کد خبر 889916
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۵
زغال

شاید پخت غذا با زغال و چوب، غذای خوشمزه تری را در اختیارتان بگذارد، اما نتایج یک مطالعه نشان می دهد ریسک مرگ به دلیل بیماری های قلبی عروقی را نیز در شما افزایش می دهد.

به گزارش مشرق، نتایج پژوهش های محققان دانشگاه آکسفورد بریتانیا نشان می دهد استفاده بلندمدت از زغال یا چوب برای پخت ممکن است ریسک مرگ ناشی از بیماری قلبی-عروقی را افزایش دهد.

بیماری قلبی-عروقی علت اصلی مرگ در جهان است.        

بیشتر بخوانید:

بلایی که کباب سرمان می‌آورد

در این مطالعه، محققان رابطه بین استفاده از سوخت جامد برای پخت و پز و مرگ قلبی-عروقی را بررسی کردند. آنها همچنین تاثیر احتمالی استفاده از سوخت پاک نظیر الکتریسیته و گاز را به جای سوخت جامد مورد بررسی قرار دادند.

این مطالعه بزرگ شامل ۳۴۱,۷۳۰ فرد در رده سنی ۳۰ تا ۷۹ سال از ۱۰ منطقه در چین بین سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ بود. از آنها در مورد نحوه پخت و پز و نوع سوخت مصرفی شان سوال شد. سپس محققان طول مدت قرارگیری در معرض سوخت های جامد را بررسی کردند.

محققان بعد از بررسی این مطالب به این نتیجه رسیدند که آلودگی هوا ناشی از پخت و پز با سوخت های جامد نظیر زغال یا چوب تاثیر منفی بر سلامت قلب و عروق داشته و ممکن است منجر به مرگ زودهنگام شود.

«درک بنت»، سرپرست تیم تحقیق، در این مورد می گوید: «مطالعه ما نشان می دهد افرادی که از سوخت های جامد برای پخت و پز استفاده می کنند باید تا حدامکان به استفاده از سوخت های پاک نظیر الکتریسیته یا گاز روی آورند.»

وی در ادامه می افزاید: «ما دریافتیم استفاده بلندمدت از سوخت های جامد برای پخت با ریسک بیشتر مرگ قلبی مرتبط است.»

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 21
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    46 8
    این تحقیقات برای تغییرسبک زندگی سنتی ماهابه خورد ماها داده می شود.زغال یک ماده ضدمسمومیت وسالم می باشدبرعکس گازیک ماده سمی وعامل کشنده است.
    • IR ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
      5 7
      بهترین پخت . پوختن غذا روی شمع است. انشاالله ا
  • محمد ک IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    42 5
    پدر بزرگ من یه عمری توی روستا با ذغال و پهن خشک شده گاو و گوسفند غذا میپخت و میخورد. تا نود سالگی هم همه کارهای خودش و آبیاری و حتی درو علوفه رو انجام میداد. توی سن صد و چهارسالگی هم فوت کرد. دانشمندای امروزی یه جای کارشون میلنگه انگار
    • IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
      13 20
      پخت غذا در ظرف درب دار اشکالی ندارد این کباب کردن بر روی ذغل است که ذرات و گازهای متصاعده سمی از ذغال به کباب می چسبد و طعم آنرا نیز تغییر میدهد و برای سلامتی مضر است
    • هادی US ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
      4 5
      بر اساس تحقیق فوق، پخت غذا با ذغال "احتمال" مرگ زودرس را افزایش می دهد. این به این معنا نیست که هرکسی با ذغال غذا درست کند زود می میرد. بنابراین با یک مثال نقض نمی توانید این تحقیق را زیر سوال ببرید. برای مثال در مورد سیگار همه ما کسانی را می شناسیم که تا صد سالگی روزی یک بسته سیگار کشیده اند ... .
  • IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    37 4
    من این خبرتونو قبول ندارم پختن غذا با زغال هیچ عوارضی نداشته و ندارد از نظر طب سنتی زغال تایید شده قبلن زیر کرسی زغالی میخابیدن خواهشن هر چیزرو تو سایت قرار ندید
  • IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    21 2
    همین 4-5 تا لذت باقیوندرم ازمون بگیرین. میخام 100 سال سکته کنم تا این که رو ذغال جوج نزنم
  • IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    10 2
    لابد این همه بیمار قلبی جوان که الان داریم همه شون به خاطر غذا پختن روی ذغال مریض شدن!! ما رو چی فرض کردین آخه!؟
  • IR ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    0 1
  • آشنا IR ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    7 2
    من و از ذغال جدا نکنید/ اسم ذغال میاد آدم یه جوری میشه کیف میکنه/
  • IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    12 2
    يه سر ببرمش شمال جوجه كباب و قليون و غيره فك كنم تجديد نظر كنه
  • IR ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    0 6
    جالبه چند هزار مورد ظرف چند سال بررسی شده اند آنوقت هموطن ما با فکر در چند لحظه آنرا قبول ندارد!! همینه که پوشک شده این!
  • دکتر سید IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    2 9
    برادران عزیز حرف کارشناسان خبره را گوش دهید و سعی کنید همه چیز را آبپز بخورید .
  • ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    4 0
    خخخخخخخخخ دادچ زغال با زغال فرق داره ........خخخخخخخخ
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    6 0
    لابد برای همینه که قدیمیها اینقدر عمرشون طولانی بود و الان برعکس؟؟؟؟؟؟؟
  • IR ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    8 0
    با این استدلال های مسخره می خوان غذاهای تراریخته رو هم وارد سفره ها کنند.
  • IR ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    7 0
    فقط زغال
  • IR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    5 0
    بابای ما یه عمره داره باز زغال بازی میکنه از من هم سالم تره .منم این مطلب رو قبول ندارم .
  • محمد IR ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    9 0
    تمام این دانشمندان وعلمشون جمع بشن به اندازه بلال حبشی علم پیدانمی کنن.پیامبر (ص)بهترین روش پخت گوشت رو کباب می دونن.........اما ماهم باید درست عمل کنیم.مثلا تا چوب وذغال به طور کامل ودرست سرخ وآتشی نشدن کباب را روی آن قرار ندهیم.
  • IR ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    4 0
    به دانشمندان امروزی باشه میگن بجای غذاهای سنتی تراریخته بخورید. !!!!!
  • IR ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    7 0
    اگه تونستید از این به بعد جوجه کباب و چنجه بخورید اونوقت بیایید برای مردم نسخه سوخت جامد و گاز و مایع بدید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس