به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جبهه متحد اصولگرایان، لاله افتخاری، پژوهشگر مسائل قرآنی و فعال در حوزه زنان و مخترعین است که نمایندگی مردم تهران در مجلس هشتم را نیز بر عهده دارد. علاوه بر این، افتخاری در زمره بانوان ایثارگر و شهید پرور قرار دارد چرا که او فرزند شهید افتخاری و همسر شهید عامریان است. در ادامه گفتگوی تفصیلی پایگاه اطلاع رسانی جبهه متحد اصولگرایان با این عضو کمیته بانوان جبهه متحد را می خوانید:
به عنوان سوال اول، نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری و تداوم موج بیداری اسلامی در سرتاسر خاورمیانه را تبیین بفرمایید.
نقش زنان در انقلاب اسلامی برگرفته از همان نگاه قرآنی به زن است، نگاهی که همواره زنان را در کنار مردان و گاهی اوقات زمینهساز موفقیت مردان دانسته است، ما میبینیم که در کنار همه پیامبران الهی زنانی تاثیرگزار و تاریخساز حضور دارند. به دنبال آن نیز در تاریخ اسلام، زنان هرکجا که احساس وظیفه و تکلیف کرده اند، پیروزمندانه و موثر وارد عرصه شدهاند، مانند حادثه عاشورا که زنان بنی اسد در دفن شهدای کربلا سهیم بودند و جلوتر از مردان حضور داشتند، همینطور در پیام رسانی حضرت زینب (س)، حتی میتوان از نقش پررنگ زنان در نهضت تنباکو گفت. در تشییع و تدفین حضرت امام رضا (ع) هم زنان نوغان بودند که پیش قدم شدند و مهریهی خود را بخشیدند. در انقلاب اسلامی ما نیز چنین بود. حضرت امام (ره) فرمودند زنان ما دوش به دوش مردان و گاهی جلوتر از آنان در پیروزی انقلاب نقش داشتند. در هشت سال دفاع مقدس نیز به همین ترتیب بود. بسیاری از همسران، مادران و خواهرانی بودند که عزیزان خود را برای حضور در جبهههای تشویق میکردند، حتی پس از بازگشتنِ جنازهی او یا بدن مجروحش، روحیهی خود را حفظ کردند و همیشه شکر گزار خداوند بودند. حتی در شهدای اخیر در عرصه دانش و فناوری دیدیم که خانوادهی شهدا چگونه نقش آفرین بودهاند. در نهایت میبینیم که همین استقامت و پایداری همراه با بصیرت و ولایتمداری و اطاعت محض از ولایت مطلقه فقیه در حوادث و اتفاقات گوناگون، باعث شد که مردم کشورهای مختلف و به ویژه در کشورهای اسلامی درس بگیرند. چند سال قبل رهبر انقلاب فرمودند کشور ما باید الهام بخش باشد، امروز که شاهد میزبانی کشور ما برای جوانان بیداری اسلامی هستیم نتایج آن الهام بخشی را میبینیم. آنها میخواهند از جمهوری اسلامی ایران درس بگیرند و اقدامات موثر و مفیدی که ایران اسلامی در زمینه بانوان داشته الگو برداری و بومی سازی کنند. در نشستی هم که بنده با بانوان جوان بیداری اسلامی سایر کشورها داشتم آنها بسیار علاقه نشان میدادند که ایران اسلامی را الگوی خود قرار دهند. نه تنها در عرصهی زنان که در زمینههای مختلف الگوهای پیروزمندانهی ما را در ساختارهای جدید کشور خودشان به کار گیرند. آنها میخواهند در قوانین مربوط به جامعه و خانواده تاثیر گذار باشند و از الگوهای موفق استفاده کنند.
* همانطور که می دانید یکی از دغدغه های اصلی مردم ما اشتغال است. پیرامون مسائل مربوط به اشتغال زنان در جامعه چه بحث هایی مطرح است و به نظر شما چه اتفاقاتی باید در این مسیر بیافتد؟
در بحث اشتغال، که نیاز اصلی جامعه ماست، همه دستگاهها و تشکلها باید نقش داشته باشند. باید از گروههایی که به نحوی در این زمینه صاحب تجربیات موفق هستند و الگوهای موفق دیگر کشورها و کشور خودمان استفاده کنیم. چندی پیش در مراسم کمیته امداد حضرت امام (ره) خدمت رئیسجمهور رسیدیم، در آنجا بحث نقش کمیته امداد در جامعهی هدفِ خودش، که آسیبپذیرترین افراد جامعه هستند و با مشکلات و بحرانهای بسیاری روبرو هستند، بحمدالله توانسته به خوبی برای آنها اشتغال زایی کند و آنان را به حد خود کفایی برساند. این الگو میتواند الگوی موفقی برای کل کشورمان باشد. کمیته امداد و دیگر نهادهایی که توانستهاند در این زمینه موفق شوند آمادگی دارند که برای کل کشور این الگو را پیاده کنند. البته نیاز به حمایت دولت، حمایت مجلس و بودجه مناسب دارد. من با آقای رئیسجمهور صحبت کردم و ایشان هم استقبال کردند. ما انتظار داریم با توجه به این که دولت در حال کوچک سازی است و با جمعیت انبوه جوانانی که متخصص و آماده به کار هستند روبرو هستیم و این یک فرصت طلایی است. اگر ما در حال حاضر فرصت سوزی کنیم معلوم نیست که بتوانیم جبران کنیم. همچنین حقی که آنان بر مسئولان دارند هم نادیده گرفته میشود . باید به ظرفیتهایی که در نظام هست، بخش خصوصی، سرمایهگذاری سرمایهگذارانی که میتوانند در این عرصه وارد شوند، آموزش هایی که از سوی وزارت خانههای مربوطه مانند رفاه داده میشود، توجه شود. اگر این حلقهها به هم بپیوندند و نظارت برعملکرد و بودجهها باشد میتوانیم شاهد توانمندی در زمینه ی اشتغال باشیم.
در مورد بحث بانوان هم ما میدانیم که تعداد قابل توجهی از بانوان سرپرست خانواده یا خود سرپرست هستند. باید برای اشتغال آنان تصمیمات مناسبی گرفته شود تا از آسیبی که برای خودشان یا جامعه ممکن است پیش بیاید در امان بمانند. باید توجه کافی نسبت به بانوانی داشته باشیم که به هر دلیلی در بحث اقتصادی کمک خانواده خود هستند و باید به نحوی دورکاری و مشاغل خانگی را در نظر بگیریم.
* گفته شده که در لیست جبهه متحد اصولگرایان ۶ نفر از بانوان حضور دارند، ساز و کار انتخاب این بانوان چگونه است؟ کمیتهی بانوان آنها را انتخاب میکند یا شورای مرکزی جبهه متحد یا این که با پیشنهاد شما انتخاب خواهند شد؟
معمولا کمیته بانوان پیشنهاداتی را مطرح میکند، شورای مرکزی آنها را بررسی میکنند، از کمیته بانوان هم مشورت میگیرند. البته ما از طیفهای مختلف اصولگرایی هستیم، مثلاً بنده به نمایندگی از آقای دکتر لاریجانی حضور دارم. نهایتاً امور با مشورت صورت خواهد پذیرفت.
* اگر نام شما در لیست جبهه متحد اصولگرایان نباشد، آیا به نفع آنان انصراف خواهید داد؟
ما هویت جبهه متحد اصولگرایان را به بزرگانی همچون آیتالله مهدوی کنی میدانیم. با ایشان و همچنین آیتالله یزدی مشورت میکنیم. قطعاً ایشان با تشخیص، بصیرت و ولایتمداری خودشان نظری درست و کارشناسی میدهند و چون ما احترام روحانیت بصیر و ولایتمدار را نگه میداریم، از نظرات ایشان تبعیت خواهیم کرد. بنابراین در عرصه انتخابات تابع جبهه متحد اصولگرایان که مورد تایید آیت الله یزدی و آیت الله مهدوی کنی است هستم.
* چه چشم اندازی را برای وحدت اصولگرایان متصور هستید؟
اصولگرایان بایستی تقوای جمعی را درخود تقویت کنند و پالایشی صورت بگیرد. تا افرادی که به اسم اصولگرا به میدان آمدند ولی به اصول گرایی آسیب میزنند، یا اصلاح یا از آنها دور شوند. چینش فعلی، یعنی جبهه متحد اصولگرایان به جای گروه ۵+۶ مجلس هشتم، باعث شده است که من به مجلس آینده خوش بین باشم. این گروه جدید هم ظرفیتهای جامانده از اصولگرایی را زیر پرچم خود آورد و هم بسیاری از افراد را میتواند جذب کند و خط قرمزی دور اصولگرایان میکشد که دیگران یعنی جریان انحرافی نتواند وارد آن شود.
* به خط انحراف اشاره کردید، چه مقدار بین خط انحراف و رییس جمهور فاصله می بینید؟
رئیسجمهور قطعا فردی است که با شعار اصول گرایی وارد میدان شده و کسانی که به ایشان رای دادهاند به گفتمان سربازی ولایت و خدمت بیمنت و آوردن خدمات به جای جای کشور اعتقاد دارند و از این طریق اعتماد مردم جذب شد و تا زمانی که در این مسیر حرکت کنند مردم هم پشت ایشان هستند. حمایت هایی که مقام عظمی ولایت از ایشان داشتند نیز بیانگر همین مسئله است. دفاع شجاعانه رئیسجمهور از حقوق فلسطین، محکوم ساختن استکبار، چینش وزرای ولایت مدار، باعث اعتماد مردم شد. خانواده اصول گرا این انتظار را دارد که رئیسجمهور خط خود را از جریان انحرافی جدا کند. خود من شبانه روز برای رای ایشان تلاش کردم. از لب مرز و جزایر خلیج فارس تا شمال کشور همه جا برای تبلیغ سفرهایی داشتم.
در بسیاری از موارد مجلس اصولگرا هم همکاری کرد تا دولت اصولگرا موفق شود. نمایندگان سعی کردند هم وظیفه نماینده بودن خود را ایفا کنند و هم تلاش کردند پشت صحنه مشکلات را حل کنند زیرا خود را جزء خانواده اصول گرا محسوب میکردند ولی باید آقای دکتر احمدی نژاد بداند که آن افرادی که خود را وام دار آنها نمیداند، همین اصولگراهایی بودند که مردم به آنها رای دادند. همین افراد بودند که در جریان بعد از انتخابات در سال ۸۸ به خیابانها آمدند و از نظام دفاع کردند.
* به نظر می رسد که ایشان همچنان میخواهند بر رویه گذشته اصرار داشته باشند.
من احساس میکنم که ایشان باید بازنگری به اطرافیان و عملکرد آنها داشته باشند. مردم بیادعایی که طبق فرموده امام علی(ع) ادعا و توقعی ندارند و بزرگترین یاورها هستند، همین مردم اشتباه نمیکنند. به میزانی که ایشان از ولایت فاصله بگیرند مردم هم از ایشان فاصله میگیرند. مجلس هم وقتی دید که وزیری وارد میدان شد که نتوانست عدم وابستگی خود را به جریان انحرافی ثابت کند، به او رای نداد یا اینکه مجلس وقتی دید بحث بودجه شورای عالی ایرانیان خارج از کشور نیز در جای خود صرف نمیشود و در خدمت جریان انحرافی قرار میگیرد، مجلس بودجه آن را قطع کرد. به نظر من کسانی که امروز در برابر ولایت وظیفه خود را انجام نمیدهند، در زمان ظهور امام زمان(عج) نیز مشکل پیدا میکنند. افرادی که در دوره حضرت رسول(ص) از ایشان حمایت کردند ولی با امام علی(ع) به مخالفت پرداختند. شاخص هویت ما اطاعت از ولایت است.
* برنامه جریان انحرافی برای انتخابات مجلس نهم چیست؟
جریان انحرافی در نظر داشت که ۱۵۰ نماینده را به مجلس نهم وارد کند. در جریان دور کاری هم برخی از همین نمایندگان اصول گرا قصد داشتند که اقدامات صورت گرفته برای دولت و افرادی که شاخص آنها ولایت بود را زیرسؤال ببرند و آن را توجیه کنند. خود اصول گرایی هم طیف مختلفی دارد. افرادی از اصولگرایان هم با دید کارشناسی خود ممکن است با بیرحمی در برابر دولت قرار بگیرند و حتی اقدامات و عملکرد دولت را هم بد میدانند. در کنار آنها هم جریانهای خاکستری یا اقلیت اگر قرار بگیرند میتوانند تاثیرگذار باشند و البته عدهای از نمایندگان هم برای حضور در مجلس بعد، تحت تاثیر جریان انحرافی هستند. شناختن این افراد سخت است ولی مردم باید عملکرد آنها را بررسی کنند و از افراد آگاه به پشت صحنه بپرسند که نمایندگانی که برای دوره بعد پیش خرید شدند چه کسانی هستند. نمایندهای که هزینه کلان برای انتخابات کند و باید توضیح دهد که این بودجه را، به خصوص در شهرستانها از کجا آورده است. کسی که با جریانهای قدرت و ثروت پیوند میخورد و هزینههای خاصی انجام داده است و باید بدانند آنها نماینده مردم شهیدپرور نیستند.
* لطفا به کلمات ذیل پاسخ کوتاه بدهید
شهید محمدحسین افتخاری: از زبان مردم میگویم؛ الگوی همه خوبیها، کسی که همه مستحبات را انجام میداد و همه مکروهات را ترک میکرد، نمونهای از استقامت، ایثار و کمک به مردم بود تا آخرین لحظهی شهادت.
شهید محمدعلی عامریان: الگوی اخلاق، کسی که در صورت و سیرت در زیباترین درجه قرار داشت، بسیار به بانوان احترام میگذاشتند.
مجلس ششم: مجلسی که بسیاری از دست آوردهای نظام را بر باد داد.
مجلس هفتم: مجلسی اصولگرا با رویکرد مردم.
مجلس هشتم: مجلسی قدرتمند که در سختترین شرایط، موضعگیریهای بسیار خوبی داشت و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند در عرصه بین الملل بسیار خوب عمل کرد.
حضرت زینب(س): الگوی همه ما هستند و من به عنوان همسر و فرزند شهید، استقامت ایشان برای ما الهام بخش بود و آن آگاهی که ایشان از طریق جریاناتی که دنبال کردند، الگوی ما هستند و نمیگذاریم حسین زمان تنها بماند و پیام شهدا را منتقل خواهیم کرد.ا