روحانی در مجلس

رئیس‌جمهور گفت: هدف آمریکایی‌ها از این فشارها که مستقیماً بر دوش ملت ایران و بر مردم منطقه و شرکت‌های تجاری و اقتصادی جهان است و هدف اصلی‌اشان به زانو درآوردن نظام پرقدرت جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در صحن علنی مجلس و پیش از تقدیم لایحه بودجه 98 به رئیس مجلس گفت:‌ در موعد قانونی بودجه 98 را تقدیم مجلس شورای اسلامی کردم.

وی همچنین با اشاره به درگذشت آیت‌الله هاشمی شاهرودی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:‌ این واقعه را به نمانیدگان مجلس حوزه‌های علمیه،‌ مقام معظم رهبری و بیت آن مرحوم تسلیت گفت.

رئیس‌جمهور همچنین میلاد حضرت مسیح را تبریک گفت.

بیشتر بخوانید:

ورود روحانی به مجلس برای تقدیم لایحه بودجه سال۹۸

روحانی ادامه داد: لایحه بودجه 98 در شرایطی تقدیم مجلی می‌شود که ما از اواخر سال گذشته با شرایط فشار و تحریم ظالمانه آمریکا مواجه شدیم. دی امسال پربرکتی برای مردم ما خواهد بود و همچنین بهمن ماه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را گرامی می‌داریم،  اما دی سال گذشته با مشکلاتی مواجه شدیم. همان حوادث دی ماه باعث شد آمریکایی‌ها با برداشت غلط و تصور ناروا اواخر دی ماه موضع‌گیری جدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران و توافق هسته‌ای اعلام کنند و بعد هم در هر مقطعی قدمی فریادی صحبتی کردند تا به خیال خامشان به اهداف مورد نظر خودشان دست پیدا کنند.

* هدف آمریکایی‌ها فشار به مردم ایران است

وی تصریح کرد: هدف آمریکایی‌ها از این فشارها که مستقیماً بر دوش ملت ایران و  بر مردم منطقه و شرکت‌های تجاری و اقتصادی جهان است و بر خلاف مقررات بین‌المللی هدف اصلی‌اشان به زانو درآوردن نظام پرقدرت جمهوری اسلامی ایران است. آمریکایی‌ها مانع بزرگشان را در این منطقه حساس ایران سرافراز و قدرتمند می‌بینند و لذا هرگاه که ما در پیشرفت‌های داخلی توانستیم حرکت بزرگی بوجود آوریم آنها خود را پیش روی ملت ایران قرار دادند.

رئیس‌جمهور با اشاره به تب و تاب بازار در 6 ماه اخیر گفت: آمریکایی‌ها دنبال دو هدف اصلی بودند،‌ یکی ناامیدی مردم ایران نسبت به آینده کشور و دیگری القای ناکارآمدی نظام بود که مردم تصور کنند دولت بر اوضاع مسلط نیست و به تعبیر برخی سایت‌ها و روزنامه‌هایی که متاسفانه گاهی تعبیرهایشان نادرست و ناپسند است گفتند دولت کشور را رها کرده است و اقتصاد کشور از کنترل خارج شده است. حتی دیدید بعضی‌ها که اقتصاد هم کمی بلد هستند از "اَبَرتورم" حرف زدند و بعضی‌ها ار اینکه ایران به زودی ونزوئلا خواهد شد در روزنامه‌ها نوشتند و تلاش کردند مردم را ناامید کنند و دولت را ناکار آمد کنند هرچند ممکن است اینها هدف سویی نداشته باشند اما دوستانی که در زمان سختی حرف دشمن را تکرار می‌کنند متاسفانه آثارش برای ملت و نظام خطرناک خواهد بود.

* بیشترین سود را سوداگران و دلال‌ها می‌برند اما کمترین مالیات را آنها می‌دهند

روحانی با انتقاد از بی‌توجهی به بخش خصوصی گفت: اگر بخش خصوصی در کشور فعال بود و بار بودجه بر دوش نفت نبود اثر تحریم کمتر بود. در مالیات مشکل داریم،‌ رئیس سازمان برنامه و یودجه اعلام کند  چه کسانی از معافیت معاف هستند و کدام بنگاه‌ها مالیات نمی‌دهند. مردم باید با شفافیت و با صراحت بدانند. بیشترین سود را سوداگران و دلال‌ها می‌برند اما کمترین مالیات را آنها می‌دهند. باید نظام مالیاتی را تسهیل کیم، نه اینکه از مالیات دهنده در شرایط رکود مالیات بیشتری بگیریم بلکه پایه مالیاتی را گسترش دهیم و این پایه باید شامل همه شود و هرکه درآمد بیشتری دارد باید مالیات بیشتری بدهد. هرکه بامش بیشتر برفش هم بیشتر. مالیات و عوارض گمرکی امسال در بودجه 98 شرایط مناسبی دارد و 153 هزار میلیارد تومان بودجه سال آینده ما را بخش مالیاتی و عوارض گمرکی تشکیل می‌دهد.

رئیس‌جمهور با یادآوری نقدهای صورت گرفته به بودجه 97 در سال گذشته اظهار داشت: امسال هم مردم ما پس از انتشار بودجه حرف بزنند، اشکال و نقد کنند. یک قدرتی در کشور ما است که آن باید کشور ما را از دست مشکلات نجات دهد و آن قدرت مردم وافکار عمومی است.

وی بر همین اساس خاطرنشان کرد: در برخی حوزه‌ها دولت و مجلس توان ندارند، با هم،‌ هم  تلاش کنیم باز هم توان نداریم. از ما و شما توانمندتر، ملت بزرگ ایران و افکار عمومی است و افکار عمومی می‌تواند ما را مجبور کند که راه درست را انتخاب کنیم و این در گرو این است که داده‌های ما در اخیتار مردم قرار گیرد و همه باید بدانند چه کسانی بودجه می‌گیرد، از خودم شروع می‌کنم چرا بعضی وزارتخانه‌های ما چند دانشگاه و دانشکده و پژوهشکده  دارند. مگر بیشتر از یک آموزش عالی باید داشته باشیم. یک آموزش عالی است و باید تمام بخش‌ها یا منهل شوند و یا ادغام شوند. 

رئیس‌جمهور گفت:‌ جای شرمندگی است که یک لیسانسیه دکتری صادر می‌کند. خودش سوادش لیسانس است  اما زیر دکتری را امضا می‌کند. این یعنی آموزش عالی ما در مسیر درست قرار ندارد. هر دستگاهی اموزش عالی دارد و هرکسی دانشکاه و استاد و دانسجو دارد و مدرک صادر می‌کند.

روحانی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: نمایندگان عزیز در تبصره 21 بودجه به این مسئله اشاره کردیم، خواهش می‌کنم شما هم یاری کنید و این قدم مهم را برداریم. ما خدمات را گران به مردم می‌دهیم ما یعنی دولت. دولت خدمات را گران به مردم ارائه می‌کند. اگر شما می‌خواهید از گرانفروشی صحبت کنید نام دولت را در این لیست بگذارید.

وی با بیان این مطلب که از توانمندی دولت برای سال آینده بیشتر استفاده کنیم، گفت: ما ثروت و دارایی زیادی داریم اما آن را در گاوصندوق گذاشته و قفل کردیم. دولت دارای با ارزش‌ترین زمین‌ها در داخل شهرها و در کنار شهرها و در مناطق مختلف کشور است. این زمین‌ها قفل است. ما به استانی رفتنم یک زمین بسیار وسیعی کنار شهر بود، پرسیدم این زمین برای چه کسی است؟ گفتند فلان وزارتخانه برای طرحی مالک آن است و از 30 سال پیش زمین را گرفته و می‌خواهد 40 سال بعد طرحی را پیاده کند. نباید اینگونه باشد.

* شستا به بازار سرمایه خواهد آمد

رئیس‌جمهور اضافه کرد: ما باید دارایی‌ها را مولد کنیم نه منجمد. دارایی‌ها را منجمد کردیم، بانک‌های ما املاک غیرمنقول در سراسر کشور دارند و اینها نمی‌فروشند، بعد می‌گوییم بانک نقدینگی ندارد. همه و تمام دولت باید ملزم شوند اموال خود را عرضه کنند. با قولی که وزیر جدید کار داده است سال 98 سال عرضه بنگاه‌های اقنصادی به بازار سرمایه خواهد بود و انشاالله همه "شستا" به بازار سرمایه خواهد آمد. البته ممکن است برخی ضرر کنند هیئت مدیره‌ها و مجامع مختلف،، داستان‌هایی وجود دارد ما باید همه توان خود را به کار بگیریم. دولت ثروتمندو قدرتمند است.

روحانی با بیان اینکه دولت ثروتمند و قدرتمند است، اظهارداشت: بخش نفت‌ما می‌تواند به میدان بیاید  و اعتبار نفت به اندازه دولت است و بعضی از شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی گاهی بخش نفت را بهتر از کل دولت و وزارت دارایی می‌پسندند. این نفت قدرتمند باید به صحنه بیاید. باید سرمایه‌گذاری‌های جدید شروع شود. اگر امروز آمریکا جلوی سرمایه‌گذاری خارجی را گرفته است باید سرمایه‌گذاری‌های داخلی را با مشوق‌های لازم و سرمایه ایرانیان خارج از کشور جذب کرد.

وی خاطرنشان کرد: اخیراً در شورای عالی امنیت ملی با مصوبه‌ای که داشتیم کار تمام ایرانی‌های دو تابعیتی را تسهیل کردیم و برخی از مقررات را اصلاح کردیم. و این مصوبه شورای عالی امنیت ملی را ابلاغ کردیم که هیچ ایرانی‌ برای ورود به ایران، تلاش در ایران و فروش اموالش ولو دو تابعیتی هیچ مشکلی نداشته باشد. این اقدام بزرگ شورای عالی امنیت ملی در ماه‌های اخیر به این دلیل بود که بتوانیم سرمایه ایرانیان را جذب کنیم.

روحانی با بیان اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت برای سال 98 قول هایی داده که در بودجه هم بخشی از آن منعکس شده است، گفت: تکمیل بیش از 2 هزار بنگاه اقتصادی و صنعتی نیمه تمام توسط این وزارتخانه تعهد شده است؛ بیش از 2 هزار هم بازسازی می‌شود و 20 هزار میلیارد تومان هم تسهیلات برای این کار در نظر گرفته شده است؛ برنامه ما در سال آینده این است که بیش از 4 هزار واحد صنعتی را فعال کنیم.از اول بودجه تعدادی از نمایندگان محترم با هم بحث می‌کنند که بحث نان نیست، بحث‌ اینها بحث آب است و آب به عنوان یک مسأله مهم در کشور مطرح است و دولت در این راستا وظیفه دارد.

رئیس جمهور اظهار داشت: وزارت نیرو  و کارگروه 3 نفره متشکل از وزیر نیرو، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان محیط زیست، موظفند مشکل آب را حل کنند؛ در اینجا به نمایندگان مجلس قول می‌دهم که شورای عالی آب را هم در باقیمانده سال و سال آینده بیشتر تشکیل دهیم. وقتی دولت اعلام می‌کند، یکجایی باید احیاء شود، فقط مختص آن مکان نیست بلکه وظیفه دولت، نسبت به تمام کشور، مساوی است، همان‌قدر که برای ما زاینده رود مهم است، کارون هم اهمیت دارد؛ همانقدر که دریاچه ارومیه مهم است، هامون هم اهمیت دارد؛ ممکن است دولت بر مبنای اولویت‌ها قدم‌هایی را بردارد، اما دولت تنها به یک استان یا یک محله یا یک منطقه یا یک بخش ایران تعلق ندارد بلکه دولت به عنوان خادم، نوکر همه ملت ایران است.

رئیس جمهور افزود: راجع به رود کارون اقدامات بسیار مهمی انجام دادیم و از وزارت نیرو می خواهم لیست آن را منتشر کند که چه مقدار جلوی آلودگی‌ها را گرفتیم و خواهیم گرفت؛ کارون تنها نقش حیاتی برای مردم خوزستان ندارد. کارون رودخانه حیات ملی است و ما را به خلیج فارس متصل می‌کند.  دولت نسبت به معضل آب و مشکل آب برای همه مناطقی که حاد و بحرانی هستند، تصمیمات اساسی خواهد گرفت و خواهش می‌کنم نمایندگان محترم راجع به این مسأله نگران نباشند؛ حتماً و بی‌تردید به فکر همه مناطق کشور و استان‌های عزیز خواهیم بود؛ همانطور که باید برای اصفهان دلسوزی کنیم باید برای یزد، کرمان، سمنان، خوزستان و قم و برای همه کشور دلسوز باشیم.

روحانی با تاکید بر اینکه آب به عنوان یک مسأله مهم و اساسی برای ما مطرح است. بنابراین این مشکل را باید حل کنیم و این مشکل را حل می‌کنیم، گفت: بودجه در اختیار شما است. به هر حال در بودجه اقداماتی که باید انجام بدهید، را تلاش کنید و انجام دهید و ما نیز اقدامات لازم را انجام خواهیم داد. بنابراین برای اینکه بتوانیم از معضل عبور کنیم، دولت باید همه توان خودش را بکار بگیرد و در کنار دولت، مجلس نیز باید همه توان خود را بکار بگیرد و باید از توانمندی خودمان برای شرایط بهتر سال آینده استفاده کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در سیاست بودجه‌ای سال آینده همانند سیاست بودجه‌ای سال گذشته، چند نکته برای ما بسیار مهم است، ادامه داد: اولین مسأله در تحریم، فشار به اقشار جامعه بویژه دهک‌های پایین جامعه است که به اینها فشار بیشتری وارد می‌شود چراکه شرایط تورمی در ماه‌های گذشته، شرایط مناسبی نبود و مردم به زحمت افتادند و در این شرایط باید برای اقشار ضعیف جامعه برای سال آینده و بودجه سال آینده تصمیم‌گیری‌های مهمی را اتخاذ می کردیم که این کار را در بودجه سال آینده انجام دادیم.

روحانی گفت:‌  اولاً برای کالاهای اساسی، درمان و تجهیزات پزشکی در سال 97، 13 میلیارد دلار با دلار 4200 تومان در نظر گرفتیم و برای سال آینده این رقم را به 14 میلیارد دلار با همان قیمت افزایش دادیم. یعنی قیمت دلار در سال آینده برای همه کالاهای اساسی ما 4200 تومان خواهد بود. رئیس جمهور تاکید کرد: خواهش می‌کنم از بخش های عمومی، غیردولتی و همه بخش های اقتصادی کشور تا در این زمینه متعهد باشند و مردم ما را کمک و یاری کنند و دولت به سهم خودش در این زمینه یک قدم بسیار بزرگ برداشته است.

وی تاکید کرد: قدم دوم در بودجه سال آینده برای معیشت مردم و بخش هایی از جامعه است که حقوق ثابت از جمله حقوق بگیران شاغل، بازنشسته و مستمری‌بگیران هستند و دولت تصمیم گرفته حقوق شاغلین، بازنشسته‌ها و مستمری‌بگیران را سال آینده 20 درصد افزایش دهد تا باری که بر دوش مردم قرار گرفته است مخصوصاً آنهایی که حقوق ثابت دارند، کاهش پیدا کند.

 رئیس‌جمهور با اشاره به اختصاص بسته های حمایتی برای اقشار نیازمند جامعه و با تاکید بر اینکه مردم باید بدانند که دولت هم به فکر است و هم همه توان خود را بکار خواهد بست، گفت: تصمیم گرفتیم  اقدامات جبرانی یا حمایتی را برای تامین کالاهای ضروری انجام دهیم که پرداخت آن یک بار انجام گرفت و امیدوارم یک نوبت دیگر هم تا پایان سال انجام دهیم و سال آینده هم این روند ادامه خواهد داشت.

روحانی در ادامه سخنان خود از "تولید" به عنوان مسئله دوم یاد کرد و با بیان اینکه تولید امروز در بعضی از بخش ها با مشکل مواجه است، افزود: تولید هم از نظر  میزان کالا در بازار و هم برای صادرات و هم برای اشتغال کشور بسیار مهم است. در هشت ماه امسال 31.5 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم که نسبت به پارسال حدود 13 الی 14 درصد بیشتر بوده است و واردات نیز حدود 12 درصد نسبت به مشابه پارسال کاهش یافته است پس تراز ما نزدیک 1.9 مثبت بوده و از یک نظر خوشحال‌کننده است .

روحانی گفت: وقتی واردات کاهش پیدا می‌کند، در بخش مربوط به کالاهای مصرفی عمدتا با کاهش مواجه می شویم که معمولاً خیلی مشکل ایجاد نمی‌کند اما در بخش کالاهای واسطه‌ای که در آنجا سرمایه گذاری می شود باید مراقبت کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دو تصمیم مهم در این زمینه اتخاذ کردیم، گفت: تصمیم قبلی این بود که تمام واردکنندگان می توانند بدون ثبت سفارش، مواد اولیه مورد نیاز برای تولید و کارخانجات را در مناطق آزاد وارد کنند که این تصمیم مهمی بود و برای ما اهمیت داشت.

رییس جمهور اشتغال را بعنوان سومین اقدام مورد تاکید قرار داد و گفت: ‌سازمان برنامه و بودجه مکلف شد که با تمام دستگاه‌های اجرایی بتواند با یک توافقی که بین هم مبادله می‌کنند برای اشتغال سال آینده ، یک حرکت بهتری داشته باشیم. در این راستا بخش مسکن بار سنگینی بر دوش گرفته است البته مسکن که می‌گویم شما هنوز جدا نکردید و راه و مسکن و شهرسازی همه چیز با هم است مثل صنعت و بازرگانی که هنوز جدا نکردید و البته ما هنوز در انتظاریم که مجلس شورای اسلامی کمک کند تا بتوان کشور را در شرایط بهتری اداره کرد.

وی افزود: در بخش مسکن، وزیر مسکن و وزیر راه و شهرسازی قول داده که در دو سال آینده 400 هزار واحد مسکونی برای بازسازی بافت‌های فرسوده و یا ایجاد مسکن و 500 هزار برای تکمیل آنها مجموعاً 900 هزار اقدام کند این اقدام برای اشتغال و صنعت مسکن تأثیرگذار خواهد بود. در بخش مربوط به گردشگری، هم برنامه و بودجه کمک کرده و هم قول بخش گردشگری ما این است که بتوانیم جاذبه گردشگری را زیاد بکنیم، هم در بخش جاری و هم در بخش سرمایه‌گذاری،  سازمان برنامه و بودجه نیز بودجه خوبی گذاشته است. بنابراین مسأله اشتغال برای ما بسیار مهم است و این را با کمک وزارتخانه‌ها و بخش‌های مربوطه ادامه خواهیم داد.

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اینکه در بخش آب تلاش ویژه‌ای هم برای کاهش مصرف آب و هم برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی خواهیم داشت، گفت: در بخش کشاورزی برای کاهش مصرف آب اقدامات خوبی انجام شده و ان شاء الله سال آینده این اقدامات ادامه پیدا می‌کند. در بخش کشت گلخانه‌ای تا اول دولت یازدهم 8 هزار هکتار  داشته‌ایم و امروز این رقم به 15 هزار  رسیده که این یعنی دو برابر شده است. در طول این 5 سال کشت گلخانه‌ای ما 2 برابر شده است و به معنای صرفه‌جویی در آب است.

روحانی افزود: وزارت نیرو تصمیم دارد نرخ خاصی را برای 2، 3 ماه مصرف آب در نظر بگیرد که در دولت بحث می‌شود و این هم برای صرفه‌جویی و تعادل در مصرف آب است.برای آب شیرین‌کن‌ها و انتقال آب به دشت مرکزی حتماً سال آینده تلاش خواهیم کرد  و همه اینها می‌تواند هم بخش اشتغال و هم بخش مشکلات اجتماعی ما را حل کند.

وی با بیان اینکه محیط زیست برای ما اهمیت ویژه دارد و نسبت به مسأله محیط زیست برای سال آینده اقدامات ویژه خواهیم کرد، افزود: ما آب را از دریا شیرین  و منتقل می‌کنیم؛ این حساسیتی که نمایندگان محترم راجع به آب دارند، یک حساسیت درستی است. موضوع آب، موضوع بسیار مهم و  حیاتی است؛ همه استان‌ها و مناطق حساس‌اند و دولت باید به نیاز ملت ایران کامل توجه داشته باشد. در بخش محیط زیست برای سال آینده، بودجه جاری‌ و بودجه عمرانی را ویژه در نظر گرفتیم کما اینکه در بخش پژوهش و آموزش عالی هم اقدامات ویژه‌ای انجام دادیم.

روحانی با اشاره به اینکه بودجه امسال را در مجموع با 407 هزار میلیارد تومان، دو سقفی کردیم، گفت: در سقف اول 4 هزار و 700 هزار میلیارد تومان و در سقف دوم دو تا 20 هزار میلیارد تومان دیگر در صورت کسب منابع جدید که در بودجه آمده است، خواهد بود. در هفته‌های اخیر بودجه را اصلاح کردیم و در بودجه‌ای که برای 15 آذر آماده کرده بودیم با دستوراتی که مقام معظم رهبری دادند، اصلاحاتی انجام دادیم،  بودجه‌ای که امروز تقدیم می‌شود بودجه‌ای است که با این اصلاحات انجام گرفته است و بودجه عمرانی هم در سال آینده 62 هزار میلیارد تومان خواهد بود.

روحانی ادامه داد: امیدوارم با تلاش نمایندگان محترم بتوانیم بودجه را در بهمن ماه برای تدوین آیین‌نامه‌ها در اسفند و همچنین اجرای آن برای سال آینده از مجلس دریافت کنیم. سال آینده، اولین سال دهه پنجم و این بودجه برای اولین سال دهه پنجم انقلاب است؛ در سال آینده در دهه پنجم انقلاب اولین انتخابات مهم، یعنی انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام خواهد شد که این هم ان شاء‌الله برای ما مبارک خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • پژمان IR ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۴
    10 0
    از پر کشیدن قیمت مرغ، آجیل و ... کاملاً مشهوده !!!
  • IR ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۴
    4 0
    خدا ب دادمون برسه با اين جمله...
  • IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۴
    7 0
    کاملا موافقم.دولت کشور رو رها نکرده بلکه داره دو دستی هلش میده به لبه پرتگاه !
  • IR ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۴
    1 0
    استاد وعده دادن ......
  • رهگذر IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۴
    0 0
    تا ب این حد فضاحت و بدبختی رو فقط میشه در کشورهای عربی دید که به صورت پادشاهی و کاملاً دیکتاتوری اداره میشه. جالبه بدونید که در ایران هم همین اتفاق افتاده و رییس جمهور فقط انتخاب میشه و در طی 8 سال هر کاری که خواست میکنه و چه کسی جلودارشه؟
  • IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۴
    0 0
    دلال قدیمی شده الان ارز دولتی بگیری سود میبری
  • DE ۱۸:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۴
    0 0
    تکرار ماجرای «خزانه خالی»؛ توسط روحانی .این بار برای «ذخیره اسکناس ارزی» تشویش اذهان عمومی با چه هدفی صورت می‌گیرد؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس