به گزارش مشرق، بیمارستان های مختلف بخش های مختلفی را برای بستری بیماران در نظر میگیرند اما بخش سی سی یو را در کلیه بیمارستان می توان یافت، بخشی که میگویند مختص افراد دارای بیماری قلبی است، اما به راستی چه افرادی در CCU بستری می شوند؟
آشنایی با سی سی یو (CCU)
واحد مراقبت عروق کورونری / قلبی ( CCU) بخشی در بیمارستان است که به مراقبت از بیماران زیر میپردازد:
سکته قلبی عارضهای فراگیر است که هر سال باعث مرگ هزاران نفر میشود. سکته قلبی (در اصطلاح پزشکی امآی) یا آنفارکتوس میوکارد یا حمله قلبی، عبارت از انهدام و مرگ سلولی دائم و غیرقابل برگشت در بخشی از عضله قلب (میوکارد) است که به علت از بین رفتن جریان خون و وقوع یک ایسکمی شدید در آن قسمت از قلب روی میدهد.
این توقف گردش خون ممکن است ناگهانی و بدون هیچ علائم قبلی نمایان گردد یا پس از چند حمله آنژینی (درد قفسه سینه) نمود یابد. عمدهترین دلیل سکته بستهشدن رگهای تغذیهکننده قلب است.
برای رفع انسداد غیر از دارو، از بالن و جراحی قلب باز (تعویض رگ مسدود شده) استفاده میشود.
بیشتر بخوانیم:
فوت عجیب مادری که فقط یک روز فرزندش را دید
آنژین ناپایدار چیست؟
آنژین ناپایدار؛ نوعی از آنژین صدری است که شرایط غیرطبیعی دارد.
تشخیص و تمییز آنژین ناپایدار از انفارکتوس غیر مشخص روی موج کیو بسیار مشکل است.
بهطور کلی میتوان گفت؛ درد ناحیه سینه میتواند بدون مقدمه ایجاد شود و همچنین آنژین پایداری که حتی در حالت استراحت توسط شخص حس شود، آنژین حالت ناپایدار به خود گرفته است.
آریتمی یا اختلال ریتم قلبی
آریتمی عبارت است از ریتم غیر طبیعی قلب که این حالت ممکن است تنها به شکل یک مکث موقت بوده و آنقدر کوتاه باشد که تعداد ضربان کلی قلب را تحت تاثیر قرار ندهد یا در عوض ممکن است سبب شود که ضربان قلب بسیار سریع یا بسیار آهسته باشد.
برخی آریتمیها سبب بروز هیچگونه علامتی نمیشوند. سایر آریتمیها ممکن است سبب بروز علایمی همچون سبکی سر یا سرگیجه شوند.
۲ نوع اصلی آریتمی وجود دارد: برادی کاردی زمانی رخ میدهد که ضربان قلب بسیار آهسته است (کمتر از ۶۰ ضربان در دقیقه).
تاکی کاردی هم زمانی ایجاد میشود که ضربان قلب بسیار سریع است (بیش از ۱۰۰ ضربه در دقیقه).
ویژگی بخش سی سی یو
ویژگی عمده بخش سیسییو در دسترس بودن دورسنجی (تلهمتری) یا پایش مداوم ریتم قلب بوسیله الکتروکاردیوگرافی است.
این کار امکان مداخله زودرس با داروها یا شوک قلبی و بهبود پیشآگهی بیماری را فراهم میکند.
بیماران دچار اختلال ریتم قلب، بیماران مبتلا حمله قلبی (انفارکتوس میوکاردی) یا آنژین ناپایدار (درد قلبی که برای نخستین بار به وجود آمده است یا نسبت به قبل تشدید شده است) به طور معمول در سیسییو پذیرش میشوند.
سایر دلایل بستری شدن در سیسییو شامل فیبریلاسیون دهلیزی، یک اختلال خاص ریتم قلب که عموماً بستری شدن برای آن ضروری خواهد بود، میشود و مواردی دیگر نیز مانند انسداد قلبی پذیرش در سیسییو یک درمان استاندارد است.
سیسییوها در دهه ۱۹۶۰ هنگامی به وجود آمدند که روشن شد که پایش دقیق بیماران بوسیله کارکنان به طور ویژه تعلیمدیده، احیای قلبی-عروقی و اقدامات پزشکی میتوانند مرگ و میر ناشی از عوارض بیماری قلبی-عروقی را کاهش دهند.
نخستین توصیف از سیسییو در سال ۱۹۶۱ بوسیله دکتر دزموند جولیان از جامعه قفسه صدری بریتانیا بیان شد که بعدها نخستین سیسییو را در درمانگاه سلطنتی در ادینبورو در سال ۱۹۶۴ بنیان نهاد.