به گزارش مشرق به نقل از فارس، مراسم افتتاحيه بيست و چهارمين جشنواره بينالمللي فيلم کودک و نوجوان شامگاه گذشته در ورزشگاه قدس استان همدان برگزار شد.
بنا بر اين گزارش، برنامه افتتاحيه بيست و چهارمين جشنواره بينالمللي فيلمهاي کودک و نوجوان با پخش سرود ملي کشورمان و تلاوت آياتي از کلامالله مجيد و با اجراي آزاده نامداري آغاز شد که با دعوت از مهندس کرمرضا پيريايي استاندار همدان براي سخنراني همراه بود.
پيريايي گفت: برگزاري بيست و چهارمين جشنواره فيلمهاي کودک و نوجوان در همدان يک حرکت ويژه و آزموني بزرگ براي اجراي کار فرهنگي و هنري در مجموعه استانها است و استقبال اينچنين مردم در اين برنامه به مسئولان اميد ميدهد تا وظايف خود را بهتر انجام دهند.
* اهداي جوايز بخش فيلمنامهنويسي
پس از سخنراني استاندار همدان، جوايز بخش بخش فيلمنامهنويسي جشنواره کودک توسط مديرعامل بنياد سيمايي فارابي سيداحمد ميرعلايي اهدا شد.
در اين بخش ديپلم افتخار و پروانه زرين اين جشنواره به اثر فريدون دانشمند براي فيلمنامه بلند «شيراژ فنداک» و ديپلم افتخار به اثر ميثم صابري براي طرح پويانمايي «داستان حسني و گاوش» و ديپلم افتخار به اثر رحيمالله عليزاده براي فيلمنامه فيلم کوتاه «خالد» و ديپلم افتخار به اثر مهتاب صداقت براي فيلمنامه بلند «يک بعد از ظهر تابستان» داده شد.
* شمقدري: پيام جشنواره کودک، زندهبودن سينماي ايران است
معاون امور سينمايي گفت: براي امشب حرفهاي بسياري را آماده کرده بودم ولي از گفتن آنها پشيمان شدهام و ميخواهم حرفهاي ديگري بگويم.
جواد شمقدري در ادامه گفت: استقبال عظيم و پرشور خانوادهها فقط يک پيام دارد و اين پيام براي هنرمندان، فيلمسازان و مسئولان، پاسخ به آنها است که ميپرسند چرا سينماي ايران مرده است؟ کافي است اين جمعيت ديده شود تا بتوانيم جسارت خود را پيدا کنيم. پيام جشنواره کودک، زندهبودن سينماي ايران است. اين فرزندان منتظر فيلمها و آثار سينماگران اين مرز و بوم هستند و فقط فيلمسازان بايد به اين نياز فکر کنند و اين نياز را پاسخ دهند.
جواد شمقدري در ادامه افزود: پس مطمئن باشيد اين سالنها پر خواهند شد وقتي سالنها خالي است بايد خودمان را مؤاخذه بکنيم که فيلمهاي ما پاسخگوي اين کودکان، اين نوجوانان و خانوادههايشان نيست.
معاون امور سينمايي در مورد توجه به کودکان و نوجوانان گفت: بايد کودکان و خانوادهها را دريابيم. بايد به نياز و پرسش کودکان و نوجوانان پاسخ دهيم و فيلمهايمان را بر مبناي نياز آنان بسازيم.
وي با اشاره به کودکان و نوجوانان فلسطين گفت: جا دارد در شاديهايمان يادي از فرزندان فلسطين کنيم و بدانيم که آنها در طول روز به اين فکر ميکنند که آيا باز هم در کنار خانواده خود هستند يا خير؟
جواد شمقدري در پايان گفت: وظيفه داريم فرزندانمان را با چشمانداز 20 ساله آشنا کنيم و روحيه انقلابي، اسلامي را به آنان بياموزيم.
* نکوداشتها
بنابراين گزارش برنامه بعدي نکوداشت پيشکسوتان هنر از جمله مرتضي احمدي، عليرضا خمسه، اکبر عبدي و زنده ياد محمدباقر آشتياني بود.
مرتضي احمدي در مراسم نکوداشت گفت: هيچگاه با کودکان بيگانه نبودهام و سالهاي پيش براي کودکان کتابهايي نوشتهام از آن جمله ميتوان به گربههاي اشرافي، ننه قوزي و خرگوش دانا نام برد که خدمت کوچکي بود براي بچهها و دوبله کارهاي کودک از ديگر نشانههايي است که هيچگاه شما کودکان را فراموش نکردهام، چون شما هستيد که آيندهسازان اين مرز و بوم هستيد.
نکوداشت بعدي متعلق به عليرضا خمسه از هنرمندان سينما و تئاتر بود. در اين قسمت عليرضا خمسه بهروي صحنه آمد و از مردم براي اين نکوداشت تشکر کرده و گفت: سالهاي پيش رسم خوبي وجود داشت که براي کساني که از دنيا رفتهاند نکوداشت ميگرفتند ولي حال اين نکوداشت براي زندهها هم گرفته ميشود. مگر شما علائمي در وجود من ديدهايد که برايم نکوداشت گرفتهايد؟ من زندهام و سالهاي سال به کارم ادامه خواهم داد.
وي در ادامه کودکان را مخاطب قرار داد و گفت: يادتان باشد اين برنامه هر ساله در همدان و با نماد پروانه تشکيل ميشود و دليل آن، اين موضوع است که عمر پروانه کوتاه است ولي عمر شما طولاني... البته عمر کودکي شما نيز مثل عمر پروانه کوتاه است پس خواهشا مواظب عمر کودکي خودتان باشيد و از آن به درستي استفاده کنيد.
نکوداشت بعدي متعلق به اکبر عبدي بود که از غائبين برنامه افتتاحيه به شمار ميآمد.
نکوداشت محمد باقر آشتياني آخرين نکوداشت به شمار آمد که با گرفتن لوح تقدير توسط پسرش همراه بود.
* وزير ارشاد: اگر در فيلم کودک خطايي وجود داشته باشد، اثراتش تا سالها باقي خواهد ماند
بخش بعدي اين برنامه سخنراني سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بود.
حسيني در اين بخش در قالب صحبتي کوتاه عنوان کرد مراسم امشب جاي سخنراني نيست و من تنها به چند نکته کلي اشاره ميکنم کار براي کودک از اهميت ويژهاي برخوردار است و رسول اکرم(ص) و بزرگاني از جمله ابنسينا به اين موضوع توجه ويژهاي داشتهاند. نکته ديگر آن که اگر در اين فيلمها خداي نکرده خطايي وجود داشته باشد اثرات آن تا سالها باقي خواهد ماند اما در فيلمهايي که مربوط به بزرگسالان است خود افراد اهل نظر هستند و اين مشکل کمتر وجود دارد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين عنوان کرد: قطعا معاون سينمايي ارشاد به بحث حمايت از ساخت و اکران فيلمهاي کودک توجه ويژهاي دارد و البته آموزش و پرورش هم ميتواند در اين زمينه بسيار تاثيرگذار باشد.
حسيني در پايان با اشاره به جشنواره تئاتر کودک و جشنواره رضوي - که قرار است طي روزهاي آينده برگزار شود- اظهار کرد: اين جشنوارهها نشانه پويايي هستند که البته اين موضوع مورد تاکيد رئيس جمهور و مسئولان است و من اميدوارم با عنايتي که اکنون نسبت به استانها وجود دارد، در آينده وضعيت بهتري را شاهد باشيم.
از بخشهاي ديگر افتتاحيه ميتوان به اجراي داريوش فرضيايي عمو پورنگ و اميرمحمد در بخشهاي مختلف افتتاحيه و نورافشاني اشاره کرد.
اين برنامه ساعت 22:30 جمعه شب به اتمام رسيد.
کرمرضا پيريايي، سيداحمد ميرعلائي، محمود مسعودشاهي، شفيع آقامحمديان، پژمان لشکريپور، سعيد رجبي فروتن، بابک خانيان، عبدالله باکيده، بهمن حبشي، سيدمحمد قوام، محسن علياکبري، جعفر گودرزي، طهماسب صلحجو، ناصر باکيده، حميدرضا ديبايي و هنرمنداني چون مصطفي جمشيدي، رضا ناجي، گيتي خامنهاي، داريوش باباييان، مرتضي احمدي، محمد حاجيحسيني، محمد شيري، عليرضا خمسه، جليل فرجاد، اميرشهاب رضويان، احمدرضا اسعدي و... از جمله حاضران در اين مراسم بودند.
بيست و چهارمين جشنواره فيلمهاي کودک و نوجوان از تاريخ 16 الي 20 مهرماه در همدان برگزار ميشود.
کد خبر 9289
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۰
- ۰ نظر
- چاپ
اگر امروز سالنهاي ما خالي است پيش از اينکه ديگران را متهم کنيم بد نيست خود را زير سوال ببريم و توجه داشته باشيم که فيلمهاي ما با مضاميني که اين روزها مورد توجه قرار گرفته نميتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند.