به گزارش گروه بين الملل مشرقبه نقل از رسانه هاي عراقي، "مظهر صالح" معاون رئيس بانک مرکزي عراق اعلام کرد که دستوراتي صادر شده مبني بر اينکه بانک ها بايد کساني را که از بانک هاي عراقي دلار مي خرند، بشناسند.
بر اساس اين دستور، مشتري ها بايد براي دريافت دلار، دارايي هاي خود را اثبات کنند و ليستي از اطلاعات خود و درآمد ماهيانه خود را به بانک ارائه دهند که اين موضوع، باعث مي شود افراد سودجو از ديگران براي دريافت دلار استفاده نکنند.
وي در عين حال، با رد ارتباط اين اقدام با تحريم ها عليه ايران و سوريه، گفت که عوامل منطقه اي، در صدور اين دستور، نقش داشته است.
پيش تر اعلام شده بود که با افزايش قيمت دلار در ايران و سوريه، پديده قاچاق ارز از عراق به اين کشورها افزايش پيدا کرده است.
اين در حالي است که حسن دانايي فر، سفير جمهوري اسلامي ايران در عراق، بتازگي در پاسخ به پرسش خبرنگار مشرق مبني بر اينکه آيا دولت، تدابير خاصي براي مقابله با پديده تجمع دلالان ارز در مرزهاي مشترک با عراق و خروج پول ملي از کشور اتخاذ کرده است، اعلام کرد که هيچ دستوري در اين زمينه به سفارتخانه ابلاغ نشده است.
پيش از اين، منابع عراقي مدعي شده بودند که مرزهاي شرقي اين کشور، با هجوم فزاينده ايرانيها براي مشغله کاذب "خريد دلار" مواجه شده که دليل آن، افزايش نرخ دلار در ايران است.
صرافيها و ارزفروشان شهر "کوت" در شرق عراق مدعي شدند که با افزايش خريد دلار در وروديهاي مرزي شرق اين کشور مانند "زرباطيه"، "شلمچه"، "المنذريه" و "الشهابي" مواجه شدهاند که از مهم ترين گذرگاههاي تجاري و سياحتي بين عراق و ايران هستند.
به اعتقاد اين صرافان و ارزفروشان، افزايش خريد دلار در روزهاي اخير به دليل افزايش مبادلات تجاري ميان ايران و عراق از اين گذرگاههاي مرزي بوده و موجب افزايش مبادلات ارزي و افزايش قيمت آن (دلار) در برابر ريال ايراني و دينار عراقي شده است.
يک منبع دولتي در وزارت دارايي عراق نيز که خواست نامش فاش نشود، ادعا کرده بود که مبادلات تجاري سازمان نيافته و غيردولتي در مرزهاي شرقي عراق موجب تشديد روي آوردن ايرانيها به خريد دلار به بهانههاي خريد و فروش کالا شده است.