گروه فرهنگی مشرق- " اکران امروز قلاده های طلا ساخته ابوالقاسم طالبی در سینمای مطبوعات برج میلاد لغو شد." خبر تنها در همین حد منتشر شد، البته اخبار رسمی نکاتی دیگر را با خود داشت. گفته می شود که ستاد جشنواره در جلسه ای اضطراری با حضور جواد شمقدری و خزائی دبیر جشنواره به این نتیجه رسیده اند که اکران این فیلم شاید چندان به صلاح نباشد.
چند روز قبل نیز ابتدا سایت خبری مشرق و بعد تعدادی از سایت ها و خبرگزاری ها بر روی خروجی اینترنتی و پیامکی خود خبر از آماده باش جریانی سیاسی و خاص برای بر هم زدن اکران این فیلم در روز سه شنبه در برج میلاد منتشر کردند.
سال گذشته در سالن برج میلاد اگر کسی از پشت درهای بسته سالن میگذشت و خبری از برنامه هم نداشت برداشتش این بود که یک مستند راز بقا را درباره جنگل های تاریک آمازون در این سالن اکران کرده اند. صدای همه نوع حیوانی را از نوع اهلی اش گرفته تا انواع وحوش و درندگان را حاضران در سالن با دقت بسیاری تقلید می کردند،ماجرا از این قرار بود که برای اولین بار برخی حاضران در سالن این راه را برای جلوگیری از اکران فیلم "پایان نامه" برگزیده بودند.
در همان تاریکی سالن می شد قیافه های برخی از این تقلید کنندگان صدای وحوش را تشخیص داد. بعضی از آن ها از همان مطبوعاتی ها و منتقدان اتو کشیده ای بودند که در جلسات نقد و کنفرانس های خبری،میزانسن و دکوپاژ را با لهجه ی خاصی تلفظ می کنند و حتی بعضی سردبیران مجلات سینمایی را نیز می شد در این میان مشاهده کرد.
چند روز پیش از این برخی از منتقدین سینمایی دوباره بر آن شدند تا خود را برای مقابله با یک فیلم دیگر آماده کنند. این بار مسوولان سینمایی ارشاد و جشنواره سی ام اما کوتاه آمدند تسلیم چماق های روشنفکری شدند و از اکران فیلم گذشتند همان طور که از شرکت دادن آن در بخش مسابقه چشم پوشی کردند. این که محتوای این فیلم چه بوده از نظر ساختار سینمایی تا چه میزان این فیلم می توانست شاخص باشد یک بحث است و این نوع واکنش در برابر فیلم آن هم از طرف مبلغان آزادی بیان در سینما بحثی دیگر. معیارهای دوگانه و آفتاب پرست مآبی از ویژگی های تاریخی روشنفکری ایرانی است که از عصر رضاخان و همزیستی با دیکتاتور تا به امروز آن را با خود یدک کشیده اند برهم زدن پخش یک فیلم سینمایی تنها یک نمونه ساده است که با برخورد خشن روشنفکری در عصر رضاخانی- مانند واقعه گوهرشاد- و عصر پهلوی دوم قابل مقایسه نیست.