به گزارش مشرق، مهدي افروزمنش: مديركل امور آسيب ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي ميگويد 50درصد زنان ويژه فعال در كشور متاهل هستند. حبيبالله فريد اضافه كرد: اغلب افرادي كه در اين تحقيق مورد مطالعه قرار گرفتهاند افرادي از طبقه متوسط جامعه هستند.
اين اظهارات مديركل سازمان بهزيستي از تغييرات گسترده در ميان اين قشر خبر ميدهد. پيش از اين و با استناد به تحقيقات دهه 40 گمان ميشد اكثر زنان ويژه مجرد، بيسواد، مهاجر و فقير هستند.
حال آنكه ديروز مديركل بهزيستي از تحقيقاتي سخن گفت كه براساس آن در ميان اين زنان افرادي هستند كه ميزان درآمد متوسطي دارند و براي افزايش كيفيت زندگي و ماديات اين كار را انجام ميدهند. او البته اشاره كرد كه اين به معناي ورود به اين حرفه به دليل فقر اقتصادي نيست و كساني هم هستند كه از سر ناچاري و فقر به اين حرفه روي ميآورند.
مديركل امور آسيبديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي در ادامه عنوان كرد: اين افراد در ابتدا از ميزان آسيبهايي كه متوجه آنان است، مطلع نيستند و پس از ورود به اين چرخه در معرض موادمخدر، ايدز، خشونت و تماسهاي حفاظت نشده جنسي قرار ميگيرند و به آسيبهاي اجتماعي دامن ميزنند. فريد در ادامه با بيان اينكه اعتياد جنسي در برخي از اين افراد مشاهده ميشود، اظهار كرد: اين افراد نياز به درمانهاي روانشناختي دارند، زيرا ميزان اختلالات روانشناختي در آنان بيشتر از ساير افراد جامعه است.
يشتر نيز انتشار تحقيقي توسط سعيد مدني نشان از تغييرات گستردهاي در ميان جمعيت زنان ويژه كشور داده بود كه از جمله كاهش سن ميانگين فعالان اين عرصه بود كه به نسبت سال 1347 بيشتر از سه سال كاهش يافته است.
باسواد شدن اين زنان به نسبت همكارانشان در سالهاي پاياني دهه 40 نيز از ديگر يافتههاي «مدني و همكاران» بود. براساس دستاوردهاي اين پژوهش مشخص شد كه بيشتر از 95درصد زنان تنفروش فعال در شهر تهران باسواد هستند، اين در حالي است كه ميزان باسوادي در سال 47، كمتر از 20درصد عنوان شده بود. همچنين بنابر يافتههاي جديد مشخص شد كه 6/32درصد از تنفروشان فعلي تهران سابقه مراجعه به روانپزشك يا روانشناس را داشتهاند. عمده اختلال گزارش شده در ميان آنها افسردگي گزارش شده است.
بر پايه مطالعه انجام شده نيز مشخص شد كه 7/11درصد زنان تنفروش اولين رابطه جنسي خود را به اجبار برقرار كردهاند و به ترتيب مشتريان، اقوام و والدين بيشترين سهم را در وادار كردن زنان به اولين رابطه جنسي اجباري داشتهاند. همچنين اعلام شده است كه 8/11درصد از زنان تنفروش در حال حاضر با همسر خود زندگي مشترك دارند. اين يافته نسبت به يافته مشابه سال 1347 بيش از 7/11درصد افزايش را نشان ميدهد.