لیمو، نارنگی، ماهی، پرتقال و قارچ ینج خوراکی عمده ای هستند که خوردن آن ها در طول سال بویژه در ماههای سرد سال توصیه می شود. این پنج خوراکی فواید بسیاری برای بدن دارند و بدن را در برابر عوامل بیماری زا و عفونت ها مقاوم می کنند.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، مهمترین منبع تهیه مواد معدنی و پروتئین های ضروری بدن مواد خوراکی است هر چند که بدن می تواند از راه های دیگر مانند استفاده از نور خورشید هم برخی از مواد مورد نیاز بدن را تهیه کند اما همچنان دقت در تهیه و استفاده از مواد خوراکی مهمترین منبع کسب انرژی مورد نیاز برای ادامه زندگی است.

بر اساس پژوهش های مرکز سلامت عمومی بدن فرانسه، پنج خوراکی وجود دارد که عمدتا در فصل پاییز و زمستان می توان آن ها را تهیه کرد و برای کسب سلامت عمومی بدن و تندرستی باید در هفته دست کم دو وعده از ان را مصرف کرد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

1- پرتقال



این میوه بویژه پرتقال های توسرخ حاوی ویتامین بسیار مفید C هستند که بدن را در برابر میکروب و عوامل بیماری زای خارجی مقاوم تر می کنند. مطالعه جدی همچنان نشان داده است كه رژیم های غذایی سرشار از ویتامین C، به حفاظت در برابر بیماری های قلبی كمك می كند. این ویتامین از LDL  در برابر تخریب اكسیداتیو توسط رادیكال های آزاد حفاظت می كند. LDL  تخریب شده سبب انسداد شریان ها و ابتلا به بیماری های قلبی می گردد. میزان مورد نیاز ویتامین C برای خانم ها 75 و برای آقایان 90 میلی گرم در روز است.


2- نارنگی


نارنگی جهت لطیف كردن پوست دست و صورت، بهتر از سایر مرکبات عمل مى كند و نوع شیرین آن در تسكین اعصاب اثر بیشترى دارد. عده اى از پژوهشگران حوزه ی سلامت آن را به جاى پرتقال سلطان مركبات و شاه میوه ى زمستانى مى نامند. همچنین اشتها  را باز مى كند و به همین جهت است كه پزشکان توصیه مى كنند همیشه یکساعت قبل از غذا نارنگی میل نمایید تا معده ى شما را براى قبول و هضم غذا  آمادگی بیشتری داشته باشد .


3- ماهی




ماهی با دارا بودن 19 درصد پروتئین و جذب 99 درصد از این میزان پروتئین و همچنین چربی‌ها و اسیدهای آمینه ضروری بدن و ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم از نظر غذایی دارای ارزش بالایی است. همچنین در چند بیماری مانند ناراحتی‌های گوارشی و عروقی به‌عنوان یک دارو مطرح است. در گوشت ماهی بافت پیوندی کمتری در مقایسه با سایر گوشت‌ها وجود دارد و می‌توان گفت که تقریبا همه گوشت ماهی مصرف شده به وسیله بدن جذب می‌شود و به همین دلیل است که در بسیاری از بیماری ها، خوردن گوشت ماهی توصیه می‌شود.


4- قارچ



قارچ های خوراکی ( و البته نه سمی!) فواید بسیاری برای بدن شما دارند مثل رقیق کردن خون و جلوگیری از ایجاد و رشد تومورهای سرطانی. قارچ ها 80 تا 90 درصد آب دارند و خیلی کم کالری هستند. آنها مقدار کمی هم چربی و سدیم و 8 تا 10 درصد فیبر دارند و یک خوراکی ایده آل برای افرادی هستند که می خواهند وزن و فشار خون شان را کنترل کنند. همچنین در هر 100 گرم قارچ، حدود یک میلی گرم آهن وجود دارد. برعکس خیلی از مواد غذایی گیاهی قارچ دارای فیتات نیست. فیتات جذب آهن و بعضی مواد معدنی را در بدن کاهش می دهد. بنابراین آهن موجود در قارچ به سرعت جذب می شود.


5- لیمو



چکاندن چند قطره آب ‌لیمو روی غذا، کمک خوبی برای کاهش جذب سدیم خواهد بود . بسیاری از ما، مقدار ناسالمی از نمک سدیم را مصرف می‌کنیم که می‌تواند منجر به فشارخون بالا و افزایش خطر حملات قلبی گردد. مشخص شده در بسیاری از فرهنگ های غذایی ملت ها به طور متوسط، 7000 میلی‌گرم سدیم در روز است،  در حالیکه بدن، حداکثر به 2300 میلی‌گرم سدیم در روز، نیاز دارد. خوردن لیموترش فواید بسیار دیگری نیز دارند: تسکین گلو درد، تب بر و نیروبخش، تسکین دهنده درد، پاک کننده پوست، ضد شوره و بر طرف کننده خارش پوست سر، تقویت کننده حافظه و ... .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس