول مبارزه با پولشویی، قاضی و بازپرس نامحرم نیستند و در تمام دنیا این کار انجام می‌شود.

وی افزود: خدا رو شکر می‌کنم که مسئول مالیاتی کشور اعلام کرد این کار شروع شده و این‌طور مالیات حقه کشور گرفته می‌شود و این کار به نفع همه مردم است. کسانی که مستحق هستند نیز شناسایی شده و می‌توان به آن‌ها حتی بیشتر یارانه داد.

این اقتصاددان تصریح کرد: اگر بخواهیم وارد عوامل فساد خیز شویم خیلی برنامه‌ها می‌توان اجرا کرد. البته نظام پرداخت ناعادلانه یکی از زمینه های گسترش فساد و آلوده شدن کارمندان دولت است. توکلی در واکنش به این سئوال که آیا می‌توان با درآمد حلال به ثروت بالایی رسید و کارآفرین نمونه شد، گفت: خیلی دشوار است، البته در هر قاعده ای استثنا وجود دارد.
منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 84
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 74
  • آرش آذر ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    تعارف نکنید میخواید با فساد هم ما شهروندان معمولی این کشور مبارزه کنیم و شما به خودتون زحمت ندید
  • ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    هر کی کارخونه داشته باشه دزده!
  • ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    خدا لعنت کنه مفسد و فاسد رو، و کسی که فاسد رو سر کار میاره و کسی که فساد رو میبینه و دم نمیزنه و آورنده فساد رو خدایا همه اینا رو یکجا لعنت کن و آنها را با ام الفساد ابوسفیان و معاویه و یزید محشور کن بیش بار هم لعنت کن
  • تازه مسلمان نروژی مقیم ایران ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    لعنت خداوند برکسانی که نانشان را در خون مستضعفان تلیت میکنند
  • ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    ..گفتند شروع شده ؟؟
  • ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    لعنت کنه به حق 5 تن کمرشون بشکونه
  • ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    کیه نکنه؟
  • ناشناس ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    کیه به اینا گیر بده قانون مال منو شماهاست. قشر پایین جامعه
  • ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    حرومش بشه
  • ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    آقای توکلی همین که نام این شخص را نبردید در گناه وی شریک هستید. اگر داشتن 14 کارخانه جرم است باید نام اورا ببرید اگر نیست دارید افکار عمومی را مشوش می کنید. چه اشکالی داشت که نام وی را نبردید؟
  • ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    اقای توکلی فساد در این مملکت وحشتناک شده ما برای مبارزه با فساد به ریس جمهوری احتیجاج داریم که هم و غمش و شعارش، مبارزه با فساد و اجرای اقتصاد مقاومتی و "ما می توانیم "باشه نه برجام و دلبستن به کدخدا شما یکی از مهمترین مسولینی هستید که پیش گام مبارزه با فسادید خواهش می کنیم برای ریاست جمهوری کاندید شوید و این مشکل سیتماتیک و ساختاری را از بیخ و بن حل کنید ما نیازمند مسئول و ریس جمهوری هستیم که درد مردم را بدونه عزم و جدیت داشته باشه در مبارزه با فساد پیش قدم باشه و در این راه از احدی نترسه خودش و اطرافیانش ساده زیست و جریان فکریش مردم گرایانه و عقلایی باشه اقای توکلی نیاز جامعه امروز اینه و به قول شما این کار شدنیه و ما از شما می خواهیم در این زمینه گام بردارید مشرق خواهش می کنم سانسور نکن
  • ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    خوب چرا استیضاحش نمی کنی؟ فقط بلدی حرف بزنی؟ چه فایده داره حرف زدن؟
  • ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    پولدار بودن جرم نیست باید دید از چه راهی بدست اومده نمیشه گفت
  • ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    شاید میراثی از گذشته داشته شاید هم از فکر خودش استفاده کرده فقیر بودن که ملاک سالم بودن نمیشه
  • سقراط ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    می دونید چند تا مثل "ایشون و دختران و پسران و داماداش و عروساش" داریم؟
  • ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    کارخانه داری اشتغال زایی هست وکار مقدسیه که داره به چند نفر کار رو ورزی میده اگه کسی دلالی میکنه کار زشت وفاحشیه ولی کارآفرینی نه...بد اینه که با رانت دولتی بری با چندین بچه تو دانشگاههای در پیتی انگلیس مدرک دکتری بگیری
  • ناشناس آذری ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    اگر وزیر محترم مورد نظر آقای توکلی، قبل از وزیر شدن 14 کارخانه داشته این فرد عالیه، چرا که قدرت مدیریت خود رو قبلا اثبات کرده، اما اگر پس از وزیر شدن صاحب این تعداد کارخانه شده ، نشان دهنده این است که سهم اندکی از پول نفت به ایشان هم رسیده !!
  • ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    جناب توكلي اين قوانين سر كشي از حسابهاي مردم فقط ريشه كسبه خورده پا و توليد كنندگان كوچكي مثل ما را در مي اورد. تمامي قيمتهاي فروش ما بدليل ركود وهم بر انگيز بازار زير قيمتهاي واقعي و بسيار كمتر از ضرايب مندرج در دفاتر و قوانين اداره مالياتي است. اطمينان دارم دولت جرىت نزديك شدن به حسابهاي حضرات و عالي جنابان را ندارد و تمايلي نيز نخواهد داشت چون بسياري از انها همان كارمندان عالي رتبه و وزراء و نور چشمان انهاست.
  • چنگیز قشقایی ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    اصلا همچون چیزی تو کشور عزیز ما نیست اقای توکلی توهین نکنید تمام وزیر وزرای ما شبا برا یک لقمه نان مسافر کشی میکنند فقط من این را میدونم تاریخ چه خواهد گفت ما که هیچ
  • ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    ازکجاآورده ؟ چرا بابای من نمیتونه کارخونه بزنه..؟
  • ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    میشه تلیت که مخصوص دهه ی 60 در ایران بوده رو برام تشریح کنید..
  • علی ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    کارخانه داشتن بدون پارتی وشارژمالی هنره نه موقعی که نتونی کارخونرو بگردونی از ددی کمک بخوای
  • فرهاد ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    با اون کارخانه ها و ثروت اندوزی همراه دختران و دامادهای گوگولی حتما میخواسته مشت محکم بزنه دهن آمریکا و ...
  • ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    فقط به مردم عادی گیر دان هنر نیست به این افراد باید گیر داد از کجا آورده ایی؟؟
  • ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    آره همونه
  • ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    توکلی هم همش بگم بگم میکنه و هیچی نمیگه
  • ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    درود بر این وزیر کار آفرین
  • ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    برو ببین از چه راهی بدست آورده. اگه دیدی به ما هم بگو
  • ناشناس ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    مسئولی که احتمالا"از اول انقلاب پست های مدیریتی داشته شاید ثروتش را از راه رانت بدست آورده باشد.
  • ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    چرا استیضاح نمیشود؟آقای توکلی گفتن خبرهایی که میدانیم خیلی کار بزرگی نیست. فرض کنید سازمان تامین اجتماعیست همانگونه عمل کنید.
  • ناشناس ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    احتمالا"این ثروت از طریق رانت بدست آمده است اگر مسئول دولتی نبود جای درود داشت .
  • ناشناس ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    چی فکر می کردیم چی شد !
  • رضا ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    سلام خدا خیرشان.. بعد ما با 4 تا لیسانس بیکار وبابا جانباز اعصاب وروان بی درصد که برای مملکت رفته وبا خدا معامله کرده بخدا بعضی مواقع نان شب که هیچ قند وچای هم نداریم که اساسی هست برای کار حتی تو بعضی سایت ها هم گفتماگر خیری هست این جوانان بیکار بالای 30 سال که میخواهند سروسامان بگیرند کار بدهند کو؟/
  • ناشناس ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    درود برشما آقای توکلی که حداقل توهمین حد صحبت میکنید.واقعا اگه این پولابه همه برسه فقیری نخواهیم داشت که نون نداشته باشه وکسی توآشغاله بگرده.یا با تحصیلات عالیه پی چندغازپول باشیم.واقعاعدالتی نیست.کی باید فسادازبین بره؟؟؟تروخدا بفکر جووناباشین.
  • ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    اقای توکلی عزیز اگر از راه حلال داشته باشد باید باو صد افرین گفت که صدها نفر از داشته او سر کارند و ارتزاق میکنند او هم میتوانست مانند سایرین سرمایه اش را در سایر کشورها بکار اندازد تا امثال شما نتوانید به ایشان گیر دهید ثانیا این همه کارخانه که ظرف این دوسالی که ایشان وزیر شده بدست نیامده ؟ در دولت احمدی نزاد هم از راه رانت و رشوه و چپاول بیت المال هم ایجاد نشده اند . یادم هست در زمان گرفتن صلاحیت از مجلس تعداد کثیری از یاران شما وشخص شما از تایید کنندگان ایشان بودید با این تفاصیل چه شده که داشتن ثروت حلال چه بصورت کارخانه و چه بصورتهای دیگر مورد تایید شما قرار نگرفته است ؟ ای کاش شما انتخاب شده بودید تا........
  • مجتبی ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    حرفهلی پوپولیستی میزنه. کسی که کارخانه دارد و کارخانه اش فعال است بیشترین خدمت را میکند. پولش رو تو دلالی یا قاچاق می انداخت مالیات هم نمیداد خوب بود. اون وزیر باید رئیس جمهور شود نه یکی مثل احمدی نژآد
  • ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    چرا فرزند راباپدر اشتباه گرفتی پسر نوح بابدان بنشست خاندان نبوتش گم شد یزید باپدرش تفاوت داشت .بیسواد نباش
  • ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    اساسا تفکر آقای توکلی مخالف آموزه های اسلامی است. چه عیبی دارد کسی 14 تا کارخانه داشته باشد؟ در اسلام هیچگاه چنین محدودیتی وجود ندارد. حتی اگر اختلاف در آمد یک به صد هم باشد از نظر اسلام اشکالی ندارد.. اسلام با تولید ثروت مخالف نیست. آنچه اسلام با آن مخالف است فرهنگ ثروت اندوزی است. فرهنگ لوکس گرایی و اشرافیت است. اینکه کسی که ده برابر قشر فقیر جامعه درآمد دارد پولش را سوار پورشه سواری کند و عده ای نان نداشته باشند بخورند را اسلام مخالف است. اسلام به آن ثروتمند می گوید آن چه نیاز داری را استفاده کن و آنچه نیاز نداری را به کار انداز. تویی که پورشه سوار می شود احتمالا سمند برایت کافیست. سوار سمند بشو و مابه التفاوت آن را برای تولید اشتغال به کار بینداز. یا به براداران مسلمانت قرض الحسنه بده. یا انفاق کن. اما حق نداری ثروت را را راکد نگاه داری. این مساله مهمی است که خیلی ها متوجه نیستند و خیال می کنند اسلام با خود درآمد زیاد داشتن مشکل دارد! در حالی اسلام خودش مشوق تولید ثروت است. امام علی علیه السلام الگوی یک سرمایه دار مسلمان است. او با کار تلاش خودش از ثروتمندترین مردان زمان خودش بود. یکبار درآمد سالانه اش را در کیسه های جمع کرد و روی آنها نشست و به طلحه و زبیر گفت اینها صد هزار درهم است که همه اش حلال است و احدی حقی در آن ندارد . اما این درآمد چه می شد؟ همه صرف می شد یا برای توسعه فعالیتهای جدید یا وقف می شد و یا انفاق. این فرهنگ اسلام است. مبارزه با راکد ماندن ثروت و مصرف گرایی. نه با تولید گرایی و تولید ثروت. آقای توکلی باید ببیند اگر خانه و زندگی آقای وزیر اشرافی و غیر متعارف است اعتراض بکند نه به اینکه چند کارخانه دارد.
  • علی ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    خدا را شکر که توکلی در مجلس آینده نخواهد بود
  • ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    خخخخخخخخخخخخخخخ
  • وحید ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    یعنی نمیدونید ؟!!!! نمیدونید کدوم وزیره ؟
  • ناشناس ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    آره دیگه بخورند و ببرند کسی هم صدایش در نمی آید !
  • ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    بخورید و بیاشامید و تا میتوانید اسراف کنید....به درستی که خداوند اسراف کنندگان رو دوست دارد
  • ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    اگه قرار بود با لعنت مشکلات حل شه ما الان جای ژاپن بودیم. برای اصلاح امور از جمله اقتصاد نیاز به اصلاح ساختار هست
  • nima ۱۶:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    اینها توطعه دشمنان اجنبی فاسد است و نباید به مسئولان پاکدست و پاک نیت و پاک اندیش و پاک توان و پاک نهاد و "پاک یادت نره" و پاک پاک و خلاصه عاری از فساد شک کرد و توهین کرد و باز خواستشان کرد و ... هرچه پلشتی و پلیدی و زشتی هست از طرف مردم عادی است و این بود انشای امروز بنده ی سراپا تقصیر.
  • من من ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    کاری با حرفای دیگه توکلی ندارم.. اما اینکه مردم تو خوزستان بتونن با 40 میلیون ماشینای کیا و هیوندای رو سوار شن باعث رنجش اون مردمه؟ اینکه بعد از و سال بتونن همون ماشین رو به عنوان دست دوم به قیمت مثلا 20-25 میلیون بخرن و به جای پراید و تیبا سراتو یا النترا سوار شن یعنی ظلم به اون مردم؟؟؟؟ اینکه ما اینجا با 50 میلیون باید سوار ماشین چینی یا ال نود اوتمات بشیم از نظر ایشون کاملا عادی و زیباست ولی اینکه با نزدیک همین پول بتونی یه سوناتا تو خوزستان سوار شی ظلم به مردم خوزشتانه! و اونها هم باید بیان سوار پراید و ال نود بشن! یعنی حرفی زده خنده داردر مورد مردم فقیر اون استان ... اینکه من بدونم بعد چند سال شاید بتونم یه سوناتا کار کرده بخرم بیشتر ارومم می کنه یا اینکه بدونم بعد از چند سال کار تازه شاید بتونم پراید بخرم! والا من اگه فقیر بودم قطعا خوشحال میشدم بعد از چند سال بتونم سوناتا کار کرده بگیرم تا پراید...
  • ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    مسئولين نبايد كارخانه داشته باشند مي فهمي!!؟
  • ترسو ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    علم بهتر است یا ثروت !!!
  • ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    کوفتت بشه اون مثبتی که اشتباهی بهت دادم :)
  • ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    پزشکی
  • سعید ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    مشرق سانسورچی بی انصاف مغرض !!!
  • ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    چه عیبی دارد کسی 14 تا کارخانه داشته باشد؟ در اسلام هیچگاه چنین محدودیتی وجود ندارد. حتی اگر اختلاف در آمد یک به صد هم باشد از نظر اسلام اشکالی ندارد.. اسلام با تولید ثروت مخالف نیست. آنچه اسلام با آن مخالف است فرهنگ ثروت اندوزی است. فرهنگ لوکس گرایی و اشرافیت است. اینکه کسی که ده برابر قشر فقیر جامعه درآمد دارد پولش را سوار پورشه سواری کند و عده ای نان نداشته باشند بخورند را اسلام مخالف است. اسلام به آن ثروتمند می گوید آن چه نیاز داری را استفاده کن و آنچه نیاز نداری را به کار انداز. تویی که پورشه سوار می شود احتمالا سمند برایت کافیست. سوار سمند بشو و مابه التفاوت آن را برای تولید اشتغال به کار بینداز. یا به براداران مسلمانت قرض الحسنه بده. یا انفاق کن. اما حق نداری ثروت را را راکد نگاه داری. این مساله مهمی است که خیلی ها متوجه نیستند و خیال می کنند اسلام با خود درآمد زیاد داشتن مشکل دارد! در حالی اسلام خودش مشوق تولید ثروت است. امام علی علیه السلام الگوی یک سرمایه دار مسلمان است. او با کار تلاش خودش از ثروتمندترین مردان زمان خودش بود. یکبار درآمد سالانه اش را در کیسه های جمع کرد و روی آنها نشست و به طلحه و زبیر گفت اینها صد هزار درهم است که همه اش حلال است و احدی حقی در آن ندارد . اما این درآمد چه می شد؟ همه صرف می شد یا برای توسعه فعالیتهای جدید یا وقف می شد و یا انفاق. این فرهنگ اسلام است. مبارزه با راکد ماندن ثروت و مصرف گرایی. نه با تولید گرایی و تولید ثروت. آقای توکلی باید ببیند اگر خانه و زندگی آقای وزیر اشرافی و غیر متعارف است اعتراض بکند نه به اینکه چند کارخانه دارد.
  • یک رزمنده 8سال دفاع مقدس ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    با سلام خدمت مردم شریف ایران من جانباز60درصد ومدت خدمت عملیاتی 120ماه دارم برابر مدرک من ماهیانه زیر2میلیون حوقوق میگیرم جوانیمرا وجان خودم را فدای این مملکت کرده ام و فاقد خانه و ماشین هستم زمانی میرویم پیش یک مدیر برای مشکلات دم از ایثار وشهادت خدا میزنند من الان یک ماه یخچالم سوخته است نمیتوانم یک یخچال جای گذین کنم بعد ان وزیر دولت اسلامی 14کارخانه دارد صد سال دیگر من پیش ان وزیربروم از مشکلات حرف بزنم گوش ان کرمیشود چشمانش کوراز قدیم گفتند سواره از پیاده خبر ندارد درود خدا بر سران حکومت چین اگر یک وزیر اختلاس کند فوری ایدام و اخراج میشود..
  • پسر ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    اگه تو این مملکت حرف بزنی انگ اخلال در امنیت نظام میزنن و اعدام، پس چرا خودخوری کنم. خدا خودش شاهد رفتار و گفتار و کردار ماست ولی دلم قرص که تو اون دنیا از این چیزا خبری نیست از تمام مسئولان نظام سوال خواهد شد که فلانی تو که مقام داشتی چرا به مردم خدمت نمیکردی و باید جواب ۸۰ میلیون نفر بدن
  • ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    نیما جان اینقر پاک پاک تحویلمان نده تاحقی پامال نشه ثروتی اینچنینی جمع نمیشه قبول کن
  • ۱۹:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    چرا تشریف نمیبرید بنیاد جانبازان؟ یا امور ایثارگران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؟
  • امیر ۱۹:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    اینکه کارخونه بزنی و برا مردم کار درس کنی بده؟
  • ۱۹:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    کلوا و اشربوا مستطعتم من القوه
  • ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    واقعا متاسفم برای شما خلایق هر چه لایق! شما احیانا خواجه نیستید؟ یا کنیز یا برده؟! مطمئنم چندین ارباب بالاسرته که روزی صدبار جلوش تعظیم میکنی...
  • ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    "آنچه اسلام با آن مخالف است فرهنگ ثروت اندوزی است. فرهنگ لوکس گرایی و اشرافیت است. اینکه کسی که ده برابر قشر فقیر جامعه درآمد دارد پولش را سوار پورشه سواری کند و عده ای نان نداشته باشند بخورند را اسلام مخالف است. اسلام به آن ثروتمند می گوید آن چه نیاز داری را استفاده کن و آنچه نیاز نداری را به کار انداز. تویی که پورشه سوار می شود احتمالا سمند برایت کافیست. سوار سمند بشو و مابه التفاوت آن را برای تولید اشتغال به کار بینداز. یا به براداران مسلمانت قرض الحسنه بده. یا انفاق کن. اما حق نداری ثروت را را راکد نگاه داری" واین اقایون صاحب 14 کارخانه همه اینایی که گفتی را انجام میدن!!!! برای همین آدمی مثل تو تو زندگی همه چیز داری بهترین خونه و ماشین مورد علاقتو سوار میشی!!! خخخخخخخخخ
  • ابی ۲۰:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    الف.ج هست یا میم نون هست یا پ الف هست یا؟؟؟
  • محسن ۲۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    زنگ خطری است برای حکومت و نظام.فاصله طبقاتی دید مردم را نسبت به ایرانی که ادعای حکومت اسلامی ومتصل به امام زمان را داره خراب میکنه .هرچه بگندد نمکش میزنن وای به روزی که مسولین که ارتشا دزدی رانت خواری تاراج به بیت المال کنن
  • ۲۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    تریت درسته
  • ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    امثال توکلی فقط حرف سیاسی می زنند ! مگه خانه داشتن جرم ؟ مگه کارخانه داری جرم ؟
  • ۲۲:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    حرفهلی پوپولیستی میزنه. کسی که کارخانه دارد و کارخانه اش فعال است بیشترین خدمت را میکند.
  • ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    0 0
    البته شما و دوستانتان خوبین.
  • ناشناس ۰۰:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    اگر این ثروت از طریق رانت بدست نیامده باشد اشکالی ندارد . اما اکثریت وزراء این دولت در دولت های کارگزاران و اصلاحات هم وزیر بودند و احتمال استفاده از رانت بالاست .
  • ناشناس ۰۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    بعضی از وزیران در دولت های کارگزاران و اصلاحات هم مسئولیت داشته اند و احتمال رانت خواری وجود دارد.
  • ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    مجلس در راس امور است
  • ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    تو ساختار اقتصادی رانتی نفتی ما کسی از راه حلال پولدار نمیشه
  • ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    خدا لعنتتون کنه که رسانه زدید فقط برای جهت دهی افکار مردم نه این که حق رو آشکار کنید
  • ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    میرفتی جنگ نمیدونستی خطر داره؟ اجرت با خدا ولی انتظار نداشته باش ملت پول جنگ رفتن تو رو بدن 2 ملیون حقوق خیلی عالیه زندگیت پادشاهی میگذره
  • ایران ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    بعضی ها میخواهند آبروی اسلام و جمهوری اسلامی را ببرند.
  • مهدي ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    اي كاش ده ميليون از اين جور وزيرها داشتيم چون ديگه بيكاري وجود نداشت چشمها را بايد شست...
  • ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    ما که خواستیم 3 م وام ازدواج بارها بردند و آوردند که نمیدونک کجا نامه بیا کجا کسر حقوق بیار ال کن بل کن هنوز هم بعد 6 ماه ندادند
  • ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    لطفا اسم این وزیر را برای مردمی که به شما رای داده اند و شما امین آنها هستید بگویید.
  • ناصر ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    چرا مجلس به اون وزیر رای اعتماد داد؟ مگه مجلسی ها مدافع حق مردم نیستن؟
  • حسین ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    باید گفت آقای توکلی کدام پدر سوخته اینهمه رانت در اختیار این وزیر گذاشته است باید پدرش را درآورد . بخاطر همین هست که افراد برای گرفتن پست های دولتی و وزارتی سرو کله می شکنند
  • ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    داشتن کارخانه عیب نیست حضرت خدیجه (س) همسر پیامبر هم مال و منل فراوانی داشت .شما که اقتصاد دان هستین چی دارین همه اش ایراد می گیری
  • معاصر بدبخت ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    اگه ناتونی خدمت اکنی حداقل دزدی ناکنی کوکا جونوم به خاطر خدا خون ای ملتو نکشید از بیش
  • ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    اره فقط شماها خوبید !
  • ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    حضرت خدیجه فرق میکنه اینا با رانت خواری و بیت المال یجا 14تا کارخونه میزنن...بیخود ائمه را قاطی اینا نکن
  • معاصر بدبخت ۲۳:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
    0 0
    حضرت خدیجه مال واموالش رو هزینه اسلام ومسلمین کرد نه هزینه تجملات وعیش ونوش بدانند اصحاب مال ومنال که حق فقراء به گردنشان میباشد مرده باد تضاد طبقاتی
  • یک سنی ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۵
    0 0
    سیدنا علی (رض) می فرماید : هيچ مالي اندوخته نمي شود، مگر اين كه حق مظلومي پايمال شده باشد .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس