کد خبر 8458
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۳

سفير کوبا در ايران با اشاره به تلاش نا‌فرجام براي اجراي کودتاي نظامي در اکوادور گفت: وقتي کودتا در هندوراس رخ داد مشخص شد که اين يک روش جديد است و ممکن است در نقاط ديگر آمريکاي جنوبي نيز رخ دهد و ما منتظر اين موضوع بوديم.

به گزارش مشرق، «ويليام کاربو ريکاردو» سفير کوبا در ايران در ميزگرد «بررسي علل کودتاي نافرجام اکوادور» که در فارس برگزار شد، با بيان اينکه اين کودتا از پيش برنامه‌ريزي شده بود، گفت: تنها چند ساعت پس از اعلام کودتا تمام فرودگاه‌هاي کشور بسته شد که نشان مي‌دهد در اين کودتاي نافرجام تنها يک گروه کوچک پليسي حضور نداشته بلکه يک گروه نظامي با هماهنگي‌هاي از قبل مشخص شده اين کار را انجام مي‌دهند.
* آمريکا منتظر ماند تا نتيجه کودتا مشخص شود
سفير کوبا در ايران با اشاره به بيانيه وزارت خارجه کوبا که در آن کودتا در اکوادور را محکوم کرده است، گفت: در زمان صدور اين بيانيه کودتاچيان در حال عمليات بوده و بخش‌هايي از اکوادور را به تصرف خود درآورده بودند و اين در حالي بود که دولت آمريکا سکوت اختيار کرده بود تا نتيجه کودتا را ببيند.
ريکاردو محکوميت کودتا را از سوي بيشتر کشورهاي قاره آمريکا خواند و يادآور شد: اين کشورها در مقابل کودتاي اکوادور واکنش محکمي نشان دادند و ما ديديم که چاوز بلافاصله پس از کودتا اعلام کرد که جان «کوره‌آ» در خطر است.
وي با اشاره به اجلاس اضطراري «اتحاديه ملت‌هاي آمريکاي جنوبي» (اوناسور) در آرژانتين که در آن حدود 12 کشور براي بررسي اين کودتا حضور داشتند، خاطرنشان کرد:‌ سازمان‌ها و مجامع آمريکاي جنوبي نيز علاوه بر سران کشورها اين کودتا را محکوم کردند که دبير «سازمان کشورهاي آمريکايي» (OAS) نيز از جمله آنها مي‌باشد.
سفير کوبا در ايران با اشاره به اظهارات کلينتون وزير خارجه آمريکا که مدتها پس از کودتا واکنش نشان داد، يادآور شد: اين زمان دقيقاً زماني بود که رئيس‌جمهور اکوادور از محاصره خارج شده بود.

* آمريکا چاره‌اي جز محکوميت کودتا نداشت
ريکاردو با بيان اينکه حتي کشورهايي مانند پرو و کلمبيا که راستگرا بوده و با سياست‌هاي چپ‌گرايانه کوره‌آ چندان همسو نبودند، آن را محکوم کردند، اظهار داشت: تا آن لحظه آمريکا سکوت کرده و هيچ بيانيه‌اي صادر نکرد و تنها پس از اعلام محکوميت کودتا از سوي تمامي مجامع جهاني و از آنجا که چاره‌اي جز محکوميت نداشت، اين کودتا را محکوم کرد.
وي اين موضوع را دقيقاً شبيه سناريوي هندوراس خواند و يادآور شد: آمريکايي‌ها منتظر مانند تا ببينند چه اتفاقي رخ مي دهد و پس از آن موضع‌گيري کنند.
* کودتاي اکوادور قسمت دوم از سناريوي کودتاها در آمريکاي لاتين بود
سفير کوبا در ايران اين موضوع را مانند فيلمي دانست که قسمت اول آن در هندوراس به نمايش درآمد و قسمت دوم آن قرار بود در اکوادور به نمايش گذاشته شود که در آن کودتا اتفاق افتاده و انتخاباتي به صورت نمايشي برگزار شد تا آمريکايي‌ها بتوانند روابط با دولت کودتايي هندوراس را به صورت عادي و رسمي داشته باشند.
ريکاردو با طرح اين سؤال که چطور افرادي در حدود 150 تا 200 نفر به بهانه کمبود حقوق مي‌توانند فرودگاه‌هاي يک کشور را به تصرف خود درآورند، اظهار داشت: زماني که «کوره‌آ» ربوده و به بيمارستان منتقل شد، هيچ عکس‌العملي از سوي مقامات نظامي مشاهده نکرديم و تنها مردم بودند که به سمت بيمارستان رفته و رئيس جمهور کشورشان را مورد حمايت قرار دادند.
وي ادامه داد: مي‌توان گفت که اين دقيقاً سومين کودتايي بود که اتفاق افتاد چرا که اولين بار آن در ونزوئلا و بعد در هندوراس و سپس در اکوادور در حال کليد خوردن بود. اين کودتاها روش خاصي را دنبال مي‌کنند که در آن نظاميان به طور کامل وارد ميدان شده و حکومت را تغيير مي‌دهند.
سفير کوبا در ايران با ذکر اين نکته که رفتار آمريکا در قبال کودتاها با گذشته متفاوت شده است و آنها منتظر مي‌مانند تا اتفاقات رخ داده و بر اساس آن تصميم‌گيري کنند، يادآور شد: اگر واکنش‌ها مثبت باشد آنها از کودتا حمايت کرده و آن را به رسميت مي‌شناسند.
* روش‌هاي نوين کودتا در آمريکاي لاتين کليد خورده است
ريکاردو در خصوص روند جديد اجراي کودتا در کشورهاي آمريکاي لاتين نيز گفت: افراد و جرياناتي در داخل کشورهاي منطقه همانند لکه‌هاي روي خورشيد، ضعف‌ها را بررسي کرده و آن را بزرگنمايي مي‌کنند و اگر شرايط مطلوب باشد دولت‌هاي بزرگتر وارد ميدان شده و فعاليت خود را آغاز مي‌کنند.
وي افزود: زماني که کودتا در هندوراس رخ داد مشخص شد که اين يک روش جديد است و ممکن است در نقاط ديگر آمريکاي جنوبي نيز رخ دهد و ما منتظر اين موضوع بوديم. در واقع اين روش جديد از هندوراس کليد خورد.
سفير کوبا در ايران با اشاره به تلاش کشورهاي آمريکاي جنوبي براي استقلال از آمريکا گفت: سازماني در آمريکاي لاتين در حال شکل‌گيري است که از پيمان «آلبا» الهام مي‌گيرد و از کشورهاي آمريکايي و حوزه کارائيب و بدون حضور آمريکا تشکيل خواهد شد.
ريکاردو افزود: ‌اين سازمان در سال 2011 و پس از طي مراحل قانوني کار خود را آغاز خواهد کرد و دو کشور راستگراي پرو و کلمبيا نيز به سود اين پروژه فعاليت مي‌کنند.
وي با اشاره به محکوم نشدن و عدم محاکمه سران کودتا در هندوراس و اکوادور تأکيد کرد: اين افراد حتماً بايد مجازات شوند تا در آينده کسي به فکر کودتا نباشد، زيرا اين موضوع مانند بذري است که در کشورهاي آمريکاي لاتين کاشته و در آينده برداشت مي‌شود.
* اوباما فقط سخنراني‌هاي قشنگ مي‌کند اما قدرتي ندارد
سفير کوبا در ايران در خصوص روي کارآمدن اوباما در آمريکا و شعار "تغيير " وي گفت: تحريم‌ها در مورد کوبا همانطور که در مورد ايران تمديد شده در مورد کوبا نيز باقي مانده است.
ريکاردو ادامه داد: آمريکا در تجارت و روابط کوبا به خصوص در موضوع بهداشت که کوبا با ساير کشورها در اين مورد مراوداتي دارد، وارد شده و مانع اين مراودات و مبادلات شده است.
وي در خصوص ميزان اختيارات اوباما براي تغيير در سياست خارجي آمريکا گفت: سخنراني‌هاي اوباما قشنگ است اما اگر بخواهد نيز نمي‌تواند کاري انجام دهد.
ريکاردو با اشاره به آشنايي همه دنيا با سابقه بوش اظهار داشت: ما مي‌دانستيم که بوش از کجا آمده و چه کاري انجام داده است، اما در مورد اوباما اين طور نيست و نمي‌دانيم او کيست و به همين دليل بايد حواسمان را خيلي بيشتر جمع کنيم.
* تحريم‌هاي ايران طبل توخالي است
وي با اشاره به تناقض گفتاري و رفتاري مقامات آمريکايي گفت: اوباما اعلام مي‌کند که بايد با ايران مذاکره کنيم اما پنتاگون سياستي بر خلاف اين موضوع اتخاذ مي‌کند.
سفير کوبا در ايران با اشاره به تحريم ايران اظهار داشت: ما اثرات اين تحريم در بازارهاي جهاني و بازارهاي مالي را پيش‌بيني کرده بوديم، چرا که اين موضوع مانند يک طبل تو خالي بود.
ريکاردو با بيان اينکه طي يک دهه گذشته آمريکا دو حمله نظامي به خاورميانه داشته که در آن متقبل هزينه‌هاي فراواني شده و نيروهاي زيادي را صرف کرده است، يادآور شد: آمريکا نسبت به دهه گذشته از نظر اقتصادي و نظامي ضعيف‌تر شده به گونه‌اي که حتي پول لازم براي جذب نيروهاي جديد را ندارد.
* ضعف آمريکا انقلاب‌هاي آمريکاي لاتين را ميسر کرد
وي ادامه داد: آمريکا حتي براي توليد هواپيماي نظامي F35 که يک هواپيماي مورد نياز براي نيروي هوايي اين کشور است پول لازم را در اختيار ندارد و تلاش مي‌کند تا با مشارکت ساير کشورها پروژه‌هاي خود را پيش ببرد.
سفير کوبا در ايران ادامه داد: ‌نه تنها آمريکا بلکه فرانسه و انگليس نيز دچار اين مشکلات اقتصادي شده‌ و در پروژه‌هاي نظامي با يکديگر مشارکت مي‌کنند و اين موضوع نه فقط در نيروي هوايي بلکه در نيروي دريايي اين کشورها نيز صادق است.
ريکاردو اين مشکلات را ناشي از تبعات دو جنگ عراق و افغانستان خواند که آمريکا را به شدت تضعيف کرده است و خاطرنشان کرد: اين موضوع به سود کشورهاي آمريکاي لاتين شده و آنها انقلاباتي داشتند که منجر به پيروزي شد و بايد گفت که اگر در دهه گذشته اين انقلاب‌ها صورت مي‌گرفت اين کشورها با سرکوب آمريکا مواجه شده و حتي نمي‌توانستند سربلند کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس