سرنخ های سیاسی و امنیتی انفجارهای سوریه وعراق نشان می دهد که دست های مشترکی با کشتار مردم بی گناه منطقه به دنبال تحقق توطئه های خونین خود در منطقه است.

 به گزارش مشرق، پنج شنبه دو هفته پیش (1 دی ماه) بود که حملات متعدد تروریستی در شهرهای متعدد عراق باعث شهادت دهها تن از شیعیان این کشور شد، در این انفجارها که با خودروهای بمب گذاری شده و بمب های دست ساز انجام شد، 68 نفر به شهادت رسیده و 183 نفر دیگر نیز زخمی شدند. یک روز بعد (جمعه 2 دي) وقوع دو انفجار یکی در مقر سازمان اطلاعات اين كشور در منطقه كفر سوسه و دیگری در اداره امنيت در نزديكي ميدان "گمرك" مردم سوریه  شهر دمشق را غافلگیر کرد، اين حملات با استفاده از دو خودروي بمب گذاري شده و به فاصله یک دقيقه ازهم صورت گرفت و 44  نفر کشته و 166 زخمی برجای گذاشت.

پنج شنبه گذشته نیز انفجارهای متعدد در بخشهای مختلف عراق باعث کشته شدن 67 نفر و زخمی شدن 138 نفر دیگر شد، دو سوم از این کشته‌ها مربوط به حمله تروریستی صورت گرفته علیه زائران شیعه‌ای بود که به منظور شرکت در مراسم عزاداری اربعین حسینی در حال رفتن به کربلا با پای پیاده بودند. دقیقا یک روز بعد سناریوی دو هفته پیش سوریه نیز تکرار شد و در یک حمله انتحاری در محله "المیدان" در دمشق، ۲۵ نفر کشته و نزدیک به ۵۰ نفر زخمی شدند که اغلب آنها غیرنظامی بودند. البته انفجارها و اقدامات تروریستی علیه این دو کشور تنها به این موارد ختم نشد، اما اینها قطعا بزرگترین اقدامات ترویستی بود که در دوره اخیر علیه این کشورها صورت گرفته است. نحوه انجام این اقدامات تروریستی و اشتراکات زمانی آنها و همچنین اهداف مورد توجه از این حملات این اعتقاد را تقویت می کند که قطعا هر چهار انفجار از یک نقطه سرچشمه گرفته و اهداف مشخصی را دنبال می کنند که در یک راستا است.

 مقاومت اساسی ترین هدف اقدامات تروریستی در سوریه و عراق

هادی محمدی کارشناس و تحلیلگر مسایل استراتژیک در گفتگو با مشرق ابراز داشت که اتفاقات عراق و سوریه در نگاه کلان از یک پروژه سرچشمه می گیرد و آن پروژه آمریکایی است که به دنبال ناامن کردن و ایجاد بی ثباتی در تمام کشورهایی است که نظامی های سیاسی آنها مخالف با طرح ها و توطئه های آمریکا واسرائیل در منطقه هستند.

وی گفت که ابزارهای این اقدامات در عراق و سوریه متفاوت است، اما هدف از آنها یکی است، در عراق جریان های مخالف دولت، با هویت های بعثی و القاعده و سلفی در چند سال اخیر یک ناامنی دوره ای را در عراق ایجاد کرده اند و موقعیت بی ثباتی را در این کشور گسترش داده اند، این موضوع می تواند نقش آینده عراق به عنوان یکی دیگر از حامیان قوی محور مقاومت را تحت تاثیر قرار دهد و آنها را در انزوای دست و پنجه زدن در چالش های امنیتی داخلی به جای ایفای نقش منطقه ای قرار دهد، البته این پروژه به دنبال این است که این فضا را به سوریه منتقل کند و به نوعی فرسایش در درون دولت این کشور ایجاد کند. آمریکا و اسرائیل با تحمیل اقدامات تروریستی به دولت سوریه می خواهد این کشور را در مقابل خود تسلیم کند و دمشق دیکته های آمریکا و اسرائیل را در منطقه بپذیرد، البته این حداقل چیزی است که آمریکا و اسرائیل از سوریه انتظار دارند و در مراحل بعد می خواهند این کشور را تجزیه کرده و نقش منطقه ای آن را از بین ببرند.

البته در این راستا غرب نگاه کلان تری دارد و می خواهد دولت لبنان را نیز وارد بازی کند، به همین منظور بان کی مون دبیرکل سازمان ملل در مأموریتی مشخص شده از سوی غرب به بیروت گسیل می شود تا بتواند دولت این کشور را علیه سوریه و محور مقاومت تحریک کند.

بان کی مون در حالی از 13 ژانویه  سفر سه روزه خود به لبنان را آغاز می کند که هیچ برنامه ای برای دیدار با نبیه بری رئیس پارلمان لبنان و یا دیگر گروه های شیعه حاضر در دولت برای خود ندارد، کارشناسان معتقدند که وی در این سفر سعی خواهد کرد تا با طرح ادعاهای اختلاف افکنانه میان سوریه ولبنان نظیر تجاوزهای سوریه و ربایش معارضان سوری و قاچاق سلاح، تجاوزهای مکرر به نیروهای یونیفل و پرتاب موشک به سوی دشمن اسرائیلی روابط میان دو کشور را تیره کند. بان کی مون در این دیدار می خواهد طرح محاصره حزب الله لبنان را در این کشور اجرایی کند

 گروه های سلفی ابزار بی اراده غرب در منطقه

 شاید بتوان گفت اولین سرنخ حوادث تروریستی اخیر در سوریه و لبنان القاعده است، نحوه اجرای عملیات انتحاری و انفجارها از یک سو و وجود اطلاعات امنیتی از سوی دیگر و همچنین اظهارات سران عراق و سوریه نشان می دهد که القاعده در هر چهار انفجار اخیر دست داشته اند.

تردیدی نیست که تشکیل القاعده و سایر جنبش های جهاد گرای سلفی یکی از حربه هایی بود که آمریکا برای امنیتی کردن فضای منطقه و تسلط بر مقدرات آن ایجاد کرد. این سازمان ها برگه ای در دست آمریکا و غرب است تا هر گاه بخواهند با رو کردن آن سیاست ها و منافع خود را در منطقه دنبال می کنند. آمریکا در همین راستا قبل از خروج از عراق صدها تن از زندانیان القاعده را از زندان‌ها آزاد و از طریق مرزهای عراقی وارد سوریه کرد؛ آنها حتی شماری از عناصر القاعده را که اخیرا در لیبی به کار گرفتند و پس از تمام شدن ماموریتشان به سمت سوریه گسیل کردند.

هادی محمدی القاعده و سایر جریان های سلفی را از مهم ترین بازوهای اجرای طرح های آمریکا و اسرائیل در منطقه می داند و تاکید می کند که اتفاقات اخیر عراق علاوه بر رسالت کلی القاعده ناشی از فعالیت های طارق الهاشمی معاون رئیس جمهور این کشور است که به اتهام حمایت از گروه های تروریستی تحت تعقیب قرار دارد. وی تاکید کرد که تشکیلات الصحوه و سایر گروه های تروریستی عراق قبلا از سوی آمریکایی ها برای منافع خاص ایجاد شده است، البته در دوره ای گروه الصحوه در مقابله با القاعده و سلفی ها به کار گرفته شد تا رویکردهای القاعده در تعامل بیشتر با آمریکا اصلاح شود، درگیری آنها باعث شد تا آنها به طور موقت از عرصه امنیتی عراق خارج شوند، اما در زمان خروج آمریکا از این کشور این گروه ها به طارق الهاشمی وصل شدند، چرا که منافع دو جانبه ایجاب می کرد که آنها با هم فعالیت کنند، از سویی طارق الهاشمی در اوضاع جدید به عنوان پایگاه مردمی و ابزار امنیتی بود و این گروه ها نیز می توانستند از موقعیت هاشمی در قدرت عراق استفاده کنند، این همکاری پیشتر نیز صورت گرفته بود و این گروه ها برای هاشمی فعالیت هایی را انجام داده بودند، پرونده اتهامات هاشمی به همین علت در دستگاه قضایی عراق آماده شده بود، اما حضور آمریکایی ها اجازه اجرایی کردن آن را نمی داد، به همین علت بلافاصله بعد از خروج آمریکای ها از عراق این پرونده فعال شد.

"حسن دانایی فر" سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق نیز در اینباره در گفتگو با مشرق تاکید کرد که مشکلات تروریستی عراق به دو عامل داخلی و خارجی مربوط می شود، در بخش داخلی سه گروه هستند که در روند تحولات امنیتی در این کشور تاثیرگذار هستند، مجموعه های بعثی که از بعد از سقوط صدام حسین همچنان به فعالیت های خود در عراق ادامه می دهند، یکی از این گروه ها هستند، گروه دوم صاحبان قومیت گرایی عربی و تفکرات ناسیونالیستی هستند و گروه سوم نیز افراطیون مذهبی هستند که عمدتا در قالب القاعده در عراق فعالیت می کند، این گروه ها با وجود اختلافات زیادی که با هم دارند، اما در نوع فعالیت علیه دولت مرکزی در عراق همگرایی خوبی با هم دارند و یکدیگر را تقویت می کنند.

وی افزود: در بحث خارجی نیز باید به توطئه های آمریکا و اسرائیل در عرصه امنیتی عراق اشاره کرد، این توطئه ها نیز تاثیر زیادی در زمینه ناامن کردن عراق داشته اشت، از سوی دیگر بر اساس برخی اسنادی که مقامات عراقی ارائه کرده اند، سعودی ها نیز نقش مهمی در این اقدامات تروریستی دارند و برخی گروه های تروریستی در داخل عراق را تقویت می کنند.

جالب اینجاست که با نگاهی به تحولات سوریه می توان به راحتی دریافت که تمامی این گروه ها و کشورها در مسموم کردن و ناامن کردن فضای سوریه نقش دارند، با بر اظهارت محمدی در سوریه البته ابزار اجرای طرح های آمریکا متفاوت از عراق است، در آنجا عمدتا سلفی ها و گروههای تکفیری وارداتی مسئول اجرای برنامه های غرب هستند، آنها اخیرا در پروژه ای گسترده وارد سوریه شده اند، این در حالی است که این نیروها در طول سالیان دراز اشغالگری در عراق، در خود این کشور وجود داشتند.

 شکست پروژه های آمریکا در قبال سوریه و عراق

 با نگاهی به تحولات اخیر منطقه می توان دریافت که شکست پروژه های آمریکا در عراق و سوریه در دوره اخیر بیش از گذشته مشهود بوده است، این موضوع مقدمه ای برای افزایش اقدامات تروریستی علیه این کشور ها شده است. خروج نیروهای اشغالگر آمریکایی از عراق بیش از اینکه پیروزی برای ملت این کشور باشد، شکست و رسوایی بزرگی برای آمریکایی ها بود، نظامیان این کشور در سایه سنگین سکوت مقامات آمریکایی از عراق خارج شده و به آمریکا رفتند.

محمد صادق الحسینی کارشناس مسائل خاورمیانه علت‌ تحریک القاعده از سوی آمریکا و اقدامات تروریستی اخیر را در ناکامی واشنگتن در تحقق اهدافش از اشغال عراق، ترس از تبدیل عراق به حلقه محکمی در محور مقاومت و نقش بر آب شدن توطئه‌ها جهت سرنگونی بشار اسد خواند و تاکید کرد که پس از خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق، شدت حملات تروریستی ائتلاف آمریکا، رژیم صهیونیستی و پیمان ناتو به دست القاعده علیه ملت‌های منطقه بیشتر می شود.

در سوریه نیز پروژه های متعدد آمریکا به شکست منجر شده و به قول معروف آمریکا در سوریه هر چه زده به در بسته خورده است. "انیس نقاش" رئیس مرکز مطالعات استراتژیک امان در این زمینه معتقد است که انفجارهای تروریستی اخیر در دمشق نشان دهنده شکست آمریکا و غرب در مراحل قبلی توطئه علیه سوریه است.

وی تلاش برای سرایت فضای انقلاب های عربی به داخل سوریه و ایجاد شکاف در میان مقامات دمشق و تحریک به خشونت ها و تشکیل کانون های خارجی ایجاد تنش را دو مرحله قبلی توطئه های آمریکا در سوریه دانسته و گفت: اما با شکست دو مرحله قبل مرحله سوم توطئه ها با ایجاد حملات انتحاری و تروریستی آغاز شد، در این مرحله دشمن می خواهد امنیت سوریه را به مخاطره بیندازد، تروریست ها دیگر توجهی به افزایش محبوبیت دولت در اثر این انفجارها ندارند، آنها می خواهند سناریوی عراق را در سوریه تکرار کنند.

 قطر، عربستان و ترکیه مثلث شوم مزدوران تروریسم در منطقه

  محمدی در ادامه گفتگوی خود با مشرق دست داشتن برخی کشورهای منطقه ای در این اقدامات را از دیگر نقاط اشتراکی اقدامات تروریستی در عراق و سوریه دانست و تاکید کرد که این کشورها در راستای نقش آفرینی در تحولات منطقه ای و به چالش کشیدن دولت های حامی محور مقاومت، با گروه های تروریستی ارتباط بر قرار می کنند، در مقابل این گروه ها نیز برای یافتن جایگاهی منطقه ای و استفاده از کمک های مالی و سیاسی این کشور ها به دنبال ارتباط با طرف های خارجی هستند. در کنار این منافع دوجانبه، آمریکا قرار دارد که با توجه به بحران مالی و اقتصادی خود نمی تواند هزینه های برنامه ها و پرژه های خود را در منطقه تامین کند، به همین علت با تهدید از کشورهای منطقه ای می خواهد تا با حمایت های مالی و سیاسی و رسانه ای لازم، با اقدامات حامی محور استعماری در منطقه همراهی کنند.

محمدی در ادامه اظهارات خود کشورهایی ماند عربستان، قطر، ترکیه و اردن و همچنین گروه هایی نظیر 14 مارس را ابزار های دست آمریکا و اسرائیل در اجرای این توطئه منطقه ای دانسته و تاکید کرد که آمریکا با تهدید و تطمیع این کشورها از ابزارهای مالی و انسانی آنها استفاده می کند، آمریکایی ها به این کشورها تفهیم کرده اند که حیات آنها در گروی همکاری با این طرح است، به همین علت آنها نیز تمام تلاش خود را در این راستا به کار می برند، به همین علت است که هر موضع گیری که باید آمریکا آن را اتخاذ کند، را خیلی زود از سوی این گروه ها بویژه قطر و عربستان می شنویم.

 در همین راستا ریاض و دوحه در سه ماه گذشته هسته های ساکن و بی حرکت القاعده و جریانات سلفی در عراق، لیبی، لبنان، عربستان سعودی و اردن را جهت اقدامات تروریستی در عراق و سوریه و کمک به معارضه سوری فعال نموده اند. مقامات نظامی و امنیتی لبنانی اخیرا رسما فاش کردند که جریان القاعده در منطقه طرابلس و شمال لبنان و مناطق مرزی با سوریه حضور فعالی دارد واحتمال می‌رود مجریان اقدامات تروریستی در دمشق از خاک لبنان حرکت کرده باشند. البته جریان ۱۴ مارس اظهارات مقامات مسئول لبنانی را رد نموده و وجود این جریانات را منکر شده اند.

به این ترتیب ملاحظه می شود که تمامی شاخص ها و جریان های حاضر در ایجاد تنش های سیاسی و امنیتی در سوریه و عراق از یک منبع واحد سرچشمه می گیرند که همان طرح و توطئه های آمریکا و دشمن صهیونیستی علیه منطقه است که با کمک ابزارهای منطقه ای نظیر کشورهای مزدور و استبدادی که ادامه حیات خود را در گرو حمایت آمریکا می دانند، اجرا می شود، در این میان سازمان هایی تروریستی نیز حضور دارند که از طریق امپریالسم غرب تاسیس شده اند و همواره تحت پوشش های دینی به دنبال اجرای طرح های غرب در منطقه خاورمیانه هستند.

  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • alireza ۰۰:۴۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۲
    0 0
    بسیار عالی بود. کاش وزارت خارجه از خواب آلودگی بیدار شود
  • مجید ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۲
    0 0
    این عملیات ها یه چاقوی دولبه است و اتفاقا می تونه بر علیه خود کشورهای حامی بکار گرفته بشه پس چه خوبه که حداقل یکبار تو عربستان ترکیه و قطر اتفاق بیفته تا اونها حساب کار دستشون بیاد
  • ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۲
    0 0
    مشرق اخیرا مقالات خوبی منتشر می کنه ممنونم
  • ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۲
    0 0
    مشرق اخیرا مقالات خوبی منتشر می کنه ممنونم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس