به گزارش مشرق به نقل از فارس، امير محبيان مدير مرکز مطالعات استراتژيک آريا در دومين کنگره سراسري کانون دانشگاهيان ايران اسلامي که در مشهد مقدس در حال برگزاري است، به تشريح ابعاد مختلف جنگ نرم پرداخت و اظهار داشت: بسياري از توليدات کشور در حوزه جنگ نرم از نگاه مصداقي بوده است درحالي که مباحث مفهومي در اين زمينه اهميت بيشتري دارد.
وي با بيان اينکه جنگ نرم دو جنبه منفي و مثبت دارد، افزود: به طور طبيعي افراد هميشه در حال چالش و تعامل با يکديگر هستند که در اين ارتباطات عبارات منفي مثل فريب و خودفريبي مطرح ميشود که طي آن هر فردي ميخواهد عقيده خود را به مخاطبي که به آن تمايل ندارد القا کند و در همين زمينه از ترفند فريب استفاده ميشود.
اين استاد دانشگاه با بيان اينکه طمع يکي از مواردي است که موجب فريب خوردن افراد ميشود، گفت: به طور کلي در جنگ نرم، تسخير اذهان انجام ميشود اما سؤال اين است که چگونه بايد ذهنها را کنترل کرد.
محبيان در ادامه به سه مفهوم مديريت ادراک، مديريت انتظار و توقع و مديريت ساخت ذهني اشاره کرد و يادآور شد: لازمه موفقيت در جنگ نرم، مديريت ذهن و تحليل رواني افراد است که طي آن بايد نقاط ضعف افراد را شناسايي کرد.
وي در ادامه مهمترين فرمول اداره کشورهاي غربي را دو مفهوم نان و سرگرمي خواند و خاطر نشان کرد: اين فرمول براي توده مردم به کار گرفته ميشود و سينما يکي از مهمترين ابزارهاي سرگرمي به شمار ميرود که اکنون بيش از 70 درصد صنعت سينماي غرب در اختيار يهوديان قرار دارد.
مدير مرکز مطالعات استراتژيک آريا با بيان اينکه کنترل ادراک و اذهان به کنترل مردم، افراد و احزاب منجر ميشود، اظهار داشت: افراد بر اساس برداشتهاي خود از پيرامون زندگي ميکنند و بسياري از مردم بر همين اساس دچار خودفريبي ميشوند اما ذهن بيشتر مردم مطالب نامطلوب را نميپذيرد و آنرا رد ميکند.
محبيان در بخش ديگري از سخنان خود گفت: مهمترين مشکل ما با خاتمي اين بود که در زمان رياست جمهوري وي، دنيا به راحتي دست ما را ميخواند و ميتوانست حرکات بعدي کشور را تشخيص دهد.
وي همچنين به حوادث بعد از انتخابات رياست جمهوري دهم اشاره کرد و يادآور شد: زماني که افرادي به خيابان ميآيند و به نتيجه انتخابات اعتراض ميکنند، اين حرکت ناشي از مدلهاي ذهني آنها است که بايد آنرا شناسايي و کنترل کرد.
اين کارشناس مسائل سياسي همچنين تصريح کرد: در مديريت ادراکات يک قانون عمومي وجود دارد که بر اساس آن بايد همراه با اعتقادات مردم و در مسير آنها فعاليت کرد، يعني از زبان آنها نهايت بهره را برد تا در اذهان عمومي واقع شويم.
محبيان با تاکيد بر اينکه در حوزه جنگ نرم بايد تهاجمي عمل کنيم، در اين زمينه بايد ايجاد توقع کرده و به عنوان مثال همواره مدعي خسارات جنگ جهاني دوم باشيم.
وي با بيان اينکه مدل ذهني مردم تنها زماني تغيير ميکند که برخي از مصاديق آن مدرن با واقعيت مطابق نباشد، خاطرنشان کرد: بسياري از اتفاقات بعد از انتخابات نيز بر همين اساس رخ داد چون در مدل زنده موجود از ميرحسين موسوي اينطور تصور ميشد که وي محکوميتي کمتر دارد اما به آرمانهاي امام و انقلاب نزديکتر است.
مدير مرکز مطالعات استراتژيک آريا همچنين اضافه کرد: بر اساس اين مدل ذهني بسياري از افراد، مشکلات و مخالفتهاي ميرحسين موسوي را نميديدند که اين مسئله ناشي از مدل ذهني اشتباه برخي از اصولگرايان بود.
محبيان در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: بنده قبل از 14 بهمن پيش از انتخابات با موسوي ديداري داشتم که در آن ديدار 3 سؤال از وي پرسيدم و موسوي نيز به سؤالات پاسخ داد.
وي با بيان اينکه سؤال اول در خصوص اعتقاد موسوي به دولت محوري در کشور اختصاص داشت، يادآور شد: موسوي در آن زمان گفت که "من هم قبول دارم که اکنون دولتمحوري معنايي ندارد و حتي بسياري از شعارهاي احمدينژاد را قبول دارم اما او نميتواند شعارها را که شعارهاي امام است اجرايي کند ".
اين کارشناس مسائل سياسي دومين سؤال خود را به نوعي تعامل با حزب مشارکت و سازمان مجاهدين مرتبط دانست و تصريح کرد: موسوي در آن زمان به بنده گفت که اين احزاب را قبول ندارم و معقتدم که خاتمي هم در برقراري ارتباط با آنها اشتباه کرده است.
محبيان در همين زمينه اضافه کرد: موسوي به بنده گفت "زماني که معين براي کانديداتوري در انتخابات رياست جمهوري با بنده مشورت کرد به او هشدار دادم که تو يک عنصر خط امامي و سادهزيست هستي و با تکيه بر همين شعارها ميتواني موفق شوي اما او به سراغ شعارهاي دير رفت و شکست خورد ".
وي در ادامه به سومين سؤال خود از موسوي اشاره کرد و يادآور شد: از موسوي در خصوص اختلاف نظرهايش با مقام معظم رهبري در زمان نخستوزيري سؤالاتي پرسيدم که وي در پاسخ گفت که با مقام معظم رهبري نسبت فاميلي دارد و اختلافات آن زمان نيز مربوط به مباحث حقوقي بود.
اين کارشناس مسائل سياسي در همين زمينه افزود: موسوي گفت که "در آن زمان مقام معظم رهبري، رئيس جمهور کشور بود اما اختياري نداشت و من که نخست وزير بودم حاضر نشدم از اختيارات خود بگذرم اما اکنون اصلا نخست وزير در کشور وجود ندارد و من هم به آقاي امامي کاشاني گفتهام که کسي که بخواهد در اين مملکت رئيس جمهور شود و جايگاه رهبري را نفهميده باشد خيلي بايد کندذهن باشد ".
محبيان همچنين با بيان اينکه نقش امام(ره) روز به روز در بيانيههاي موسوي کمرنگتر شد، اظهار داشت: در نهايت شاهد بوديم که همجنسگرايان نيز وارد بيانيههاي موسوي شدند.
وي در پايان با اشاره به اقدامات وزارت ارشاد در حوزه تشريح مفهوم جنگ نرم خاطرنشان کرد: با تلاشهاي وزارت ارشاد به زودي 20 کتاب در حوزه مفاهيم جنگ نرم منتشر خواهد شد.
کد خبر 9019
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۸۹ - ۱۳:۵۶
- ۰ نظر
- چاپ
کارشناس مسائل سياسي گفت: موسوي به بنده گفت "من هم به آقاي امامي کاشاني گفتهام کسي که بخواهد در اين مملکت رئيس جمهور شود و جايگاه رهبري را نفهميده باشد، خيلي بايد کندذهن باشد".