*عدم تاثير داروهاي گياهي بر درمان ديابت
به گزارش گروه خواندنی های مشرق، يك كارشناس تغذيه گفت: تاثير داروهاي گياهي بر درمان ديابت ثابت نشده است، بنابراين نبايد بيماران اين داروها را امتحان كنند.
دكتر مريم رجب در سمينار كنترل ديابت افزود: برخي از بيماران به توصيه اطرافيان خود دست به كارهاي عجيبي ميزنند به عنوان نمونه اسفند ميخورند.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود درباره عوامل موثر بر وزن بدن اظهار كرد: ژنتيك، سوخت وساز بدن، رفتارهاي فردي و عوامل محيطي در اين زمينه نقش دارند.
وي افزود: عوامل ژنتيك و سوختوساز بدن را نميتوان كنترل كرد، اما رفتارهاي فردي و عوامل محيطي قابل كنترل است.
رجب دربارهي عوامل محيطي اظهار كرد: تغذيهي جمعي از جمله اين عوامل است. بنابراين لازم است افراد سر سفره غذا بخورند، چون زماني كه فردي غذا ميخوريم، نوع غذا را خودمان انتخاب ميكنيم و ممكن است بيشتر بخوريم، اما سر سفره مراقب هستيم كه به افراد ديگر نيز غذا كافي برسد.
وي افزود: لازم است مصرف غذاهاي آماده را كاهش دهيم، چون باعث ابتلا به چاقي ميشود. از سويي ديگر هنگام استفاده از ابزارهاي سرگرم كننده مانند تلويزيون و رايانه غذا مصرف نكنيم، چون اين كار باعث خوردن غذاي بيشتري ميشود. از سويي ديگر بايد بيشتر از امكانات عمومي ورزشي بهره ببريم.
اين كارشناس تغذيه درباره رفتارهاي فردي گفت: در اين زمينه دو اصل تغذيهي صحيح و فعاليت جسماني اهميت مييابد، چون فرد زماني دچار چاقي ميشود كه انرژي دريافتي او از انرژي مصرفي بيشتر باشد. در اين شرايط لازم است ميزان مصرف مواد غذايي با فعاليت بدني تناسب داشته باشد.
وي با تاكيد بر ضرورت كاهش مصرف چربي اظهار كرد: برخي افراد براي لاغري تهديگ همراه با آب خورش مصرف ميكنند. اين در حالي است كه اين كار رژيم چاقي است نه لاغري، چون تهديگ و آب خورش چربي زيادي دارد.
رجب افزود: اگر ميزان مصرف چربي را كمتر كنيم در پايان يك ماه، دو كيلو لاغر ميشويم.
اين كارشناس تغذيه تاكيد كرد: لازم است افراد مختلف از جمله بيماران ديابتي كربوهيدراتهاي پيچيده را به ميزان مناسب مصرف كنند، علاوه بر آن ميوهها و سبزيجات را در برنامهي غذايي خود بگنجانند و كمتر از چربي و غذاهاي پركالري استفاده كنند.
وي با اشاره به غذاهاي ايراني اظهار كرد: همه غذاهاي ايراني محدود به خورشها نميشود و ميتوان غذاهايي مانند تاس كباب و دلمه مصرف كرد، چون براي پخت اين غذاها نيازي به استفاده از چربي نيست.
دكتر اسدا... رجب رييس انجمن ديابت نيز در اين همايش تاكيد كرد: مصرف ترياك تاثيري بر كنترل قند خون ندارد.
*ديابت را جدي بگيريد
مديرعامل انجمن ديابت ايران در شهرستان اسلامشهر گفت: ديابت را جدي بگيريد چرا كه اين بيماري در صورت كنترل نشدن عوارض زيادي را براي بيمار به همراه دارد.
دكتر داوود عباسي در سمينار پيشگيري و كنترل ديابت افزود: پيشگيري از عوارض ديابت مهمترين هدف درمان اين بيماري است. اين درحالي است كه متاسفانه در ايران افراد تا دچار بيماري نشوند به پزشك مراجعه نميكنند.
وي بهبود كيفيت زندگي را يكي ديگر از اهداف ديابت برشمرد و اظهار كرد: ديابتيها بايد زندگي عادي داشته باشند و برخي از بيماراني كه از كودكي بيماري خود را كنترل كردهاند، در حال حاضر به افراد موفقي تبديل شدهاند.
مديرعامل انجمن ديابت ايران در شهرستان اسلامشهر با بيان اين كه متاسفانه هنوز دارو درماني در ايران مهمترين پايهي درمان ديابت در ايران محسوب ميشود، گفت: در حالي اين روند در ايران حاكم است كه در كشورهاي ديگر دنيا آموزش مهمترين پايهي درمان است، بنابراين لازم است آموزش در كشور نهادينه و به زندگي روزانهي بيماران وارد شود در اين جهت سيستم بهداشت و درمان بايد تمام تلاش خود را به اين سمت معطوف كند.
وي تاكيد كرد: سالانه هر ديابتي بايد 15 ساعت در زمينهي اين بيماري آموزش ببيند، چون در اين صورت ميتواند بيماري خود را كنترل كند.
عباسي افزود: لازم است هر ديابتي به ويژه بيماراني كه انسولين تزريق ميكنند، در خانه هر روز قند خود را كنترل كنند، علاوه بر آن تغذيه صحيح داشته باشند. البته رژيم غذايي به معناي نخوردن نيست بلكه به معناي درست مصرف كردن مواد غذايي است.
وي با تاكيد بر افزايش تحرك بيماران ديابتي اظهار كرد: زندگي ماشيني باعث كمتحركي و افزايش احتمال ابتلاء به ديابت شده است، بنابراين لازم است افراد سالم و ديابتيها در طول شبانهروز تحرك كافي داشته باشند. علاوه بر آن تا حد امكان دچار استرس نشوند، چون استرس باعث افزايش قند خون ميشود.
عباسي تصريح كرد: مرحلهي آخر درمان دارو است، چون اگر به عواملي مانند كاهش استرس، تغذيه صحيح، تحرك كافي، كنترل قند خون توجه نشود، مصرف بهترين داروها نيز فايدهاي براي بيمار نخواهد داشت.
مدير عامل انجمن ديابت ايران در شهرستان اسلامشهر درباره ميزان قند خون افراد ديابتي اظهار كرد: قند ناشتاي ديابتيها بايد بين 80 تا 110 باشد، البته ممكن است اين ميزان بسته به شرايط هر فرد تغيير كند، اما هرچقدر قند ناشتاي او به 100 نزديكتر باشد، بهتر است.
وي افزود: قند دو ساعت پس از مصرف غذا در افراد ديابتي 180 بايد باشد علاوه بر آن هموگلوبين A1C كمتر از 6.5 درصد، تري گليسيريد 150، كلسترول كمتر از 200 و چربي كمتر از 100 بايد باشد. البته لازم است چربي خوب در زنان بالاي 50 و در مردان بالاي 40 باشد.
وي با اشاره به تاثير مصرف سيگار بر ابتلاء به ديابت تاكيد كرد: مصرف اين ماده دخاني هم باعث افزايش خون و هم شدت پيدا كردن بيماري ديابت ميشود، علاوه بر آن دود سيگار بر زناني كه در معرض دود آن قرار ميگيرند، تاثير مخربتري دارد.
عباسي درباره آزمايش هموگلوبين A1C اظهار كرد: با استفاده از اين روش معدل قند سه ماهه گذشته بيمار كنترل ميشود. اگر اين ميزان زير 7 و حتي 6.5 باشد، قند فرد كنترل است.
عباسي در پايان با بيان اين كه متاسفانه هنوز در 99 درصد از موارد ديابت به شيوهي سنتي درمان ميشود، گفت: در اين شرايط به آزمايش هموگلوبين A1C توجه كافي نميشود و اين درحالي است كه يك درصد كاهش A1C تا 43 درصد مانع قطع عضو ميشود و 37 درصد از ابتلا به عوارض چشمي و كليوي ميكاهد و 19 درصد جلوي ابتلا به آب مرواريد را ميگيرد و 12 تا 16 درصد از ابتلا به عوارض قلبي و عروقي پيشگيري ميكند.
*الصاق تصاوير جديد هشداري بر روي محصولات دخاني
دبيرخانه ستاد كشوري كنترل دخانيات با صدور اطلاعيهاي از الصاق تصاوير جديد هشدار دهنده بهداشتي بر روي محصولات دخاني خبر داد.
در اطلاعيه ستاد كشوري كنترل دخانيات آمده است: «در اجراي ماده 5 قانون جامع كنترل و مبارزه ملي با دخانيات و ماده 11 كنوانسيون كنترل دخانيات با هماهنگيهاي انجام شده ميان وزارتخانههاي صنعت، معدن و تجارت و بهداشت درمان و آموزش پزشكي، ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز و شركت دخانيات ايران، چهار تصوير هشدار دهنده جديد تهيه و براي چاپ روي بسته بنديهاي محصولات دخاني به همراه پيامهاي هشدار دهنده معرفي شد.»
در ادامه اين اطلاعيه آمده است:« بر اساس توافقات به عمل آمده مقرر شد كه اين تصاوير طبق برنامه از نيمه دوم سال جاري روي پاكتهاي محصولات دخاني درج شود. اين تصاوير به منظور افزايش آگاهي مصرف كنندگان مواد دخاني و افراد در معرض دود حاصل از مصرف اطرافيان در مورد خطرات و عوارض سوء بهداشتي آن در كنار تصوير ريه كه در مرحله اول اجراي اين سياست به كار گرفته شده بود تهيه شده است.»
در بخش ديگري از اطلاعيه ستاد كشوري كنترل دخانيات آمده است:«فقط محصولات دخاني داراي تصاوير هشدار دهنده بهداشتي، مراجع و مراحل نظارتي را طي كردهاند و درج تصاوير جديد هيچگونه تاثيري روي كيفيت اين محصولات ايجاد نكرده و صرفا به منظور اطلاع رساني مضرات استعمال دخانيات به مصرف كنندگان مواد دخاني و عموم جامعه به كار گرفته شده است. بنابراين ضمن تاكيد بر ضرورت جمع آوري انواع محصولات دخاني بدون تصوير هشدار دهنده و اعلام اينكه همه محصولات دخاني داراي مخاطرات شديد براي سلامتي هستند به هموطنان توصيه ميشود از خريد و استفاده انواع محصولات دخاني بدون تصاوير هشدار دهنده بهداشتي جدا خود داري كنند.»
*مرگ سالانه103نفراز هرصد هزار ايراني براثرسكته قلبي
رييس اداره قلب وعروق وزارت بهداشت با اشاره به اجراي آزمايشي راهاندازي سامانه ثبت سكتههاي قلبي در دو بيمارستان پايتخت، گفت: برنامهريزيها در حال انجام است كه اين سامانه تا پايان امسال به تمام بيمارستانهاي كشور گسترش يابد.
دكتر طاهره سماوات با هشدار نسبت به تغيير سبك زندگي و عوامل خطرساز بيماريهاي قلبي - عروقي و تاثير آن در روند رو به رشد بيماريهاي قلبي - عروقي گفت: سالانه 103 نفر از هر 100 هزار نفر جمعيت كشور بر اثر سكته قلبي جان خود را از دست ميدهند.
وي ادامه داد: بر اين اساس با توجه به شيوع بيماريهاي قلبي - عروقي و سكتههاي قلبي، راهاندازي سامانه ثبت سكتههاي قلبي در بيمارستانهاي كشور در دستور كار قرار گرفت.
سماوات افزود: كارگاههاي آموزشي استقرار سامانه ثبت سكتههاي قلبي تا نيمه بهمن ماه براي دانشگاههاي علوم پزشكي برگزار ميشود و با پايان اين كارگاههاي آموزشي، زمينه براي استقرار اين سامانه در تمام بيمارستانها فراهم ميشود. به اين ترتيب رايزنيهاي لازم صورت ميگيرد كه تا پايان سال سامانه ثبت سكتههاي قلبي در تمام بيمارستانها راهاندازي ميشود.
وي گفت: به اين ترتيب در تمامي CCUهاي بيمارستانها هر سكته قلبي كه بر اساس معيارهاي مشخص شده محرز شود، ثبت ميشود. براي راهاندازي اين سامانه پرسشنامهاي به صورت برنامه تهيه شده و بر روي كامپيوتر CCUهاي بيمارستانها نصب ميشود. به اين ترتيب اطلاعات وارد شده در پرسشنامه به صورت آنلاين يا آفلاين به مركز اطلاعات وزارت بهداشت (سپاس) منتقل ميشود و اين اطلاعات پس از سطح بندي مورد استفاده قرار ميگيرد.
*چند ماده غذايي مفيد براي كاهش كلسترول
مصرف چند ماده غذايي ساده اما سالم ميتواند كلسترول بد موجود در خون را از بين ببرد.
فيبر غذايي نقش مهمي در حفظ سلامتي بدن و محافظت بدن در برابر بيماريهايي مثل ديابت و بيماريهاي قلبي حفظ داراست. يكي از اين مواد خوراكي بلغور جو است. اين ماده به دليل دارا بودن نوع خاصي از فيبر به نام «بتاگلوكن» ميتواند در كاهش كلسترول موثر باشد.
بتاگلوكن نوعي فيبر قابل حل است كه به كاهش كلسترول بد خون كمك ميكند. خاصيت اين فيبر اين است كه كلسترول بد خون را كاهش داده اما تغييري در ميزان كلسترول خوب ايجاد نميكند. بلغور جو همچنين ميتواند خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را كاهش دهد.
مطالعات نشان ميدهد افرادي كه از كلسترول بالا رنج ميبرند با مصرف سه گرم فيبرغذايي قابل حل در روز مي توانند كلسترول خون خود را كاهش دهند.
دومين ماده خوراكي پيشنهادي دانه سويا است. پروتئين سويا بدن را در مقابل بيماريهاي قلبي محافظت كرده و مقدار كلسترول بد خون را به طور چشمگيري كاهش داده و كلسترول خوب را بالا ميبرد.
در سومين مورد ميتوان به چاي سبز اشاره كرد. چندين مطالعه انجام شده نشان ميدهد مصرف اين چاي از لخته شدن خون، افزايش فشار خون و افزايش ميزان كلسترول جلوگيري ميكند. چاي به دليل داشتن اسيد فوليك باعث ميشود خطر ابتلا به سرطان و بيماريهاي قلبي كاهش يابد.
آخرين مورد گياه اسپرزه است. اين گياه حاوي فيبر قابل حل و غيرقابل حل است. مصرف اين گياه سطح كلسترول خون را پايين آورد كه به دليل فيبر بالاي آن است.
*فيسبوك شما را افسرده ميكند
گروهي از متخصصان روانشناسي اجتماعي در دانشگاه اوتا والي در مطالعه جديدي هشدار دادند: هرچند امروزه استفاده از وب سايتهاي اجتماعي براي مطلع شدن از حال همديگر بسيار معمول شده اما اين روش ميتواند موجب افسردگي و غمگيني شما شود.
اين متخصصان ميگويند: استفاده بيشتر از اين قبيل سايتهاي اجتماعي از جمله فيسبوك باعث ميشود بيشتر مواقع باور كنيد كه ديگران شادتر از شما هستند چون اكثريت مردم ترجيح مي دهند تصاوير چهرههاي شاد و خندان خودشان را روي صفحاتشان بگذارند و تماشاي تصاوير شاد از ديگران، شما را تحت تاثير قرار ميدهد، به طوري كه تصور ميكنيد ديگران هميشه شاد هستند و زندگيهاي خوبي دارند.
اين در حالي است كه شما اغلب فراموش ميكنيد كه اينها فقط تصاويري هستند كه به دقت و از روي عمد از لحظههاي شاد و براي منتشر كردن روي سايت از سوي افراد انتخاب ميشوند در حالي كه در واقعيت تمام مردم در زندگيشان غم و شادي را در كنار هم تجربه ميكنند. اين تصاوير در واقع حسي دروغين را به بيننده منتقل ميكنند.
به گزارش روزنامه ديليميل، متخصصان با مصاحبه با 425 دانشجو به اين نتايج دست يافتهاند.
34/
کد خبر 94599
تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۸
- ۱ نظر
- چاپ
عدم تاثير داروهاي گياهي بر درمان ديابت، ديابت را جدي بگيريد، الصاق تصاوير جديد هشداري بر روي محصولات دخاني، مرگ سالانه103نفراز هرصد هزار ايراني براثرسكته قلبي،چند ماده غذايي مفيد براي كاهش كلسترول و فيسبوك شما را افسرده ميكند از مهمترین اخبار سلامت در هفته گذشته است.