دبير چهاردهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر دانشگاهي در جمع خبرنگاران با اشاره به انتظار دبيرخانه جشنواره از وزارت علوم تاکيد کرد تا اين لحظه ميزان بودجه جشنواره و نحوه تخصيص آن مشخص نشده است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، سيدجواد روشن دبير چهاردهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر دانشگاهي که با چند ماه تأخير فعاليت خود را آغاز کرده است و قرار است ارديبهشت 90 برگزار شود درباره وضعيت بودجه جشنواره و نحوه تخصيص آن گفت: جشنواره چهاردهم با تأخير کار خود را شروع کرد و اين زمان از دست رفته بايد صرف کارهاي زيربنايي، محتوايي و فکري مي‌شد. تنها را همان براي جبران اين بود که فعاليت بيشتري در دبيرخانه داشته باشيم. انتظار داشتيم به دليل اين زمان از دست رفته متوليان جشنواره حمايت بيشتري بخصوص در بخش بودجه داشته باشند.
وي تأکيد کرد: تا اين لحظه هيچ قراردادي براي برگزاري جشنواره و تفاهم نامه‌اي با ميزبان جشنواره که دانشگاه تهران است منعقد نشده است. هنوز ميزان بودجه جشنواره به صورت کتبي ابلاغ نشده و هيچ مبلغي هم به عنوان تن‌خواه در اختيار ما قرار نگرفته است. متأسفانه هيچ بودجه‌‌اي نداريم. صحبت‌هايي که روز اول با مسئولان داشتيم با آنچه حال اتفاق افتاده متفاوت است.
دبير جشنواره چهاردهم تئاتر دانشگاهي ايران با اشاره به قول داده شده از طرف مديران مربوطه مبني بر پرداخت مبلغي به دبيرخانه جشنواره و همچنين انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه تهران تا آخر مهرماه گفت: با وجود اينکه دانشگاه تهران ميزبان برگزاري جشنواره است اما سال گذشته اين دانشگاه براي در اختيار قراردادن سالن‌هاي نمايش خود به جشنواره مبلغي را دريافت کرد. حال که تالار مولوي هم زير مجموعه دانشگاه تهران شده اميدواريم که اين سالن‌ها به صورت رايگان در اختيار جشنواره قرار گيرند.
روشن معتقد است در ايام برگزاري جشنواره بين‌المللي تئاتر دانشگاهي ايران، دانشگاه‌ها بايد با نگاهي حمايتي سالن‌هاي خود را در اختيار جشنواره قرار دهند. وي افزود: هيچکدام از ارگان‌ها و نهادهاي دولتي با وجود تعريف بودجه‌هاي فرهنگي در بودجه‌هاي خود به تئاتر بودجه‌اي اختصاص نمي‌دهند. بخش عمده بودجه جشنواره نيز صرف هزينه‌هاي جاري مي‌شود و بخش ناچيز آن به عنوان کمک هزينه و جايزه به گروه‌ها و دانشجويان اختصاص پيدا مي‌کند که به نظر من اين ظلم است.
دبير جشنواره چهاردهم تئاتر دانشگاهي ايران با اشاره به حاشيه‌هاي ايجاد شده براي جشنواره تئاتر دانشگاهي ايران و حرف‌هايي که بعضا از سر دلسوزي نيست يادآور شد: وقتي ادعا مي‌شود که جشنواره تئاتر دانشگاهي ايران به خطا مي‌رود و اين باعث سخت‌گيري در نگاه متوليان مي‌شود. واقعيت اين است که اينگونه نيست و جشنواره تئاتر دانشگاهي ايران از سالم‌ترين جشنواره‌هاي تئاتري کشور است.
وي معتقد است جشنواره تئاتر دانشگاهي با 13 دوره برگزاري بايد تثبيت و کمتر بدنه اصلي آن دستخوش تغيير شود. روشن ادامه داد: در اين دوره با جابجايي دبيرخانه جشنواره و انتقال آن به خانه تئاتر دانشگاهي ايران مواجه شديم که اين جابجايي ما را با مشکلاتي مواجه کرد و نيازهاي اوليه ما هنوز فراهم نشده است. يکي از نکات مورد نظر وزارت علوم در اين جابجايي تجميع برخي فعاليت‌ها است.
روشن حوزه بين‌الملل تئاتر دانشگاهي ايران را طي سال‌هاي گذشته داراي ساختار نظام‌مندي ندانست و اظهار داشت: ما نيازمند راه‌اندازي واحدي ثابت براي بخش بين‌الملل جشنواره در خانه تئاتر دانشگاهي ايران هستيم تا در طول سال فعاليت‌هاي لازم در اين زمينه را انجام دهد.
وي با اشاره به ضعف در بخش انتشار کتب تخصصي در جشنواره تئاتر دانشگاهي تأکيد کرد: جشنواره تئاتر دانشگاهي بايد کتبي را منتشر کند که نياز تئاتر دانشگاهي باشد. متأسفانه ما در فرصت شش ماهه باقيمانده نمي‌توانيم کتاب مرجعي منتشر کنيم. به نظر مي‌آيد جاي ثابتي نظير خانه تئاتر دانشگاهي بايد مسئوليت انتشار کتب تخصصي را بر عهده بگيرد.
دبير چهاردهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر دانشگاهي ايران درباره برخي تغييرات در نظر گرفته شده در بخش مختلف جشنواره نسبت به دوره‌هاي گذشته گفت: سال گذشته براي اولين بار بخش مسابقه بين‌الملل در جشنواره گنجانده شد. بررسي‌هاي ما نشان داد که شرايط مناسب براي رقابت گروه‌هاي ايراني و خارجي به صورت يکسان و مناسب نيست. به همين منظور اين رقابت در اين دوره حذف شده و تنها نمايش‌هايي خارجي در جشنواره اجرا خواهند شد که معيار انتخاب ما هم کيفيت اين آثار خواهد بود.
روشن افزود: در بخش پژوهش با در نظر گرفتن نگاهي پژوهشي تنها مقالات پژوهشي با موضوع "اقتباس در تئاتر" پذيرفته مي‌شود و همچون سال‌هاي گذشته ترجمه در اين بخش پذيرفته نمي‌شود. همچنين در اين دوره علاوه بر دانشجويان، اساتيد دانشگاهي هم مي‌توانند شرکت کنند. در بخش نمايشنامه نويسي هم تأليفات و ترجمه‌هاي دانشجويي را مورد توجه قرار داديم.
وي درباره تغييرات بخش راديويي و بخش خياباني جشنواره گفت: در اين دوره تنها نمايشنامه‌هاي ايراني و دانشگاهي مي‌توانند در بخش نمايش‌هاي راديويي شرکت کنند. در بخش تئاتر خياباني هم بررسي‌ها نشان داده که ما گرفتار تکرار شده‌ايم. از اين رو اين بخش در جشنواره چهاردهم به صورت موضوعي با موضوع "دانشجو، دانشگاه، ايران پيش‌ رو" برگزار مي‌شود و بخش موضوعي "انقلاب و دفاع مقدس" را هم در تئاتر خياباني امسال داريم.
روشن با اشاره به مشکلات موجود براي تخصيص بودجه به صورت مستقيم به دانشگاه‌هاي آزاد و غير انتفاعي براي برگزاري جشنواره‌هاي منطقه‌اي تئاتر دانشگاهي گفت: طرح ما براي امسال اين است که يک جشنواره گسترده را با حداقل 20 اثر نمايشي برگزار کنيم و از اين جشنواره پنج تا شش نمايش به جشنواره چهاردهم تئاتر دانشگاهي راه پيدا کنند. اين جشنواره بهمن يا اسفندماه سال جاري و به احتمال زياد در دانشگاه شيراز برگزار خواهد شد. اگر دانشگاه شيراز ميزباني اين جشنواره را نپذيرد جشنواره در دانشگاه بوعلي همدان برگزار خواهد شد. اين ايده را هم داريم که آثار اجرا شده دانشگاه‌هاي شهرهاي مختلف در جشنواره با کمک هزينه وزارت علوم در دانشگاه‌هاي خود چند اجرا داشته باشند.
وي از انتشار کتابي حاوي عکس‌ها و پوسترهاي طراحي شده در دوره‌هاي گذشته جشنواره تئاتر دانشگاهي ايران خبر داد و گفت: به جاي بخش پوستر و عکس اين ايده را ارائه داديم که عکس‌هاي گرفته شده و پوسترهاي طراحي شده در دوره‌هاي گذشته جشنواره طي فراخواني جمع‌آوري و در قالب يک کتاب منتشر شوند. البته اين امر منوط به تأمين بودجه براي انتشار اين کتاب توسط وزارت علوم است.
دبير جشنواره چهاردهم تئاتر دانشگاهي اظهار اميدواري کرد اين دوره از جشنواره پر بار و ارزشمند و با حضور خانواده بزرگ دانشگاهيان ايران برگزار شود و مسئولان هم حمايت‌هاي لازم را از برگزاري جشنواره داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس