کد خبر 994779
تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۰
نفت عربستان

با توجه به کند شدن رشد اقتصاد جهان و وجود ذخایر مازاد نفت در سراسر دنیا، به نظر نمی رسد دورنمای نفت بشکه ای ۱۰۰ دلار فعلاً چندان محتمل باشد.

به گزارش مشرق، به نقل از اینتترنشنال بیزینس تایمز،  افزایش ناگهانی قیمت نفت در هفته گذشته کابوس کمبود نفت را  یادآوری کرد ولی تحلیلگران می گویند به نظر نمی رسد این بار رانندگان در سراسر دنیا مجبور باشند در صف‌های طولانی پمپ بنزین بایستند.

 حملات 14 سپتامبر به تاسیسات کلیدی نفت عربستان سعودی باعث شد این کشور نیمی از تولید معمول نفت خود را از دست بدهد.

 این اتفاق قیمت نفت را طی یک روز 15 درصد افزایش داد.

بیشتر بخوانید:

 قیمت یک بشکه نفت خام از آن زمان کاهش یافته و در روز جمعه حدود 65 دلار معامله شد.

 با توجه به کند شدن رشد اقتصاد جهان و وجود ذخایر مازاد نفت در سراسر دنیا، به نظر نمی رسد دورنمای نفت بشکه ای 100 دلار فعلاً چندان محتمل باشد.

 هری چیلینگوریان، رئیس بخش تحقیقات کالا در بانک فرانسوی بی ان پی پاریباس گفت:«در واقع جهان امروز نسبت به دهه 70 برای مواجهه با شوک‌های نفتی آماده تر است».

 در 1973 ، پس از تحریم متحدان اسرائیل توسط اوپک در بحبوحه جنگ یوم کیپور و همچنین در 1979 پس از انقلاب ایران، قیمت نفت خام طی چند ماه افزایش یافت و اقتصادهای پیشرفته دنیا را به زانو در آورد.

 اقتصاددانان کامرزبانک طی یادداشتی گفتند:« در حال حاضر، بعید به نظر می رسد یک شوک نفتی همان تاثیرات مخرب را داشته باشد».

«به علاوه بانک های مرکزی برای مقابله با افزایش تورم در پاسخ به شوک عرضه نفت، نرخ بهره را افزایش نمی دهند».

 مهمتر از همه، اقتصاد ها وابستگی خود به نفت را کاهش داده اند.

مثلا مصرف در آمریکا از 17.3 میلیون بشکه در روز سال 1973 به 20.5 میلیون بشکه در روز در 2018 رسید یعنی تنها یک افزایش 18 درصدی، در حالی که تولید ناخالص داخلی این کشور 230 درصد رشد داشت.

در آلمان خانواده ها تنها 2.6 درصد بودجه خود را در 2018 صرف سوخت کردند.

 بسیاری اقتصادها مصرف نفت سنگین را به خاطر مصرف بهینه انرژی در صنایع و حمل و نقل و منابع جایگزینی مثل گاز طبیعی و انرژی های تجدیدپذیر کاهش دادند.

 طی سال‌های 2011 و 2014، وقتی قیمت نفت به بیش از 100 دلار در هر بشکه رسید، هیچ اقتصادی سقوط نکرد. در حال حاضر دنیا وابستگی کمتری به برخی تولید کنندگان بزرگ دارد.

چیلینگوریان گفت تمرکز تولید نفت از خاورمیانه برداشته شده است. وی به بهره برداری از نفت دریای شمال از دهه 1980، استخراج دریایی نفت در سواحل غرب آفریقا و برزیل و نفت ماسه ای کانادا اشاره کرد.

 آمریکا که زمانی وابسته به واردات نفت بود ، اکنون به خاطر نفت شیل و فناوری‌های جدید به یک تولید کننده و صادر کننده بزرگ نفت تبدیل شده است.

 این عوامل باعث شده علی‌رغم وجود یک اختلال بزرگ در صنعت نفت مثل حمله به تاسیسات نفتی عربستان، اوضاع همچنان آرام بماند.

اندرو لیبو، متخصص بازار نفت گفت:« حتی اگر احتمال یک شوک نفتی کم باشد، هرگز نمی‌توان خطر را صفر در نظر گرفت. مخصوصاً اگر یک جنگ بزرگ به راه بیفتد و تنگه هرمز بسته شود. یک سوم کل محصولات نفتی از این تنگه عبور می‌کنند».

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
    1 0
    قیمت صد دلاری نفت که به این سادگی ها نیست اما توی کوتاه مدت میتونه تا حوالی 70-75 دلار بالا بیاد.اینو توی تاریخ 31 شهریور 98 گفتم.ثبت بمونه تا بعدددد
  • IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
    9 0
    ولی ما مثل احمقا به فروش نفت وابسته ایم
  • IR ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
    0 0
    حالا که آمریکا نیازی به نفت ندارد آماده جنگ و خونریزی در غرب آسیا برای مصرف تسلیحات خریداری شده و خرید تسلیحات جدید و تجزیه کشورهای منطقه باشید.
  • IR ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
    2 0
    این خزعبلات رو کدوم احمقی گفته؟ آمریکا هزار تا جنگ تو خاورمیانه راه انداخته بخاطر نفت فقط ، اصلا سوخت فقط درصد کمی از استفاده های نفت هست دور و بر خودتون نگاه کنید تمام پلیمر ها از نفت گرفته میشن.کل کشاورزی مکانیزه متکی به نفت ه داروسازی متکی به نفت ه صنعت اروماتیک همش نقته . یکم عقل چیز خوبیه
  • LB ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
    0 0
    علتش واریز شدن نفت گرانقیمت آمریکا به بازار است. کی میدونه؟ شاید خودش زده تا بازار عربستان رو تصاحب کنه
  • IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
    0 1
    2 تا پالایشگاه دیگه را که انصار زد حتما نفت سه رقمی می شود کاری ندارد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس