همزمان با افول ستاره شبکه هاي الجزيره و العربيه ظرف يک سال اخير، شبکه تلويزيوني "الميادين" که رويکردي مثبت به موضوع مقاومت، بيداري اسلامي و قيام ملت هاي مسلمان منطقه دارد، قصد دارد خيلي بي‌سر و صدا ظرف روزهاي آينده کار خود را آغاز کند.

به گزارش گروه بين الملل مشرق، همزمان با افول شبکه الجزيره ظرف ماه هاي اخير و تبديل آن به ابزاري در دست دستگاه ديپلماسي قطر و رژيم صهيونيستي، شبکه تلويزيوني "الميادين" که رويکردي حرفه اي و مثبت به موضوع محور مقاومت در منطقه، بيداري اسلامي و قيام ملت هاي مسلمان دارد، ظرف روزهاي آينده، بي‌سر و صدا، پخش برنامه هاي خود را از لبنان آغاز مي کند.

از زمان اعلام موجوديت اين شبکه، افرادي که مسؤوليت راه اندازي آن را بر عهده گرفته اند بويژه "غسان بن جدو" خبرنگار "تونسي الاصل" و مدير مستعفي شبکه تلويزيوني "الجزيره" قطر و همکاران معترضش، به دنبال ارائه چهره اي کامل، فارغ از ادعاهاي پوشالي و بدون تحريف، از رخدادهاي منطقه با رويکرد "موضوعيت" و "آرمان گرايي" برآمده اند.
 
البته به گفته آنان، آرمان گرايي در اين زمينه به معني بي طرفي نيست بلکه اين شبکه مي خواهد بطور مستقيم و شفاف، موضوع "حمايت از محور مقاومت در برابر اشغالگري صهيونيست ها يا هر گونه تجاوز و اشغال ديگر" را در دستور کار خود قرار دهد و از حق تمامي ملت هاي منطقه و جنبش هاي بر حق آنان حمايت کند.
 
بن جدو، خبرنگار لبناني تونسي تبار شبکه الجزيره، چند سال رياست دفتر اين شبکه در تهران را بر عهده داشت. او به دفاع و حمايت از گروه هاي مقاومت اسلامي، به ويژه حزب الله لبنان شهرت دارد و پس از جنگ 33 روزه لبنان و 22 روزه در غزه، به مناطقي که از سوي رژيم صهيونيستي به آنجا حمله شده بود، رفت و گزارش هاي بسياري از آنجا داد.
 
"بن جدو" که اوايل ارديبهشت ماه گذشته با تأکيد بر خروج الجزيره از روند حرفه‌اي و واقع‏گرايانه استعفا داده بود، اعلام کرد که مهم‌ترين علت اين اقدام وي، اين است که «الجزيره، رؤياي کامل حرفه‌اي‌گري و واقع‏گرايي خود را از دست داده و اين روند، در پست‌ترين حال خود قرار دارد زيرا الجزيره امروز به عنوان يک رسانه، به اتاق عملياتي با هدف تحريک تبديل شده است.»

استعفاي وي، پيش از انحراف الجزيره از عملکرد حرفه اي پيشين خود و قبل از تشديد تحولات سوريه و در زماني اعلام شد که بسياري از کارشناسان و مردم بحرين نيز از عملکرد گزينشي الجزيره در قبال انقلاب‌هاي منطقه انتقاد و اعلام کردند که الجزيره حوادث بحرين را به دليل جانبداري از سياست‌هاي عربستان سعودي و آمريکا، پوشش نمي‌دهد.

"غسان بن جدو" بتازگي در گفت‌وگويي با خبرنگار روزنامه فرامنطقه‌اي القدس العربي، چاپ لندن اعلام کرد که سرمايه لازم براي راه‌اندازي شبکه ماهواره‌اي جديد خود از بيروت فراهم کرده و بزودي جزئيات کاملي درباره سرمايه‌گذاران، شرکا و مسؤولان بلندپايه آن ارائه خواهد داد.

روزنامه القدس العربي همچنين گزارش داد: نيروهاي حامي مقاومت در منطقه، توجه زيادي به اجراي طرح‌هاي اطلاع‌رساني جديد کرده‌اند تا با نيروهاي ضد مقاومت و توطئه‌هاي خارجي که براي تسلط پروژه‌هاي آمريکا و رژيم صهيونيستي در منطقه کار مي‌کنند و زمينه را براي دخالت نظامي خارجي و پايان دادن به مسأله مقاومت فراهم مي‌کنند مقابله کنند.

همچنين "ژرژ مالبرونو" در يادداشتي در روزنامه فرانسوي "لوفيگارو" نوشت: در حالي که مديرعامل شبکه الجزيره به دلايلي که هنوز مشخص نشده است بتازگي جاي خود را به داماد امير قطر داد، فضاي رسانه هاي تصويري در خاورميانه، به شدت در حال تحول است و در اين راستا، نخستين شبکه، "الميادين" است که "غسان بن جدو" مدير اسبق الجزيره و "سامي کليب" خبرنگار مستعفي الجزيره و تهيه کننده مشهور تلويزيوني، آن را در بيروت تأسيس کرده اند.
 
سامي کليب، مدير اخبار شبکه الميادين
 
کليب که مدير اخبار الميادين است، در فرانسه نيز سابقه فعاليت رسانه اي دارد که در اين بين مي توان به همکاري وي با راديو بين المللي فرانسه اشاره کرد. وي در نشستي خبري درباره "الميادين" تأکيد کرد: «تلاش ما اين است که آيينه ملت هاي عرب باشيم و در راه حرفه اي شدن، با آکادمي ها غربي که دانش آنها به کار رسانه هاي عربي بيايد نيز همکاري خواهيم داشت اما اين را بدانيد که از هيچ حزب و نظامي، هيچ گونه حمايت مادي دريافت نخواهيم کرد.»
 
الميادين قرار است از دو هفته بعد، به صورت مستقيم فعاليت رسمي خود را آغاز کند و پخش آزمايشي هم نخواهد داشت اما برنامه هاي آن در ابتدا منحصر به اخبار و پوشش اتفاقات داغ و مهم روز در جهان عرب و کشورهاي ديگر بوده و برنامه ها و مستندهاي سياسي و اطلاع رساني را نيز ارائه مي کند.
 
اين شبکه شامل تعدادي از ستاره هاي ژورناليسم در منطقه و جهان عرب خواهد بود که "نايف کريم" مديريت آنان را بر عهده خواهد داشت و بن جدو نيز در اين شبکه رياست شوراي عالي اداري را عهده دار است.
 
در ميان مجري ها نيز مي توان به "زينب الصفار" مجري سابق المنار، "لينا زهرالدين"، "لونه الشبل " و "جمانه نمور" گويندگان زن مستعفي الجزيره و "سامي کليب" خبرنگار مستعفي الجزيره اشاره کرد.
 
لونه شبل، گوينده حرفه اي الجزيره که امسال از سمت خود استعفا کرد
 
جمانه نمور، گوينده حرفه اي الجزيره که امسال از سمت خود استعفا کرد
 
زاهي وهبي، مجري مستعفي تلويزيون المستقبل
 
لينا زهرالدين، گوينده خبر مستعفي شبکه الجزيره قطر
 
در اين ميان، "زاهي وهبي" که علاوه بر فعاليت رسانه اي به شعرسرايي هم اشتغال دارد و برنامه هاي وي در شبکه "المستقبل" وابسته به جريان 14مارس لبنان، بيشترين مخاطب را در ميان برنامه هاي هنري داشت، پس از استعفا از اين شبکه و آغاز همکاري با شبکه الميادين گفت: «انصافاً الميادين، حرفه اي ترين شبکه اي است که تا کنون ديده ام زيرا علاوه بر اينکه بيش از ديگر شبکه هاي خبري به خبر و تحليل مي پردازد، بهترين ستاره هاي حرفه اي شبکه هاي الجزيره، العربيه، فرانس24 و ديگر شبکه ها را جذب کرده است.»
 
وي درباره علت همکاري با الميادين در عرصه فرهنگي گفت: «آنچه از همکاران و بويژه از شخص بن جدو شنيدم اين است که مقوله فرهنگ، در کار الميادين جايگاه اصلي را دارد و در خبرها هم رتبه مهمي را به خود اختصاص خواهد داد.»
 
وهبي تأکيد کرد: «قرار است در "الميادين" کار تکراري انجام نشود، يعني به جاي پرداختن به سوابق و کارنامه فرهيختگان و هنرمندان نسل جديد که ميهمان برنامه هاي فرهنگي شبکه خواهند شد، بيشتر به حال و آينده آنان خواهيم پرداخت و سعي داريم کار را از حالت کليشه اي بيرون بياوريم.»
 
شوراي اداري الميادين هم، شعار "واقعيت آن گونه که هست" را به عنوان شعار اصلي خود انتخاب کرده و تأکيد مي کند که نام اين شبکه نيز از ميدان التحرير و ساير ميدان هاي عربي که خاستگاه بيداري اسلامي و انقلاب هاي مردمي بوده اند، گرفته شده است.
مرکز اصلي اين شبکه در بيروت خواهد بود و البته دفترهايي را در پايتخت هاي کشورهاي ديگر از جمله آمريکا، ايران، فرانسه، چين، مصر، تونس، روسيه، ترکيه و سوريه خواهد داشت.
 
الميادين همچنين از اتاق فکري مرکب از خبره ترين نيروهاي انساني در حوزه تحليل اخبار و داده ها برخوردار است که نقطه قوت اين شبکه در مقايسه با ديگر شبکه هاي تلويزيوني مطرح جهان عرب به شمار مي آيد.
 
به گفته مسؤولان اين تلويزيون، "الميادين" شبکه خبري 24ساعته اي خواهد بود که هدف از تأسيس آن پايان دادن به تبليغات به دور از واقعيت شبکه قطري الجزيره است.
 
بن جدو همچنين در گفت وگويي با خبرنگار مشرق، با اشاره به اينکه امکانات مادي اين شبکه در حد شبکه‌هاي الجزيره و العربيه نخواهد بود اما از لحاظ برنامه‌ها و اسلوب، کاري منحصر به فرد است، گفت: «بيشتر بودجه اين شبکه، از راه فروش سهام آن به کارکنان و مخاطبان تأمين مي شود.»
 
الميادين، معيارهاي مشخصي را براي خود در نظر گرفته است که مهم ترين آنها وحدت جهان عرب و همگرايي ميان جهان اسلام است. اين شبکه مي خواهد فرهنگ افراط گرايي و تروريسم و تبعيض نژادي، ديني و طايفه اي را کنار بگذارد و به مسائل جهان عرب و تمام کشورهاي جهان بپردازد. اين شبکه قصد دارد تا پرونده هاي آزادي و اصلاح و عدالت اجتماعي و حق ملت ها در آزادي بيان و گزينه هاي ملي آنان را مطرح کند.

يک منبع مسؤول در اين شبکه نيز گفت که الميادين، پايگاهي براي گفت وگو ميان جريان هاي مختلف در جهان عرب و تريبوني براي گفت وگو با غرب از جمله آمريکا و اروپا خواهد بود و البته محوريت اصلي اين شبکه بر آرمان فلسطين تأکيد خواهد داشت و مسؤولان اين شبکه آن را به عنوان يکي از محورهاي آزاديبخش در جهان عرب قلمداد خواهند کرد زيرا المياديني ها اعتقاد دارند که اعتراضات و انقلاب ها، در سايه ادامه اشغالگري رژيم صهيونيستي در فلسطين و افزايش شهرک سازي صهيونيستي بي ارزش خواهد بود.

از همه مهم تر اينکه شبکه "الميادين" در صدد عدم استفاده از واژه "اسرائيل" است و بر عدم حضور مهمانان اسرائيلي در اين شبکه تأکيد دارد چرا که عاي سازي فرهنگي و اطلاع رساني با اسرائيل را که بسياري از شبکه هاي عربي به دنبال آن هستند را رد مي کند. اين شبکه، تمام فلسطيني ها را يک ملت برشمرده و وارد اختلافات داخلي فلسطيني ها نمي شود.
 
مخاطبان عرب و ناظران و تحليلگران بين المللي، از چند روز پيش و پس از اعلام فرکانس هاي شبکه "الميادين"، فرکانس هاي 11393 و 11394 ماهواره "نايل ست" با نرخ سمبل 27500 و پولاريته عمودي را روي دريافت کننده هاي تلويزيوني خود فعال کرده اند تا به محض اعلام پخش برنامه هاي اين شبکه، نخستين بينندگان هنرنمايي اين تيم حرفه اي و اين رقيب قدرتمند جديد، به رهبري کاپيتان بن جدو باشند.
 
پرسش اينجاست که آيا همان طور که گفته مي شود اگر الميادين بتواند در همان روزهاي نخست، بينندگانش را ميخکوب کند، شبکه هاي الجزيره و العربيه، چه مقدار ريزش مخاطب خواهند داشت؟ و آيا در سياست هاي غيرحرفه اي خود که ظرف يک سال اخير، خود به خود، باعث ريزش مخاطب هاي شان شده است، تجديدنظر خواهند کرد؟
 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محمد ۰۱:۱۰ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۸
    0 0
    به امید موفقیت و مستقل ماندن
  • سرباز ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۸
    0 1
    ایول ! این درسته !‌ کم کم اتحاد رسانه ای جهان اسلام هم شکل بگیره غرب رو بیچاره می کنیم !
  • مودی ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۸
    0 0
    بر اساس این رویه ها و اهدافی که در نظر گرفته اند امیدواریم موفق باشند و بتوانند جای خودا دربین مخاطبان باز کنند زیرا شبکه های الجزیره و بخصوص العربیه به طرز عجیبی جای دشمن واقعی و دشمنان آمریکا ساخته اعراب را عوض کرده اند.یک نکته جالب در این حرفها عدم استفاده از واژه اسراییل است چیزی که متأسفانه در شبکه ها ی صداوسیمای ما و همچنین رسانه های مکتوب و اینترنتی ما کم کم از گوشه و کنار خود رانشان میدهد و مدتی شده که بهترین واژه هابرای صهیونیستها (رژیم اشغالگر قدس و رژیم صهیونیستی) بتدریج از واژگان خبررسانی رسانه های جمهوری اسلامی در حال حذف شدن هستند.
  • ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۸
    1 0
    من چشم از این عرب ها آب نمی خوره !
  • ناشناس؟ ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۸
    1 1
    البته باید مواظب باشید این اقا از طرفداران اقای خاتمی است. خیلی قابل اعتماد نیست نباید خیلی ذوق کنیم تاریخ ثابت کرده این جور ادمها تا اخر با ما نیستند.و........... بقیه حرفها را نمیشود گفت. لبیک یا خامنه ای
  • علی ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۸
    0 0
    هدفگذاری خوب ، روش مشکوک بگذارید ... هم برقصند فقط مواظب باشند پایشان پیچ نخورد که بد می شود. انشا... که خیر است
  • alireza ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۸
    0 0
    بسیار عالی بود تشکر. این خبر را دنبال کنید. رسانه های خاورمیانه نقش مهمی در ترتیبات آینده منطقه دارد.
  • ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۸
    0 0
    پ نه پـ... میخواستي طرفدار مشايي باشه؟؟ يآ هاشمي؟ يا موسوي؟ يا کروبي؟ يا؟؟؟ باز همين که توی عرب ها يکي پيدا ميشه داره حرف هاي مقاومت رو بلغور ميکنه بايد کلاه تو بندازي هوا. دو قورت و نيمت هم باقيه؟؟
  • عمو ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۸
    0 0
    شاید هم قراره یه آلترناتیو خود ساخته باشه تا ریزش طبیعی مخاطبان الجزیره و العربیه رو در وقایع اخیر به سمت خودش جذب کنه باید دید
  • ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۸
    0 0
    نفس تكثر شبكه هاي خبري و از انحصار در آمدنشان خيلي خوب است
  • صادق ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۸
    0 0
    امید است این شبکه تا آخر بر مرام نامه تشکیل خود پایبند نباشد ودر پیچ و خم های سیاست گرفتار نشود و مهمتر از همه توسط مرتجعین عرب سانسور نشود.
  • ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
    0 0
    خاک برسر الجزیره که چنین مردی از دست داده
  • شایان ۳۱۳ IR ۰۳:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۰۵
    0 0
    سلام احسنت این سیاست درست یه رسانه خبری است که سابقه قبلی گوینده ها کاری نداره وفقط اتحاد و راستگویی مهمه براش نه مثل شبکه الجزیره که همش جانب دارانه و فقط مثل یه طوطی حرف هارو بازگو میکنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس