متأسفانه اگر نگاهی به آمار حوادث کشور داشته باشیم و پس از آن آمار کشورهای دیگر دنیا را نگاه کنیم، میبینیم که آمار حوادث در ایران بسیار بالاتر از کشورهای پیشرفته و نیمه پیشرفته است. همین موضوع یک بهانه مناسب بود که تصمیم بگیریم کمی در مورد خرید تجهیزات ایمنی اطلاعات کسب کرده تا در آینده دچار پشیمانی بی فایده نشویم.
در این مقاله قصد داریم تا به معرفی نکات مهم در خرید کپسول آتش نشانی، جعبه آتش نشانی و در نهایت شیر ایستاده آتش نشانی بپردازیم. با ما همراه باشید.
راهنمای خرید کپسول آتش نشانی
اولین و شاید هم مهمترین وسیله ایمنی که باید جهت حفظ ایمنی، برای خرید آن اقدام کنیم، (البته تا زمانی که کارخانههای فروش خودرو ایرانی آپشن کمربند ایمنی رو حذف نکنند) کپسول آتش نشانی است. این کپسول ها از وسایل پر استفاده برای افراد محتاط هستند که علاوه بر منزل، میتوان از آنها در اتومبیل و محل کارهم استفاده کرد.
خاموش کننده کپسول آتش نشانی
اولین نکتهای که باید زمان خرید کپسول آتش نشانی به آن دقت کنیم، این است که ما باید از چه نوع کپسول و خاموش کنندهای استفاده کنیم؟ جواب آن هم نسبت به محل استفاده کپسول مشخص میشود. به طور مثال اگر در محل کار، سروکارمان با تابلوهای برق است و احتمال آتش سوزی از تجهیزات الکتریکی وجود داشته باشد، کپسول آتش نشانی گاز دی اکسید کربن انتخاب مناسبی است.
دلیل این انتخاب، این است که دو نوع کپسول دیگر که عبارتند از:
● کپسول آتش نشانی آب و گاز
● کپسول آتش نشانی کف
میتوانند در مقابله با چنین آتش سوزیهایی از خودشان جرقه تولید کرده و باعث ایجاد خطر دوباره شوند. به غیر از این مورد هم دو نوع کپسول گفته شده، به دلیل وجود آب در مواد خاموش کننده خود، احتمال ایجاد خطر را افزایش میدهند و حتی ممکن است با نمدار کردن وسایل برقی شما، ضرر و زیانی بیشتر از ضرر آتش به آنها وارد کنند.
در مقابل اگر فعالیت شما به صورتی است که احتمال آتش سوزی با مواد محترقهای مثل انواع سوخت (بنزین و...) وجود دارد، اینبار بهتر است تا از کپسول های آتش نشانی کف یا همان فوم استفاده کنید تا در سریعترین زمان ممکن و با کمترین خطر آتش را خاموش کنند.
در نهایت هم در صورت وجود احتمال آتش سوزی مواد جامدی مثل چوب، فرش و... خاموش کنندههای آبی توان بالاتری در خاموش کردن آنها دارند.
ظرفیت و حجم کپسول
موضوع مهم بعدی در راهنمای خرید کپسول آتش نشانی، این است که به حجم و ظرفیت کپسول دقت کنید. در برخی از مکانها شما باید اقدام به تهیه یک کپسول بزرگ و با ظرفیت بالا کنید اما در جای دیگر ممکن است که چند کپسول کوچک به درد شما بخورد.
در زمان خرید به این نکته دقت کنید که مخاطب استفاده کننده از کپسول کیست؟ به طور مثال در آپارتمانها، کپسول های بزرگ استفاده ندارند زیرا در اغلب اوقات زنان و بچهها در منزلاند و این افراد باید بتوانند از آنها استفاده کنند.
در نهایت برای خرید کپسول باید به موارد دیگر مثل:
● شکل
● محل نصب
● نوع عملکرد (فشاری و بالکن دار)
● توان پرتاب
● زمان تخلیه
● مقاومت در برابر دما
● جنس بدنه
● و رنگ آن
دقت کنید.
راهنمای خرید جعبه آتش نشانی
جعبه های آتش نشانی به تازگی تبدیل به جزئی جدا نشدنی از آپارتمانها شدهاند. وجود این جعبهها در ساختمان یکی از نشانههایی است که مخاطب را متوجه ساخت استاندارد بنا میکند.
نوع جعبه آتش نشانی
برای خرید جعبه آتش نشانی باید در ابتدا نوع آن را مشخص کنید. انواع مختلف آن عبارتند از:
● جعبه آتش نشانی استاندارد
● جعبه آتش نشانی دوقلو
● جعبه آتش نشانی دو طبقه
که نسبت به نیاز شما و احتمالا توصیه ماموران آتش نشانی تعیین میشود. البته مواردی دیگری همچون جنس ورق فایرباکس ها هم بسیار مهم است که می تواند از جنس آهنی یا استیل باشد.
ابعاد، شیلنگ و جنس جعبه آتش نشانی
اینکه جعبه شما چه اندازهای باشد، نسبت به نیاز و ساختمان شما تعیین میشود اما اینکه چه نوع شیلنگی برای آن انتخاب کنید، بیشتر به سلیقه و تصمیم شما بستگی دارد. انواع شیلنگ جعبه های آتش نشانی عبارتند از:
● شیلنگ برزنتی
● شیلنگ لاستیکی
● قرقره
که هر کدام مزایایی نسبت به دیگری دارند. به طور مثال شیلنگ برزنتی توان خروج آب بیشتری دارد اما به دلیل جنس خود، پس از استفاده باید کاملا خشک شود. در غیر اینصورت آب باقی مانده میتواند باعث پوسیده شدن آن شود. همینطور جمع کردن نوع لاستیکی راحت تر از نوع برزنتی است.
در نهایت هم باید دقت کنید که جنس جعبه آتش نشانی شما از کیفیت مناسبی برخوردار باشد و در مدت زمان کوتاهی با مشکلاتی مثل زنگ زدگی و غیره باعث ایجاد جلوههای زشت در ساختمان شما نشود.
راهنمای خرید شیر ایستاده آتش نشانی
در آخر نوبت به راهنمای خرید شیر ایستاده آتش نشانی میرسد. خرید این نوع محصول به تازگی در کشور رواج پیدا کرده است. به خصوص پس از سانحههای آتش سوزی بزرگ در استان تهران، بسیاری از مردم به فکر استفاده از چنین شیرهایی افتاده تا بتوانند از خطرهای احتمالی حوادث کم کنند.
اولین نکتهای که باید در زمان خرید این نوع شیر آب، به آن دقت داشته باشید، وجود مخزن روغن در کلاهک آنهاست. برخی از انواع این محصول، مخزن روغنی گفته شده را ندارند و این موضوع باعث ایجاد مشکلات داخلی و زوال قطعات شیر آتش نشانی میشود.
موضوع دیگر جنس آببند شیر است. در صورتی که در ساخت این قسمت از آلومینیوم استفاده شده باشد نباید امید زیادی به ماندگاری آن داشته باشید اما اگر جنس آن از چدن بود، میتوانید با خیال راحت نسبت به خرید اقدام کنید.
کلام آخر؛ از کجا بخریم؟
در نهایت شما برای خرید تجهیزات ایمنی و آتش نشانی خود، نیاز به خرید از یک مرکز معتبر و با سابقه دارید. مطمئنا مراکز مختلفی در شهرهای شما عزیزان وجود دارد که میتوانید به آنها اطمینان کنید. اما اگر از ما نظر بخواهید، نظر نهایی ما، خرید از مجموعه آتشران، عضو رسمی سازمان بینالمللی NFPA است. مطمئنا این سایت و مجموعه تولیدی میتوانند با استانداردهای بالا، کیفیت مناسب و قیمت رقابتی خود کمک بسیاری به شما کنند.
در این مقاله یک راهنمای جامع برای خرید کپسول آتش نشانی، شیر آتش نشانی و در نهایت جعبه آتش نشانی دراختیارتان قرار دادیم. امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشد.
** این محتوا تبلیغاتی است