يك تهيه كننده و كارگردان سينما با بيان اينكه «خانه سينما مركز رانت خواري بود» گفت: اصل خانه سينما صنوف هستند كه كسي با آن ها مشكلي ندارد، از اين به بعد صنوف مستقل عمل خواهند كرد.

به گزارش مشرق، حسين فرح بخش كارگردان فيلم هاي «عطش» و «زندگي خصوصي» درباره رانت هاي خانه سينما و امكان رانت-خواري در هيئت مديره گفت: خانه سينما پولي ندارد كه كسي از آن استفاده كند، اما وقتي مديرعامل خانه سينما مي شوي يك فيلم مي سازي با نام «يه حبه قند» كه مي توان با 300 يا 400 ميليون تمام كرد اما يك ميليارد و پانصد يا ششصد ميليون تومان پول گرفته مي شود، اين مربوط به رانت خانه سينما است. وقتي داخل هيئت مديره حضور داري مي تواني اخطار بدهي كه اگر به من رانت ندهيد، من خانه سينما را عليه تان مي شورانم و خانه سينما را سنگر خود مي كنند و 4000 نفر را پشت خود مي دانند، در حالي كه برخي از افراد نان شب ندارند و سياهي لشكر آقايان هستند، خانه سينما را مركز رانت خواري مي كنند. به طور مثال در سال 81 فيلمي به نام «عطش» ساختم، كپي صفر آن با دو سه نفر سوپر استار هزينه اي بالغ بر 90ميليون تومان شد، همان زمان آقاي عسگرپور با آقاي ميركريمي 270 ميليون تومان هزينه كردند كه «اينجا چراغي روشن است» ساخته شود.
فرح بخش در ادامه گفت: در سال 86 آمديم در انتخابات هيئت مديره شركت كنيم، آقاي درويش و آقاي توحيدي بودند و گفتند كساني كه در جشن خانه سينما دچار مشكل شدند، كانديد نشوند. در آن زمان آقايان شفق، مجيدي، توحيدي و درويش بالا ايستاده بودند، گفتم شما چراغ خانه سينما را خاموش كرديد و ديگر تمام شد.
فرح بخش به خانه سينما اشاره كرد و گفت: اصل خانه سينما صنوف هستند كه كسي با آن ها مشكلي ندارد. اين مركزيت خانه سينما كه هيئت مديره آن است مثل مسجد ضرار است. اين مسجد ضرار را بايد خراب كرد. به نظر من دكتر حسيني انقلابي ترين كار را انجام داد كه دستور انحلال را صادر كرد، شايد اين چهار هزار نفر عضو از دست اين 30 يا 40 نفر مركز حاكميت خانه سينما خلاص شوند. اين 30 يا 40 نفر به بدنه صنف كاري ندارند. اكثراً رانت مي گيرند و فيلم مي سازند، به طور مثال از ارگان هاي مختلف از جمله شهرداري و فارابي پول گرفتند و پس از آماده شدن فيلم را به حوزه هنري فروختند. اگر خانه سينما منحل شود اين رانت ها تعطيل مي شود.. گروهي در معرض ديد هستند و گروهي ديگر آن ها را هدايت و حمايت مي كنند. اگر مركزيت خانه سينما نباشد ديگر اين رانت وجود نخواهد داشت.
فرح بخش در ادامه به وضعيت مالي خانه سينما اشاره كرد وگفت: ناظر مالي ارشاد در اين اساسنامه تغيير يافته كجا است. به چه مجوزي معاندين با نظام جمهوري اسلامي كه هيچ سنخيتي با سينما ندارند، بايد در جشن خانه سينما از آن ها تجليل شود. اين نشان مي دهد كه چه مقاصدي وجود دارد. برخي از افراد كه خودشان را با نظام جمهوري اسلامي معرفي مي كنند تنها براي رانت اين گونه خود را معرفي مي كنند. هيچ گونه به فكر منافع صنوف به خصوص صنوف پايين دستي نيستند، يا در تلويزيون يا در مراكز مختلف رانت دارند فقط هم به واسطه اين كه در مركزيت خانه سينما حضور دارند و يا به صورت واسطه و پشت پرده هدايت و پرده نشيني مي كنند.وي در ادامه افزود: صنوف نگران نباشند وزارت ارشاد هم پاي اين قضيه ايستاده است. ماجرا سياسي نيست و نبايد آن را سياسي جلوه بدهند، ماجرا كاملاً صنفي است و اهالي سينما و بدنه سينما پشت اين قضيه ايستادند و همين روزها هم هيئتي را وزارت ارشاد معرفي مي كند و صنوف به صورت واقعي و مستقل فعاليت مي كنند. تاكنون صنوف مستقل نبودند. از اينجا به بعد صنوف مستقل عمل مي كنند و وابستگي هم نبايد به دولت داشته باشند و دولت هم اين انتظار را ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس