کد خبر 951595
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۹
ابوذر گوهری

ایران پس از دوره ده‌ساله برجام همچنان با محدودیت‌هایی برای غنی‌سازی اورانیوم روبرو خواهد بود او با اشاره به «بند غروب» توافق هسته‌ای نوشت که بعد از برجام «غروبی در کار نخواهد بود».

به گزارش مشرق، دکتر ابوذر گوهری کارشناس مسائل آمریکا درکانال تلگرامی خود نوشت:

در روزهای گذشته اعلام موضع دو مقام اروپایی در رابطه با برنامه هسته‌ای کشور نشان از هدف‌گذاری جدید اروپا- آمریکا و اجماع جدید آن‌ها علیه ایران برای اعمال سیاستی کلان است:
اولین اظهارنظر توسط وزیر امور خارجه آلمان صورت گرفت وی صراحتاً سخن از توافقی جدید غیر از برجام به میان آورد که طبق آن ایران نتواند وارد روند تولید اورانیوم شود.


موضع دوم مربوط به سفیر فرانسه در واشنگتن بود که در توئیتر خود نوشت: ایران پس از دوره ده‌ساله برجام همچنان با محدودیت‌هایی برای غنی‌سازی اورانیوم روبرو خواهد بود او با اشاره به «بند غروب» توافق هسته‌ای نوشت که بعد از برجام «غروبی در کار نخواهد بود».


در کنار این دو اظهارنظر، سفر دو هفته گذشته آمانو به واشنگتن و دیدار با پمپئو و بولتون با هدف گفتگو پیرامون برنامه هسته‌ای #ایران و نیز تحرکات و اقدامات رژیم صهیونیستی جهت فعال‌سازی و احیای پرونده‌های بایگانی‌شده گذشته ایران در آژانس و خروج از وضعیت عادی پرونده در این نهاد، قابل‌تأمل است. آمریکا و اسرائیل قصد دارند پرونده ایران در آژانس را از حالت عادی خارج و با احیای برخی موارد گذشته خصوصاً مسئله ابعاد نظامی احتمالی آن (PMD) عدم پایبندی ایران به معاهده «ان پی تی» را اثبات و هجمه جدیدی متفقاً به همراه اروپا علیه ایران آغاز نمایند.


اروپا پس از خروج آمریکا از برجام و با نزدیک شدن به اولین «بندهای غروب» شروع به طرح ضرورت بازنگری در برجام نموده است. به اعتقاد آن‌ها نباید هیچ محدودیتی از برنامه هسته‌ای ایران حذف شود و لذا طرح مذاکرات و رسیدن به سند جدید را مطرح و در آینده نزدیک احتمالاً با شدت بیشتری بر این سیاست تأکید خواهند کرد. به عبارت بهتر؛ طرح اصلاح #برجام و تلاش آمریکا و اسرائیل برای خروج اروپا از این توافق، با هدف عدم اجرای مفاد برجام ازجمله حذف تحریم‌های موشکی سازمان ملل تا ۲۰۲۳ است.


همه این موارد در راستای سیاست فشار حداکثری آمریکا، ایجاد اجماع در دو سوی آتلانتیک، تسری محدودیت‌ها به حوزه برنامه موشکی و محدودسازی نفوذ منطقه‌ای ایران صورت می‌گیرد. روندی که احتمالاً در ماه‌های آینده با تحریم‌های بیشتر نهادها و سازمان‌های ایران تشدید خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۸
    1 2
    ایران باید هرچه سریع تر در کشاورزی و ساخت جنگنده و صنعت خودکفا بشه وگرنه تا ابد تحریم میکننن
  • IR ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۸
    4 0
    ما هم باید برای اسراییل پرونده اتمی در سازمان های مرتبط ایجاد کنیم و به اسراییل فشار بیاریم. باید لمس کنند که اگه یکی بزنند 10 تا میخورند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس