اعتیاد

ترامپ در سخنرانی خود در کاخ سفید(۲۶ اکتبر ۲۰۱۷) گفت که "بحران افیون به یک وضعیت اضطراری در سلامت عمومی تبدیل شده است" و تاکید کرد که "امریکا باید با بدترین بحران مواد مخدر در تاریخ خود مواجه شود."

سرویس جهان مشرق - رییس جمهور آمریکا در سخنرانی عمومی خود در کاخ سفید(۲۶ اکتبر ۲۰۱۷) گفت که "بحران افیون به یک وضعیت اضطراری در سلامت عمومی تبدیل شده است. " ترامپ تاکید کرد که "آمریکا باید با بدترین بحران مواد مخدر در تاریخ خود مواجه شود. "

حقیقت آن است که آن چه از آن به عنوان «طاعون آمریکا» یاد می شودف بحران افسارگسیخته اعتیاد به افیون در این کشور است.

وبسایت خبری-تحلیلی آمریکایی «وُکس» در گزارشی به تاریخ ۳۱ اکتبر ۲۰۱۷، از یک آمار تکان‌دهنده خبر داد: تقریبا نیمی از آمریکایی‌ها یا یک عضو خانواده یا دوستی داشته‌اند که دچار اعتیاد بوده است.

این آمار، نتیجه نظرسنجی موسسه افکارسنجی معروف Pew است که در آگوست ۲۰۱۷ انجام گرفت. در واقع، اپیدمی افیون در آمریکا مرزهای جنسیت، نژاد، سن و میزان تحصیلات را درنوردیده است.

این بحران تنها شامل مواد افیونی نیست. طبق بررسی «مرکز ملی نظرسنجی سوءمصرف مواد و سلامت» در ۲۰۱۶، بیش از ۲۰ میلیون آمریکایی بالای ۱۲ سال دچار سوءمصرف مواد بودند. از این تعداد ۲.۱ میلیون نفر دچار سوءمصرف افیون بودند. بزرگ‌ترین گروه از این جمعیت را معتادان الکل با ۱۵.۱ میلیون نفر تشکیل می دهند. از آن جا که این نظرسنجی بر مبنای خود-اظهاری خانواده‌های آمریکایی انجام گرفت، به نظر می رسد که رقم واقعی به طرز قابل ملاحظه‌ای بیش از این رقم است. طبق همین گزارش، در سال ۲۰۱۶، دست‌کم ۹۴۸ هزار آمریکایی معتاد به هروئین بودند.

با این حال، افیون عامل اصلی مرگ و میر ناشی از «اُوردوز» (مصرف بیش از حد تحمل بدن یک معتاد) در سال‌های اخیر بوده است. تعداد مرگ بر اثر اُوردوز از ۱۷.۰۰۰ در سال ۱۹۹۶ به ۶۴.۰۰۰ در ۲۰۱۶ رسیده است. دو سوم از میزان مرگ ناشی از اُوردوز در یکی دو سال اخیر بر اثر مصرف مواد افیونی بوده است. این رقم از مجموع مرگ و میر ناشی از تصادف اتومبیل و قتل با سلاح گرم هم بیشتر است و حتی از قربانیان ایدز در اوج شیوع این بیماری در سال ۱۹۹۵ هم پیشی گرفته است.

اپیدمی افیون در آمریکا از اوایل دهه ۱۹۹۰ و با داروی تجویزی «اُکسی کانتین» و افتضاح در بازار مُسکّن‌های نسخه‌دار رقم خورد. در آن مقطع موجی در امریکا به وجود آمد که پزشکان باید «درد» را به عنوان یک مشکل جدی در سلامتی در نظر بگیرند و در تجویز مسکّن‌های حاوی مخدّر گشاده‌دست عمل کنند. این سرآغاز رواج سوءمصرف مسکّن‌های مرفین-پایه در امریکا شد و ظرف چند سال به گسترش سوءمصرف غیرقانونی محصولاتی چون هروئین و «فنتالین» رسید. از اواخر دهه ۱۹۹۰ تا امروز، آمریکا هر سال با افزایش مرگ با «اُوردوز» مواجه بوده است.

طبق تحلیل «کیت هامفریز»، کارشناس سیاست‌گذاری مواد مخدر در دانشگاه استفورد، این وضعیت دو بحران به هم پیوسته در ایالات متحده ایجاد کرد: از یک سو، جمعیتی از معتادان افیون و مسکّن‌های افیونی به وجود آمد که برای رفع درد و خماری به مسکّن‌های نسخه دار نیاز داشتند و اگر با نسخه به این قرص‌ها دسترسی پیدا نمی کردند، بسیار محتمل بود به سراغ مواد خطرناک‌تری چون هروئین و فنتالین بروند. از سوی دیگر، سیاستگذاران برای جلوگیری از دسترسی جمعیت بیشتری به مسکّن‌ها و در نتیجه افزایش نیافتن جمعیت معتادان باید تولید و عرضه مسکّن‌های اعتیادآور را کاهش می دادند. این یک نوع بن بست در تصمیم‌گیری ایجاد می کرد که نتیجه این انفعال و بی‌عملی بحرانی است که ترامپ در سخنرانی خود نسبت به ان هشدار داد.

بحران افیون در آمریکا: چگونه داروهای نسخه‌دار یک آسیب عمیق ملّی را رقم زدند

اما مشکل فقط همین نیست. افزایش جمعیت معتادان آمریکا با خود انواع بیماری‌ها را هم به دنبال داشته است. نزدیک به ۷۰ درصد معتادان هروئین که از تزریق برای مصرف استفاده می کنند، به واسطه کاربرد سرنگ های آلوده دچار انواع مختلف بیماری‌های عفونی، به ویژه هپاتیت C هستند. همان‌طور که گفته شد، فقط در سال ۲۰۱۶، ۶۴.۰۰۰ نفر در آمریکا تنها بر اثر اُوردوز(یکی از عوارض اعتیاد) مردند که برابر با کل تلفات ارتش آمریکا در جنگ چندساله ویتنام بود!

CBC News: اوردوز مواد در سال گذشته بیش‌تر از جنگ ویتنام از آمریکایی‌ها تلفات گرفته است
نمودار مرگ ناشی از اوردوز از ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۶

احتمال شیوع انواع عفونت‌های ویروسی و باکتریایی از جمله HIV  به واسطه استفاده از سرنگ‌های آلوده و سایر بی‌احتیاطی‌ها، از دید کارشناسان حوزه سلامت در امریکا یک تهدید بزرگ و بسیار خطرناک در این کشور است.

دکتر «مایکل برومِج»، رییس اداره سلامت شهر چارلستون در همی زمینه معتقد است:

" این واقعیت، در واقع همه‌گیر شدن واگیردارهاست. تعداد مرگ‌های ناشی از اُوردوز به تنهایی عمق فاجعه‌ای را که پیش چشمان ما در حال رخ دادن است، نشان نمی دهد. "

قانونگذاران و مقامات فدرال بارها اعلام کرده‌اند که برای مقابله با بحران افیون در آمریکا، دست‌کم به ۴۵ میلیارد دلار بودجه نیاز است، ولی کارشناسان این حوزه معتقدند که برای مقابله با بحران دست‌کم ۴ برابر این مبلغ باید اختصاص داده شود. به باور این کارشناسان، این بودجه شامل درمان هپاتیت C (۲۰ تا ۹۰ هزار دلار برای هر معتاد مبتلا) و جراحی قلب باز معتادان مبتلا به «اندوکاردیتیس باکتریایی» (۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار دلار برای هر بیمار) هم می شود. این در حالی است که در طرح پیشنهادی دوحزبی کنگره که در ماه فوریه ۲۰۱۸ به تصویب رسید، تنها ۶ میلیارد دلار برای درمان سوءمصرف مواد و درمان مشکلات روانی مرتبط با آن در نظر گرفته شده که با هر مقیاسی بسیار کم است.

در حال حاضر، ۲۰.۸ میلیون آمریکایی با سوءمصرف مواد اعتیادآور (از الکل تا مسکّن‌های مرفینی و هروئین) درگیرند. این رقم تقریبا برابر با مبتلایان به دیابت در این کشور و دو برابر مجموع مبتلایان به سرطان در آمریکاست.

انتظار می رود که از هر ۷ آمریکایی، یک نفر در مقطعی از زندگیش دچار سوءمصرف مواد شود.

داروهای نسخه‌دار و اُوردوز با هروئین عوامل اصلی مرگ‌های غیرعمد در امریکا هستند.

نمودار مرگ ناشی از اوردوز با مواد افیونی از ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶

سوءمصرف مواد در آمریکا سالانه ۴۴۲ میلیارد دلار هزینه ایجاد می کند.

تنها یک نفر از هر ده نفر معتاد در آمریکا به نوعی تحت درمان‌های ویژه اعتیاد قرار دارند.

نمودار دریافت درمان ویژه اعتیاد در آمریکا/ از حدود ۲۳ میلیون نفر، تنها ۲.۵ میلیون نفر خدمات درمانی ویژه سوءمصرف دریافت می کنند

مرگ ناشی از سوء مصرف افیون در آمریکا یکی از عوامل کاهش نرخ «طول عمر مورد انتظار» در ۲۰۱۵ بوده است.

 میزان مرگ ناشی از مصرف مواد در نژاد سفید به طرز محسوسی از نژاد سیاه و نژاد لاتین بیشتر است.

آمریکایی‌ها بیشتر از هر ملتی در دنیا افیون مصرف می کنند! شاید عجیب به نظر برسد، ولی در این نمودار، مصرف افیون در مجموع صورت‌های آن (تزریق، دود کردن، مصرف قرص‌های مسکّن و...) در نظر گرفته شده، و امریکایی‌ها با فاصله بیشترین میزان مسکّن را در دنیا مصرف می کنند.

«آمریکایی‌ها بیش از هر کشوری در دنیا مواد افیونی مصرف می کنند»

قیمت هروئین به واسطه رواج مصرف این ماده مخدر خطرناک، از ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۰ نزولی عجیب داشته است. یعنی از ۳۵۰۰ دلار بابت هر گرم هروئین خالص در سال ۱۹۸۰، به ۵۰۰ دلار در هر گرم خالص در ۲۰۱۰ رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 36
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    31 26
    اونها امار دادند ما هم امار بدیم معلوم بشه کدوم ملت معتادتره.اگه تو ایران کمتر از ده ملیون بود
    • روزبه IR ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
      14 7
      بله کاملا درست می فرمایید ولی به همون اندازه که ما امار نمیدیم و خیلی بده ولی به همون اندازه هم بده که قبول نکنیم مدینه فاضله غرب این مشکلات رو هم داره،مشکل کار اینجاست که ما نگفتیم مدینه فاضله داریم ولی اگه غربیها هم نگن شما ها ول کن معامله نیستین،شما اول قبول کنین که غرب اونی نیست که شما ها میگین و شما چماق کردین تو سرملت هی سرکوفتشو میزنیم تا بعد...
    • IR ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
      4 0
      دست و کف هورا واسه فرهنگ مزمحل آمریکای(نا)متمدن.
  • IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    17 5
    تجارت مواد مخدر سود زیادی دارد و به نفع دولتها هم هست چرا که کمک می کند که مردم دردهایشان را فراموش کنند و به فکر مبارزه و اعتراض نیفتند. اینکه آمریکا به محض اعلام ممنوعیت و تحریم کشت خشخش در افغانستان توسط طالبان به افغانستان حمله کرد و تولید خشحاش را چند برابر کرد به همین دلیل است.
  • IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    20 13
    همچنان دنیا در بلا و مصیبت و ما گل و بلبل
  • IR ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    15 13
    آمار خودمون از اینها بالاتره
  • IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    17 15
    بهشت پوشالی..!
  • IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    12 9
    ایران با امریکا به تعداد برابری معتاددارد
  • IR ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    17 9
    خدا رو شکر ما معتاد نداریم. اه آدم بدش میاد امریکا. چقدر بدبختن. تنها مشکلمون همین سالی ۱۵ هزار نفره که پراید میکشه و امیدوارم مسولین برای دهه های آینده فکری به حالش بکنن.با سپاس یک شهروند خوشحال و خوب
  • IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    15 7
    خواهشاً یک روز به میانه معتادین در خیابان های شوش، مولوی و برخی اتوبان های تهران بروید تا به عمق فاجعه پی ببرید، من خودم ده ها دختر و پسر خیلی شیک را دیده ام که به مواد روانگردان افیونی مثل گل و حشیش اعتیاد دارند و این برای آینده کشور بسیار خطرناک است.
  • IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    14 9
    جمع کنید بابا. شما همین حالا سر زده وارد خوابگاه های دانشجویی بشید انواع و اقسام مواد مخدر رو پیدا میکنید. به آمریکا چیکار دارید، همین جا رو درست کنید.
  • مهدی IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    11 2
    کاش برنامه هایی تهیه کنید از مشکلات و بحران های اجتماعیه کشورهای اروپایی و آمریکایی و ژاپن و کره و امثالههم تا به مردم آگاه سازی بشه یا حق
  • بهزاد IR ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    10 6
    سلام. شما ماشالا انقدر آمار دقیق اعتیاد و خشونت و قتل و... رو دارین میشه لطف کنید منت سر ما بذارین یه گزارش کوچیک هم از آمار فقر و مشکلات ناشی از اون رو زندگی مردم تهیه کنین؟ خیلی ممنون بابت توجهتون
  • IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    13 6
    سر صبح حالم بد بود گفتم بیام مشرق یکم فحش بدم دلم باز شه. خاک بر سر مزدورت مملکت خودت پر از معتاد به انواع مختلف مواده.
    • CN ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
      7 1
      دست کم ما با افعانستان همسایه ایم. اونا چی؟؟
  • US ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    23 6
    باید ما اینهمه شهید برای مقابله با مواد مخدر ندهیم و بگذاریم ترانزیت مواد مخدر از افغانستان به اروپا و امریکا انجام شود انها که قدردان نخواهند بود همانند ترکیه که هر از گاهی بازکردن مرزهایش بروی اوارگان را به سمت اروپا اعلام میکند
    • IR ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
      4 15
      تا همین بشود بهانه ای دیگر برای تحریم ایران! ضمنا ما شرعا اجازه نداریم نامردی کنیم و جوانان اروپا را به گند بکشانیم.
    • US ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
      12 2
      اولا ما که مواد مخدر را ترانزیت نمیکنیم تحریم بشیم دوما شما بهتره بجای نگرانی برای جوانان اروپا نگران جوانان و مرزبانان خودمون باشین
  • IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    4 4
    خخخخخخخخخخ
  • من IR ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    9 0
    یاد اون تیتر طلای چند روز قبل می افتم که "نیمی از مردم ژاپن سرطان دارند"
  • IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    7 12
    اینم از وضع مدینه فاضله غربزده ها. وضعیت مدینه فاضله نشانه ای و تجسمی از وضعیت روحی و تفکر غربزده هاست.
  • US ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    14 8
    امریکا قرار بود بهشت روی زمین باشه. الان داره یواش یواش از جهنم بدتر میشه
  • ایرانی IR ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    18 8
    مشرق کاش اینقد شهامت داشتی که یه متن هم درباره بی ارزش ترین پول جهان و بدبختی و فقر کشور خودت میزاشتی!!!!!
    • IR ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
      8 9
      کسی منکر فقر و بدبختی در ایران نیست. اما اولا معلوم شد که راه حل فقر و مشکلات ایران در توسل به آمریکا نیست و ثانیا راستی این مردم فقیر دم مرز ترکیه چه می کردند؟
  • ابراهیم IT ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    6 4
    ما مثل معروفی داریم که میگه چاه کن عاقبت در ته چاهه. امریکا از کشت تریاک در افغانستان حمایت میکنه انوقت میخاد ملتش وجوناش معتاد نشن؟ بنظر بنده راه درمان اعتیاد کمپ است نه داروهای شیمیایی مپل قرصها وشربت. فقط دوش اب سرد وبس. وبعد از سم زدایی کلاسهای na
  • IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    13 8
    معتاد ترین ملت دنیا تولید ناخالص داخلیشون 18 تریلیون دلار در مقابل چین با 10 تریلیون دلار است!. به اندازه یه عدس شرم کنید. لطفا
    • IR ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
      5 3
      کشوری که تمام دنیارو به خاک سیاه نشونده به همه دنیا تجاوز کرده و منابع و معادن اونارو غارت کرده میخواستی تولید ناخالصش اندازه افغانستان باشه. حکومت فرعون ثروتمندترین حکومت زمان خودش بود ایا این دلیل به حق بودنشه.به اندازه عدس که هیچ به اندازه یه میکروب شرم کن
  • علی IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    4 0
    اشتباه میکنی افغانستان معتاد ترینن... بهرحال فرد باید خودش عاقل باشه
  • مهدی IR ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    8 7
    الحمدلله که در کشور ما چیزی به نام اعتیاد وجود نداره
  • GB ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    10 4
    چند سال پیش آمار رو مرور میکردم؛ ایران از نظر درصد معتادین به کل جمعیت جزو ۱۰ کشور اول دنیا بود.
  • پری IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    1 4
    قردامبعثه درسایتت هیچ خبری نیست
  • IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    2 11
    معتادترین کشوردنیا که بالاترین میزان جرم و جنایت و تجاوز و بی خانمانان رو داره کشور اول دنیاست؟
    • IR ۲۳:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
      4 0
      بله. این است چهره دوم آمریکا. ثروت مال اقلیت یک درصدی است.
  • AE ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    5 1
    تعجبم از اینکه چرا این آمارا در خبرگزاریای اصلاح طلبا منتشر نمیشه ولی آمارسازیای بی بی سی در مورد ایران با آب و تاب منتشر میشه. اصلاح طلبان از اینکه غرب رو بهشت نشون بدن و ایران رو جهنم چه سودی میبرن و دنبال چی هستن واقعا؟!!!
  • IR ۰۰:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۵
    0 3
    نه ایران نه افغانستان و نه پاکستان معتاد ندارن
  • مجتبی IR ۰۴:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۵
    5 0
    بعضیا این قدر غرب زده شدن که تا می گی آمریکا امثال این مشکلات رو داره زود و فریاد می زنن پس خود ما چی ما بدتریم اوکی شما درست می گی (انگار به اونا فحش میدی ) ولی کاش این مهربونی و هم دلی توی ایرانی هست و یا غیرت ایرانی که توی دنیا خیلی کمه رو هم می دیدیم و ایضا نمی خواستیم آمریکا و اروپا واسه ما الگو باشند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس