کد خبر 88855
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۱

اغلب کارشناسان سیاسی بر این باورند که هزینه‌های اشغال عراق بسیار بیشتر از فرصت‌های پیش‌بینی شده آمریکا در جنگ عراق بوده است و این تجاوز برای مردم عراق نیز چیزی جز کشتار، ترور و تخریب زیرساخت‌های کشور نداشت.

به گزارش مشرق ، شخصیت‌های سیاسی و دانشگاهی عراق و کارشناسان سیاسی مختلف در گفت‌وگو با فارس و نگارش مقاله‌های متعدد همزمان با خروج نهایی نیروهای آمریکایی از خاک عراق، به بررسی پیامدهای 9 سال اشغال عراق، اهداف آمریکا از جنگ عراق و فرصت‌ها و هزینه‌های این جنگ برای دو طرف آمریکایی و عراقی پرداختند.
  
رئیس شاخه جنوب جماعت علمای عراق:آمریکا چیزی جز ویرانی و کشتار برای عراق نداشت

"خالد عبدالوهاب الملا" رئیس شاخه جنوب جماعت علمای عراق و عضو ائتلاف ملی عراق در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل فارس، با تاکید بر لزوم خروج هر چه سریعتر همه نیروهای آمریکایی از عراق،‌ به طرح ابقای چندین هزار نفر از نیروهای آمریکایی در سفارت واشنگتن در بغداد اشاره کرد و گفت: ملت بزرگ عراق هیچ نیازی به حضور بیگانگان بر روی خاکش ندارد زیرا آمریکا چیزی جز 9 سال اشغالگری، ترور، کشتار و تخریب زیرساخت‌های عراق برای ما به ارمغان نیاورد.

اهداف استراتژیک آمریکا در اشغال عراق

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها به خاطر منافع و اهداف استراتژیک خود در منطقه دست به اشغال عراق زدند؛‌ تاکید کرد ، امروزه پس از گذشت هشت سال از اشغالگری برای همه جهانیان ثابت شد که ادعاهای آمریکا در حمله به عراق دروغ از آب در آمده و این نشان می‌دهد که پنتاگون به منظور حفظ رژیم صهیونیستی، غارت ثروت‌ نفتی و عملی ساختن طرح موسوم به خاورمیانه بزرگ تفرقه افکنی بین پیروان مذاهب اسلامی به عراق یورش برد.

آمریکا اقدام مثبتی در عراق انجام نداد

این اندیشمند عراقی که تلاش‌های بسیاری به منظور تحقق تقریب بین شیعه و سنی در کارنامه خود به ثبت رسانده است، تصریح کرد که واشنگتن به رغم کشتار شمار بسیار زیادی از ملت بیگناه عراق هیچ اقدامی در راستای آموزش و پرورش و یا سازندگی در عراق انجام نداده و می توان گفت که عراقی‌ها جز عملیات کشتار و تروریسم چیزی از آمریکایی‌ها ندیده‌اند.

آمریکا مسئول اصلی همه جنایت‌هایی که در عراق رخ داده‌اند

وی افزود: مسئولیت همه جنایت‌های خونین و کشتار مردم عراق در طول مدت اشغال عراق بر عهده آمریکاست زیرا آسمان، زمین و حتی منابع آب عراق در دست آمریکا بوده و بر همگان مبرهن شد که دستان نیروهای آمریکایی در همه عملیات تروریستی به خون ملت عراق آغشته شده است.

عملیات تروریستی تحت چتر حمایتی آمریکا انجام می‌شدند

الملا با بیان اینکه گروه‌های مسلح از طریق برخی کشورهای همسایه با حمایت آمریکایی‌ها وارد عراق می شدند، گفت: تروریست‌ها تحت چتر حمایت آمریکا به ایجاد ناامنی و هرج و مرج در عراق می‌پرداختند در حقیقت آمریکا با این سیاست می‌خواست ثابت کند که احزاب اسلامی و احزاب سیاسی از اداره عراق عاجزند.
وی با تاکید بر اینکه دستان آمریکایی‌ها در پس حوادث و عملیات تروریستی که هر از چند گاهی در عراق اتفاق می افتد؛‌کاملا هویداست، گفت: آمریکایی‌ها می‌خواستند از طریق ایجاد ناامنی بهانه‌ای برای تمدید اشغالگری خود در عراق دست و پا کنند.

الملا با اشاره به حوادث تروریستی اخیر عراق گفت: به عقیده اینجانب آمریکا در پشت پرده حوادث اخیر عراق قرار دارد در حقیقت واشنگتن می‌خواست اینگونه وانمود کند که وجود نیروهای خارجی در عراق ضروری است تا بدینوسیله تعدادی از نیروهایش را در عراق ا بقا کند.

همه ملت عراق و کشورهای منطقه از آمریکا متنفرند

عضو ائتلاف ملی عراق با یادآوری تنفر همه آحاد ملت عراق از آمریکا، علت این امر را در اشغال ظالمانه این کشور خواند و افزود: علاوه بر ملت عراق که زخم‌های کاری حملات آمریکا همچنان در پیکرهایشان در حال خونریزی است، حتی کشورهای همسایه نیز از حضور آمریکا احساس ناامنی می‌کنند. حتی کشورهای عربی دوست واشنگتن نیز امروزه از حضور آمریکا در عراق ناراحت هستند.

عوامل شکست آمریکا در عراق

وی اتحاد و همدلی ملت عراق در رویارویی با اشغالگری را عامل ناکامی واشنگتن در عراق خواند و با تاکید بر نقش تبعیت ملت از مراجع دینی در بیرون راندن نیروهای آمریکایی خاک عراق گفت: تروریسم که ساخته و پرداخته آمریکاست، ملت را بیدار ساخته و اینگونه بود که با هر عملیات تروریستی که در عراق اتفاق می‌افتاد عزم ملت عراق در اخراج بیگان بیشتر می‌شد.

سال 2012 باید سال استقلال کامل عراق باشد

الملا در پایان ابراز امیدواری کرد که سال 2012 سال استقلال، حاکمیت و اعتماد به نفس عراق باشد و افزود: آمریکا همه زیر ساخت‌های عراق را نابود کرده و اکنون دوران سازندگی این کشور فرار رسیده است وهیچ اشکالی ندارد که از تجربیات علمی، پیشرفت و تکنولوژی کشورهای همسایه اسلامی و عربی استفاده کنیم.
 
رئیس بخش مطالعات نظامی مرکز مطالعات سیاسی و استراتژیک "الاهرام مصر": خروج نظامیان آمریکایی اقرار واشنگتن به شکست سیاست‌هایش در عراق است
 
"طلعت احمد مسلم" نویسنده و رئیس بخش مطالعات نظامی مرکز مطالعات سیاسی و استراتژیک "الاهرام مصر" در مقاله‌ای با عنوان "پیش‌بینی‌ها بعد از عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از عراق" در پایگاه اینترنتی شبکه "الجزیره" به بررسی "تصمیم عقب‌نشینی این نیروها و دلایل آن"، "عوامل اصلی تغییر در تصمیم خروج نیروها" و "راه‌حل‌ها‌ی آمریکا و عراق" پرداخت.
 
"باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا در 21 اکتبر گذشته اعلام کرد که نیروهای آمریکایی اواخر سال جاری میلادی از عراق خارج خواهند شد که این مساله اقرار و اعلام شکست در مذاکرات میان مسئولان ارشد و مسئولان نظامی آمریکا بر سر ادامه حضور برخی از نیروهای آمریکایی در عراق به بهانه انجام ماموریت "آموزش نیروها" بود.
 
این مذاکرات از اوایل سال جاری میلادی انجام شد و معاون رئیس جمهور آمریکا، وزیر دفاع پیشین و فعلی، رئیس ستاد مشترک ارتش و برخی مسئولان وزارتخانه‌های خارجه و دفاع آمریکا و از طرف عراقی هم نخست وزیر و وزیر دفاع عراق در آن حضور داشتند.
 
به دنبال اعلام خروج نیروها، اوباما از انجام فعالیت‌هایی در نوامبر 2011 و هم‌چنین مساله دعوت از نخست وزیر عراق به کاخ سفید در دسامبر خبر داد.

تصمیم به خروج نیروها و دلایل آن

با وجود آنکه رئیس جمهور آمریکا اصرار دارد این کشور از موضع قدرت از عراق عقب می‌نشیند و طبق وعده‌اش به آمریکایی‌ها در پیش از برگزاری انتخابات، نیروها را از عراق خارج خواهد کرد، اما او نمی‌تواند انکار کند که این تصمیم بیانگر شکست در سیاست آمریکا و معضل و چالشی برای رهبران آمریکایی است اما ما باید از عواملی که به این شکل آمریکا را به خروج از عراق مجبور کرده، سپاسگزار باشیم.

توافقنامه‌ی میان آمریکا و عراق مبنی بر عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از عراق، عنصر مهمی در عوامل تصمیم به خروج این نیروها به شمار می‌رود به گونه‌ای که منطقی نبود این نیروها بعد از پایان سال 2011 بدون توافقنامه‌ی جدید در عراق باقی بمانند.

اعلام رئیس جمهور آمریکا برای خروج نیروها از عراق اقدامی "انتخاباتی" بود

این اعلام رئیس جمهور آمریکا در درجه اول یک اقدام انتخاباتی بود که بیانگر تعهد رئیس جمهور به وعده‌هایی است که پیش از انتخابات داده بود. البته او باب امضای توافقنامه‌ی جدیدی را که به تعداد کمی از نیروهای آمریکایی با درنظرگرفتن "اعطای مصونیت" امکان حضور در عراق را بدهد، نبست. به گونه‌ای که برای او فوایدی را به همراه داشته باشد و توافقنامه‌ی جدید به زیانش نباشد.
آمریکا و عراق تمایل‌شان را نسبت به حضور تعداد اندکی از نظامیان آمریکایی بعد از 2011 اعلام کرده بودند.
 
از سوی دیگر، این تصمیم گامی در راستای منافع "نوری المالکی" نخست وزیر عراق است. به گونه‌ای که ظاهرا پاسخگوی خواسته‌های مردمی است و او توانست خواسته‌های ملتش را بر آمریکا تحمیل کند. اما ظاهرا این مساله نمی‌تواند او را از موافقت با یک گروه نظامی اندک آمریکایی با دریافت مصونیت، باز دارد.
 
ظاهرا مسئولان آمریکایی و عراقی طی دیدارهای خود تمایل‌شان را نسبت به حضور تعداد اندکی از نظامیان آمریکایی بعد از 2011 و همچنین ادامه حضور آمریکایی‌ها برای ایجاد موازنه استراتژیک و حضور در پادگان‌های این کشور اعلام کرده بودند تا در مواقع ضروری به ویژه زمانی که احساس خطری وجود دارد و عراق برای حمایت از خود نیازمند نیروی دفاعی است، اقدام کنند.

مطالبات مردمی عامل اصلی جلوگیری از ادامه حضور نیروهای آمریکایی بود

عامل اصلی که موجب تغییر در این تصمیم شد، اصرار دولت عراق به مصونیت ندادن به نیروهای آمریکایی در پاسخ به مطالبات مردمی بود. به ویژه اینکه این احساس وجود دارد که عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از عراق به "اخلال در برتری که (دولت) طی زمان گذشته از آن بهره می‌برد، شناسایی نقاط ضعف آن در مقابل تهدیدهای خارجی و هم‌چنین ضعف مواضعش منجر شود." از این رو دولت نیازمند یک حمایت مردمی است که بتواند ائتلاف‌ مورد نظرش را محقق کند. از سوی دیگر این تصمیم در عین حال یک پیروزی برای مقاومت در عراق که طی سال‌های اشغال و حضور نیروهای آمریکایی در این کشور متوقف نشده، به شمار می‌رود.
 
اما عامل دوم وعده‌های اوباما در زمان تبلیغات انتخاباتی در سال 2008 مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از عراق و نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمان است که می‌تواند در تبلیغات انتخاباتی رقبا از آن علیه وی استفاده کنند.
به این ترتیب اوباما خود را در مقابل لحظه "عمل به وعده‌ها"ی خود در دوره انتخابات یافت.

از طرف دیگر، درخواست‌هایی از سوی اکثریت مردم آمریکا به ویژه خانواده‌های سربازان برای بازگرداندن این سربازان به آغوش خانواده‌های‌شان وجود دارد و ظاهرا بازگشت سریع نیروهای موجود در افغانستان محال است.
 
آمریکا نیازمند فراهم کردن شرایط و امکانات استراتژیکی است که به فرماندهانش امکان دخالت و استفاده از توان نظامی آمریکا را در پایگاه‌های اصلی‌اش در مواقع ضروری فراهم کند. حضور نظامیان آمریکایی در عراق موجب بلعیده شدن این امکانات می‌شود و شکی نیست که سخن گفتن از بازگشت آخرین سرباز موجب می‌شود تا ذخایر نسبتا زیاد استراتژیک در آمریکا حفظ شود.
 
یکی دیگر از عوامل تغییر در این تصمیم‌گیری، کاهش نسبی حوادث امنیتی در عراق و به دنبال آن کاهش نسبی استفاده از حمایت آمریکا برای رویارویی با حوادث امنیتی است که از صد حادثه در روز به 10 حادثه رسید.

نتایج اصلی عقب‌نشینی

این عقب‌نشینی موجب شد تا طرف‌های متعددی چون عراق، آمریکا، کشورهای منطقه به ویژه ایران، ترکیه و اسراییل به نتایج استراتژیکی دست یابند.
اولین چیزی که در این میان ظهور و بروز می‌یابد، ایجاد خلاء نظامی در عراق برای یک مدت زمانی است که این مساله در نتیجه نبود نیروهای آمریکایی در کشور که مدت نزدیک به 9 سال در عراق به ویژه در نیروی هوایی آن فعالیت‌ می‌کردند، به وجود می‌آید و این در حالی است که نیروهای عراقی برای جلوگیری از نقض حریم هوایی خود و به دنبال ان احتمال حمله هوایی به آن،‌ به نیروهای هوایی نیاز دارند.
 
این در حالی است که نیروهای عراقی در مسایل دیگری همچون تجهیزات و یا توانایی لازم در تصمیم‌گیری‌هایی که تاکنون نیروهای آمریکایی آن را انجام می دادند، با نقص‌ها و کمبودهایی مواجهند.
 
همچنین عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از عراق فرصتی را برای آزاد گذاشتن برخی کشورها برای اعمال نفوذ در منطقه فراهم می‌کند. عراق باید از نیروهای ترکیه در شمال عراق برای اخراج عناصر پ.ک.ک استفاده کند که در این میان حضور نیروهای آمریکایی مانعی بازدارنده برای نیروهای ترکی است.

عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی موجب محرومیت واشنگتن از 505 پایگاه‌ است

این عقب‌نشینی موجب محرومیت آمریکا از پایگاه‌های موجود آن در عراق که به گفته مسئولان آن به 505 پایگاه می رسد، می‌شود که آمریکا گاهی اوقات بر اساس ضرورت‌های استراتژیک خود مثل اعمال فشار علیه ایران و یا چانه‌زنی با ترکیه برای استفاده از نیروهایش در منطقه، به آنها نیاز دارد.
 
همچنین عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از عراق این فرصت را به نیروهای اسرائیلی می‌دهد که بدون هیچ مانع و مشکلی به دخالت در عراق و اقدامات نظامی در آینده‌ای نزدیک بپردازند.

راه حل آمریکا

طرف آمریکایی می‌کوشد تا برای مسایل مربوط به امنیت آمریکا و مواضع استراتژیک آن راه حلی را بیابد و انتظار می رود که آمریکا استراتژی اعتمادسازی را برای کنترل از راه دور در پیش بگیرد و این کار را با استفاده از نیروهای هوایی و موشکی و نیروهای ویژه آنها و استفاده از نیروهای کشورهای منطقه بر اساس توافقنامه‌ی "همکاری استانبول" انجام دهد.
 
تصور می‌کنم حضور محدودی که می‌توان مصونیت را برای آن فراهم کرد می‌تواند بخشی از راه حلی باشد که رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر عراق بعد از مذاکرات نوامبر به آن دست یافتند.
 
شرکت‌های امنیتی هستند که می‌توانند ماموریت نظامی نزدیک به ماموریتی که به نیروهای مسلح واگذار می‌شود را انجام دهند و پوشش بهتری از اوضاع داشته باشند اما ما تصور می‌کنیم آنچه که آنها می توانند در زمینه دفاع هوایی و موشکی انجام دهند تا حدود زیادی محدود است.
 
همچنین این مساله می‌تواند در زمان‌های ضروری به سرعت بازگرداندن توازن استراتژیک به نفع آمریکا کمک کند به گونه‌ای که انبارهای اسلحه و تجهیزات از قبل در منطقه ایجاد و یا تکمیل شود به گونه‌ای که در صورت نیاز آمریکا تنها به انتقال نیروها بپردازد و نیازی به انتقال سلاح و تجهیزات نداشته باشد. در حال حاضر هم اقداماتی برای انبار این تجهیزات در حال انجام است اما این مساله نیازمند بررسی‌های بیشتر با توجه به خروج نیروها از عراق است.
 
علاوه بر این این مساله نیازمند انتقال و متمرکز شدن برخی از نیروها در کشورهای همسایه عراق مثل کویت است.

راه حل عراق

با توجه به احتمال تغییر در مواضع رهبران عراقی و تاثیر آن بر مسایل امنیتی، راه حل‌های عراق در این باره متفاوت است اما هر راه حلی باید با تلاش برای هماهنگی با کشورهای همجوار مثل ایران و ترکیه و دستیابی به توافقنامه‌ای با آنها برای تضمین امنیت همراه باشد.
 
در ازای عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از عراق این کشور به اعتماد کردن به نیروهای امنیتی و ارتش خود و همچنین تجهیز هر چه سریعتر آنها و آموزش آنها در آموزشکده‌های ناتو و آمریکا و استفاده از برخی تجهیزات آمریکایی خواهد پرداخت که آمریکا به خاطر بالا رفتن هزینه انتقال این تجهیزات به آمریکا آنها را با قیمت بسیار پایینی به عراق بخشیده است.
 
اخیرا هم عراق به خرید برخی سلاح‌ها از بازار بین المللی و در راس آن روسیه پرداخته است چرا که اکثر تجهیزاتی که در اختیار دارد اصالتا روسی است.

اندیشمند مصری : خروج آمریکایی‌ها از عراق "پیروزی بزرگ" برای ملت عراق است
 
"علی ابو الخیر"‌دانشمند شیعی مصر در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل فارس خروج نیروهای آمریکایی از عراق را پیروزی بزرگی برای ملت عراق و شکستی برای اشغالگران خواند و گفت: باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا می‌خواهد از طریق اعلام خروج نیروهایش از عراق پوششی بر شکست سیاست‌های کشورش در حمله به این کشور خاورمیانه‌ای قرار دهد.
 
وی با اشاره به خشم و عصبانیت ملت آمریکا از سیاسیون کاخ سفید در طرح ریزی برای حمله و تداوم اشغال عراق، خروج نظامیان آمریکایی از عراق را تن دادن اوباما به مخالفت‌های مردمی با تداوم اشغالگری خواند و افزود: به رغم خروج نیروهای اشغالگر از عراق ولی اوباما به هیچ روی نمی‌خواهد که عراق رنگ استقلال، آرامش و امنیت ببیند.
 
این دانشمند مصری از تمایل اوباما برای ایجاد وابستگی در بغداد به واشنگتن خبر داد و گفت: اوباما می‌خواهد که عراق برای همیشه تحت قیمومیت واشنگتن باقی بماند ولی اراده ملت عراق و افکار عمومی جهان اجازه چنین کاری را به وی نمی دهد.

وی با اشاره به مواضع همیشگی رئیس جمهوری آمریکا در اعلان حمایتش از رژیم اشغالگر قدس تصریح کرد که علت عدم تمایل اوباما به استقلال کامل عراق،‌ را باید در نگرانی وی از احتمال تهدید امنیت رژیم صهیونیستی جست‌وجو کرد.
 
ابو الخیر خروج نیروهای اشغالگر از عراق را نقطه آغاز مرحله جدیدی در سیاست‌های آمریکا در قبال منطقه خاورمیانه دانست و افزود: آمریکا به دنبال جذب بغداد به سمت سیاست‌های کاخ سفید است تا بدینوسیله سیاست‌های عراق را با سیاست‌های کویت، قطر و برخی دیگر از کشورهای حاشیه خلیج فارس که با سیاست‌های واشنگتن همنوا شده‌اند؛ همگام شود.
 
وی نسبت به تلاش واشنگتن جهت جلوگیری از عدم شکل گیری ارتش مقتدر عراق هشدار داد و گفت: آمریکا تشکیل ارتش قدرتمند عراقی را تهدیدی برای امنیت رژیم صهیونیستی می داند.
 
این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به موضوع ابقای 15 هزار نیروهای آمریکایی به عنوان کارمند در سفارت این کشور در بغداد، گفت: در صورت تحقق این موضوع سفارت آمریکا در بغداد همانند سفارت آن در تهران خواهد بود که حدود سه دهه قبل به علت‌ دخالت‌ها در امور داخلی ایران و همچنین عملیات جاسوسی‌اش، توسط دانشجویان انقلابی ایران فتح شد.
 
وی سفارت فعلی آمریکا در عراق را کانون جاسوسی و مقر اصلی دستگاه اطلاعات مرکزی آمریکا در منطقه خواند و افزود: بویژه بعد از پیروزی انقلاب مردم مصر و سرنگونی رژیم حسنی مبارک که از نزدیکان و متحدان کاخ سفید به شمار می‌رفت، واشنگتن حساب ویژه‌‌ای برای سفارتش در منطقه "الخضراء" در بغداد باز کرده است تا خلاء بوجود آمده از سرنگونی هم‌پیمانانش در منطقه را پر کند.
 
ابو الخیر عملیات تروریستی و قتل و زخمی شدن شمار بسیار زیادی از ملت عراق به دست نیروهای اشغالگر را ارمغان هشت سال اشغال این کشور دانست و با بیان اینکه حضور نیروهای اشغالگر در عراق تهدیدی برای همه ملت‌های منطقه به شمار می‌رفت گفت: آمریکا می‌خواست عراق را تجریه کند ولی ملت عراق اتحاد یکپارچگی را برگزید و نقشه‌های اشغالگران را نقش برآب کرد.

نماینده مجلس اعلای عراق: اشغال عراق «خطای راهبردی» آمریکا بود

"ماجد غماس ابو عارف" در گفت‌وگو با خبرنگار امور بین الملل فارس تاکید کرد که خواسته طرف آمریکایی جهت شکل‌ دادن و جهت دادن به روند سیاسی در عراق با شکست بزرگی مواجه شد و این رهاورد عزم و اراده سیاستمداران و ملت عراق و مراجع دینی آن است که تمام تلاش خود را برای به بار نشاندن روند سیاسی مد نظر خود و بنای دولتی عراقی با دست خود بکار بردند.
 
ابو عارف در ادامه با اشاره به خروج آخرین گروه از نظامیان آمریکایی از عراق و ورود آنها به خاک کویت، افزود: فرجام اشغالگری و تجاوز نظامیان آمریکایی در عراق با شکست بزرگ اشغالگران و پیروزی ملت عراق همراه بود و بی‌شک خروج هر اشغالگری از کشور تحت اشغال پیروزی بزرگی برای آن کشور است.
 
نماینده مجلس اعلای عراق در تهران گفت: اشغال عراق توسط نظامیان آمریکایی از جمله خطاهای استراتژیک آمریکا در قبال ملل دیگر بود و بی‌شک نحوه تعامل و برخورد آمریکایی‌ها با ملت عراق به هیچ‌وجه پذیرفته شدنی نیست.
 
این مقام مسئول در مجلس اعلای عراق با تاکید بر این‌که میان سیاست اتخاذ شده توسط دولتمردان عراقی با آنچه خواست و مد نظر آمریکایی‌ها و برخی از کشورهای منطقه بود، تفاوت بسیار وجود داشت، گفت: استراتژی آمریکا بر اتخاذ سیاست‌های خصمانه در قبال ملل استوار بود، در حالی‌که سیاست عراق در برابر چنین سیاست‌های خصمانه‌ای قرار داشت.
 
ابو عارف با اشاره به موضع مراجع دینی عراق در برابر اشغالگران آمریکایی و نقش آنها در تشویق مردم به مبارزه با این اشغالگران و مقابله در برابر انها گفت: موضع ملت عراق نیز همواره موضعی منفی در برابر نیروهای اشغال‌گر بود و همین مواضع از جمله عواملی بودند که نظامیان آمریکایی را به خروج از عراق واداشتند، چون مخالفت با اشغال، اشغال‌گری و تجاوز از جمله باورهای ملت است و در این‌باره ملت عراق و مراجع عظام موضع شجاعانه‌ای در برابر اشغال‌گران اتخاذ کردند.

نماینده مجلس اعلای عراق در تهران درباره باقی ماندن حدود 15 هزار کارمند آمریکایی در سفارت آمریکا در منطقه الخضراء در پایتخت عراق گفت: بالطبع عراقی‌ها هیچ‌گاه موافق این موضوع نبوده و نیستند، چون وجود این تعداد آمریکایی بسیار سوال برانگیز است.
 
ابو عارف درباره جنایاتی که نظامیان آمریکایی طی بیش از 8 سال حضور اشغالگرانه خود در عراق مرتکب آن شدند، گفت: اشغالگران آمریکایی تصور می‌کردند، با دست زدن به چنین جنایت‌هایی می‌توانند بر عراق مسلط شوند، درحالی که اتحاد یکپارچگی ملت عراق از تمام گروه‌ها و طوایف این ترفند آمریکایی‌ها را با ناکامی مواجه کرد، افزون بر این‌که ملت عراق در این‌باره بسیار آگاهانه و هوشیارانه عمل کردند.

سخنگوی جریان صدر: خروج ارتش آمریکا سرآغاز پیروزی ملت عراق است

"شیخ صلاح العبیدی" سخنگوی جریان صدر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد خروج نظامیان آمریکایی از خاک عراق و پایان اشغال ۹ سال این کشور را اولین گام در بازسازی عراق جدید دانست و گفت: خروج ارتش آمریکا بە یاری خداوند سرآغاز پیروزی ملت عراق در همە عرصەها خواهد بود.
 
هشدار درباره شیوه جدید اشغالگری آمریکا

وی افزود: جریان صدر ضمن ابراز خوشحالی فراوان از پایان اشغال ۹ سالە عراق ، نسبت بە اشغال اطلاعاتی کشور از سوی جاسوسان آمریکایی و سرویس های اطلاعاتی هشدار می دهد و خواستار مقابلە نیروهای امنیتی با این گونە افراد است.
شیخ صلاح تصریح کرد: نظامیان آمریکایی و مقامات کاخ سفید مسئول قتل میلیونها عراقی و آوارە شدن دهها هزار خانوادە بە کشورهای خارج هستند ، جنگ آنها باعث بدبختی ملت عراق شد و در آیندە نیز باید پاسخگوی ملت باشند.
 
سخنگوی صدر با اشارە بە مواضع ضد اشغالگری این جریان در قبال نظامیان آمریکایی ، حامیان داخلی آمریکا را افرادی وابستە بە غرب و افکار غربی خواند و گفت: آنهایی کە از حضور نظامیان آمریکایی دفاع می کردند ، پس از چند سال دیگر از مواضع خود ابراز شرمندگی خواهند کرد ، زیرا خواهند دید کە کشور در غیاب این نیروها در همە عرصەها پیشرفت خواهد کرد.

وی همچنین از نیروهای امنیتی عراق خواست با هوشیاری کامل از نفوذ گروههای تروریستی بە داخل کشور جلوگیری کنند و امنیت شهرها و آسایش مردم را تامین کنند.

نویسنده و کارشناس مسائل سیاسی عراق: آمریکا با خروج از عراق بزرگترین شکست قرن را متحمل شد
 
"عبدالزهره آل ماجد" نویسنده و کارشناس مسائل سیاسی عراق در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل فارس خروج علنی آخرین گروه از نظامیان آمریکایی از عراق را ناشی از جانفشانی‌های همه آحاد ملت عراق در طول بیش از هشت سال اشغالگری خواند و گفت: خروج نیروهای اشغالگر از عراق بزرگترین شکست قدرت آمریکا در قرن 21 است.
 
وی خروج نیروهای اشغالگر از عراق را شکست "خفت باری" برای دولت آمریکا دانست و افزود: اشغال عراق توسط آمریکا اقدامی غیر انسانی بود زیرا جز تخریب و نابودی تاسیسات زیر بنایی و کشتار مردم بیگناه هیچ دستاوردی برای عراق نداشته است.
 
این تحلیل‌گر مسائل سیاسی با بیان اینکه واشنگتن در طول مدت اشغال عراق دچار سر درگمی شده بود، افزود: آمریکا در نهایت تسلیم اراده ملت عراق و مقاومت آن در برابر اشغالگری شد و به خروج ننگین از این کشور تن داد.

وی سیاست‌های واشنگتن برای تکمیل ماموریت نیروهایش در عراق با حداقل تلفات را شکست خورده خواند و با اشاره به انتقال نیروهای آمریکایی به خاک کویت گفت: چنین امری می‌تواند نکات مهمی را در بر داشته باشد و یکی از آنها اینکه چنانچه‌های نیروهای عراقی نیاز به کمک داشته باشند از نیروهای آمریکایی مستقر در کویت کمک گرفته می‌شود.

آل ماجد حضور نیروهای آمریکایی در منطقه را تا دو سال آینده محتمل دانست و با بعید دانستن گزینه احتمال دخالت نظامی آمریکا در منطقه تا قبل از دو سال آینده گفت: موضوع انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا باعث می‌شود که دولت واشنگتن دست به اقدام تحریک آمیزی نزند.
 
ستون نویس "القدس العربی" در گفت‌وگو با فارس: آمریکا هیچ دستاورد مثبتی برای ملت عراق نداشته است

"احمد المصری" ستون نویس روزنامه فرا منطقه‌ای القدس العربی چاپ لندن در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل فارس، با اشاره به خروج نظامیان آمریکایی از عراق، این خروج را ﭘیروزی برای مقاومت مردم عراق و شکستی خفت بار برای آمریکایی‌ها بر شمرد و گفت: آمریکا بر اساس دروغ بزرگ خود مبنی بر وجود سلاح‌های کشتار دسته جمعی در عراق به این کشور حمله کرده و در نهایت پس از گذشت بیش از هشت سال اشغالگری به صورت خفت باری آنرا ترک کرد.

وی در پاسخ به سئوالی درباره دستاوردهای آمریکا از حمله به عراق گفت: آمریکا هیچ دستاورد مثبتی برای ملت عراق نداشته و تنها قتل و کشتار و افزایش ناامنی را برای ملت عراق به ارمغان آورد.
 
این نویسنده فلسطینی مقیم لندن با بیان اینکه آمریکایی‌ها به طور کامل عراق را ترک نکرده اند،‌از بقای عوامل و مزدورانش در عراق سخن گفت و افزود: آمریکا به اشکال مختلفی در کشورهای تحت اشغالش حضور پیدا می‌کند حال این حضور به صورت دیپلماتیک باشد یا به صورت نظامی.
 
وی با بیان اینکه سفارت آمریکا در عراق بزرگترین سفارت این کشور در خاورمیانه بلکه بزرگترین مرکز جاسوسی در منطقه است، به موضوع ابقای 15 هزار کارمند آمریکایی در سفارت واشنگتن در بغداد پرداخت و افزود: استقرار این تعداد کارمند در راستای ﭘوشش حضور نظامی آنها در عراق است زیرا هیچ سفارتی به این تعداد کارمند نیازی ندارد.
 
المصری با تاکید بر لزوم مخالفت سرسختانه دولت و ملت عراق با ابقای تعداد زیاد نیروهای آمریکایی در سفارت واشنگتن در منطقه الخضرای بغداد گفت: این تعداد نیروهای کارمند ساده نخواهند بود بلکه افسران نظامی و اعضای دستگاه اطلاعاتی خواهند.
 
وی در پاسخ به سئوالی درباره حوادث تروریستی اخیر بغداد گفت: مزدوران آمریکا در عراق به واسطه همین عملیات‌ها تلاش‌هایی را در جهت تداوم حضور نیروهای نظامی آمریکایی در خاک عراق انجام می‌دهند و در حقیقت می‌خواهند این پیام را ارسال کنند که چنانچه خروج نیروهای آمریکایی نبود چنین حوادثی رخ نمی‌داد.
وی یاد آور شد که اغلب عملیات‌های تروریستی عراق در زمان حضور اشغالگران آمریکایی در این کشور به وقوع پیوسته بودند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس