همزمان با آغاز تبلیغات نامزدهای ریاست‌جمهوری، یکی از مسائلی که در میان هیاهوی رقابت‌های نامزدها تا کنون کم‌رنگ بوده، ارائه طرح و برنامه‌ای جامع برای ترویج سبک زندگی متناسب با ارزش‌های ایرانی – اسلامی بوده است.

گروه بین‌الملل مشرق - «آن كسانی كه می‌خواهند در یك كشور یا جامعه‌ای نفوذ پیدا كنند فرهنگ آن جامعه را در مشت خود بگیرند و فرهنگ خود را به آنها تحمیل نمایند، یكی از كارهایشان، معمولاً متزلزل كردن بنیان خانواده است. كما اینكه در خیلی از كشورها این كار را متأسفانه انجام داده‌اند. مردها را بی‌مسئولیت و زنها را بد اخلاق كرده‌اند.»

«از جمله اموری كه در جامعه‌ی ما در میان بسیاری از خانواده‌ها، به این آفت خطرناك ( تكلّف) مبتلا شده است، مسأله‌ی مهم و سرنوشت ساز ازدواج است. به بهانه‌ی انجام آداب و رسوم، آبروداری، حفظ حیثیّت و ارزش نهادن بر دختر و پسر و... این شیرین‌ترین حادثه‌ی زندگی جوانان را به كابوسی وحشتناك تبدیل كرده‌ایم. نتایج تلخ این نگاه بیمار، تعداد زیادی از جوانان را از تشكیل زندگی ناامكید كرده است و تعداد فراوان دیگری را با مشكلات فراوانی در آغاز راه روبه‌رو كرده است.»



رهبر انقلاب تا کنون بارها در بیانات خود آسیب شناسی و علت‌یابی در زمینه عدم پیشرفت لازم در بخش سبك و فرهنگ زندگی را ضروری خواندند و با دعوت از اندیشمندان حوزه و دانشگاه، نخبگان سیاسی و فكری، دستگاههای مرتبط با فرهنگ و تعلیم و نیز جوانان به صراحت تاکید كردند: «در این زمینه باید همه به خود نهیب بزنیم و ضمن تلاش جدی برای آسیب شناسی، به چاره جویی و جستجوی راههای علاج بپردازیم.»

به گزارش مشرق، با وجود تاکیدات رهبر انقلاب در مورد ترویج سبک زندگی ایرانی – اسلامی و بیان دغدغه‌های ایشان در خصوص تغییر سبک زندگی ایرانیان بویژه در نسل جوان و در شهرهای بزرگ، اقدام عملی چندانی برای اصلاح روند نادرست کنونی صورت نگرفته‌ است و معضلاتی نظیر کاهش زاد و ولد و ازدواج، رواج زندگی مجردی و ...همچنان روندی رو به رشد دارند.

همزمان با آغاز تبلیغات نامزدهای ریاست‌جمهوری، یکی از مسائلی که در میان هیاهوی رقابت‌های نامزدها تا کنون کم‌رنگ بوده، ارائه طرح و برنامه‌ای جامع برای ترویج سبک زندگی متناسب با ارزش‌های ایرانی – اسلامی بوده است.

غفلت از رسیدگی به این معضلات رو به رشد جامعه، به سوژه‌ای برای رسانه‌های غربی در جهت ناکارآمد نشان دادن سبک زندگی ایرانی – اسلامی تبدیل شده است و تصویری ناهنجار و در تضاد با ساختارهای دینی از جامعه کنونی ایران انعکاس می‌دهند.

جامعه ایران راه جوامع انگلیس و آمریکا را طی می‌کند

نشریه آمریکایی فارین پالیسی در گزارشی از وضعیت فرهنگی داخل ایران، شرایط کنونی نسل جوان را «انقلاب جنسی» می‌نامد که در آن تصویر زنی با پوشش چادر از جامعه ایران در حال محو شدن است. طی سی سال گذشته رفتار اجتماعی جامعه ایران به حدی تغییر کرده است که ایرانیان خارج از این کشور زمانی که به کشور خود باز می‌گردند، از شرایط فعلی حیرت‌زده می‌شوند.

یکی از ایرانیان ساکن لندن پس از بازگشت از ایران می‌گوید: شرایط این روزهای تهران به گونه‌ای است که لندن در برابر آن، شهری سنتی است. وقتی به رفتارهای جنسی جامعه می‌پردازیم، جامعه ایران دقیقا همان راه جوامع انگلیس و آمریکا را – حتی با سرعتی بیشتر – طی می‌کند.

فارین پالیسی در گزارش خود با مراجعه به آمارهای رسمی جمهوری اسلامی که حاکی از کاهش میزان موالید در جامعه ایران است، اینگونه نتیجه‌گیری می‌کند که گرایش جوانان ایرانی به پیشگیری از بارداری و کنترل جمعیت بیش از گذشته و رو به زوال بودن الگوهای سنتی خانواده در جامعه است.

براساس این آمار، ایران طی دو دهه گذشته سریع‌ترین کاهش میزان موالید در تاریخ را تجربه کرده است. رشد سالانه جمعیت ایران در سال 2012 به 1.2 درصد سقوط کرد در حالی‌که این رقم درسال 1986، 3.9 درصد بود. این در شرایطی است که بیش از نیمی از جمعیت ایران زیر 35 سال داشته و در سن زاد و ولد هستند.

40 درصد مردان جوان مجرد هستند/نرخ طلاق در تهران برابر با لندن

به گزارش مشرق، فارین‌پالیسی در ادامه از افزایش سن ازدواج مردان و دختران جامعه ایران می‌نویسد: سن ازدواج در میان مردان ایرانی طی سه دهه گذشته از 20 سال به 28 سال و متوسط سن ازدواج دختران نیز بین 24 تا 30 سال است که نسبت به یک دهه گذشته 5 سال بالاتر رفته است. 40 درصد مردانی که هم‌اکنون به سن مطلوب برای ازدواج رسیده‌اند، در حال حاضر مجرد هستند.

افزایش آمار طلاق نیز از دیگر مسائلی است که این نشریه آمریکایی در گزارش خود آن را پررنگ کرده است. براساس آمارهای رسمی، نرخ طلاق‌های ثبت شده از 50 هزار مورد در سال 2000 به 150 هزار مورد در سال 2010 رسیده است و از هر 7 ازدواج، یکی به طلاق می‌انجامد. این رقم در شهرهای بزرگی نظیر تهران 1 طلاق به ازای هر 3.76 ازدواج است؛ رقمی مشابه نرخ طلاق در انگلستان.

تغییر رویکردها نسبت به ازدواج و طلاق و دگرگونی عظیم در نگاه ایرانیان نسبت به روابط دو جنس، از جمله مهمترین دلایلی است که فارین‌پالیسی برای اوضاع کنونی فرهنگ و سبک زندگی جامعه ایرانی بر می‌شمرد. براساس تحقیقات انجام شده سازمان ملی جوانان در سال 2008، بیشتر پاسخ‌دهندگان «مرد» به این تحقیق گفته‌اند که پیش از ازدواج دست‌کم یک‌بار به نوعی با جنس مخالف رابطه داشته‌اند و 13 درصد از آن‌ها اذعان کرده‌اند که این رابطه منجر به بارداری ناخواسته شده است.

براساس بخش دیگری از این تحقیق، روابط ناسالم هریک از زوجین، یکی از اصلی‌ترین عوامل طلاق در میان زوج‌های ایرانی عنوان شده است.

فارغ از صحت یا نادرستی این آمار، شرایط سخت ازدواج جوانان طبیعتا موجب گسترش روابط خارج از چارچوب و پنهانی در جامعه شده است که آسیب‌هایی نظیر بارداری ناخواسته و سست شدن بنیان‌های خانواده در معنای حقیقی آن نیز اجتناب‌ناپذیر بوده است. بی‌میلی به ازدواج و تجردگرایی نیز از دیگر عوارض این روابط بوده است که همگی زنجیروار جامعه جوان کشور را گرفتار کرده است و علاوه بر اثرات مخرب داخلی، دستاویز حمله به ارزش‌های اصیل ایرانی – اسلامی از سوی معاندان قرار گرفته است تا الگویی ناکارآمد و شکست خورده از انقلاب را به تصویر بکشند.

این گزارش در ادامه به گسترش فحشاء و انتقال آن از سطح زیرزمینی به سطح آشکار خیابانی بویژه در شهرهای بزرگ نیز پرداخته است که به عنوان نمونه و با استناد به آمار منتشر شده در روزنامه انتخاب به تاریخ 1382، آمار رسمی روسپی‌های تهران در آن زمان 85 هزار نفر از سوی مراجع ذی‌ربط اعلام شده بود.

نمونه‌های ذکر شده از سیاه‌نمایی جامعه ایران در رسانه‌های غربی، همزمان با تبلیغات ضد ایرانی در مسائل اقتصادی، مسئله هسته‌ای، هجوم شبکه‌های ماهواره‌ای به ارکان خانواده ایرانی و سست‌ کردن پایه‌های آن، هشداری برای نامزدهای ریاست جمهوری است که در برنامه‌های خود، همگام و متناسب با اهتمام ورزیدن به بعد اقتصادی جامعه، سبک زندگی و اصلاح روند کنونی – تسهیل ازدواج، ترویج فرهنگ ازدواج، و ... – را نیز دریابند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 26
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۰۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    ایران فقط تهران نیست. افتاد؟
  • MojICiviL ۰۲:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    مادر اگه بزارن واقعا نقش مادریشو بازی کنه بنا به دلایل مختلف این خانومها رو نکشن بیرون بچه با تربیت بار میاد آخه تورا به خدا قبلا که خانمها کار نمی کردن کل وقتشونو روی تربیت فرزند می گذاشتن این بود وضعیت ؟؟؟ بچه جلوی بزرگتر پاشو دراز نمی کرد چه برسه که بخواد طلاق بگیره
  • امیرعلی ۰۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    راهکارش دولت ضد تورم میباشد
  • حسین ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    وضعیت خانواده‌ها طلاق و حتی ملاکهای ازدواج بسیار متاثر هست اولا از تلوزیون ثانیا از اقتصاد ولی‌ تلوزیون و به خصوص ماهواره نقش زمینه‌ای داره،خانواده که خوراکش بی‌بی‌سی من و تو و این شبکه‌های انگلیسی هست معلومه که به تدریج رویه و عملکردش شبیه یک خانواده در جامعه انگلیس می‌شه نشانه‌ اش هم ببینید، در بسیاری (همه نه)از شهرستانها و بسیاری از روستاها با اینکه ممکنه وضعیت اقتصادی به مراتب ضعیف تر از تهران باشه ولی‌ می‌بینید ضریب نفوذ ماهواره کمتره و این مسائل به مراتب کمتر از یک جایی‌ مثل تهران هست
  • ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    متاسفانه ام الفساد تهرانه! و از تهران به جاهای دیگر سرایت می کند.
  • rahro ۰۶:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    میدونم نظرات این تیپی من منتشر نمیشه!!!!!!!!!!!!!!! اما برای وظیفه می نویسم. تا زمانی که معیارهای ازدواج درست نشه و معیار پسرا برای ازدواج زیبایی و ثروت دخترا و معیار دخترها هم باز خوش تیپی و پولداری پسراست مسئله ازدواج و طلاق حل نخواهد شد! (مشرق منتشر نکنی ها یه وقت!) تا زمانی که ایمان پاکدلی صداقت اخلاق نجابت و تمام معیارهای اسلامی در ازدواج مد نظر قرار نگیره وضع همینه که هست!
  • محمد ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    قوانین فعلی ازدواج- طلاق در ایران بهترین راه برای ترویج فساد در جامعه است! وقتی جوان ما ازدواج می کند و به طمع مهریه و نفقه و هزار کوفت و زهرمار دیگر زنش را به جانش می اندازیم، معلوم است که دیگر ازدواج نمی کند. مگر احمق است که با این قوانین ظالمانه که بروشی ظالمانه تر و بغایت خلاف عقل اجرا می شود، ازدواج کند.خود من که طعم این نوع ازدواج ابلهانه را چشیده ام، دیگر هرگز حاضر نیستم، ازدواج قانونی، آنهم با این قوانین غیر اسلامی و غیر عقلی را تجربه کنم.
  • حاج احمد ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    به والله عاملش بيكاري و بي پولي جوانانه
  • عبداله ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    در جامعه کنونی ما والدین به مسائل مادی فرزندان خود خیلی اهمیت می دهند از جمله خانه ، خودرو ودرآمد مادی ولی برای ازدواج ومسایل دینی ومعنوی وبهداشت روان وروحی آنان توجهی ندارند اشکال این است که فقط سبب موفقیت درازدواج و زندگی را فقط مادی می بینند
  • ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    این مطلب بیشتر در تهران و چند شهر بزرگ صدق می کنه ودر شهرهای کوچک مردم هنوز سنت ها و اصول اخلاقی گذشته را حفظ کرده اند
  • زیبا ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    همه ش از بیکاری فقر زیاده خواهی بی ایمانیست راه کار من اینه که خانم ها باور داشته باشند که تحمل کردن مردها نوعی جهاد اکبره
  • ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    اگه اينو براي تخريب آقاي قاليباف ميگي .... با اينكه خودم طرفدار عارف هستم ولي از حق و النصاف توي تهران آقاي قاليباف خيلي كار فرهنگي انجام دادند ! متاسفانه انقدر كارهاي عمراني ايشون قوي و بزرگ بوده كه كارهاي فرهنگي _ كه كمتر از اونها نيست _ توي چشم نيمده ! هرچند حجاب و خانواده و اينا از طرف دولت بايد رسيدگي بشه ولي انصافا شهرداري تهران هم خيلي تلاش داشته ! شما نگاه كنيد شهرداري سعي كرده مفاهيم اسلامي ايراني رو در طرحهاي بسيار مدرن و امروزي زنده نگه داره ! متاسفانه حجم حملات جبهه رسانه اي غرب خيلي زيادتر از اقدامات داخليه ! كاش دولت مردان ما به جاي تقابل با هم همكاري ميكردند ! الان هميني كه به شهرداري تهران پول نميدادند و تحريمش كرده بودند از سمت دولت و مجبور بوده خودش پول خودش رو در بياره .... اينا مسخره است ! در دولت اصلاحات كجا يه همچين چيزايي بود ؟ برا همينه ميگم عارف ... از طرفي اينكه توي تهران طلاق بالاتره به خاطر اينكه جامعه ي امروز تهران بيشتر در دسترس حمله غرب بوده .... يا خودش ميره غرب‌ ! يا غرب راحت تر مياد اينجا ! حالا به خاطر امكانات و اينا .... شما نگاه كنيد ! تو روستاي ما ديگه هيچ جووني كار نميكنه ! خدا وكيلي وقتي من از تهران ميرم اونجا حيرت ميكنم ! همون حالي كه يه لندني مياد تهران ! به خدا وضعيت خيلي خراب شده ! جوون دو متري توي روستايي كه 100 خونوار بيشتر نداره وايساده سر كوچه دنبال .... !!! خدا به داد ما برسه اينكه رهبر ميره توي شهرستان اين حرف رو ميزنه خيلي حرفا پشتشه الگوي زندگي ؟!؟! كجاست ؟!؟!؟ واقعا كجاست ؟ روحانيون ما به جاي اينكه بشينند اين مباني اسلام محمدي رو براي ما تبيين كنند دارند الان دقيقا چي كار ميكنند ؟ خدا خير بده آيت الله جوادي آملي رو كتاب مفاتيح الحيات يكيش اما كمه بايد با عناوين مختلف ، با زبان و لحن جامعه ي امروز و جوان امروز ، هزاران جلد كتاب باشه ايشالا !
  • ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    جای این شعر خالی است: "امروز هم یزیدیان به خیمه ها زدند، در سایه غفلت ما، چادر از سر زنان، غیرتها ربوده اند!" اگه فقر و فحشا در جوامع گسترش پیدا کند، تر و خشک را با هم می سوزاند و این وعده ای است الهی. باید مسائل مربوط به جنگهای بزرگ فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و نظامی بطور همزمان در قرارگاهای جنگی تخصصی خود که بطور جهادی و عاجل و زیر یک مدیریت واحد تشکیل میشود، در سطح ملی و بین المللی برنامه ریزی و اقدام نمایند. (((((((((((((( امروز شروع کردن به مراتب بهتر از فرداست، پس یک یا علی میخواهد یک دل خون و غیرتی جانانه )))))))))))))
  • Irooni ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    hich zani hazer nist ba mardi HARRRRZEH zendegi konad. chon mesle zistan dar JAHANAM ast. mardaye landan va tehran = HARRRZEH =
  • یکی مثل همه ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    ببینید! وقتی بینش در مورد ازدواج رو در هیچ جا به طور جدی آموزش نمی بینیم و از ورودی های نادرست مثل فیلم ها و ... ایدئولوژی در مورد ازدواج شکل می گیره. نتیجه میشه همینی که هست. سخنرانی های خانم دکتر مهاجرانی - نماینده زنان یکی از کاندیدها رو بخونید حرف من رو شفاف تر توضیح داده
  • علی ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    حقیقت است نه سیا نمایی مسئولین خوب چشم هایشان را باز کنند ازدواج تبدیل به ارزویی دست نیافتنی شده است مگر میشود ازدواج نکرد و به سمت جنس مخالف هم نرفت
  • ناشناس ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    و این است خودروی ملی !!!
  • ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    دیگه شورشو در نیار
  • ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    بدبختی ما از روزی شروع شد که تحصیلات و شغل برای خانمها از ازدواج و فرزندآوری مهمتر شد و حال هم که می خواهند به دختران مجرد بچه تیتیم بدهند تا تنهایی اش را به جای ازدواج و تشکیل خانواده با بچه پرورشگاهی پر کند.
  • ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    وقتي پدرومادركنارهم فيلم هاي ماهواره آنچناني نگاه ميكنن ،بايد تبعاتش ازيه جايي بيادبيرون ديگه.حالا هي بگيد ماهواره رو فقط برا اخبارش ميخاييم .كسي كه ماهواره نگاه ميكنه بايد تجزيه تحليل بكنه نه صرف ديدن وفكرخراب كردن.هيچ چيزي الان مخرب تر ازماهواره نيست
  • ۱۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    عاملش شبکه ی PLAYBOY هستش عزیزم...
  • بنده ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    در برنامه های آقای عارف که ایشان بسیار اسرار هم دارند این است که چرا در صد فارغ التحصیلان دانشگاهها زن هستند ولی تعداد زنان مشغول در مشاغل تعدادشان کمتر است واین را نشانه ضعف جامعه و مدیریت میدانند ولی اینکه شان و جایگاه زن در اسلام آیا فقط کار کردن است یا خیر جوابی نمی دهند .متاسفانه امروزه کسی نمی تواند منکر این باشد که اختلات بین زن و مرد در ادارات و اتاق های در بسته به هر عنوانی چه لطماتی و چه مفاسدی را به بار می آورد . با ید توجه داشت که در اسلام در نوع جنسیت و عواطف برای زن تفاوت قائل شده است و تربیت فرزند ، فرزندی که به عنوان سرباز امام زمان باشد بالاترین اشتغال و مقام و منزلت برای یک زن مسلمان تا اینکه در یک شرکت منشی باشد با آرایش دلخواه صاحب شرکت هر چند آن زن متاهل باشد و . . .
  • کیان ۰۲:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۹
    0 0
    همه این مسایل رو ماهواره درست کرده .خواهرزاده من از وقتی چشم باز کرد ماهواره داشتن الان که 18 ساله شده...خدا به داد بچه های ما برسه
  • ۰۴:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۹
    0 0
    راست میگه اقتصاد مملکت به سامان باشه. هر روز چیزی بالا پایین نشه مردم آرامش دارن و روال طبیعی زندگی رو سیر می کنن و ....
  • ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۹
    0 0
    من خودم 4 سال شهرستان درس خوندم وضع اونجا صد برابر بدتر از تهران بود
  • ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۹
    0 0
    فقرومشکلات معیشتی جامعه باعث فساداجتمائی میشود.درشهر های بزرگ اشکارا ودر شهرهای کوچک پنهان. سوال اینجاست_ایا با این همه امکانات طبیعی وثروت ملی باید اینچنین فقروذلتی داشته باشیم؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس