به گزارش مشرق از ایسنا، طبق اعلام سازمان چاي کشور دو نيم ميليارد تومان اعتبار به منظور چاي خريداري شده در سال جاري پرداخت شده است و مدتي پيش نيز دو ميليارد تومان از محل اعتبارات دولتي بدين منظور اختصاص يافته است و هم اکنون پنج و نيم ميليارد تومان از مطالبات چايکاران باقي مانده است.
اين درحالي است که کشاورزان از عدم پرداخت به موقع مطالبات خود گلايه داشته و از اين که محصول خود را ارديبهشت ماه فروخته و تاکنون اعتبار آن را دريافت نکرده اند با مشکل مالي براي امرار معاش شان مواجه هستند.
به گفته مديرعامل اتحاديه چايکاران شمال کشور به دليل نبود حمايت از توليد چاي در کشور و هم چنين عدم پرداخت به موقع دستمزد کشاورزان از بابت محصول توليدي شان چايکاران دچار فقر بوده و براي امرار معاش خود با مشکل مواجه هستند.
ايرج هوسمي تصريح کرد: کشاورزان اکنون بايد علاوه بر دريافت دستمزدشان بايد براي اصلاح باغات چاي براي توليد آينده اقدام مي کردند اما همچنان اندر خم يک کوچه مانده و پس از گذشت 9 ماه از برداشت محصول همچنان در انتظار دريافت دستمزد کارگري اشان هستند.
به گفته وي طي يک ماهه اخير هيچ گونه اعتباري به چايکاران پرداخت نشده است و هم اکنون توليد کنندگان برگ سبز چاي حدود 16 ميليارد تومان مطالبه از دولت دارند.
اين درحالي است که علي محرر - رييس سازمان چاي- اعلام کرده بود ششم دي ماه امسال دو ميليارد تومان به حساب چايکاران واريز شده و دو و نيم ميليارد تومان ديگر نيز در هفته گذشته به کشاورزان پرداخت شده است و پنج و نيم ميليارد تومان باقي مانده تا پايان دي ماه پرداخت خواهد شد. گفتني است; امسال بيش از 131 هزار تن برگ سبز چاي از چايکاران به صورت تضميني خريداري شده که 24 درصد درجه يک و 76 درصد درجه دو بوده است که براساس نظر شوراي عالي اقتصاد، نرخ خريد تضميني در فصل زراعي امسال براي هر کيلوگرم برگ سبز چاي درجه يک 600 تومان و براي درجه دو 330تومان لحاظ شده است که کل مبلغ خريد برگ سبز چايکاران کشور50ميليارد تومان بوده و دولت موظف است 35ميليارد تومان آن را از منابع اعتباري خود و 15ميليارد تومان باقي مانده را کارخانه داران تامين و به کشاورزان بپردازد اما هنوز اين مبلغ پرداخت نشده است و در آستانه آماده سازي باغات چاي براي توليد سال آينده قرار داريم...