به گزارش مشرق سيد مجتبي شفيعي در گفتوگو با فارس به بحث ساماندهي وانتبارها اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون، شهرداريها مديريت حمل و نقل بار را بايد برعهده بگيرند.
وي ادامه داد: تاکنون در مديريت شهري کشور بحث حمل و نقل بار هيچ متولي نداشته است که به طور مستقيم اين موضوع را مديريت کند.
وي با بيان اينکه مديريت بار در سطح شهرها ساماندهي نشده است، گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته تصميم گرفتهايم که حمل و نقل بار را در کشور ساماندهي کنيم.
دبير شوراي عالي ترافيک به تصويب آييننامه حمل و نقل بار در هيئت وزيران اشاره کرد و گفت: اين اقدامات در حوزه مديريت شهري تحت مديريت وزارت کشور انجام ميشود.
شفيعي اضافه کرد: در آييننامه پيشبيني شده در شهرهاي بالاي 100 هزار نفر جمعيت در ساختار شهرداريها سازماني تحت عنوان سازمان مديريت حمل و نقل بار و يا سازمان حمل و نقل بار تشکيل شود.
دبير شوراي عالي ترافيک ادامه داد: از طرفي در شهرهاي زير 100هزار نفر مديريت حمل و نقل بار در شهرداريها تشکيل ميشود و به اين ترتيب در ردههاي مختلف جمعيتي شهرداريها در حوزه حمل و نقل بار دچار ساختار ميشوند.
وي ادامه داد: بالغ بر يک ميليون و 800 هزار وانت بار در کشور در حوزه حمل و نقل فعال هستند و بيش از 60 تا 70 درصد در حوزه حمل و نقل شهري کار ميکنند ولي متولي براي مديريت آن نبوده است.
شفيعي به هدفمند کردن يارانهها اشاره کرد و گفت: حجم عمدهاي از مصرف سوخت بنزين به اين افراد تعلق ميگيرد و حدود 18 ميليون ليتر مصرف بنزين سوخت کشور روزانه توسط وانتبارها مصرف ميشود.
وي گفت: برنامهريزي کردهايم که مالکين و رانندگان وانتبارها و کاميونبارها به حوزه حمل و نقل شهري شهرداري محل سکونت خود براي ساماندهي مراجعه و مدارک خود را تحويل و کد رهگيري دريافت کنند
دبير شوراي عالي ترافيک خاطرنشان کرد: همچنين اگر قرار باشد يارانه نقدي به آنها پرداخت شود از اين طريق صورت ميگيرد.
شفيعي با بيان اينکه تا پايان مهر ثبت نام و شناسايي وانتبارها انجام ميشود، گفت: در فازدوم شهرداري نسبت به پالايش آنها اقدام ميکند.
دبير شوراي عالي ترافيک از شناسايي تمامي وانتبارهاي کشور تا پايان مهر خبر داد و گفت: قرار است تمام وانتبارها را ساماندهي کنيم.