صندوق حمایت و بازنشستگی «آ» در حالی 36 سالگی خود را جشن می‌گیرد که متأسفانه در انتخابات هیأت امناء اخیر آن، تخلف معناداری رخ داده است که دلالت بر جهت‌گیری منابع این صندوق پول‌ساز اما گمنام به سمت فعالیت‌های خاص است.

به گزارش مشرق به نقل از 9 دی ، این صندوق متعلق به بزرگترین هولدینگ صنعتی کشور یعنی ‌ایدرو (سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران)، در سال 1355به منظور رشد و توسعه بیمه در بخش صنعت ایران شکل گرفت.
 
صندوق حمایت و بازنشستگی «آ» که حدود 15 هزار نفر عضو دارد بخش عمده‌ای از سرمایه خود را از کارکنان شرکت‌های تابعه ‌ایدرو دریافت کرده است اما با کمال تأسف در انتخابات اخیر هیأت امناء، گروهی خاص با ترفندهایی دست به تغییر ترکیب هیأت امناء زدند به گونه‌ای که هم‌اکنون این صندوق بزرگ بیمه‌ای در یک فرآیند مهندسی‌شده در اختیار افرادی قرار گرفته است که رأس مدیریت ایدرو قدرت اعمال نفوذ بر آنها را ندارد. حال جای انتقاد از مدیران ارشد ایدرو است که چگونه حیات خلوت آن سازمان، محل امن برای افرادی است که بعضاً رفتارهای خلاف منافع ملی انجام داده‌اند.

در حال حاضر بخش قابل توجهی از اعضاء هیأت امناء صندوق حمایت و بازنشستگی «آ» که با سرمایه 502 شرکت دولتی و غیردولتی شکل گرفته است، همچون مدیرعامل فراری و متخلف بانک ملی، دوملیتی هستند و در انتخابات جدید که برای هیأت امناء صندوق انجام شد در یک طراحی ویژه تمام نیروهای متعهد و متخصص را از رأس مدیریت خارج کردند. بدین ترتیب مدیریت ارشد مالی این صندوق در اختیار اعضایی قرار گرفته که تابعیت دوگانه دارند و با توجه به اینکه اعضاء و هیأت امناء نیز با این مدیران همراه هستند بیم آن می‌رود که اموال و سرمایه‌های اعضا به یغما رود.

جمع دارائی صندوق برمبنای ارزش دفتری بالغ بر 416 میلیارد تومان است که این رقم بدون احتساب ارزش افزوده دارائی‌هاست. چنانچه محاسبات ارزش افزوده منظور گردد رقم مذکور بسیار فراتر از رقم اعلام شده است؛ با این حال در سال گذشته درآمد صندوق 43 میلیارد تومان اعلام گردید که بیشترین بخش درآمدی حاصل از سود سهام و معاملات سهام بوده است.

از جمله اتفاقات ناگوار در انتخابات هیأت امناء صندوق ورود مدیران بانک‌های خصوصی است که درگذشته با روی کارآمدن دولت نهم، به دلیل برخی شبهه‌ها کنار گذشته شدند و تا مدت‌ها در عرصه بانکداری حضور نداشتند اما متأسفانه این افراد هم‌اکنون با یک طراحی خاص به هیأت امناء این صندوق ورود پیدا کرده‌اند.
 
با وجود آنکه شکایت‌های متعددی به سازمان اسناد و ثبت شرکت‌ها نسبت به تخلفات مجمع صندوق حمایت و بازنشستگی «آ» شده و کارشناس ثبت، تخلفات انجام شده را تایید کرده است اما با این حال به دلیل نفوذ بالای اعضاء جدید هیأت امناء، این شکایت‌ها ره به‌جایی نبرده و عملا اعتراضات، بی‌نتیجه مانده است. با این حال از آنجایی که سرمایه اصلی صندوق حمایت و بازنشستگی «آ» متعلق به جامعه صنعتی است باید نسبت به عملکرد و اعضاء هیأت امناء این صندوق توجه ویژه صورت گیرد و تصمیمات و رویه‌های آن تحت نظر و کنترل باشد.

هنوز افکار عمومی‌ از اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در بانک‌های ملی و صادرات جریحه‌دار است و با وجود تلاش‌های بسیار زیاد قوای سه‌گانه جهت بازگرداندن اموال عمومی، جامعه این اختلاس را برنتافته و همچنان به وقوع آن معترض است.

بنابراین لازم است که دستگاههای امنیتی و نظارتی سعی بلیغ و مجدانه را در پیش گیرند، تا چنین حوادثی در دیگر بخش‌ها رخ ندهد. وجود مدیران دو ملّیتی، امکان هرگونه تخلفی را فراهم می‌کند و تجربه مدیرعامل سابق بانک ملی، بر این هشدار می‌دمد.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس