آلیا عضو مؤسس جبهه پایداری انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه ‌باید برای رفع مشکلات زنان تمهیدات و تسهیلات فراهم کنیم، گفت که ‌به دلیل عدم تحقق برخی برنامه‌ها باید از مردم عذر‌خواهی کنیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در برنامه شب گذشته "دیروز، امروز، فردا" مباحث انتخاباتی و مناظره در خصوص انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی کلید خورد. در این برنامه فاطمه آلیا عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی و زهره الهیان عضو کمیته زنان جبهه متحد حضور داشتند.

آلیا در ابتدا حضور در تعیین سرنوشت کشور و مردم را یک تکلیف و رسالت دینی، تاریخی و قانونی دانست و الهیان انگیزه خود را خدمت رسانی به جامعه و به خصوص قشر زنان عنوان کرد و گفت: این راهی بود که حضرت امام (ره) برای ما ترسیم فرمودند. لذا سعی داریم قوانینی را در جهت تحکیم روابط خانواده و زنان ایجاد کنیم تا برکات آن سال‌ها در جامعه وجود داشته باشد.

آلیا در خصوص رشد کیفی و کمی حضور بانوان در جامعه گفت: انقلاب اسلامی ایران فرصت‌های زیادی را در عرصه‌های گوناگون در اختیار زنان کشورمان گذاشت و ما شاهد پیشرفت‌های چشمگیر و کیفی درحوزه زنان بوده‌ایم. زنان امروز در اکثر عرصه‌های کشور حضور جدی دارند و در مجلس پشتوانه مردمی خوبی هستند هر چند تعداد نمایندگان زن زیاد نیست.

الهیان در همین زمینه ادامه داد: معتقدم تا رسیدن به ایده آل مدنظر اسلام، امام (ره) و رهبر معظم انقلاب در دفاع از حقوق شرعی و قانونی زنان فاصله زیادی داریم و راه نرفته بسیار داریم. اما مصوباتی که در این دوره مجلس در حوزه زنان و خانواده داشتیم حرکات بسیار خوب و مثبتی بوده است.

وی افزود: همچنین حرکات خوبی در خصوص امنیت و بهداشت زنان، زنان بدسرپرست و یارانه این زنان پایه گذاری و آغاز شده است که در دوره‌های بعد مجلس به نتیجه خواهد رسید.

آلیا در ادامه گفت: برای به ثمر رسیدن این طرح‌ها و لوایح زحمات بسیار کشیده می‌شود تا بتوانیم 5 دقیقه از این طرح در صحن علنی مجلس مطرح کنیم. حداقل 50 ساعت کار برای این 5 دقیقه انجام می‌شود.

الهیان در خصوص دلیل کم بودن تعداد حضور زنان در مجلس گفت: زنان نسبت به مردان برای معرفی کردن خود در انتخابات دارای محدویت هستند. بنابراین بهترین شیوه برای زنان حضور در صحنه از طریق احزاب و لیست‌های انتخاباتی است تا به این وسیله مورد اعتماد و شناخته قرار گیرند. لذا معتقدم هر چه زنان بیشتری به مجلس راه یابند این به نفع جامعه خواهد بود.

آلیا گفت: زنان مختلفی از حوزه‌های مختلف در این دوره نامزد حضور در مجلس هستند من معتقدم کشور ما حزبی نیست لذا نقش رسانه در این باره بسیار مهم است. امروز در زنان نماینده فردی را داریم که عضو هیچ حزبی نیست ولی سه دوره نماینده مجلس بوده است و به خدمت رسانی مشغول است. بنابراین رسانه باید فرصت برابری را به نمایندگان زن اختصاص دهد و تبعیض نداشته باشد.

وی افزود: جامعه ما حزبی نیست و از سوی دیگر حزب آفت‌های خود را دارد ما افراد بسیار شایسته و کارآمدی را داریم که عضو هیچ حزبی نیستند و به همین دلیل در لیست‌ها قرار نگرفته‌اند.

عضو شورای مرکزی جبهه پایداری در ادامه سخنان خود گفت: انقلاب اسلامی ایران در این سه دهه سیر تکاملی داشته است و انتخابات و مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود از دستاوردهای بزرگ انقلاب ما بود و این در دنیایی که ادعای آزادی و دموکراسی وحقوق بشر دارد کم نظیر و یا حتی بی‌نظیر است.

آلیا با اشاره به حضور طیف سیاسی مختلف در ادوار مختلف مجلس گفت: امروز مردم کشورمان به این بلوغ سیاسی رسیده‌اند و می‌توانند از میان لیست‌های مطرح انتخاب اصلح را داشته باشند. اگر امروز لیست‌هایی را می‌بینیم که همه می‌گویند ما اصولگرا هستیم، مردم  به خوبی می‌توانند انتخاب اصلح را داشته باشند.

وی در پاسخ به این سؤال که شاخص‌های اصولگرایی از نگاه شما چیست، گفت: عدالت طلبی، مردمی بودن، اطاعت محض از ولایت فقیه از جمله شاخصه‌های اصولگرایی است. ما در فتنه 88 دیدیم که کسانی که مدعی اصولگرایی بودند در آزمون فتنه مردود شدند رهبر معظم انقلاب تعبیر خواهی مردود را به کار بردند. عده‌ای دیر حرکت کردند و عده‌ای نیز سکوت کردند متاسفانه عده نیز با گمراهی برای فتنه‌گران ستاد تشکیل دادند.

عضو شورای مرکزی جبهه پایداری تاکید کرد: میان مدعیان اصولگرایی و کسانی که حقیقتا تفکر اصولگرایی دارند تفاوت وجود دارد.

آلیا افزود: بعد از آن گروهی به نام جریان انحرافی دیده شد که مردم نسبت به آنها واکنش نشان دادند تفکرات این گروه با گفتمان سوم تیر و اصولگرایی ناب همخوانی نداشت و بعداز این جبهه پایداری به عنوان یک گفتمان و نه حزب با تکیه بر شاخص‌های عقلانیت، عدالت حول محور ولایت فقیه اعلام موجودیت کرد و الحمدالله مورد استقبال جامعه قرار گرفت.

الهیان در خصوص همین شاخصه‌ها اصولگرایی از دید جبهه متحد اصولگرایان گفت: تفکر اصولگرایی بعد از عملکرد دولت اصلاحات و فاصله گرفتنش از اندیشه انقلاب و امام (ره) و ولایت فقیه در جامعه مجددا حضور پیدا کرد که از وحدت نیروهای انقلاب شکل گرفت و سعی کرد اصول و آرمان‌ها و ارزش‌ها پابرجا بماند.

وی گفت: باتوجه به اوضاع بین‌المللی و منطقه‌ای و داخلی معتقدیم که حاکمیت اصولگرایان با محوریت ولایت فقیه و روحانیت باید ادامه پیدا کند چرا که نگاه ملت‌های مستضعف و مسلمان جهان و منطقه به ایران اسلامی است. بنابراین با حضور آیت‌الله مهدوی کنی و آیت‌الله محمد یزدی و تدوین منشور اصولگرایی سعی در وحدت اصولگرایی داشتند که شاخص‌های اصولگرایی در این منشور برشمرده شده است.

دبیر کمیته زنان جبهه متحد افزود: مبناها در جبهه پایداری و  جبهه متحد مشترک است لذا این سؤال وجود دارد که چرا با وجود مبانی مشترک میان جبهه پایداری و جبهه متحد این اتحاد شکل نگرفت و امروز دو لیست ارائه شده است.

الهیان ادامه داد: دوستان جبهه پایداری هم می‌گویند که ما در مبنا مشترک هستیم و در مصادیق اختلافاتی وجود دارد. جبهه متحد معتقد بود که باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کند تا در انتخابات آینده پیروزی حاصل شود و مسیر چهار سال آینده مجلس را رقم بزند.

آلیا در ادامه گفت : آیت‌الله مهدوی‌کنی چند بار صریحاً در سخنرانی و بیانیه بسیار مهم‌شان تصریح کردند که در مورد ساکتین فتنه باید موضع گرفت ولی در مواردی این اتفاق نیفتاد حتی چند نفر به نمایندگی از جبهه پایداری خدمت آیت‌الله مهدوی‌کنی و برخی از بزرگان جبهه متحد رسیدند و حتی گفتند که چند نفر از طرفین نشسته و اشتراکات حداکثری را مطرح کنند تا برای مردم نیز راحت‌تر باشد اما متاسفانه مورد قبول واقع نشد، از طرف جبهه پایداری تلاش بسیاری صورت گرفت ولی مورد قبول واقع نشد و نهایتا منجر به ارائه دو لیست شد که البته افرادی در این دو لیست مشترک هستند.

این نماینده مجلس افزود: افرادی که جبهه پایداری چه در تهران و چه در شهرستان‌ها معرفی می‌کند، بر اساس معیار و موازین و بر اساس صلاحیت‌ها بوده است.

آلیا یادآور شد: آیت‌الله مصباح یزدی در دیداری که با ایشان داشتیم، تاکید فرمودند که اصرار نداشته باشید که افراد با صلاحیت حتما باید عضو جبهه پایداری باشند بلکه سعی کنید نماینده کارآمد دلسوز مردم و ولایت‌مدار را به مجلس بفرستید.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا نمایندگان زن فقط وظیفه پیگیری امور زنان را دارند، گفت: همه مردم به خوبی وظیفه قوه مقننه را می‌دانند و این وظایف ارتباطی به جنسیت نمایندگان ندارد‌ اما نمایندگان زن علاوه بر وظایف دیگر نمایندگی وظیفه مضاعفی را به دوش دارند و آن تکالیفی است که در قبال زنان جامعه بر عهده دارند‌ چرا‌که ما زنان جامعه را درک می‌کنیم و مشکلات آنان را به خوبی لمس می‌کنیم و قطعا زنان جامعه از نمایندگان زن این انتظار را دارند که آنها در حل مسائل آنها پیش قدم شوند.

‌عضو شورای مرکزی جبهه پایداری در ادامه با اشاره به وظیفه نظارت نمایندگان در خصوص اجرای صحیح قوانین گفت: شیوه مملکت‌داری انصافا در دولت نهم متحول شده و به نوعی کابینه 70 میلیونی تشکیل شد و دولت جلسات خود را به استان‌ها و مناطق محروم برد که منطبق بر تفکر ناب اصولگرایی بود. دولت بر اساس سیاست‌های کلان انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران مبنی بر توزیع عادلانه امکانات و فرصت‌ها برنامه‌های خود را ادامه داد و چندین اتفاق بسیار مهم مانند قانون هدفمند کردن یارانه‌ها افتاد.

آلیا ادامه داد: اکثر انتظاراتی که مردم دارند، منوط به اجرای کامل قوانین در دست اجراست.

وی گفت: نظام باید برای رفع مشکلات زنان تمهیدات و تسهیلاتی قرار دهد، اخیرا نیز رهبر معظم انقلاب در نشست راهبردی زنان بر انجام صحیح امور در حوزه زنان تاکید فرمودند و ما نیز با همین رویکرد در مجلس اولویت‌ها را تعیین کرده‌ایم و قوانینی را در همین راستا به تصویب رسانده‌ایم.

در ادامه برنامه زهره الهیان در پاسخ به سؤالی درباره اشتغال جوانان گفت: طبق نظر‌سنجی‌ها بعد از موضوع تورم و گرانی موضوع دوم برای مردم اشتغال است، به همین جهت باید حرکتی جدی برای رفع این مشکل انجام شود و اگر قرار است برای جوانانی که در آستانه تشکیل زندگی مشترک هستند، قدم‌هایی را برداریم، باید این حرکت را مردمی کنیم، یعنی دولت به تنهایی از عهده ایجاد این فرصت‌های شغلی بر نمی‌آید.

وی در همین زمینه گفت: امروز تشکل‌های کار‌آفرین وجود دارند که مردمی بوده و به سمت کار‌آفرینی حرکت می‌کنند. اگر دولت این برنامه را داشته باشد و مجلس نیز آن را حمایت کند‌ تا این تشکل‌های کار آفرینی مورد حمایت قرار گیرند، بسیاری از مشکلات در حوزه کار‌آفرینی و ایجاد فرصت‌های شغلی از بین می‌رود، در همین راستا برنامه‌های برای ‌مجلس آینده آماده کرده‌ایم که می‌تواند خدماتی را در این زمینه برای مردم داشته باشد.

آلیا در ادامه و در پاسخ به این سؤال که مهمترین اولویت‌های مجلس نهم را چه می‌دانید؟ گفت: قطعا کسانی که خود را در معرض کاندیداتوری مجلس قرار داده‌اند، برنامه‌هایی را برای خود تصویب کرده‌اند که ما هم برای دوره بعد مجلس چند برنامه داریم، در گذشته نیز برنامه‌هایی برای اجرا در دست داشتیم که به دلیل عدم تحقق آنها باید از مردم عذر‌خواهی کنیم.

وی گفت: در عرصه بین‌المللی با توجه به بیداری اسلامی و جبهه پایداری جهانی که ایجاد شده است، رسالت سنگینی را به دوش ما گذاشته است و ما امروز در جایگاه الگوی کشورهای منطقه و جهان هستیم و باید این جایگاه را حفظ کنیم.

نماینده مجلس هشتم اضافه کرد: ‌در عرصه بین‌المللی باید دیپلماسی پارلمانی را فعال کنیم و حضوری فعال برای عرضه دستاوردهای ‌‌انقلاب اسلامی داشته باشیم.

الهیان در ادامه گفت: بکی از اولویت‌های اصلی ما در مجلس آینده قطعا باید حوزه خانواده و زنان باشد و موضوعاتی ‌که در مجلس هشتم شروع کردیم، باید در مجلس نهم ادامه یابد.

وی گفت: جامعه ما خانواده محور است و محور خانواده زن است، لذا باید نسبت به امنیت و سلامت زنان برنامه داشته باشیم و ‌در ادامه بطور جدی‌تر در این موضوعات وارد شویم.

دبیر کمیته زنان جبهه متحد اصولگرایان در خاتمه گفت: در حال پیگیری ساخت بیمارستان‌های تخصصی فوق تخصصی مخصوص خانم‌ها از طریق وزارت بهداشت هستیم، در حوزه ورزش بانوان نیز باید ساخت مکان‌های متناسب با جمعیت زنان را در دستور کار قرار دهیم، از سوی دیگر شأن و جایگاه زن مسلمان ایران باید حفظ شود و به همین جهت باید به کمک دولت محترم ‌قوانین را در جهت حفظ جایگاه زنان کشورمان تصویب کنیم.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس