به گزارش مشرق به نقل از مهر، در گردهمايي آنلايني که تا 15 اکتبر ادامه دارد دانشگاههاي علاقمند سراسر دنيا قرار است تجربيات و نظرات خود در رابطه با بيماري ايدز، شيوه مقابله با آن و راه حلهاي مناسب براي کمک به جامعه جهاني را با يکديگر در ميان گذاشته و در نهايت تيم مامور سازمان ملل، اطلاعات بدست آمده از اين گردهمايي را جمع آوري کرده و آمار دقيق مبتلايان به ايدز در دانشگاههاي دنيا را منتشر کنند.
تحقيقات جديد نشان ميدهد با توجه به تاثيرات منفي بيماري ايدز بر روي آموزش عالي و بدليل وجود مراکز درماني، بيمارستان، مشاور، روانشناس، سرويسهاي اجتماعي و کلينيک باليني در دانشگاهها، موسسات آموزش عالي نقش بسزايي در درمان، پيشگيري و آموزش مباحث مربوط به ايدز دارند اما دولتها عموما توجه زيادي به اين مسئله نميکنند. در صورتي که براي مقابله با اين بيماري بايد توجه دانشگاهها به شناسايي کارمندان و دانشجويان مبتلا باشد و آنها را تحت حمايت مستقيم خود قرار دهند.
با توجه به اينکه اطلاعات دقيق و کافي از آمار دانشجويان و فارغ التحصيلان مبتلا و يا در معرض ابتلاي به اين بيماري در دسترس نيست طرح حمايت دانشگاه از بيماران به شناسايي دقيقتر آنها و جمع آوري اطلاعات جامع کمک ميکند.
بر اساس گزارش يونسکو، بسياري از موسسات آموزش عالي بايد براي جلوگيري از آثار مخرب اين بيماري با تحقيقات دقيق و شناسايي مبتلايان اقدام به آموزش، پيشگيري، آگاهي و حمايت از جامعه دانشجويان مبتلا کنند. در همين راستا سازمان ملل در نظر دارد در برنامه هاي آينده خود برنامه هاي آموزشي کاملي را ارائه کرده و بسته درماني ايدز را در اختيار دانشگاهها و دانشجويان قرار دهد.
بر اساس گزارش يونيورسيتي نيوز، طبق آمار منتشر شده در سال 2008، تقريبا حدود نيمي از دانشجويان قبل از 25 سالگي به اين بيماري مبتلا شده و دو سوم از جمعيت 31.3 ميليوني مبتلايان در مناطق صحرايي آفريقاي جنوبي و حدود يک هفتم آنها در شرق، غرب، آسياي جنوب شرقي و همچنين در مناطق اروپاي شرقي و آسياي جنوب شرقي زندگي ميکنند.
کارشناسان سازمان ملل متحد با توجه به افزايش دانشجويان مبتلا به ايدز قصد دارند با ارائه برنامه هاي آموزشي و بسته درماني ايدز به دانشگاهها آمار مبتلايان را کنترل کنند.