به گزارش مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران، شبکه صدای آمریکا با "طارق الهاشمی" معاون رئیس جمهور عراق مصاحبه اختصاصی داشت.
طارق الهاشمی در این مصاحبه ادعا کرد: نیروهای آمریکایی بدون پایان دادن به مأموریت خود عراق را ترککردند. چالش هایی هنوز باقی است که مهمترینش ایران است(!) آنچه مرا متأسف و متأثر کرده، توصیف غیردقیق رئیس جمهورآمریکا درباره عراق فعلی است، آن هم بدون اینکه درباره حجم نفوذ ایراندر امور داخلی عراق صحبتی بکند. ما به طور جدی نگران هستیم. نیروهایآمریکایی در حالی عراق را ترک کردند که ایران به طور همه جانبه و گسترده نفوذش در عراق گسترده تر می شود.
طارق الهاشمی در پاسخ به این سوال که چرا درست یک روز پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق، حکم جلب "معاون سنی" رئیس جمهور صادر می شود، گفت: معتقدم این موضوع از اقداماتی ناشی می شود که نوری المالکیاز چند سال پیش با هدف قبضه کردن قدرت و حاکمیت آغاز کرده است. به ویژهاینکه به لحاظ امنیتی، نیروهای وزارت دفاع و وزارت کشور و سازمان اطلاعات وامنیت، مستقیما تحت نظارت مالکی هستند. نخست وزیر به نظر دیگرانتوجهی ندارد و اجازه نمی دهد گروه های سیاسی سهیم در دولت، در حاکمیتدخالتی داشته باشند. نوری المالکی در واقع فردی نگران و متوهم است و نگرانیهای بی موردی دارد. مالکی می گفت در هفته های گذشته تلاشی برای کودتا درجریان بوده و کشورهای عربی در امور عراق دخالت می کنند. او در چارچوب توطئهای آشکار، انگشت اشاره را به سمت معاون رئیس جمهور گرفته است، با اینبهانه که با تروریست ها ارتباط داشته و اعمال غیرقانونی انجام داده است. این اقدام در راستای حذف رقبا از فضای سیاسی کشور صورت گرفته است.
وی در پاسخ به این سوال که در وضعیت فعلی عراق از دولت آمریکا انتظار چه موضع سیاسی دارید، افزود: متأسفانه آمریکا موفق نبوده زیرا وضعی نگران کننده برای ما بر جا گذاشته که مالامال از چالش های سیاسی و طایفه ای است.
هاشمی در مورد راه حل این بحران سیاسی فعلی ادامه داد؛ چیزی که گروه های سیاسی می خواهند، پیشدستی ریاست جمهوری با هدفبهبود وضعیت کشور پس از خروج نیروهای آمریکایی است؛ آن هم عبارت است ازتشکیل کنگره ای فراگیر با حضور همه سران سیاسی درون و بیرون از حاکمیت وحتی کسانی که در مجلس حکم در سال 2003 مشارکت داشتند، تا از این طریق پروسهسیاسی 9 سال پیش مورد بازبینی قرار گیرد و ضمن ارزیابی کاستی ها و چالشهای موجود، سیاستی جایگزین شود که در آن میثاق های ملی و میهنی تضمین شود وسپس قانون اساسی مورد بازبینی قرار گیرد و مشارکت ملی در حاکمیت بازتعریفشود. تلاش کنیم حدود اختیارات مراکز استان ها و حکومت اقلیم (کردستان) هموار شود و با هدف مبارزه با فساد، گام های اساسی برداشته شود. اکنون فساداداری همه برنامه های بازسازی و توسعه عراق را مختل کرده است. ما روشمالکی برای قبضه کردن قدرت را نمی پذیریم. طبق فصل دوم قانون اساسی، همهعراقی ها در این کشور سهیم هستند و به لحاظ حقوق و قانون در یک سطح قراردارند.
گفتنی است، طارق الهاشمی که به اتهام توطئه چینی برای ترور "نوریالمالکی" نخست وزیر قانونی عراق و اقدام به آتش افروزی فرقه ای، خون ریزیمذهبی و اختلافات داخلی تحت تعقیب مراجع قضائی عراق قرار گرفته است، بهمنطقه خود مختار کردستان گریخته و از آنجا به حملات تبلیغاتی خود علیهشیعیان و دولت ادامه می دهد.
طارق الهاشمی معاون تحت تعقیب رئیس جمهور عراق در مصاحبه ای گفت: آمریکا عراق را به ایران سپرد.