کد خبر 843888
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۱
شهبازی

تلگرام به سرعت در ایران گسترده شد و به دلیل گسترش بازار تلفن‌های هوشمند، بخش مهمی از جمعیت ایران، بویژه جوانان، را به خود جلب کرد.

به گزارش مشرق، عبدالله شهبازی در مطلبی با عنوان؛ "پیوندهای اسرائیلی: از «تلگرام» تا «تَم‌تَم»/ کلاه بزرگی که بر سر ایران رفت و می‌خواهند تکرارش کنند" در کانال تلگرامی خود آورده است:
 

۱- پیام‌رسان گمنامی که به «رسانه غالب» در ایران بدل شد

«تلگرام» شبکه اجتماعی یا پیام‌رسان سرشناسی نبود. این پیام‌رسان گمنام از شهریور- مهر ۱۳۹۴ با سیاست‌گذاری دولت، به دلیل فیلترینگ شبکه‌ها و پیام‌رسان‌های اصلی مطرح در جهان، بویژه فیسبوک و توئیتر، و پیام‌رسان‌های رقیب، مانند وایبر، بتدریج به رسانه مجازی غالب در ایران بدل شد. روشن بود که کسانی در ایران می‌خواستند «تلگرام» رسانه اصلی ایرانیان شود و چنین نیز شد.
 
تلگرام به سرعت در ایران گسترده شد و، به دلیل گسترش بازار تلفن‌های هوشمند، بخش مهمی از جمعیت ایران، بویژه جوانان، را به خود جلب کرد. هم‌اکنون، تعداد ایرانیان فعال در تلگرام ۴۰ تا ۴۵ میلیون کاربر عنوان می‌شود.  
 
مانند سایر شبکه‌های اجتماعی، در کنار انواع و اقسام گروه‌ها و کانال‌ها، که بسیاری برای سرگرمی و تفریح، برخی برای تجارت و کسب درآمد، برخی برای خبررسانی و برخی برای تبلیغات سیاسی هستند، و بعضاً کانال‌های مضر از نظر اخلاقی، در تلگرام گروه‌ها و کانال‌های تخصصی مفید فراوان نیز پدید آمد. این گروه‌ها و کانال‌های تخصصی حوزه‌های گسترده‌ای را شامل می‌شود؛ از سیاست روز تا اقتصاد و سیاست خارجی و تاریخ و غیره.  
 
این گروه‌ها و کانال‌های تخصصی تلگرامی در دو سال و نیم اخیر به محل تجمع و تولید فکری و بهره‌برداری شمار قابل توجهی از کاربران ایرانی تلگرام بدل شد و نقشی مهم در تعمیق آگاهی سیاسی و اجتماعی در جامعه ما ایفاء کرد. این کارکرد شبکه‌های مجازی را نباید کم‌اهمیت شمرد.  
 

۲- آیا آشوب‌های دی ۱۳۹۶ ناشی از تبلیغات تلگرامی بود؟

پاسخ من منفی است. از نظر من، آشوب‌های دی ۱۳۹۶ نه خودجوش و ناشی از رسیدن نارضایتی اجتماعی به نقطه انفجار بود و نه کانال‌های تلگرامی در ایجاد یا گسترش آن سهمی مهم داشتند. این آشوب‌ها را شبکه‌ای بسیار منسجم و سازمان‌یافته پدید آورد که عوامل آن به صورت کاملاً حرفه‌ای عمل می‌کردند و پس از برانگیختن گروه‌هایی اندک از مردم در خیابان‌ها، بویژه جوانان کم‌سن‌وسال، به سرعت ناپدید می‌شدند. متأسفانه، ماجرا را بکلی لوث کردند و شبکه برانگیزاننده آشوب‌های دی ۹۶ کاملاً ایمن ماند.
 
نقش کانال‌های تلگرامی فعال در آشوب‌های دی ۹۶ جنگ روانی (پروپاگاندا) برای تبدیل عملیات به شورش مردمی گسترده و سراسری بود و در این زمینه کاملاً ناکام ماندند.

تهییج مردم ناراضی به شورش از هر طریق ممکن است. آن زمان پیام‌رسانی بنام «تلگرام» در دسترس بود، بعدها از ابزارهای دیگر بهره خواهند برد.  
 

۳- «پرورش گلخانه‌ای» یا «تولید محتوی»؟

نگارنده مخالف فیلترینگ غیرموجه و سیاست «پرورش گلخانه‌ای» بوده و هست. به این دلیل، نه تنها فیلترینگ غیرموجه را نادرست می‌دانم بلکه تصور می‌کنم با گسترش بسیار سریع فن‌آوری در حوزه ارتباطات در آینده نزدیک این کار غیرممکن شود. به این دلیل طرفدار رفع فیلترینگ از شبکه‌های درجه اول مطرح در جهان، مانند فیسبوک و توئیتر، و فعالیت و تمرین گسترده ایرانیان در فضای مجازی جهان‌شمول، بویژه در توئیتر، بوده و هستم.  
 
در عین حال می‌دانم که نه تنها فیلترینگ شبکه‌های مجازی، بلکه حتی مسدود کردن موقت همه ارتباطات (مانند قطع تلفن و حتی قطع برق و انسداد جاده‌ها)، در مواقعی که امنیت ملی بطور جدی در مخاطره قرار می‌گیرد، از بدیهیات مرسوم در جهان امروز است.  
 
به این دلیل، بر این باور بوده و هستم که باید به ‌شبکه‌های اجتماعی مجازی بعنوان «ظرف» نگریست و بیشترین تلاش را به توسعه «مظروف» یعنی «تولید محتوی» Content معطوف کرد. این رویکرد متأسفانه در ایران غالب نبوده و در سیره مدیران ما توجه به «شکل» (و کمیت) بیش از «محتوی» (و کیفیت) بوده است.   
 
پیام‌های امام خمینی (ره) با پیشرفته‌ترین فن‌آوری ارتباطاتی آن زمان یعنی نوارهای کاست در سراسر ایران پخش شد و به پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۱۳۵۷ انجامید. در همان زمان مجله «اکونومیست» مقاله‌ای منتشر کرد با این مضمون که چگونه انقلاب اسلامی از «مدرن‌ترین رسانه» برای پیروزی خود بهره برد.

۴- پیوندهای اسرائیلی تلگرام 

تلگرام در زمان شروع کار پررونق خود در ایران (مهر ۱۳۹۴) نرم‌افزاری با منشاء روسی معرفی شد که سپس به خارج از روسیه منتقل شده است. تصور بسیاری از کارشناسان این بود و از داخل و خارج اینگونه القاء می‌شد.  
 
دو سال و نیم پس از استیلای انحصاری تلگرام بر فضای مجازی ایران و تبدیل آن به «رسانه غالب»، که با رانت‌های کاملاً آشکار و غیرعادی وزارت ارتباطات به دست آمد، اخیراً روشن شد که تلگرام دارای پیوندهای عمیق «اسرائیلی» است و در پشت آن مافیایی قرار دارد که از یکسو با باند نتانیاهو و از سوی دیگر با جرد کوشنر، داماد ترامپ، مرتبط است. پیوندهای دیرین مالی ترامپ با مافیای شوروی سابق و چهره‌هایی مانند توفیق عارف و تمیر سپیر، از جمله در «برج ترامپ» در محله سوهو منهتن (نیویورک)، ناشناخته نیست.  

 ۵ - از «تلگرام» به «تَم‌تَم»

در تعطیلات نوروزی شایع شد که به دستور مقامات عالی به زودی «تلگرام» در ایران مسدود خواهد شد. خبرهای بعدی صحت این شایعه را تقویت کرد.  
 
همزمان در یکی دو روز اخیر موجی سریع آغاز شد برای انتقال کانال‌های تلگرامی به پیامٰ‌رسان «روسی» دیگر بنام «تَم‌تَم». هم‌اکنون برخی خبرگزاری‌ها و کانال‌های خبری پربیننده و حتی برخی بانک‌ها به تشکیل کانال در پیام‌رسان «تَم‌تَم» دست زده‌اند و برخی کانال‌ها انتقال قریب‌الوقوع خود از «تلگرام» به «تَم‌تَم» را خبر می‌دهند.

بنظر می‌رسد کانون‌هایی به شدت فعالند تا کاربران چهل میلیونی «تلگرام» را به سوی «تَم‌تَم» هدایت کنند و از اینطریق مدعی شوند به تهدید سلطه اسرائیل بر فضای مجازی ایران پایان داده‌اند.  
 
ولی درواقع، تلگرام «کلاه بزرگی» بود که بر سر ایران گذاشتند و اینک می‌خواهند با «تَم‌تَم» تکرارش کنند.  
 
با توجه به تجربه تلخ «تلگرام»، در همان بررسی‌های اولیه، روشن شد که «تَم‌تَم» در ظاهر روسی ولی در باطن به همان کانون تعلق دارد. اگر چهره پس‌پرده «تلگرام» میخائیل میریلاشویلی، با تابعیت دوگانه روسی- اسرائیلی، است، اینک چهره آشکار «تَم‌تَم» یوری میلنر، با تابعیت دوگانه روسی- آمریکایی، و از شرکای جرد کوشنر، داماد ترامپ، است.

فرض بر این است که خواننده محترم پیوندهای دیرین و عمیق خانوادگی جرد کوشنر با نتانیاهو را می‌شناسد و به توضیح اضافی من نیاز نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 11
  • داود IR ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۵
    97 32
    لطفا عمیق به مسایل بنگرید و اشکال را در خود جستجو کنید و نه در خارج از مرزها خود شکن اینه شکست خطاست
    • SE ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۷
      4 71
      در تصمیم گیری فیلترینگ که به امنیت کشور مربوط میشود باید جدی و صریح و قاطع بود و از زیان عده ای یا عربده کشی سوء استفاده کنندگان و وطن فروشان نباید هراس داشت.
  • IR ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۵
    14 26
    خوب فعلا با طراحی یک بد افزار میتوانیم از گسترش تلگرام در ایران جلوگیری کنیم یک بدافزار که سیستم هایی که تلگرام روی آن نصب است رو مورد حمله قرار دهد
    • NL ۰۱:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۶
      46 10
      میشه یه کار دیگه کرد.همه ۴۰ میلیون نفری که تلگرام دارونو اعدام کنید!!!موافقی برادر؟؟
  • IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۵
    42 18
    نگارنده مخالف فیلترینگ غیرموجه و سیاست «پرورش گلخانه‌ای» بوده و هست!! نکارنده لابد از آنهایی است اجازه می دهند بچه هایش بروند سر قفسه دارو ها و هر چه می خواهند بردارند و بخورند تا خودشان بفهمند کدام دارو به حالشان می سازد!
    • امیر IR ۰۲:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۶
      2 7
      خطاب به 14:54، ایشان به درستی مخالف فیلترینگ ناموجه هستند، جنابعالی اول تفاوت بین فیلترینگ ناموجه با فیلترینگ موجه را بفهمید، بعد چنین مثال مضحکی بزنید، واقعاً قیاس شما مع الفارق بود.
  • IR ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۵
    5 1
    برخی کانال‌ها از انتقال قریب‌الوقوع خود از «تلگرام» به «تَم‌تَم» را خبر می‌دهند و حتی برخی بانک‌ها به تشکیل کانال در پیام‌رسان «تَم‌تَم» دست زده‌اند.
  • IR ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۵
    22 17
    آفرین به روشن بینی آقای شهبازی! متاسفانه فرصت دیدن تهدیدات برای برخی افراد موثر در تصمیم گیری ها یا خط دهی های اجتماعی به امری رایج تبدیل شده. شبکه سازی غیربومی و خزنده صورت گرفته در داخل کشور مهم ترین تهدید اجتماعی برای کشور محسوب می شود. این شبکه باید متلاشی شود انشاءالله به اذن الهی.
  • آرتین IR ۱۹:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۵
    23 7
    چیزی که مشخصه اینه که 99 و نیم درصد مردم ایران نه شورشی هستند و نه از تلگرام برای قاچاق مواد مخدر و قاچاق اعضای بدن استفاده میکنند و اون نیم درصدی که در فضای مجازی دم از غیر قابل امن بودن و قابل رصد بودن پیام رسان داخلی میزنند خودشان مرض دارند و ریگ به کفش دارند . اینکه تلگرام انقدر مخاطب داره به این دلیله که پیامرسان دیگه ای مثل اون وجود نداره وگرنه مردم عاشق چشم و ابروی تلگرام نیستند چون گزینه ای جز تلگرام و در حد سرعت تلگرام وجود نداره مردم به سمت اون رفتند . مردم عقد اخوت با تلگرام ندارند اگر پیامرسان خوبی در حد تلگرام وجود داشته باشه مردم میرن اونجا فعالیت میکنن . این چند تا متوهمی هم که دچار توهم " خود هشتاد میلیون پنداری " شدند رو هم جدی نگیرید همین ها زمانی میگفتند اگه فلان بشه ایران قیامت میشه و در نهایت هیچ شکری هم نخوردند . پیام رسان خوب ایجاد بشه مردم میرن سمتش
  • IR ۲۰:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۵
    84 17
    نتیجه گیری اینه که همه بد هستند فقط ما خوبیم
    • IR ۰۰:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۶
      5 49
      کمی به تاریخ نگاه کن
    • امین IR ۰۲:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۶
      7 58
      خطاب به 20:56، هر کسی بر اساس آی کیوی خودش نتیجه گیری می کند، جنابعالی هم بر اساس آی کیوی خودتون ، توصیه می کنم، هر چه سریعتر ، در جهت تقویت آی کیوی به شدت مشکل دار خود اقدام فرمایید،
  • IR ۰۳:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۶
    6 65
    سروش باید ارتباط تصویری روهم اضافه کنه تا جذابیت ویژه ای رو ارائه بده وقطعا نتیجه خیلی زودبه ضرر تلگرام وتم تم و...خواهدشد!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس