کد خبر 255944
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۰

در حالی که صنعت نظامی و صادرات سلاح روسیه در اواسط دهه 90 در لبه پرتگاه نابودی قرار گرفته بود، اما اکنون و با تلاش‌های ولادیمیر پوتین، روسیه به عنوان دومین صادرکننده سلاح جهان آینده‌ای روشن را در این زمینه برای خود ترسیم کرده است.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا،‌ به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، روزهای افول صنعت نظامی روسیه پس از دوران ورشکستگی دهه 90 ظاهرا به پایان رسیده است. زمانی که صادرات سلاح روسیه رو به کاهش بود و صادرات این کشور از سلاح و تجهیزات نظامی به دو میلیارد دلار هم نمی‌رسید. اما اکنون روسیه با صادرات بیش از 15 میلیارد دلار به نزدیک به 65 کشور جهان، رتبه دوم در صادرات سلاح در دنیا را به خود اختصاص داده و رو به آینده‌ای روشن در این زمینه حرکت می‌کند.

شاید روسیه این پیشرفت چشمگیر در صنعت دفاعی خود را باید مدیون سیاست‌های ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری این کشور بداند که تمام توان خود را بر پیشرفت صنعت نظامی روسیه و افزایش صادرات سلاح گذاشت.

بنابر آمار وزارت دفاع روسیه صادرات سلاح این کشور در سال 2010 به 15 میلیارد دلار رسید که در مقایسه با سال 1994 این رقم 10 برابر افزایش نشان می‌دهد.

این در حالی است که درخواست برای خرید سلاح روسی نیز به طور چشمگیری افزایش یافته و تا سال 2012 وزارت دفاع روسیه بیش از 46 میلیارد دلار درخواست برای خرید سلاح داشت که قراردادهایی برای تحویل این سلاح‌ها به مشتریان امضا شده بود.

روسیه هم اکنون به 65 کشور جهان سلاح صادر می‌کند که در این بین هند با خرید 25 درصد مجموع صادرات روسیه، مهمترین مشتری مسکو محسوب می‌شود.

در میان دیگر مشتریان سلاح‌های روسی می‌توان به الجزایر اشاره کرد که رده دوم خریداران سلاح‌های روسیه را به خود اختصاص داده و نزدیک به 15 درصد از صادرات سلاح روسیه به این کشور سرازیر می‌شود.

با نگاهی به فروش سلاح و صادرات تجهیزات نظامی روسیه در بازه زمانی میان سال‌های 1992 تا 2009 چین با 15 / 28 میلیارد دلار مهمترین خریدار سلاح‌های روسی در این دوره زمانی بوده و هند، الجزایر، ایران، ونزوئلا،‌ مالزی، ویتنام، امارات و یمن به ترتیب دیگر خریداران مهم سلاح‌های روسیه بودند.

روسیه همچنین تلاش‌هایی را برای به دست گرفتن بازار کشورهای آمریکای جنوبی و جنوب شرق آسیا آغاز کرده، مهمترین مشتریان مسکو در این دو منطقه ونزوئلا و ویتنام هستند.

پیش بینی می‌شود در چهار سال آینده هند، ونزوئلا و ویتنام رده‌های اول تا سوم واردات سلاح از روسیه را به خود اختصاص دهند.

چین نیز که در دهه‌های گذشته مهمترین خریدار سلاح‌های روسیه بود پیش بینی می‌شود در چند سال آینده به رده چهارم واردات سلاح از روسیه سقوط کند و جای آن را هند بگیرد.

در سال 2008 تا 2011 مجموع درآمدهای روسیه از صادرات سلاح و تجهیزات نظامی به 8 / 29 میلیارد دلار رسید که هند با خرید 2 / 8 میلیارد دلار الجزایر با خرید 7 / 4 میلیارد دلار و چین با خرید 5 / 3 میلیارد دلار بیشترین سلاح‌ها را از مسکو خریداری کردند.

سوریه نیز یکی از خریداران مهم سلاح‌های روسیه محسوب می‌شود و پیش بینی می‌شود در چند سال آینده به پنجمین وارد کننده سلاح از روسیه تبدیل شود.

مهمترین صادرات نظامی روسیه به ترتیب هواپیماهای نظامی، سلاح‌های مربوط به نیروی دریایی به ویژه موشک‌های سطح به سطح، سلاح‌های به کار گرفته شده در نیروی زمینی و در پایان تجهیزات نظامی مرتبط با سامانه‌های دفاع هوایی است.

با وجود تلاش‌هایی که ولادیمیر پوتین برای ارتقاء سطح تولیدات نظامی روسیه انجام داد، اما این کشور همچنان با صادرکننده نخست سلاح در جهان یعنی آمریکا که بیش از 30 درصد از بازار صادرات سلاح را قبضه کرده، فاصله دارد.

آمریکا در سال 2012 نزدیک به 5 / 25 میلیارد دلار سلاح به ده‌ها کشور در سراسر جهان صادر کرد.

پیش بینی می‌شود در دور جدید حکومت پوتین بر روسیه، صنعت نظامی این کشور همچنان روند رو به رشد خود را ادامه دهد و فاصله‌اش را با رقیب دیرین خود کمتر کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
    0 0
    سلام اینا که فقط اماره تحلیل هم میذاشتین بد نبود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس