به گزارش مشرق، سرپرست اداره اعتبارات بانک مرکزی، با اشاره به ابلاغیه این بانک به بانک های عامل در 14 فروردین گفت: پیش بینی می شود با ابلاغیه این بند قانونی لایحه بودجه سال 97 مدیران عامل بانک ها به شعب بانک های عامل کار پرداخت تسهیلات 15 میلیون تومانی ازدواج از اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت آغاز شود.
شهرزاد دانشمندی درباره تاخیر در اعطای این وام گفت: هفته گذشته که ابلاغیه آن به بانک های عامل ارسال شد تا به زیرمجموعه برسد و از آن پس به سرپرستی ها و شعب استانی ابلاغ و منابع آن تامین شود زمان بر است که به نظر می رسد اجرای آن در کوتاهترین زمان آغاز شود.
بیشتر بخوانید:
وی در این باره که چه کسانی مشمول دریافت وام 15 میلیونی هستند گفت: متقاضیانی که در موعد مقرر در سامانه ازدواج ثبت نام کرده ، پرونده تشکیل داده و در نوبت دریافت قرار گرفته اند اما تسهیلات دریافت نکرده اند مشمول دریافت هستند.
وی درباره تضامین دریافت کنندگان وام 15 میلیونی نیز گفت: قطعا از درخواست کنندگان این وام تضامین بیشتری دریافت خواهد شد چرا که طبق مصوبات شورای پول و اعتبار تسهیلات تا سقف 10 میلیون تومان تنها به یک ضامن نیاز دارد اما وام های بیشتر از آن به تشخیص بانک های عامل باید با تضامین کافی در اختیار متقاضیان مشمول قرار گیرد.
دانشمندی درباره عملکرد نظام بانکی در پرداخت اینگونه تسهیلات نیز گفت: در سال 96 با افزایش مبلغ تسهیلات به 10 میلیون تومان، یک میلیون و 157 هزار نفر از این نوع تسهیلات قرض الحسنه برخوردار شدند که مجموع وجوه پرداختی به این تعداد ، یک میلیون و 221 هزار و 526 میلیارد ریال است که از نظر تعداد دریافت کنندگان 14.6 درصد و به لحاظ مجموع مبلغ پرداختی ، 24 درصد نسبت به سال پیش از آن رشد داشت.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه مبلغ وام ازدواج امسال 50 درصد نسبت به سال 96 رشد دارد و سایر تکالیف قرض الحسنه ای هم طبق بودجه برای نظام بانکی دیده شده ، تلاش می شود میزان پرداختی تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در سال جاری دست کم با پارسال یکسان باشد.
پرداخت وام ازدواج از نیمه دوم اردیبهشت آغاز می شود
این در حالی است که رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لایحه بودجه سال 97 گفت: پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج 15 میلیون تومانی از اوایل نیمه دوم اردیبهشت آغاز می شود.
محمد رضا پورابراهیمی ، درباره تاخیر در پرداخت تسهیلات از طریق شعب بانک عامل افزود: هر سال پس از هماهنگی های اولیه این بخشنامه به بانک های عامل ابلاغ می شود که امسال نیز بانک مرکزی از 14 فروردین دستورالعمل را طبق لایحه بودجه ابلاغ کرده است که امیدواریم طبق برنامه اعلام شده پرداخت تسهیلات به متقاضیان آغاز شود.
وی تصریح کرد: با وجود این اگر پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به متقاضیانی که پیشتر پرونده تشکیل داده و در نوبت قرار گرفته اند با تاخیر مواجه شود بانک ها به سرعت موظف به جبران زمان تاخیر افتاده هستند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی پرداخت وام قرض الحسنه ازدواج را اقدامی خوب در سالهای گذشته براساس مصوبات خانه ملت دانست و گفت: عملکرد سیستم بانکی در پرداخت این تسهیلات هم مورد اقبال و هم در این مدت تخصیص خوبی صورت گرفته است که باید کمک کنیم سنت حسنه ارائه تسهیلات قرض الحسنه به دیگر امور هم گسترش یابد.
وی با اشاره به آمار عملکرد نظام بانکی در پرداخت این وام در سال 95 گفت: در آن سال یک میلیون و 200 هزار نفر و در 9 ماهه ابتدایی سال گذشته نیز یک میلیون نفر از این تسهیلات برخوردار شده اند که با احتساب سه ماهه پایانی سال 96 حدود 12 هزار میلیارد تومان وام قرض الحسنه ازدواج دریافت کردند.
پورابراهیمی افزود: از آنجایی که این نوع وام کارمزد بسیار پایینی دارد و در ابتدای زندگی زوج های جوان قدم خوبی محسوب می شود مورد توجه جوانان است.