به گزارش مشرق به نقل از مهر، دکتر فرهاد اقطار در پنل پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نوپدید در دومین روز جشن ملی توانمندسازی، با اشاره به علل بروز اعتیاد در کشور گفت: پژوهشی که در این زمینه انجام شد، نشان میدهد بر خلاف تصورات اولیه، لذت طلبی، کنجکاوی و اختلالات روانی بیشترین دلایل شیوع اعتیاد در سنین جوانی و نوجوانی را تشکیل میدهند.
وی با اشاره به وجود شیطان پرستیهای سنتی در استانهایی نظیر کردستان ایران و جنوب، گفت: در حال حاضر مشاهده میشود که شیطان پرستیهای نوین در قالب نمادهایی نظیر 666 در خیابانها تجلی مییابد و یا در قالب آویز گردن توسط کودکان و نوجوانان استفاده میشود. سینمای ماوراءهم فلسفههای سیاسی خاصی را بروز میدهد و اینها همه لزوم پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در کشور را افزایش میدهد.
اقطار با اشاره به رسانههای نوین از قبیل ماهواره، موبایل و اینترنت، این رسانهها را میهمانهای ناخوانده منازل ایرانیان دانست و خاطر نشان کرد: در حال حاضر تلویزیون از پدر و مادر کودکان هم به آنان نزدیکتر است و قطعا تاثیر تلویزیون بر روی خانواده بسیار زیاد است و منجر به ظهور آسیبهای اجتماعی میشود.
وی در ادامه با اشاره به عوارض منفی استفاده از تلفن همراه، عنوان کرد: کاهش تعاملات اجتماعی، تزلزل ارزشها، ظهور تخلفات سایبری، کارکرد مخرب بلوتوث، پیامکهای مستهجن و عدم کنترل نوجوانان و دوست یابی از کارکردهای منفی تلفن همراه است.
مدیرکل پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی در ادامه با اشاره به داستانهای کارتونهای موجود در بازار نیز گفت: روابطی که در این انمیشینها به تصویر میکشند، آموزش دوستیابی از سنین کودکی است و این موضوعی است که در سیستمهای آموزشی و از طریق یادگیری مهارتهای زندگی هم رفع نمیشود و فاجعه ایجاد میکند.
وی افزود: شیوع هرزهگردی در اینترنت بالاست و حتی مشاهده میشود افرادی که برای انجام کارهای دیگری به اینترنت مراجعه میکنند، سری هم به سایتهای مستهجن میزنند که این موضوع آمار بازدید از این سایتها را فوقالعاده افزایش داده است.
اقطار در ادامه با بیان اینکه فرهنگ استفاده از اینترنت به کشور منتقل نشده است، تصریح کرد: در حال حاضر روابطی در اینترنت شکل میگیرد که واقعی نیست و از کنترل والدین هم خارج است و این روابط گاه به ازدواجهای شومی میانجامد و سبب اختلال در روابط اجتماعی میشود.
مدیرکل پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی در ادامه با اشاره به بازیهای رایانهای خشونتآمیز، اظهار کرد: این بازیها حتی آن تعدادشان هم که تولید داخل است، بسیار خشونت آمیز هستند و آرامش بخش نیستند. این بازیها به کودکان القاء میکنند که حتما باید برنده شوند و این امر باعث افزایش بروز خشونت در جامعه میشود.
مدیرکل پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: این جریانها در شهرهای کوچک در قالب دراویش تجلی مییابد اما در حال حاضر مشاهده میشود که در استانهای بزرگ کتابهایی به فروش میرسد که اوشن، معنویت هندی، معنویت آمریکایی و شیطان پرستی را ترویج میکنند.