کد خبر 84920
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۵

به طور كلى امروزه سبك زندگى در حال تغيير است و به تدريج نقش ماشين ها درزندگى ما پررنگتر می شود. اين زندگى ماشينى مشكلاتى را نيز بر ما تحميل می كند كه افزايش سروصداى محيط و اثرات مضر اين افزايش صداى محيط روى شنوايى ما از آن جمله است.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، در سالهاى اخير قابليت هاى دستگاه هاى پخش كننده صوتی به ميزان زيادى بالا رفته است، به طورى كه هر کسی می تواند مجموعه  موسیقی های مورد علاقه خود را روى گوشى موبايل يا ساير پخش كننده ها داشته باشد و در شرايط مختلف و با صداى دلخواه خود به آنها گوش دهد.



اين امر به اين معناست كه بايد انتظار داشته باشيم تعداد  افرادى که در آینده از کاهش شنوایی رنج خواهند برد بیشتر می شود، زیرا بلند بودن صدای هدفون می تواند به گوش  آسیب های جدی وارد کند.

گوش کردن به موسیقی باصدای بلند و به مدت بيش از يك ساعت آن هم به طور مداوم می تواند به آسيب جبران ناپذير شنوايى منجر شود.
 
اگر دكمه تنظيم صداى اين دستگاه ها را روى حداكثر قراردهيم، اين دستگاه ها می توانند صدايى به بلندى 104 دسیبل را به گوش برسانند. در اين حالت شدت بلندى صوت مثل وقتى است كه گوش در مجاورت دستگاه هايى قرار بگيرد كه براى كندن آسفالت به كار می روند.

بر اساس يك بررسى بین المللی، مشخص شده است كه بيش از 70 درصد  افراد بين 18 تا 30سال، با صداى بسيار بلند به پخش کننده های صوتى خود گوش می دهند و اكثر آن ها نيز از خطرات اين كار آگاه نيستند.

چگونه صداى بلند باعث آسيب شنوايى می شود؟

به طور طبيعى سلول هاى حساس بسيار ظريفى درون گوش  قراردارد كه وظيفه آنها تبديل موج صوتى صدا به امواج الكتريكى است، به گونه اى كه اين امواج الكتريكى براى مغز قابل درك باشند. اين سلول ها به عنوان سلول های مویی شناخته می شوند .بلندى بيش از حد صوت باعث ارتعاشات شديد اين سلول ها شده و به آن ها آسيب مى رساند. اگر شدت صدا بسيار بلند نباشد و مدتى هم كه گوش در معرض صدا قرار میگیرد خيلى طولانى نباشد سلول هاى مويى می توانند خود را ترميم كنند و شنوايى به حالت اوليه برگردد.

تغذيه مناسب احتمال ترميم اين سلول ها را افزايش می دهد ولى كشيدن سيگار احتمال ترميم آسيب سلول هاى مويى را كاهش می دهد. اگر شما هم در مراسمى در مجاورت بلندگوها قرار گرفته باشيد تا چند وقت صداى اضافى گوش و افت شنوايى موقتى را تجربه كرده ايد كه اين علائم نشان دهنده آسيب موقتى سلول هاى مويى گوش داخلى شماست و بايد آن را به عنوان زنگ خطر تلقى كرد زيرا اگر همچنان گوش خود را در معرض صداى بلند قرار دهيد آسيب وارده به سلو لهاى مويى دائمى خواهد شد و در نتيجه حس شنوايى شما براى هميشه آسيب خواهد ديد.

چگونه می توان با خيال راحت به اين دستگاه ها گوش كرد؟

تعريف واضحى از ميزان بلندى صوتى كه باعث آسيب ديدن گوش می شود ،وجود ندارند. به عنوان يك راهكار عملى کارشناسان توصیه می کنند وقتى كسى از هدفون استفاده می کند صداى دستگاه بايد در حدى باشد كه اگر فرد ديگرى كنار اوبايستد نتواند صدايى را كه از هدفون پخش میشود را بشنود.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • شیرزاد ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    1 1
    عالی
  • ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۶
    0 3
    خوب بود
  • ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۸
    1 1
    عالي عالي بود
  • مهدیه IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
    0 0
    عالی
  • مهدیه IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
    0 0
    بسیار عالی و زیبا
  • مهدیه IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
    0 0
    بسیار عالی و زیبا
  • IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۷
    0 0
    عالی بود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس