در سال‌های اخیر، حضور خودروهای چینی در خیابان‌های ایران روز به روز پررنگ‌تر شده است و با این که خودروهای چینی نسبت به محصولات ایرانی، زیباترند اما کیفیت آنها همچنان مورد نقد مصرف‌کنندگان ایرانی قرار دارد.

گروه اقتصادی مشرق- در سال‌های اخیر، حضور خودروهای چینی در خیابان‌های ایران روز به روز پررنگ‌تر شده است. با این که خودروهای چینی نسبت به محصولات ایرانی، زیباترند اما کیفیت آنها همچنان مورد نقد مصرف‌کنندگان ایرانی قرار دارد. با این حال، در غیاب خودروسازان معتبر جهان، چینی‌ها از فرصت تحریم‌ها استفاده کرده و بازار ایران را به دست گرفته‌اند.

با توجه به واردات گسترده خودروهای چینی به کشورمان، مطمئنا برای ایرانی‌ها مفید خواهد بود که بدانند از بهترین محصولات خودروسازان چین، خبری در بازار ایران نیست.

در حالی که چینی‌ها هم‌اکنون با شراکت خودروسازان بزرگی چون تویوتا، جنرال موتورز، فورد، فولکس واگن، هیوندای و ... خودروهای باکیفیتی تولید می‌کنند که حتی در اروپا هم خریدار دارد؛ اما متاسفانه آنچه که به ایران صادر می‌شود، خودروهای متوسط و سطح پایین چینی است.

* صنعت خودروسازی چین و تحولات سه‌ دهه‌ای

تاریخچه صنعت نوین خودروسازی چین به سال 1978 بازمی‌گردد. در آن دوران چین فقط دو شرکت خودروساز داشت:First Automotive Works fawو Shanghai Automobile Assembly Plant (که اینک به شرکت دانگ‌فنگ Dongfeng تغییر نام داده است.)

دولت چین در آن زمان تصمیم گرفت طرح تحول در صنعت خودروسازی را آغاز کند. به همین دلیل به مدت چند سال، راه برای تاسیس شرکت‌های خودروسازی جدید باز شد. بدین ترتیب شرکت‌های جدید Chery، Geely و Brilliance Auto وارد بازار خودروسازی چین شدند.

در گام دوم، دولت چین یک طرح حمایتی برای صنعت خودروسازی خود اجرا کرد که هدف از آن، حمایت از نوآوری و افزایش کیفیت در صنعت خودروسازی چین بود. دولت چین همچنین به شرکت‌های داخلی اجازه داد با خودروسازان بزرگ خارجی، سرمایه‌گذاری‌های مشترک انجام دهند که گام اساسی در راه بین‌المللی شدن خودروسازی چین بود.

پیگیری مستمر این برنامه‌ها سبب شد که در 3 دهه اخیر چین به یک تولیدکننده بزرگ خودرو در جهان تبدیل شود به طوری که تولید 222 هزار خودرویی این کشور در سال 1980، به حدود 20 میلیون خودرو در سال‌های اخیر رسیده است و چین از سال 2009 بدین سو به بزرگترین خودروساز جهان تبدیل شد و با فاصله بسیار نسبت به سایر کشورها این عنوان را حفظ کرده است.

خودروهای باکیفیت چینی راهی به بازار ایران ندارند/ایران به بزرگترین واردکننده خودروهای چینی تبدیل شد/چینی ها چگونه توانستند از استانداردهای سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا عبور کنند؟ /متوسط قیمت خودروهای چینی در جهان چقدر است؟/تولید خودرو در چین از اتحادیه اروپا سبقت گرفت

بر اساس آمار سازمان بین‌المللی تولیدکنندگان خودرو International Organization of Motor Vehicle Manufacturers چین در سال 2014 با تولید 23.7 میلیون انواع خودرو سبک و سنگین (از سواری تا اتوبوس)، بزرگترین خودروساز جهان بوده است.

بعد از چین، آمریکا با 11.6 میلیون خودرو، ژاپن با 9.8 میلیون خودرو، آلمان با 5.9 و کره جنوبی با 4.5 میلیون خودرو در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

چین به تنهایی بیش از مجموع کشورهای اتحادیه اروپا، خودرو تولید می‌کند و تقریبا یک چهارم خودروهای جهان در اختیار شرکت‌های چینی است.

خودروهای باکیفیت چینی راهی به بازار ایران ندارند


چین از سال 2008 تاکنون بزرگترین بازار خودروی جهان هم محسوب می‌شود؛ تا آن زمان، آمریکا بزرگترین بازار خودروی جهان بود. دستیابی به بزرگترین بازار فروش خودرو، فقط از طریق فروش خودروهای خارجی نبود، بلکه خودروسازان چینی نقش مهمی در تامین تقاضای این کشور بر عهده دارند و این سهم سال به سال در حالی افزایش است.

* خودروسازان چین

تعداد شرکت‌های خودروسازی چینی قابل توجه است و در سال‌های اخیر بین 20 تا 30 شرکت در نوسان بوده که هر یک به چند شرکت زیرمجموعه تبدیل می‌شوند.

شرکت‌های خودروساز چینی برای ایجاد کارخانه‌های مشترک با خودروسازان معتبر جهان، با یکدیگر رقابت تنگاتنگی دارند؛ مثلا محصولات جنرال موتورز یا تویوتا از طریق چند شرکت مختلف در چین تولید می‌شود و در مجموع، تعداد کارخانجات تولید خودرو در چین در پایان سال گذشته 123 کارخانه گزارش شده است.

مطابق پیش‌بینی موسسه بین‌المللی IHS Automotive تولید خودروهای چینی در سال جاری میلادی حدود 10 میلیون بیش از کل تقاضای این خودروها در داخل چین خواهد بود.

این بدان معنا است که چین مجبور است این اضافه ظرفیت تولید را با صادرات، جبران نماید و هم‌اینک بیش از 40 درصد بازار چین در اختیار خودروهای داخلی و مابقی در اختیار خودروهای وارداتی است.

شرکت‌های بزرگ خودروسازی چین عبارتند از:

1. (SAIC Motor (Shanghai General Motors: با تولید 4.5 میلیون خودرو در سال 2014 بزرگترین خودروساز چین محسوب می‌شود که با سرمایه‌گذاری مشترک با جنرال موتورز آمریکا ایجاد شده است. مدل‌های تولیدی این خودروساز عبارتند از: Maxus, MG, Roewe, Yuejin

2. Dongfeng Motor: با تولید 3.5 میلیون خودرو در سال 2014 دومین خودروساز چین محسوب می‌شود. دانگ‌فنگ با خودروسازان معتبری چون هوندا، نیسان، پژو، رنو و کیا سرمایه‌گذاری مشترک دارد. مهمترین خودروهای تولیدی خود شرکت عبارتند از: Dongfeng, Venucia و Fengshen

3.First Automobile Works (FAW Group Corporation: این خودروساز با تولید 2.7 میلیون خودرو در سال 2014 سومین غول بزرگ چین محسوب می‌شود. این خودروساز بیش از 10 مدل خودرو تولید می‌کند: Dario, Haima, Hongqi, Jiaxing, Jie Fang, Jilin, Oley, Jie Fang and Yuan Zheng, و Tianjin Xiali. این شرکت نیز با خودروسازان خارجی همچون آئودی، جنرال موتورز، مزدا، تویوتا و فولکس واگن تولید مشترک دارد.

4. Beijing Automotive Group (BAIC Group یا Beiqi: این خودروساز در سال 2014 حدود 2.6 میلیون خودرو تولید کرد، این شرکت بیشتر خودروهای سنگین و کامیون تولید می‌کند که معروف‌ترین آنها نزد ایرانیان کامیون‌های فوتون است.

خودروهای باکیفیت چینی راهی به بازار ایران ندارند/ایران به بزرگترین واردکننده خودروهای چینی تبدیل شد/چینی ها چگونه توانستند از استانداردهای سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا عبور کنند؟ /متوسط قیمت خودروهای چینی در جهان چقدر است؟/تولید خودرو در چین از اتحادیه اروپا سبقت گرفت

5. Chang'an Motors: تولید این شرکت چینی در سال 2014 حدود 2.1 میلیون خودرو بوده است، این شرکت با سوزوکی، فورد، مزدا و پژو تولید مشترک دارد.

6.  Jianghuai Automobile (JAC Motors: خودروسازی جک که چند سالی است به ایران هم نفوذ کرده، ششمین خودروساز بزرگ چین در سال 2014 بوده است که در این سال 1.9 میلیون خودرو تولید کرد.

7. Great Wall Motors Company: هفتمین خودروساز بزرگ چین با 1.67 میلیون خودرو است. این شرکت با تولید خودروهای شاسی بلند، از پیشروترین خودروسازان چینی در عرصه صادرات محسوب می‌شود. این شرکت هم‌اینک به کشورهای اروپایی همچون انگلستان، ایتالیا، رومانی و بلغارستان، خودرو صادر می‌کند. استرالیا نیز دیگر مقصد صادرات خودروهای این شرکت است.

8.Chery Automobile Co: معروف‌ترین خودروی چینی در ایران (با نام ام.وی.ام)، سال 2014 بیش از 1.4 میلیون خودرو تولید کرد. چری موفق‌ترین خودروساز چین در عرصه صادرات محسوب می‌شود.

شرکت چری 7 سال پیش با سرمایه‌گذاری مشترک با بزرگترین شرکت خودروساز رژیم صهیونیستی یک شرکت جدید به نام qoros تاسیس کرد اما این شراکت چند ماه پیش به پایان رسید.

چری هم‌اکنون به روسیه،‌اوکراین،‌بلاروس، صربستان، ترکیه، ایران، استرالیا، سنگاپور، آفریقای جنوبی و ایتالیا صادرات دارد.

9. Zhejiang Geely Holding Group Co (Geely : دهمین خودروساز بزرگ چین است که با ولوو همکاری دارد و جیلی به بسیاری از کشورهای جهان صادرات دارد، تولید این شرکت بیش از 800 هزار خودرو است.

* شرکای خارجی چینی‌ها

یکی از راه‌های تشخیص سطح کیفی محصولات خودروسازان چینی، شریک‌های خارجی آنها است. طبیعی است خودروسازان معتبر جهانی حاضر نیستند شرکت‌های دیگر از نام و عنوان آنها برای تولید محصولات بی‌کیفیت استفاده کنند و محصولات مشترک چنین شراکت‌هایی از حداقل استانداردها و کیفیت‌ها برخوردارند.

خودروهای باکیفیت چینی راهی به بازار ایران ندارند

* پرفروش‌ترین خودروها در چین

اطلاع از پرفروش‌ترین خودروهای ساخت چین در خاک این کشور از آن جهت اهمیت دارد که با مقایسه آنها با خودروهای صادراتی چین به ایران می‌توان قضاوت کرد که آیا خودروهای چینی صادراتی به کشورمان از آن سطح از کیفیت برخوردارند که در خود چین مورد استقبال مردم قرار گیرند. آمار خلاف این را نشان می‌دهد.

خودروهای باکیفیت چینی راهی به بازار ایران ندارند
جدول پرفروش‌ترین خودروهای ساخت چین در خاک این کشور نشان می‌دهد مصرف‌کنندگان چینی عمدتا به محصولات تولیدی کارخانجات مشترک با خودروسازان معتبر جهان اقبال  نشان می‌دهند؛ یعنی محصولات مشترک چین با خودروسازانی چون جنرال موتورز، فورد، هیوندای و فولکس واگن. این در حالی است که هیچ یک از این خودروها به ایران صادر نمی‌شود.

* صادرات خودروهای چینی

هم‌زمان با سرعت گرفتن تولید خودرو در چین، این کشور صادرات خودرو را نیز توسعه داد و از سال 2012 صادرات چین به مرز یک میلیون خودرو رسید. مهمترین بازارهای صادراتی خودروهای چینی، کشورهای در حال توسعه همچون الجزایر، برزیل، شیلی، مصرف، عراق، ایران، فیلیپین، روسیه، عربستان سعودی و آفریقای جنوبی هستند.

در این کشورها، خودروهای چینی از جمله جیلی، گریت وال و چری تاکنون فروشی معادل نصف خودروهای هم‌رده خودروسازان برتر جهان داشته‌اند. خودروهای چینی از لحاظ ظاهری، طراحی خوبی دارند و ارزانند اما از لحاظ ایمنی و کیفیت سطح پایینی دارند.

با این حال، هم‌اینک در عرصه صنعت خودروسازی جهان، همگان قبول دارند که کیفیت خودروهای چینی به سرعت در حال افزایش است و مطابق پیش‌بینی‌ نهادهای معتبر بین‌المللی، کیفیت خودروهای چینی تا سال 2018 به سطح برندهای برتر جهان نخواهد رسید.

هرچند خودروهای صادراتی چین به اروپا و استرالیا نمره کیفی بالایی نگرفته‌اند، اما همین که توانسته‌اند از استانداردهای سخت‌گیرانه این مناطق عبور کنند، نشان‌دهنده سطح قابل قبول کیفیت این خودروها است.


چین در سال 2014 نزدیک به 900 هزار انواع خودرو سبک و سنگین به سایر کشورها صادر کرد که نسبت به سال‌های قبل کمی افت نشان می‌داد. متوسط قیمت خودروهای صادراتی چین 14 هزار دلار اعلام شده است. لازم به ذکر است که متوسط قیمت خودروهای سواری صندوق‌دار چینی کمتر از 8 هزار دلار بوده است.

صادرات خودروهای سواری صندوق‌دار چین در سال گذشته میلادی 371 هزار واحد بوده؛ به عبارتی این نوع خودروها 41 درصد مجموع خودروهای صادراتی چین را به خود اختصاص می‌دهند.

نکته جالب آن است که ایران از سال گذشته به بزرگترین واردکننده خودروهای چینی تبدیل شد. در سال گذشته میلادی چینی‌ها 109 هزار خودرو به ایران صادر کردند که بیش از 2 برابر سال قبل از آن بود. میانگین قیمت خودروهای صادراتی چین به ایران کمتر از 10 هزار دلار بوده است.

خودروهای باکیفیت چینی راهی به بازار ایران ندارند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 25
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 8
  • ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    1 0
    مشرق خدا وکلیلی چین و روشیه چی بت میدن؟
  • محمد ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    0 1
    دریغ از ذره ای ............... ببین و عبرت بگیر از هیچی به اینجا رسیدن چینی ها
  • ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    2 0
    معلومه که نخوندی اومدی سریع نظر دادی!!! بدی چینیارو گفته نه خوبی
  • ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    2 0
    همه زندگیتون همین جوریه؛ فقط بلدید نخوانده فحش بدهید
  • ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    1 0
    آقا اگر نظر ندی کسی نمیگه لالی
  • ۱۷:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    0 0
    ما ایرانیها فقط شدیم ادعا و حرف و تهمت مگه کسانی که دارن مثلا تولید میکنن کی هستن یکی از من و شما که فقط به فکر جیب خودمونیم و نسخه برا دیگران میپیچیم همین ایران خودرو یا... همه یا برادر خودمون یا پدر یا فامیل یا خودمون اونجا کار میکنن که بخاطر سود بیشتر بعد عمری تولید شدن منتاز کار شرکت چینی که دیروز خودرو ساز شده چینیها کار میکنن از همه مردم دنیا بیشتر از همه مردم دنیا کمتر حقوق میگیرن ما کمترین ساعت کار واقعی دنیا رو داریم و حقوقمون رو با بهترین کارمندای دنیا مقایسه میکنیم نمونشه تو سایت ایران جیب حقوق مدیر عامل رنو را با ایرانخودرو مقایسه کرده ما باید خودمون رو درست کنیم دوست نداریم اشغال تو ماشین که حریم خودمونه بریزیم ولی میریزیم تو خیابون که حریم همه است بعد در مورد محیط زیست همه صاحب نظر و پرفسور هستیم .....
  • م ل اراکی سوئد ۱۹:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    0 0
    یک مطلب را مشرق یادش رفت. چین دو شرکت خودرو سازی سواری ولوو و ساب را در مالکیت سوئدیها بود دو سال پیش خرید و الان خودروهای ساب و ولو هم تولید میکنه.
  • عزت ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    0 0
    احسنت خیلی گزارش و مقاله خوب و علمی بود و پراز اطلاعات.
  • ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    0 0
    ایران 16 مین خودروساز جهان!!! کاش 160 بودیم ولی ماشینها کیفیت داشتند! راستی در همان جدول درصد تغییر نسبت به 2013 برای ایران نوشته 46.70% از همه کشورها بیشتره با تفاوت زیاد!
  • ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    0 0
    کیفیت ماشینهای چینی بهتر از قبل شده و حداقل از داخلی ها هم بهتره در اینده ایی خیلی نزدیک با این رشد خودروسازی چین از هیوندا و کیا کره هم به سرعت سبقت میگیره و رو سیاهی بیشتری نصیب خودوسازهای وطنی خواهد شد
  • ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    0 0
    من خودم خودرویی نویسم. ممنون از اطلاعاتی که تو گزارش بهش اشاره کردین. البته که فکر می کنم تو جدول امار تولیدات خودروسازهای جهان برای سال 2013 یه مغایرتایی وجود داره . اما ممنون در کل
  • تیمسار ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    0 0
    jac ماشین هاش خوب هستن و کسانی که جی3 و جی 5 و اس 5 و اس 3 دارن این حرف بنده رو تایید میکنن شرکت دنگ فنگ که تریلی هاش در ایران هستن به مراتب ضعیف تر از هوو هستن ماشینهاش
  • ۲۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    0 0
    این بی فرهنگها همه چیز را با عینک بدبینی نگاه میکنن. این یه گزارش افتصادیه نه سیاسی ابله...
  • ۲۱:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    0 1
    همون چینیهای مشترکم نسبت به خودروهای روز دنیا مالی نیستن!! مشکل کسایی هستند که سالها جیب مردم رو خالی کردن و مردمی که میخرن
  • ۲۳:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    0 0
    تولید و پیشرفت به درد نمیخوره تفکر غربی هاست تئوری ما فروش ثروت ملی همراه با قناعت خوبه ...
  • ۲۳:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
    0 0
    فقط ولوو فقط مالی
  • ۰۲:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    لطفا در مورد مافیای موتور سیکلت در ایران و و واردات بی کیفیت محصولات هندی و عدم واردات محصولات ژاپنی هم بنویسید
  • ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    1 0
    این گزارش سندی است که باید برای پیشرفت با برندهای خوب چینی همکاری کنیم و کارخانه مشترک تاسیس کنیم با شرط این که بازارصادرات از آنها باشد و قرارداد با این فرانسوی های از خود رازی که همه را از بالا نگاه می کنند آن هم در جهت منافع خود سودی ندارد. دوستان برای پیشرفت باید از سطح پایین شروع کرد و پله پله پیشرفت کرد .
  • ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    2 0
    کاش بقیه نظر اولین نفر را میفهمیدند!!!!!!!!!! چقدر خواننده های مشرق تازه کار هستند! بابا تمام شرکتهای چینی الکی با یک شرکت اروپائی و آمریکائی قراردادی دارند که از نقشه آنها استفاده کنند و یک پولی بگیرند! تمام خودروئی که تو ایران هست تولیست بالا بود! آخه میشه یک شرکت چینی با 6 تا شرکت خارجی شریک باشند؟ نه، بلکه اینکه مثلا شرکت تویوتا تو چین تویوتا تولید میکنه- حالا صاحب چینی آن شرکت اومده بغلش یه سوله زده دار لیفان تولید میکنه که شرکت تویوتا یا نیسان یا بنز و ب ام و هیچگونه مسئولیت در قبال آن ندارند.
  • ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    همکاری با برنامه با چینی ها خوب است . حتی من نظرم است درضمینه ی هوا فضا به جای روس ها در انتهای تحریم با چینی همکاری کنیم تا درس عبرتی برای روس ها بشود
  • سمند ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۴
    0 0
    ما یک سمند با کیفیت می خواهیم
  • حسین رحیمی ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۷
    0 0
    هموطن سلام شما سمند با کیفت میخوای دارن درست میکنن سمند تربو شارز برایت مزنن بزار بیاد بیرون میشه بمب خنده دنیا
  • ایمان ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
    1 0
    مشکل خودمونیم نه دولت مردامون. چشممون کور نخریم این ماشینای آشغال و بیخودی رو. بد میگم بزن تو دهنم...
  • سیاوش ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۲
    0 0
    به نظرم این طور تیتر زدن اشتباه کامل است واژگان به درستی انتخاب نشده و کاملا جهت دار است تویوتا جنرال موتورز و فولکس واگن هر کدام قریب به 10 میلیون دستگاه تولید می کنند وبزرگترین تولید کنندگان خودرو جهان اند که به ترتیب مربوط به ژاپن و آمریکا و آلمان است .حال چه طور ژاپن و آلمان زیر ده میلیون خودرو تولید کرده اند ؟!!!!!! در حالی که هر کدام از این کشور ها تعداد ززادی خودرو ساز بزرگ و مطرح دارند واژه درست برای این خبر آین است چین بژرگترین بازار خودرو جهان
  • جیم سین ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    0 0
    لطفا از واردات و مونتاژ آشغالهای چینی خودداری کنید و لااقل به واردات خودروهای باکیفیت چین مثل آ اودی -ب ام و - فورد و غیره بپردازید..باور کنید در خود چین هم این آشغالها که خیابانهای مارا پر کرده این قدر طرفدار نداره... دیدم که میگم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس