به گزارش مشرق به نقل از قانون ، استفتاء جدیدی در سایت آیتالله مکارم شیرازی منتشر شده است که حکم این مرجع تقلید در مورد استفاده، بازدید و همچنین عضویت در شبکههای مجازی مثل فیس بوک را بیان میکند.
آیتالله مکارم شیرازی در پاسخ به سوال یکی از مقلدین خود درباره استفاده، بازدید و همچنین عضویت در شبکههای مجازی مثل فیس بوک اعلام کرده است که «چنانچه این موارد برخلاف قوانین و مقررات باشد و مفسده داشته باشد جایز نیست».
عضویت در شبکههای اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران جرم نیست اما برخی با استناد به یکی از بندهای فهرست عناوین مجرمانه ادعا میکنند که استفاده از فیلترشکن برای دسترسی به این شبکهها جرم است.
البته جرم بودن استفاده از فیلترشکن خود محل سوال است و نظر مخالفی هم در مورد آن وجود دارد که بیان میکند در فهرست عناوین مجرمانه انتشار فیلترشکنها و آموزش روشهای عبور از سامانههای فیلترینگ جرم است و نه استفاده از فیلترشکن.
پیش از این، استفتائی از رهبر معظم انقلاب اسلامی هم در مورد فعالیت در فیسبوک منتشر شده بود که ایشان در پاسخ آن فرموده بودند: «بهطور کلی اگر مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود، جایز نیست والا مانعى ندارد».