به گزارش مشرق به نقل از تهران امروز، با گذشت 9 سال از آن تاريخ، مسئولان وزارت علوم در حال بازنگري آخرين جزئيات آيين نامه كرسي هاي آزاد انديشي هستند و وعده داده انداين آيين نامه تا آخر هفته جاري به دانشگاه هاي سراسر كشور ابلاغ شود. اين در حالي است كهرهبر انقلابدرطي سالهاي گذشته بارها و بارها بر لزوم تشكيل اين كرسي ها تاكيد كرده و از احتياج مبرم جامعه به تفكر آزاد انديشانه سخن گفته بودند. اما به رغم اين تاكيدات وزارت علوم بعد از گذشت 9 سال و پس از تاكيدهاي مكرر مقام معظم رهبري اين آيين نامه را بازنگري كرده است، اقدامي كه مي توانست يك سال بعد از صدور اين فرمان به منصه ظهور بنشيند و تا كنون نيز بعد از آزمون و خطاهايي كه در آن تجريه مي شد به ثباتي نسبي در دانشگاه ها دست پيدا مي كرد.
اين كرسي ها بايد بتواند با عملكرد قابل قبولي كه در دانشگاه ارائه مي كنند زمينه اي را فراهم كنند تا هم دانشجویان بتوانند نظرات، افکار و نقدهای سازنده خود را ارائه کنند و هم مسئولان بتوانند راه حل هایی برای اجرای بهتر کرسی های آزاد اندیشی ارائه کنند تا در شکل گیری کرسی ها و روند بهبود برگزاری آن اثربخش باشد.
جلیل دارا ، مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوري با اشاره به مهمترین و آخرین تغییرات اعمال شده در آیین نامه کرسی های آزاد اندیشی مي گويد: تغییرات اعمال شده به منظور ارتقاي کیفیت در برگزاری این کرسی ها، حرکت به سمت منویات مقام معظم رهبری با بهره گیری از استادان دانشگاه و موضوعات مهم و ارزشمند است.
وی با اشاره به تقویت هيات مرکزی کرسی های آزاد اندیشی مي گويد: این موضوع تازه ترین تغییر اعمال شده در آیین نامه کرسی های آزاد اندیشی است که سطح این هيات را ارتقا داد. از جمله این موارد
می توان به حضور برخی دستگاه ها از جمله بسیج اساتید و وزارت بهداشت در سطح این هيات اشاره کرد. دارا با تاکید بر چگونگی تشکیل جلسات هيات مرکزی کرسی آزاد اندیشی، اضافه کرد: جلسات هيات مرکزی کرسی ها با حضور حداقل نصف به اضافه یک تشکیل می شود.
داوران به تركيب كرسي ها اضافه مي شوند
جليل دارا درباره ديگر تغييرات كرسي هاي دانشگاهي مي گويد: الزام به حضور داور در كنار مجري يكي از تغييرات اعمال شده در اين آييننامه نامه است ،اين در حالي است كه تا پيش از اين فقط مجري در جلسات حضور داشت .
دارا درباره برخی وظایف داور، تاکید مي كند: جمع بندی نظرات ارائه شده در کرسی ها و نظارت بر آیین نامه جلسات کرسی های آزاد اندیشی از مهمترین وظایف داور به شمار می رود.
وي با اشاره به گسترش اجرای کرسی های آزاد اندیشی علاوه بر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی تاکید کرد: لازم است کرسی ها در موسسات پژوهشی دولتی و غیردولتی هم تشکیل شوند. این در حالی است که پیش از این به برگزاری کرسی ها در موسسات آموزشی اشاره نشده بود اما در آیین نامه جدید بر این موضوع تاکید شده است.
دارا همچنین از ارائه تسهیلات به برگزارکنندگان فعال کرسی های آزاد اندیشی خبر داد و با اشاره به ترکیب هيات مرکزی بازنگری آیین نامه گفت: معاونان دانشجویی و فرهنگی وزارت علوم، وزیر علوم، نماینده ولی فقیه در دانشگاه ها، یک عضو هيات علمی با مرتبه دانشیاری یا بالاتر، دانشجویان فعال و نماینده بسیج دانشجویی عضو هيات مرکزی جلسات کرسی ها هستند که بر کار بازنگری آیین نامه کرسی ها نظارت داشتند.
به نظر مي رسد تعلل وزارت علوم در برگزاري كرسي هاي آزاد انديشي در نزديك به يك دهه از صدور اين فرمان در حالي صورت مي گيرد كه رهبر انقلاب با صراحت از كم كاري متوليان اين موضوع گلايه كرده اند .
بيشتر از 9 سال از زماني كه رهبر معظم انقلاب رونق كرسي هاي آزاد انديشي در دانشگاه ها را مورد تاكيد قرار دادند، مي گذرد. ايشان هدف از برگزاري اين كرسي ها را انتقال تجارب ناشي از مباحث علمي و كاربردي با محوريت باروري علمي و انديشه عنوان كردند.