کد خبر 859481
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۷
قارچ

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: امنیت غذایی مردم چیزی نیست که بتوان با آن شوخی کرد و قارچ‌های پرورشی که در محیط کنترل شده تولید می‌شوند، کاملاً سالم است و مردم بابت مصرف آن نگرانی نداشته باشند.

به گزارش مشرق، محمدعلی طهماسبی معاون وزیر جهاد کشاورزی، در مورد آسیبی که طی یک ماه اخیر به تولیدکنندگان قارچ پرورشی در کشور به دلیل اخبار منتشره در مورد قارچ سمی وارد شده، خاطرنشان کرد: امنیت غذایی مردم چیزی نیست که بتوان با آن شوخی کرد و قارچ به عنوان یکی از منابع مهم پروتئینی در چند سال گذشته در سبد غذایی مردم قرار گرفته است، اما متأسفانه طی یک ماه اخیر با مسموم شدن و فوت تعدادی از هم‌وطنانمان به دلیل مصرف قارچ‌های وحشی که از منابع طبیعی جمع‌آوری می‌شود، بسیاری از افراد از ترس مسمومیت از خرید و مصرف قارچ‌های پرورشی هم خودداری می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

رد پای تغییرات اقلیمی در سمی شدن قارچ‌های خوراکی

وی تصریح کرد: بیش از 110 واحد پرورش قارچ با تولید سالانه 150 هزار تن در کشور فعالیت می‌کنند و این گیاه به دلیل کم‌آب‌بر بودن و بازدهی بالا از نظر صرفه اقتصادی نیز توجیه دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی به هم‌وطنان اطمینان خاطر داد که قارچ‌هایی که در بخش گلخانه‌ای و در محیط کنترل‌شده تولید می‌شوند، هیچ‌گونه مشکلی ندارند؛ چراکه از گونه غیر سمی هستند و در شرایط سالم تولید می‌شوند.

به گفته طهماسبی، سرانه مصرف قارچ در کشور 1.3 تا 1.4 کیلوگرم است که فائو سرانه استاندارد را 1.5 تا 2 کیلوگرم اعلام کرده، اما کشورهای اروپایی تا 5 کیلوگرم هم این محصول را مصرف می‌کنند.

وی با انتقاد از برخی رسانه‌ها که نقش بسیار زیادی در ایجاد شبهه برای مردم در مصرف قارچ سمی یا خوراکی داشته‌اند، نیز گفت: تصویرسازی در ذهن مخاطب بسیار مهم است و وقتی شما برای خبر قارچ سمی از تصاویر قارچ‌های پرورشی استفاده می‌کنید، این ذهنیت ایجاد می‌شود که قارچ‌های پرورشی عامل مسمومیت بوده‌اند، درحالی‌که طبق بررسی‌های آزمایشگاهی حتی یک مورد مسمومیت هم با قارچ پرورشی نداشته‌ایم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی اضافه کرد: 90 درصد قارچ‌های پرورشی از نوع قارچ‌ دکمه‌ای است و 10 درصد هم قارچ صدفی در کشور تولید می‌شود که روی بدنه چوب رویش می‌کند. گیاه قارچ با درختان بلوط، زیتون و فندق همزیستی دارد و قارچ یکی از منابع درآمدی جوامعی است که این درختان را پرورش می‌دهند.

طهماسبی به این نکته هم اشاره کرد که در سال‌های پرباران رویش قارچ‌های سمی در منابع طبیعی افزایش می‌یابد و از همین رو به هم‌وطنان توصیه می‌شود، به دلیل تنوع زیاد قارچ‌های سمی و غیرسمی از برداشت قارچ در منابع طبیعی و مصرف آن به جد خودداری کنند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس