کد خبر 9273
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۸۹ - ۱۴:۱۹

معاون وزير مسکن و شهرسازي با اشاره به اينکه يقينا در شروع برنامه براي کاهش اثرات بلاياي طبيعي نمي‌توان گفت شهر تهران ايمن است، تصريح کرد: در کشوري مانند ايران بايد هر لحظه انتظار بروز حادثه را داشته باشيم بنابراين در چنين شرايطي از دست دادن زمان خسارت جبر

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، دکتر محمود فاطمي عقدا ـ معاون وزير مسکن و شهرسازي ـ در يک نشست خبري با بيان اينکه نيازمند شکل گيري نهضت مقاو‌سازي در کشور هستيم، اظهار کرد: در کشور ما که ساخت و ساز و توسعه شهري با مسکن مهر شتاب گرفته برنامه‌هايي را در راستاي کاهش خطرپذيري در شهرها آغاز کرده‌ايم و همچنين اين امر در روستاها با نوسازي سالانه ‌200 هزار واحد از سال ‌1384 آغاز شده است.
وي با تاکيد بر اينکه هدف وزارت مسکن و شهرسازي ساخت ساختمان‌هاي مقاوم است، خاطرنشان کرد: کشورهاي در حال توسعه به علت نياز به بهره‌برداري از منابع اقدام به دخل تصرف در طبيعت کرده و با سرعت به ساخت و ساز مي‌پردازند و در نتيجه شرايطي رقم مي‌خورد که آثار بلاياي طبيعي افزايش مي‌يابد.
معاون وزير مسکن و شهرسازي با اشاره به اينکه برخورد با طبيعت نيازمند شناخت، برنامه‌ريزي و اقدامات اساسي است، خاطرنشان کرد: عدم آگاهي اجتماع از حادثه باعث مي شود يک حادثه طبيعي به فاجعه تبديل شود بنابراين کليه‌ي دولت‌ها در سطح مديريت کلان برنامه‌هايي را براي مقابله با سوانح طبيعي تدوين مي‌کنند.
فاطمي عقدا ادامه داد: فاصله بين برنامه‌هاي دولت و اجتماع حوادث را رقم مي‌زند بنابراين اگر جوامع نسبت به حوادث آگاهي کافي داشته باشند با برنامه‌هاي دولت همراه خواهند بود و در نتيجه مقابله با حوادث طبيعي تسهيل مي‌شود.
رييس مرکز تحقيقات ساختمان و مسکن گفت: در کليه‌ي جوامع تحقيقات گسترده در حال انجام است اما نتيجه اين تحقيقات در اجرا به خوبي به کار گرفته نمي‌شود زيرا فاصله بين جامعه و بخش اجرايي مانع از بکارگيري نتيجه‌ي تحقيقات مي‌شود.
وي با اشاره به اينکه از سال ‌2009 متوسط جهاني جمعيت شهري بر جمعيت روستايي فزوني گرفته است، تاکيد کرد: بنا به آمار سازمان ملل بيش از ‌40 هزار شهر در دنيا وجود دارد که خارج از استانداردهاي بين المللي ساخته و توسعه يافته‌اند و در نتيجه در برابر سوانح آسيب پذير هستند لذا سازمان ملل در برنامه‌اي بر استاندارد شدن ‌100 شهر به‌عنوان نمونه در دنيا تاکيد کرده است.
فاطمي عقدا با بيان اينکه تهران و مشهد در فهرست اين ‌100 شهر قرار دارند، ابراز اميدواري کرد: اين دو شهر بتوانند برنامه‌هاي کاهش خطرپذيري را اجرا کنند و همچنين تعداد شهرهاي کشور که به برنامه سازمان ملل مي‌پيوندند بيشتر شود تا بهره‌برداري از اين برنامه در کشور افزايش يابد.
معاون وزير مسکن و شهرسازي با بيان اينکه زلزله‌هاي ماه‌هاي اخير خسارت اقتصادي و تلفات انساني کمي داشته است؛ خاطرنشان کرد: اين امر نشانگر آن است که بازسازي‌ها و مقاوم سازي‌ها موثر بوده است.
وي با بيان اينکه در شهر تهران از گذشته کارهايي براي کاهش خطرپذيري انجام شده و نقشه‌ي خطرپذيري هم مشخص شده است، اظهار کرد: مطالعات آسيب پذيري نيز در حال انجام است.
رييس مرکز تحقيقات ساختمان و مسکن با بيان اينکه برنامه‌هاي کاهش اثرات سيل جواب داده است، اظهار کرد: امروزه شاهد کمترين اثرپذيري از بروز سيل در کشور هستيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس