کد خبر 863598
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۲

امروزه برنج نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورها از جایگاه مهمی در سبد تغذیه خانوار برخودار است به گونه‌ای که دومین محصول کشاورزی استراتژیک دنیا نام گرفته است.

به گزارش مشرق، در ایران علاوه بر خطه شمال کشور به تازگی در مناطق مختلف دیگر هم کشت برنج مشاهده می‌شود که به دلیل بحران آب مشکلات خاص خود را به همراه دارد. با توجه به سرانه مصرف برنج در ایران، تولید داخلی پاسخگوی نیاز کشور نیست و نیاز به واردات نزدیک به ۸۰۰ هزار تن برنج است که این مقدار از کشورهای مختلف از جمله هند، پاکستان، تایلند، اروگوئه تامین می‌شود. اما سال گذشته واردات برنج بیش از میزان نیاز بوده و باعث شده است که برنج تولید داخل در انبارها انباشته شود. عدم استفاده از مواد نگهدارنده در برنج داخلی بر خلاف مشابه خارجی باعث شده است که برنج‌های فروش نرفته دچار افت کیفیت و حشرات برنج شود. این در حالی است که دست شالیکاران خالیست و بدهی گریبان این تولیدکنندگان را گرفته است و همین موضوع زمینه ورود واسطه‌ها و دلالان به بازار شده تا برنج را به قیمت پایین خریده و در بازارهای مقصد با قیمت گزاف به فروش برسانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
    7 0
    برنج ایرانی خیلی گرونه ماهمین هندی روهم نمیتونیم بخریم
  • جانباز معسر IR ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
    4 0
    ما برنج اروگوئه می خرم سعی میکنیم حتی الامکان غذای بدون برنج بخوریم عوض گوشت هم استخوان مصرف می کنیم
  • علی IR ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
    5 0
    بله! اگر قیمت کمی عادلانه تر باشد حشره نمی زند و مردم برنج ایرانی می خورند و برنج خارجی حشره میزند و میپوسد. پس سوداگران برنج ایرانی بدانند با احتکار و گرانفروشی خودشان ضرر می کنند!
  • حامد IR ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
    0 0
    والا اگه همین واردات هم نباشه دلالا برنج ایرانی را تا کیلویی 50هزار تومان هم بالا میبرن.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس