کد خبر 377549
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۰

رئیس جریان آزاد ملی لبنان طی سخنانی گفت که روابط با حزب‌الله محوری بوده و عربستان با ریاست جمهوری وی مخالف است.

به گزارش مشرق، "میشل عون" رئیس جریان  آزاد ملی و رئیس فراکسیون اصلاح و تغییر در پارلمان لبنان و  یکی از نامزدهای مطرح برای ریاست جمهوری طی سخنانی گفت که موضوعاتی که هم اکنون لبنان را تهدید می‌کند اسرائیل و داعش بوده و تاکید کرد که روابط ما با حزب‌الله رابطه محوری در مقابله با داعش و اسرائیل است.

وی که در شبکه الجدید صحبت می کرد، گفت: مذاکرات حزب‌الله – المستقبل برای آرام سازی شرایط بوده و پس از آن شرایط برای حاصل شدن نتایج مثبت فراهم می‌شود.

رئیس جریان آزاد ملی در ادامه سخنانش گفت که همواره امکان درگیری نظامی وجود داشته اما در این زمینه ضعیف نیستیم.

وی درباره گفت‌وگوهای میان جریان المستقبل و حزب الله گفت که آغاز گفت‌وگوها از مرحله داغی شروع شده و این آغاز تلاشی برای آرام کردن شرایط برای ایجاد پیشرفت‌های مشخصی بوده است.

میشل عون گفت که همزمان با گفت‌وگوی حزب الله و المستقبل دادگاه بین‌المللی نیز روند طبیعی خود را سپری می‌کند.
وی اضافه کرد که روابطش با "سعد حریری" نخست وزیر سابق بسته شده اما قفل نیست.

رئیس فراکسیون اصلاح و تغییر در پارلمان لبنان گفت: عربستان با ریاست جمهوری من مخالف است و این موضوع را یکی از بزرگان سیاسی لبنان به من گفته است.

وی چند روز پیش نیز طی سخنانی درباره مسایل داخلی لبنان از جمله انتخابات ریاست جمهوری این کشور و دلایل تعویق آن گفت: "سعود الفیصل" وزیر خارجه عربستان سعودی انتخابات ریاست جمهوری لبنان را متوقف کرد به دلیل اینکه با نامزدی من برای انتخابات ریاست جمهوری موافق نیست.

"میشل عون" موضع جدیدی را در خصوص انتخاب رئیس جمهور جدید اتخاذ کرده و اعلام کرد حاضر است در جلسه انتخاب رئیس جمهور شرکت کند؛ به شرط اینکه رؤسای فراکسیون های پارلمانی متعهد شوند که در این جلسه رئیس جمهور را انتخاب کنند و رقابت هم تنها بین او و "سمیر جعجع" باشد و برای نامزد سومی رای گیری نشود.

رئیس جریان ملی آزاد لبنان افزود: کسانی که نمی‌خواهند من رئیس جمهور باشم باید جرات داشته باشند علت آن را بیان کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: از زمان قبل از بازگشت از فرانسه کسانی بودند که خواستار حذف من از صحنه سیاسی لبنان بودند.

رئیس فراکسیون "اصلاح و تغییر" گفت: عدم انتخابات ریاست جمهوری فضای دموکراتیک کشور را نشان نمی‌دهد و قبل از صحبت کردن درباره دموکراسی باید در مورد دومین تمدید پارلمان لبنان صحبت کرد.

کشور لبنان از ماه می گذشته که ریاست جمهوری میشل سلیمان به پایان رسیده، بدون رئیس جمهور است و گروه‌های سیاسی برای انتخاب رئیس جمهوری توافقی به تفاهم نرسیده اند.

از 25 ماه مه 2014 ( 179 روز قبل) که مصادف با پایان دوره ریاست جمهوری ژنرال « میشل سلیمان» است تا امروز کرسی ریاست جمهوری لبنان خالی است.

تنها جلسه اول پارلمان لبنان برای انتخاب رییس جمهورجدید با اکثریت قاطع و بی سابقه تشکیل شد و در این جلسه «سمیر جعجع» نامزد گروه 14 مارس شکست سختی را از « برگه های سفید» متحمل و پرونده ترورهای او در لبنان بار دیگر گشوده شد.

البته این نخستین بار نیست که کرسی ریاست جمهوری این کشور خالی می ماند.درسال 1988هنگامی که دوره ریاست جمهوری « امین الجمیل » به پایان رسید، تا پس از توافق طائف که به جنگ داخلی 15 ساله لبنان پایان دهد و به انتخاب « رینیه معوض» به عنوان رییس جمهوری جدید منجر شد، کرسی «بعبدا» خالی ماند.

درسال 2007 میلادی نیز تا زمان انتخاب «میشل سلیمان» به عنوان جایگزین « امیل لحود»، دوره لبنان رییس جمهوری لبنان هشت ماه به طول انجامید و درهای بعبدا( کاخ ریاست جمهوری) بسته ماند.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس