دميدن در اختلافات فرقه اي و درگيري هاي احزاب مختلف در سراسر جهان و ايجاد مشتري براي زرادخانه هاي توليد جنگ افزارهاي آمريکايي، از ديرباز يکي از مهم ترين اولويت هاي سياست هاي کاخ سفيد در قبال جهان بوده است و گزارش اخير نشريه "فارين پاليسي" آمريکا، تلاشي در همين راستا ارزيابي مي شود.

به گزارش گروه بين الملل مشرق، فارين پاليسي، در مقاله اي مدعي شده که سال 2012 ميلادي، شاهد 10 جنگ در جهان خواهد بود که جنگ در سوريه و جنگ ايران و رژيم اسرائيل از جمله اين جنگ هاست.

پايگاه اينترنتي نشريه فارين پاليسي در گزارشي که آن را با همکاري گروه هاي بحران هاي بين المللي تهيه کرده است، نوشت که 10 جنگ در تمام نقاط دنيا در سال 2012 ميلادي به وقوع خواهد پيوست، اين نشريه پيش بيني کرد که سوريه، نخستين نقطه اي است که وارد جنگ خواهد شد و جنگ احتمالي ميان ايران و رژيم اسرائيل، دومين جنگي است که اين نشريه آن را جزء حوادث سال 2012 ميلادي دانسته است.
 
فارين پاليسي مي افزايد: درست است که ايران و اسرائيل، موضوع بحران سوريه را پشت سر گذاشته اند اما برنامه هسته اي ايران موضوعي است که مي تواند اين آرامش را بر هم زند، بويژه بعد از گزارش اخير آژانس که ايران را به عدم همکاري با آژانس متهم کرده است. به علاوه انتخابات آمريکا و حمايت از اسرائيل در دستور کاري نامزدهاي انتختاباتي نيز بيش از هر زمان ديگري به چشم مي خورد، بنابراين زمينه براي اسرائيل فراهم مي شود تا اقداماتي را در اين زمينه انجام دهد؛ اقداماتي که البته ممکن است عواقب مصيبت بار و غير قابل پيش بيني داشته باشد.

اين گزارش در ادامه به اوضاع افغانستان اشاره کرده و مي نويسد که به علت شکست در ايجاد ثبات در اين کشور جنگ زده، با وجود بيش از يک دهه آمادگي هاي امنيتي و توسعه اي و انساني در افغانستان مقامات جنبش طالبان در شهر کويته به اين نتيجه مي رسند که مسأله پيروزي و رسيدن به قدرت در اين کشور قابل دسترسي است اما آنها در اين راستا بايد منتظر بمانند تا عقب نشيني نيروهاي آمريکايي از افغانستان تا سال 2014 ميلادي محقق شود، اين موضوع باعث مي شود که احتمال بروز جنگ ديگري در اين کشور به نظر برسد.

اين نشريه در ادامه به اوضاع پاکستان اشاره کرده و مي نويسد که چالش در مناسبات ميان آمريکا و پاکستان به علت حوادث اخير در اين کشور و  همچنين انتقال از مرحله ديکتاتوري به دموکراتيک و ايجاد نااميدي از سوي اسلامگراها در پاکستان باعث خواهد شد تا اين کشور بار ديگر در درگيري هاي داخلي گرفتار شود که بيرون آمدن از آن مشکل است.

يمن کشور ديگري است که فارين پاليسي به آن اشاره کرده و نوشت که در ميان خشونت ها و اميد اندک به انتقال مسالمت آميز در اين کشور بويژه با وجود گروه هاي مسلح از جمله خانواده "علي عبدالله صالح" رئيس جمهور يمن و "علي محسن الاحمر" برادر ناتني وي و از سوي ديگر درخواست استقلال از سوي گروه هاي جنوب يمن و ادامه خيزش رزمندگان شيعه در شمال اين کشور در مطالبه حقوق خود باعث بروز درگيري در اين کشور خواهد شد.

آسياي ميانه از ديگر مناطقي است که به پيش بيني اين نشريه وارد جنگ خواهد شد، اين موضوع به علت از بين رفتن زيرساخت هاي تمام کشورهاي موجود در اين منطقه مانند تاجيکستان است.
اين نشريه تأکيد مي کند که شورش هاي داخلي و خارجي مي تواند اين کشورها را به هم بريزد و قرقيزستان نيز از اين موضوع بي بهره نخواهد ماند و کشتارهاي مذهبي که در جنوب اين کشور در سال 2010 ميلادي روي داد نيز مي تواند بار ديگر بحراني جديد در اين کشور از خشونت هاي مذهبي ايجاد کند.

بروندي ديگر کشوري است که اين نشريه آمريکايي به آن اشاره مي کند؛ تعهدات پوچ و توخالي که دولت اين کشور پس از جنگ داخلي در سال 2000 ميلادي داده و نابساماني اوضاع امنيتي در آن پس از تحريم انتخابات در سال 2010 ميلادي، احتمالاً به خشونت ها و ناامني هاي بيشتر در اين کشور منجر شده و زمينه را براي ايجاد جنگ داخلي در آن در طول سال 2012 ميلادي فراهم مي کند.

اين نشريه انتخاب مجدد "يوسف کاپلا" در جمهوري کنگو و نارضايتي معترضان به وي را عامل هشتمين جنگ احتمالي در جهان در سال 2012 ميلادي مي داند و تأکيد مي کند که کاپلا در دوره پنج ساله رياست جمهوري خود توانسته است تعداد زيادي از مؤسسات داخلي را به سوي خود جذب کند و ابزار کمي را در دست مخالفان خود باقي بگذارد تا آنها نتوانند ديدگاه هاي خود را در مورد مسائل مختلف مطرح کنند.

احتمال بروز جنگ ميان کنيا و سومالي از ديگر نکات جالب اين گزارش در سلسله جنگ هاي ده گانه در سال 2012 ميلادي است که بر اساس آن، حمله نظامي گروه هاي مخالف دولت به سومالي و ادامه حضور نيروهاي کنيا در راستاي هيئت اتحاديه آفريقا در جنوب سومالي که از سوي ملت اين کشور با استقبال مواجه نمي شود، مي تواند عامل درگيري ميان اين دو طرف باشد.

ونزوئلا دهمين جايي است که به ادعاي اين نشريه آمريکايي در سال 2012 ميلادي شاهد جنگ خواهد بود. به ادعاي نويسندگان اين گزارش، اين کشور شاهد بيشترين آمار قتل در نيمکره شمالي است و ميانگين کشتار در اين کشور دو برابر کلمبيا و سه برابر مکزيک است. بيشتر قربانيان را نيز فقرايي تشکيل مي دهند که به علت اشياي ناچيزي نظير تلفن همراه يا امثال آن جان خود را از دست مي دهند.

فارين پاليسي افزايش خشونت هاي اينچنيني در ونزوئلا را پيش از انتخابات رياست جمهوري آينده در اين کشور موضوعي مي داند که مي تواند اين کشور را در زمره کشورهايي قرار دهد که در سال 2012 شاهد جنگ داخلي خواهد بود.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • سهیل ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۳
    0 0
    ایشاالله اسرائیل را نابود خواهیم کرد البته امیدواریم امسال سال ظهور منجی باشد ان شاء الله
  • ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۳
    0 0
    ای وای!!....دخل سوریه اومد بای بای اسد
  • اسی ۲۲:۵۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۵
    0 0
    خلاصه یکی بود شاید هم نبود
  • موسلمان اوغلو ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۲
    0 0
    هر اتفاقی هم افتاد . ای مردم فقط ایمان به خدا و رسول الله را از یاد نبرید و وارد لشکر شیطان و دجال نشوید که احتمالا بزرگترین اتفاق سال 2012 ظهور امام زمان عج است باشد گر خدا بخواهد سربازی در لشکرش باشیم. ان شاء الله

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس